Lūdzu padomus - dzīve apstājusies

Reitings 26
Reģ: 13.11.2011
Nezinu, kā lai dzīvo tālāk un kā lai vispār sāk dzīvot. Jūtos briesmīgi un pat nezinu, kas var palīdzēt.
Situācija tāda, ka esmu palikusi bez darba, ienākumu man nav, radinieku, kas var finansiāli palīdzēt - arī nav. Ir draugs, bet arī viņš man šobrīd palīdzēt nevar, jo pašam grūtibas ar naudu un dzīvesvietu. Pati dzīvoju pie mātes. Protams, es priecājos, ka man vispār ir kur dzīvot, ko ēst un mugurā vilkt, bet visādi citādi - jūtos nožēlojami. Māte ir pazaudējusi visu savas dzīves jēgu - un nu jau vairākus gadu dzer. Viena. Sāk jau ap trijiem dienā, un iet gulēt. Nevienā neklausās, draugus pazaudējusi un viņai tā īsti nemaz arī neinteresē, viņai neinteresē nekas - no rīta kā normāls cilvēks - uztaisa ēst, izmazgā drēbes utt. bet kā nāk vakarpuse - tā kokteilis bākā un iet gulēt. Manī neklausās, arī rados neklausās - viņas dzīvei neesot jēgas, lai nemācot viņu dzīvot, darīs kā gribēs un viss. Liela egoiste.
Tas viss mani tik ļoti ļoti nomāc, ka es nespēju vairs dzīvot - arvien biežāk domāju par pašnāvību, jo mainīt es neko nevaru, palīdzēt viņai nespēju, arī sevi nodrošināt nespēju, darbu atrast nevaru, jo šobrīd vēl studēju un Cēsīs darba iespējas nav nekādas lielās kā tā. Tik ļoti vēlētos mainīt savu dzīvi, bet es nevaru ;( Gribētu pārvākties uz Rīgu, aizmirst par problēmām, atrast darbu un dzīvot! Bet man pat nav līdzekļu, par kuriem pārvākties un uzsākt dzīvi. Es jūtos tik izmisusi... Un visa mājas situācija mani ļoti grauj - nāk raudiens katru brīdi kā ieraugu māti iedzērušu, nāk raudiens par to, ka nespēju izdarīt NEKO. Kā lai tiek laukā no šīs situācijas? Es vairs neredzu neko apkārt, kā tikai drūmas bēdas. Jūtos viena šajā pasaulē.
20.11.2012 19:59 |

Reitings 1242
Reģ: 29.01.2009
Violetta - dodies uz Sociālo dienestu, Bērzaines ielā 16/18! Izstāsti savu situāciju, aprunājies, no tā vien jau daudz vieglāk paliek. Iespējams, var tev kko ieteikt. Un pie viena dodies uz bezdarbniekiem. Darbs ir, bet ir jāmeklē!
20.11.2012 21:34 |

Reitings 61
Reģ: 04.01.2010
Nevienam sājā pasaulē nevajag tādus, kuri NEZIN, NEVAR, NEGRIB, domā, ka NAV VĒRTS utt...!!!! Pašai pasaulei tādi nav vajadzīgi!

Ja vēlies mainīt dzīvi, TEV Ir jāzina, ka viss, ko tu dari, ir tā vērts!!! Pat, ja šaubies, neklausies šaubās!
Pēc Tevis rakstītā domāju, kasei tādā stāvoklī, kad galvā viss ir sajaucies un rādās drūmās krāsas, tapēc arī ir šaubas un neziņa, jo nav sakārtotības sevī.

Iespējams tiešām aizej pie psihologa, kaut gan ar tiem ir kā ir... (pašai bijusi pieredze) Izraksti domas kaut uz 50 lpp, izkliedzies jūrās, izdomā mērķus, iededz sevī dzīves sparu - tad arī palīgi atradīsies no visnegaidītākajām pusēm. Pašai ir bijis smags un garš stāsts, taču šeit to nerakstīšu..

Zinu, ka iespējas ir! Te meitenes jauiperiekš minēja ļoti labas. Saraksti visu, ko vari darīt, izslēdz šaubas un kaunu - DARI! Pa viena svītrojot ārā, agrāk vai vēlāk nonāksi pie tā, kas mainīs Tavu situāciju.

P.s. iepsējams izteicos skarbi un plaši, bet tā tas ir, dzīve mēdz iespiest "dirsā". TURIES!!!!! :)
20.11.2012 21:35 |

Reitings 26
Paldies par padomiem!
20.11.2012 21:37 |

Reitings 276
Atrastu darbu Rīgā, es Tev pat atrastu iespēju īrēt istabiņu pa saprātīgām naudām līdz saņem algu. Un lai cik viss neliktos draņķīgi ir tomēr tik daudz cilvēki, kas tomēr spēj un grib izlīdzēt. Šajā situācijā ļoti žēl, ka Tev nav iespēja balstīties uz sava puiša pleca. Un tiešām padomā ko vēlētos, pasapņo mazliet par to visu un padomā, kā vari tam visam pietuvoties.

Cik Tev vispār gadi? Ar ko esi agrāk nodarbojusies? Un vēlies savu dzīvi saistīt ar Rīgu-dzīvojot, strādājot utml? Nevis Cēsīs?
20.11.2012 21:42 |

Reitings 26
Man nav ienākumu vai iekrājumu, lai uz parāda pat sāktu dzīvi Rīgā, bet Cēsīs palikt noteikti nevēlos! Man ir 24! Agrāk piestrādāju gadījuma darbiņus pie paziņām, neko nopietnu! Nekāda matemātiķe, fiziķe vai ekonomiste neesmu, sociālās zinātnes ir mana stiprā puse, precīzāk - SA.
20.11.2012 21:53 |

Reitings 1784
Reģ: 18.06.2009
Arī es ieteiktu sākt patstāvīgu dzīvi Rīgā vai ārzemēs, bet par cik pati esmu situācijā, kad maks tūlīt būs tukšs un darba nav - tad varu tikai līdzjūtīgi nopūsties. Lai cik skarbi nebūtu, bet bez naudas mūsdienās nevar NEKO. :(
21.11.2012 01:36 |

Reitings 434
Reģ: 02.07.2012
Sagadiju bezdarbnieku kursus un būs 6 mēnešus ,gribu iegū zināšanas un ir iespeja iegūt darbu ,jo būs prakse...Stāvi savu rindu un pie kupona tiksi ,visiem dod iespēju ,,, NVA psihologa konsultācija ari palidzeja , daudz ko ieteica ,parunāja ar mani ,patika. iZej ta tos kursus ....
21.11.2012 06:50 |

Reitings 8272
aj es redzu, ka nav jēgas neko ieteikt, jo meitene pati neko negrib. pat slinkums iet uz bezdarbniekiem. kā tu nezini, kur jāiet? paskaties netā adresi vai pajautā draugiem!!! stāvēsi rindā un tiksi pie sava kupona. uzreiz visu nevar gribēt. viņi vismaz tev ziņos par vakancēm.
vēl kas-cēsis, manuprāt, ir tā pilsēta, kur tuvākajos laukos cilvēkiem piedāvā strādāt un dzīvot uz vietas. pa pāris mēnešiem gan jau iekrāsi kādu naudiņu kādam brītiņam dzīvot tajā pašā rīgā. un tur jau nu maxima, rimi, yiskā vai cili picā noteikti būs darbs
21.11.2012 08:35 |

Reitings 222
Reģ: 10.08.2012
Nesaprotu kā var domāt par pašnāvību? Ne visiem ir dota iespēja dzīvot. Es nemūžam ne pie vienām grūtībām sev nevarētu nodarīt pāri. Tavā situācijā cīnītos, pavadītu laiku ar mammu, kopā kko padarītu-uztaisītu ēst, uzspēlētu kādu galda spēli, aizietu kautvai uz tēju kādā kafejnīcā. Daudziem iet pat vēl smagāk. Jātiek galā.
21.11.2012 10:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits