Kā "celt" vīrieti?

Reitings 6
Reģ: 19.11.2012
Pat speciāli piereģistrējos, lai paprasītu sieviešu viedokli.
Droši vien ikviena no mums dzirdējusi, ka labas sievas ir tās sievietes, kas prot "celt" savu vīru. Respektīvi, dara, dzīvo un izturas kaut kā tā, ka vīrietis ļoti daudz sasniedz, ir spēcīgs, nodrošina ģimeni, kalnus gāž un tā tālāk. Un sievietei tādai arī jābūt, lai vīrieti balstītu un viņš varētu nest vienu uzvaru pār otru.

Jau kādu laiku aizraujos ar austrumu kultūrām, jogu un astroloģiju. Un tad nu dabūju zināt, ka tieši es personīgi esmu vainīga pie tā, ka mans vīrs ir tāds kā tagad ir. Un, ja tā padomā, ir mainījies, un uz slikto pusi. Kad iepazināmies, viņš bija pašapzinīgs, veiksmīgs, spēcīgs. Bet gadu gaitā ir kļuvis par vāju, neveiksminieku, kuram nav mērķu, neko negribas censties. Un es viņam to tagad pārmetu, bet izrādās, ka tieši es to visu veicināju.

Es esot kaut kāda tāda, kas nomāc vīrieti vai kaut kā apslāpē. Nevis tā kā vajag - ceļ.
Tad nu tās sievietes, kas ir tās cēlējas, varbūt var padalīties ar padomiem, kā jūs tieši darāt. Vai arī kādas esat un kā to panākat?
19.11.2012 19:43 |

Reitings 2295
Reģ: 29.01.2009
Es gan uzskatu, ka vīrieša celšana patiešām ir galvenokārt sievietes nopelns, jo sievietei te ir vadošā loma
20.11.2012 10:17 |

Reitings 1603
Reģ: 22.06.2012
O šī diskusija ir interesanta!

Esmu piedzīvojis abus variantus .. gan sievieti, kas "ceļ" un arī, kas "grauj". No tām, kas grauj, tiklīdz saprotu viņu dabu, tā notinu makšķeres ..

Tās, kas ceļ, pilnīgi noteikti nav "aitiņas", bet gan gudras un sievišķīgas sievietes. Savā mūžā esmu bijis kopā ar divām tādām. Droši vien jāpiebilst, ka katram vīrietim ir nepieciešams dažāds sievietes īpašību kopums, kas viņam liks darīt visu ar 200% atdevi. Es zinu, kāds ir man nepieciešamais :D Galvenais tomēr šeit ir mīlestība pret sievieti un vēlme viņai zvaigznes no debesīm nocelt ..

Ja man mazliet būtu jāparaksturo, tad tieši celšanas ziņā:

1) atbalstīt jebkuru ideju un spēt to pavirzīt tālāk un paplašināt vīrieša vīzijas plašumu šai virzienā (to aitiņa nespēs)
2) Neveiksmes gadījumā dot spēkus celties kājās un darīt vēlreiz
3) Neradīt papildus problēmas mājās, ja jau ir zināms, ka vīrietis darbā tiek pamatīgi noslogots.
4) Tai pat laikā neļaut atslābināties! Bet šeit nedrīkst pārkāpt robežu.
5) Iespēju robežās uzvedināt uz kādām idejām vai palīdzēt uz situāciju paskatīties no savādāka skatu punkta (divas galvas vienmēr gudrākas par vienu)
6) Gan jau vēl var kaut ko izdomāt, bet .. jāstrādā :D
20.11.2012 10:42 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Neesmu aita, bet citreiz tāda sajūta, ka manā klātbūtnē visi palaižas/nolaižas.
20.11.2012 10:49 |

Reitings 1021
Reģ: 19.05.2011
Nezinu. Es laikam esmu tā,kas mēģina celt, atbalstu idejas un palīdzu tās īstenot, "negremdēju" viņu u n vienmēr esmu blakus ar savu plecu,ja tas nepieciešams. Jūtu līdzi visās situācijās, bet kaut kā nav..gribētos,lai as pats nāktu uz otru pusi, bet bieži vien jūtu,ka tādā veidā ir sanācis tā,ka viņa plāni un viņa airaušanās, vajadzības ir primārākas par manējām, vai šad tad man nākas atteikties no man vajadzīgā,lai viņš varētu pilnveidoties/darīt kas patīk un aizrauj.
Tā,ka es nezinu, vai pareizi ir celties un krist tikai par vīrieti. Pašām sevi ir jāceļ vispirms. Tad arī vīrietim būtu svarīgi celties līdzi.
Un protams zāģēt nevajag..tas spētu izbesīt jebkuru.
20.11.2012 11:01 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Vīrieties jūtas kā pilntiesīgs vīrietis, ja viņš:

Veiksmīgi spēj gūt materiālus labumus (nopelnīt labu algu)
Gādāt par savas ģimenes labklājību (mājās sajūt, ka viņa sieviete ir apmierināta ar dzīvi)
Spēj pieņemt lēmumus, izteikties un panākt to, ko vēlas (ja viņš mājās, darbā, sabiedrībā tiek uzklausīts un viņa viedoklis tiek ņemts vērā)
Izaudzina bērnu, ja dēlu, tad arī veiksmīgu cilvēku (Daudz tēvi redzēti, kas ļoti lepojas ar savu dēlu panākumiem).

Tātad, Tu, kā sieviete vari celt vīrieti, ka viņš Tavā rīcībā redz apmierinātību ar to, ko viņš dara, sadzird uzslavas, atbalstu, Tavu centību patikt viņam un tamlīdzīgi.

Ja vīrietim ir blakus tāda sieviete, tad nevar būt neizdošanās un zema pašapziņa.
20.11.2012 11:10 |

Reitings 1170
Reģ: 05.09.2012
sieviete ir cēlēja un iedvesmotāja.
ja blakus ir stipra un gudra sieviete,vīrietis var sasniegt ļoti daudz.
20.11.2012 12:24 |

Reitings 8272
reāli tu ar tām nodarbībām ceļi viņu, nevis sevi. tādēļ arī ir tāds rezultāts. protams, tā ir katra paša izvēle, un tas nenozīmē, ka viņam bija jānolaižas. vnk es viņam blakus, atkod tos brīžus, kad vari būt stipra un kad vāja. tas liks viņam justies vīrišķīgi. atbalsti viņu, palutini (bet nepārlutini). tev jābūt sieviešķīgai, bet jāpalīdz, jāatbalsta, jāuzklausa vakarā pēc garas darbdienas. pasaki kādu foršu komplimentu, kad viņš kko izdarījis labu mājās vai vnk tev par godu. tas nenozīmē, ka tev par katru nieku viņš jāceļ debesīs, bet, vīrieši, tāpat kā sievietes alkst uzmanības, pateicību.
20.11.2012 12:35 |

Reitings 1603
Reģ: 22.06.2012
Vispār .. ja tā godīgi, tad šim te jāstrādā abos virzienos. Arī vīrietim ir jāatbalsta sava sieviete viņas sapņus piepildot!
20.11.2012 12:50 |

Reitings 8272
netīšām nepareizi uzrakstīju-tu cel sevi, nevis viņu. un vēl kas-zāģēšana nav nekāda celšana. tā tu tikai stiprini savu pašapziņu, bet esi izbesījusi viņu līdz baltajām pelītēm.kā tu gribētu būt ar vīrieti kopā, kurš tev katru dienu brauktu augumā? ne visiem ir vienādi mērķi. tev var būt arī savi un tas nemaz nenozīmē, ka tev viņš ir jābaksta visu atlikušo mūžu, pat, ja viņš to nevēlas.
20.11.2012 12:51 |

Reitings 8272
nē nu, protams, pašlaik ļoti bieži esmu novērojusi, ka sieviete vīrieti ceļ par daudz. tas ir, nevis atbalsta, bet izdara visu viņa vietā līdz beigās sieviete saņem uzbļāvienu par to, kā viņa ir uzdrošinājusies vīrietim likt nomazgāt traukus kādu reizi. un pēc tam vairāk šādu ekstru pat nedomā prasīt. nu , lūk, kas par daudz, tas par skādi. bet bieži vien tas jau arī nav atkarīgs no sievietes. vnk, ja cilvēkam ir pieņemams tikai šāds modelis, tad savādāku būs grūti uzkonstruēt. tādēļ ir jādomā, vai es spēšu to pieņemt vai nē?diemžēl ir lietas, kuras pieņem, bet, kuras nevajadzētu pieņemt, jo tad mēs kļūstam tikai par devējiem, bet pretī nesaņemam neko.
20.11.2012 12:58 |

Reitings 1170
Reģ: 05.09.2012
sievietei ir jābūt inovatīvai,ar idejām,interesi, asu prātu un gudrai.
tad viņa var motivēt un iedvesmot.
tāda,kas nebīdīs vīrieti augstāk un tālāk ,arī visu dzīvi būs viduvējība.
20.11.2012 13:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits