Diemžēl arī man ir ko teikt par šo tēmu. Pati par laimi neesmu saskārusies ar pret mani vērstu vardarbību, bet esmu bijusi ļoti tuvu šai situācijai . Šovasar biju atbalsts tuvai radiniecei. Nekad nedomāju, ka viņas ģimenē kas tāds notiks. Pirmkārt, ļoti kļūdaini uzskatīt, ka "tādas lietas" notiek tikai dzērāju utt. ģimenēs vai ka pati sieviete ir vainīga (pārsvarā varmāka upurim lēnā garā iedzen šo sajūtu). Tā bija arī manis pieminētajai sievietei. Sākās viss ar morālo vardarbību - no vīrieša nācā tādi apvainojumi kā cūka, zoss, kuce, "tu nekas neesi" utt., pēc tam viņas vecāku apvainošana, saucot tos par veciem kropļiem un vēl riebīgāk. Tad, protams, sekoja arī roku palaišana. Cik izjutu no tiem visiem situācijas aprakstiem, sievietei par to visu bija ļoti liels kauns stāstīt policijai un citiem cilvēkiem, kas ir normāla psiholoģiska reakcija, jo "ko tad visi padomās, mēs taču esam normāla, izglītota ģimene". Pierunājām ziņot policijai. Secinājums viens - tiem ir diezgan vienalga, varmāka tika cauri vien ar brīdinājumu. Pēc tas sarīkoja skandālu par to, kāpēc viņu par muļķi pataisot sabiedrības priekšā. Neizpalika arī bez otrā, šoreiz "atriebības" sitiena sievietei. Tagad viņa ir iesniegusi šķiršanos, bet protams, ar to vēl nekas nebeidzas, jo kungs jau prom iet negribot un viņam viss apmierinot. Labi, ka tagad tai sievietei ir atbalsts no cita cilvēka puses un es varu būt daudz maz mierīga, ka varbūt vairāk uzbrukumu nebūs. Bet cik daudzām sievietēm ir šāds atbalsts un iespējas vispār kaut kur aiziet prom, izbeigt to murgu???
Te nu jāpiemin otrs tāda veida gadījums, kas notika ar manu bijušo skolas biedreni, kurai tas viss beidzās letāli. Vardarbīgais un pie tam nenormāli greizsirdīgais vīrs šopavasar viņu nogalināja. Situācija kā jau daudzviet dziļos laukos - vecis bezdarbnieks, dzer un jūtas kruts. Sieva iet uz darbu un bez šaubām, satiek tur citus vīriešus. Prātu nodzērušais laulenis pārmet - kur biji, ko darīji, profilakses pēc iepļaukā. Sieviete, kā jau mēs daudzas, cer, ka viņš mainīsies, pie tam aug kopīgs bērns un gribētos normālu ģimeni. Pie tam nav naudas, par ko uzsākt dzīvi citus, radi un draugi arī aizrāvušies ar alkoholu, palīdzība jāmeklē tālu un tā tas viss turpinās.....Žēl, bet tagad viņu meitiņa aug pie attāliem radiem, mamma kapos, tēvs cietumā.