Par vardarbību

Reitings 6947
Reģ: 21.10.2010
Palasot to diskusiju, kur meitenes raksta ko nespētu un ko spētu piedot, daudz pieminēts,ka nepiedotu vardarbību. Saprotams,ka varbūt tās,kas ar to saskārušās, nevēlās par to runāt, bet tomēr - vai ir kādai kas stāstāms par to kā cietusi vardarbību un kā no tā tikusi vaļā ?

Pati esmu saskārusies ar diez gan smagu vardarbību no itkā sava puiša. Tāpēc interesē vai ir vēl kāda,kurai ir kas tāds bijis ?

Piedodiet,nav patīkama tēma, zinu.
15.11.2012 17:56 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Ir pazīstama sieviete, pret kuru agrāk vīrs mīlēja pacelt roku. Cik man zināms, tas bija dzeršanas dēļ. Viņi joprojām ir kopā. Vīrs vairs nedzer ne grama, roku arī neceļ. Sanāca saruna ar šo sievieti. Viņa teica, ka labāk, lai sit viņu, nekā bērnus. Turklāt tagad abi dzīvo cepuri kuldami. Sieviete apgalvo, ka nenožēlo, ka nav aizgājusi no vīra. Tas drūmais periods ir pagājis, un sievietei vienai ir diviem maziem bērniem būtu grūti izdzīvot. Taču tagad gan viņai, gan abiem bērniem ir viss, ko sirds kāro.
Domāju, ir vieglāk, ja tādos brīžos nav bērnu, tad tiešām var aiziet neatskatoties.
15.11.2012 21:49 |

10 gadi
Reitings 6339
Reģ: 01.04.2009
Diemžēl arī man ir ko teikt par šo tēmu. Pati par laimi neesmu saskārusies ar pret mani vērstu vardarbību, bet esmu bijusi ļoti tuvu šai situācijai . Šovasar biju atbalsts tuvai radiniecei. Nekad nedomāju, ka viņas ģimenē kas tāds notiks. Pirmkārt, ļoti kļūdaini uzskatīt, ka "tādas lietas" notiek tikai dzērāju utt. ģimenēs vai ka pati sieviete ir vainīga (pārsvarā varmāka upurim lēnā garā iedzen šo sajūtu). Tā bija arī manis pieminētajai sievietei. Sākās viss ar morālo vardarbību - no vīrieša nācā tādi apvainojumi kā cūka, zoss, kuce, "tu nekas neesi" utt., pēc tam viņas vecāku apvainošana, saucot tos par veciem kropļiem un vēl riebīgāk. Tad, protams, sekoja arī roku palaišana. Cik izjutu no tiem visiem situācijas aprakstiem, sievietei par to visu bija ļoti liels kauns stāstīt policijai un citiem cilvēkiem, kas ir normāla psiholoģiska reakcija, jo "ko tad visi padomās, mēs taču esam normāla, izglītota ģimene". Pierunājām ziņot policijai. Secinājums viens - tiem ir diezgan vienalga, varmāka tika cauri vien ar brīdinājumu. Pēc tas sarīkoja skandālu par to, kāpēc viņu par muļķi pataisot sabiedrības priekšā. Neizpalika arī bez otrā, šoreiz "atriebības" sitiena sievietei. Tagad viņa ir iesniegusi šķiršanos, bet protams, ar to vēl nekas nebeidzas, jo kungs jau prom iet negribot un viņam viss apmierinot. Labi, ka tagad tai sievietei ir atbalsts no cita cilvēka puses un es varu būt daudz maz mierīga, ka varbūt vairāk uzbrukumu nebūs. Bet cik daudzām sievietēm ir šāds atbalsts un iespējas vispār kaut kur aiziet prom, izbeigt to murgu???
Te nu jāpiemin otrs tāda veida gadījums, kas notika ar manu bijušo skolas biedreni, kurai tas viss beidzās letāli. Vardarbīgais un pie tam nenormāli greizsirdīgais vīrs šopavasar viņu nogalināja. Situācija kā jau daudzviet dziļos laukos - vecis bezdarbnieks, dzer un jūtas kruts. Sieva iet uz darbu un bez šaubām, satiek tur citus vīriešus. Prātu nodzērušais laulenis pārmet - kur biji, ko darīji, profilakses pēc iepļaukā. Sieviete, kā jau mēs daudzas, cer, ka viņš mainīsies, pie tam aug kopīgs bērns un gribētos normālu ģimeni. Pie tam nav naudas, par ko uzsākt dzīvi citus, radi un draugi arī aizrāvušies ar alkoholu, palīdzība jāmeklē tālu un tā tas viss turpinās.....Žēl, bet tagad viņu meitiņa aug pie attāliem radiem, mamma kapos, tēvs cietumā.
15.11.2012 21:50 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
kā jūs domājiet, kāda loma audzināšanai, ģimenei?
piemēram, manā ģimenē tēvs nekad nav pacēlis roku pret māte, tāpēc domāju, ka ir maza, maza iespējamība, ka mans brālis pret kādu sievieti varētu pacelt roku.
15.11.2012 21:51 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Nedod dies' kādam kādreiz pret mani roku pacelt.Es nemukšu,es atradīšu cilvēkus,kas novedīs viņu tik tālu,ka rāpus pie manis atlīdīs un lūgsies,lai piedodu.
15.11.2012 21:51 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
tās,kuras zin tos vīriešus,kuri ir nogalinājuši savas sievietes...tie vīrieši pastaigājas mierīgi vai ir nodoti policijai?
15.11.2012 22:41 |

Reitings 4183
zinu gadījumu, kad brutāli nogalināja savu meiteni, bet tusē pa klubiem.
15.11.2012 22:42 |

10 gadi
Reitings 6339
Reģ: 01.04.2009
zili_rudzi, tas gadījumā nav tas gadījums ar studenti Elīnu Pupiņu, kas bija aprakstīts presē?
15.11.2012 22:43 |

Reitings 4183
jā, tas puisis man zināms. pāris dienas pēc nāves vēl paspēja aizstāvēt savu kursa darbu.
15.11.2012 22:45 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
kāpēc šādi gadījumi netiek tiesāti?

nu tiešām,ja zini,ka nosit nevajag turēt sveci zem pūra
15.11.2012 22:47 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Man pašai, paldies dievam, nav nācies saskarties ne ar ko tādu, bet vienu pazīstamu meiteni viņas čalis diezgan smagi piekāva Jaungada naktī un atstāja kaut kādā mežā. Viņas mamma aizbrauca viņai pakaļ, sameklēja, atveda mājās, izvadāja pie ārstiem, sadakterēja, bet... pēc pāris dienām meitēns jau atkal atpakaļ pie tā "džeka" un neviens neko viņai nevar padarīt. Mīlot un viss. Stulba situācija un stulba meitene. Visvairāk žēl viņas ģimeni, kas pārdzīvo...
15.11.2012 22:53 |

Reitings 1741
Reģ: 29.01.2009
diemžēl es savā dzīvē biju saskārusies ar tādu situāciju, viņš vienmēr kad sadzērās bija agresīvs, sākumā pret citiem, un tad pienāca arī mana kārta... tiku gan iepļaukāta, gan aiz matiem vilkta pa ielu...pirmo reizi piedevu, jo viņš skaidrā bij tāds saldumiņš, bet vēlāk jau nespēju ciest! tas bij drausmīgi, tagad eju ar lielu lielu līkumu dzērušiem cilvēkiem, pat tiem kurus pazīstu!
15.11.2012 23:08 |

Reitings 106
Reģ: 19.10.2012
Man vienai draudzenei ir šāda bēdīgā pieredze.. Viņu sita bērnu tēvs. Abi ir šķīrušies tagad,bet reizēs ,kad šis vīrietis (ko nu vairs galīgi nevar saukt par vīrieti) par kko sastresojas,tad regulāri uztaisīja viņai zilumainas rokas,ribas.. Bija reizes ,kad sita arī pa seju,kamēr otrā istabā spēlējas viņu bērni..

Arī nesen sarakstījos ar to draudzeni draugiem.lv, tad pēkšņi viņa pazuda no online.. pēc kādām 10min ienāca atpakaļ un uzrakstīja,vai nevaru viņai pazvanīt.. uzreiz pazvanīju,un viņa raudādama teica,ka tas kretīns viņu tikko piesita,jo uzzināja,ka viņa ir sākusi satikties ar citu vīrieti.. Bet šķīrušies viņi jau vairāk kā divus gadus.. Nesaprotu,kāpēc viņa nav vērsusies policijā, tiešām nezinu...
15.11.2012 23:08 |

Reitings 537
Reģ: 27.08.2012
Ir gadījies, bet es nestāvēju kā miets un neraudāju, bet gāzu pretī!!! Džeks bija šokā.
Esmu fiziski spēcīga, lai gan varbūt no malas tā neizskatās.
15.11.2012 23:16 |

Reitings 1666
Reģ: 17.05.2012
Jūtu līdzi Tev, Monro! Labi, ka tas murgs ir aiz muguras Tev.
15.11.2012 23:17 |

Reitings 6947
Reģ: 21.10.2010
Fresh, tas bija sen un tikai padarija mani spēcīgāku :) Bet paldies ;)
15.11.2012 23:28 |

Reitings 7497
un policijai ir dziļi vienalga par šādiem gadījumiem. pašai tagad jācīnās par savu taisnību, lai policijas darbinieki saņem mācību (par to, kas vīram par to draud - man ir pilnīgi vienalga, izskatās, ka tiks sveikā cauri ar kādu 50 ls sodu).
16.11.2012 09:32 |

Reitings 37
2 x esmu ar zilām acīm un sāpošu ķermeni staigājusi... Devu pretī, bet, nu, laikam alko dod papildu enerģiju.
Pēc pirmās pārpāļa roku palaišanas reizes, pielūdzās, noticēju.
Otrreiz, kad bruka virsū, ielaidu viņam ar puķu podu, kas, protams, satracināja viņu vēl vairāk.
Zvanīju policijai, un pati kā tāds maniaks, aiz bailēm, šoka, nez kkāda afekta turēju rokā nazi, gatava likt lietā....
Protams, kamēr beidzot atbrauca policija, šamējais jau bij kā jēriņš, no sērijas pati vainīga un viņš cietušais.:D
Tātad, kamēr viņš kopā ar savu pāli gulēja, savācu savas pendelītes un aizbraucu.
Smieklīgākais, jau, ka viņš pat NESAPRATA iemeslu, kādēļ viņu pametu...
16.11.2012 09:56 |

Reitings 4129
Par laimi nevienam no maniem tuviniekiem tāda pieredze nav, bet manā bērnībā kaimiņos sievietei bija "jautri". Vīrs nesen dzimušu bērniņu pārlika pāri 3.stāva balkona margām un solīja nomest zemē, mētāja puķupodus-reiz tāds izšķīda arī pret mūsu dzīvokļa durvīm, bet sieviete to cieta ilgus gadus, līdz vīrietis no smaga alkoholisma nomira ap 40 gadiem. Visbiežāk vardarbība iet kopā ar alkoholu, jo skaidrā esot šis vīrietis bija mierīgs, kluss un kautrīgs.
16.11.2012 09:59 |

Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Kā vienu no savas dzīves vardarbīgajiem cilvēkiem varu pieminēt savu pirmo puisi. Pati gan biju dikti jauniņa, viņš dažus gadus vecāks par mani. Puisis slimīgas greizsirdības un mazvērtības kompleksu iespaidā zaudēja prātu un kontroli pār savām izdarībām. Sākumā no viņa puses nācās izjust morālo vardarbību. Jauna muļķīte būdama, domāju, ka vaina manī, nepievēršu pietiekami daudz uzmanības utt. Tad no 'zila gaisa' nāca scēnas, ka es viņu krāpjot (?!) Pēc gandrīz 3 mūsu kopā pavadītajiem gadiem viņš sāka pastiprināti lietot alkoholu un tad arī sāka atļauties pagrūst, satvert mazliet spēcīgāk, līdz vienā reizē nespēja novaldīties un nodarīja man ļoti pāri. Es pārtraucu attiecības uzreiz bez jebkādas izrunāšanās un skaidrošanās. Gāju uz policiju, kur par mani viens policists, maigi sakot, paņirgājās. Pēc kāda laika tik uzzināju, ka manam ex policijā paziņas un 'mana lieta' ir pazudusi.
Ex mierā nelikās, vājāja mani. Slapstījās pa stūriem, izsekoja. Kad mājās biju viena, baidīja mani, meta akmeņus logā. Vienreiz tumšā vakarā, kad gāju mājup, viņš man ar mašīnu brauca virsū.
Pateicoties maniem draugiem, tas viss beidzās. Puiši aizgāja ar to ķēmu runāt. Nākamajā reizē, kad viņš mēģināja, galīgi sadzēries mani 'pārmācīt', tiklīdz viņš man pirkstiņu pieskāra, mans bērnības draugs, kurš ir izteikts mieramika viņam degunu salauza.
16.11.2012 10:32 |

Reitings 1308
Reģ: 08.12.2011
Shausmas.Palasiju dazus stastus. Baisi palika. Tiesam jutu lidzi. Tadus vecus sabazt viena ala uz izkastret.
16.11.2012 10:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits