Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Medus kūka

 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Vai kāda zina medus kūkas recepti, kur mīkla sanāk šķidra? Gribu uzcept, bet tā ņemšanās ar mīklas smērēšanu un līdzināšanu ir pārāk laikietilpīga. (t)

Jā, internetu esmu izrakņājusi, bet pie receptēm neraksta klāt cik šķidra mīkla kurai sanāk.
14.11.2012 14:20 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
cik šķidru mīklu gribi ?
14.11.2012 14:22 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Nu tā, lai viņa ielīst formā, nevis jāsmērē.
14.11.2012 14:22 |
 
Reitings 339
Reģ: 06.11.2012
Kamēr draugs ēdīs vakariņās plovu, es zinu, ko ēdīšu es - medus kūku :D
14.11.2012 14:24 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
No veikala vai pati cepsi?
14.11.2012 14:30 |
 
Reitings 339
Reģ: 06.11.2012
No vienas kafejnīcas.
14.11.2012 14:32 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
man liekas ar medus kūku īsti tā nesanāks, šķidra mīkla. Mīklai, jābūt dikti plāni izrullētai, vismaz manā receptē, var jau protams ko līdzīgu taisīt, tikai tad beigās mīkla pati būs biezāka, tur Tu vari variēt ar šķidrumu daudzumiem, pēc savas mīļākās receptes, kas uzrunā.
14.11.2012 14:34 |
 
Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
un iesaku krēmā pielikt banānus - mmmm :)
14.11.2012 14:36 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Esmu gan 2x cepusi pēc receptēm, kur mīkla jāsmērē, nevis jārullē, bet nu tgd gribu tādu, kur mīkla ir šķidra, lai 5x ātrāk var uzcept, bet nevaru atrast tādu recepti :(
14.11.2012 14:36 |
 
Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Es pēc receptēm tikai tā aptuveni vados. Kad cepu medus kūku, paskatos internetā vairākas receptes, un taisu kaut ko pa vidu. Mīkla ir bijusi gan bieza, gan pusšķidra, bet vienmēr beigās kūka labi sanākusi.
14.11.2012 14:37 |
 
10 gadi
Reitings 126
Reģ: 29.01.2009
biskvītam: 80 g sviesta
glāze cukura
4 ēdamkarotes medus
4 olas
4 glāzes miltu
tējkarote sodas
Gatavo: sviestu, cukuru un medu izkausē vienā masā. pievieno sakultas olas, sodu un miltus. visu samaisa viendabīgā masā un lej kūkas formā. ar lielu nazi izsmērē maisījumu formā plānā kārtā, cep 7-8 minūtes 200 grādos cepeškrāsnī. No biskvīta masas jāsanāk 8 kārtām (apm). izcep vienu, tad liek nākošo utt.

Pildījums: 1kg skāba krējuma
1,5 glāzes cukura
gatavo: sakul krējumu ar cukuru un klāj starp biskvīta kārtām. (es klāju uzreiz, kā izņemu biskvītu, tā uzklāju - lai paspēj labāk iesūkties. tad izņem nākošo kārtu, uzliek virsū un uzreiz noklāj pabiezā slānī. lai labāk iesūcas, kad izņem biskvītu, to sadursta bišku ar dakšiņu vai nazīti

Virsu arī noklāj ar pildījumu. vislabāk, ja nakti pastāv ledusskapī un sasūcas.


Sen gan taisīju, bet pēc tā, ka rakstīts - lej kūkas formā, liekas, ka nebija baigi jārullē, varēja normāli tikai izsmērēt pa pannnu :)
14.11.2012 14:38 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
nu ja pamats mīklai ir milti un medus, tad protams tur nekāda šķidrā mīkla nesanāks... varētu mēģināt kādu iebiezināto pienu, pievienot cukura vietā, kaut ko kas mīklu padara šķidrāku.
14.11.2012 14:39 |
 
Reitings 106
Reģ: 19.10.2012
http://www.draugiem.lv/#/user/655116/gallery/?pid=245858128 koshlene, šāds variants Tev neder? :) izskatās jau vienkārši, pašai gribētos pamēģināt kādreiz :)
14.11.2012 14:39 |
 
Reitings 511
Reģ: 04.08.2011
5x atrāk izcept? T.i. 1minūtē gribi, lai gatava?:D mana mammas recepte nav šķidrà veidā, jo tādas, cik zinu, nav. Es katru kàrtu cepu augstākaia 5 minm cik tad Tu cep???
14.11.2012 14:41 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Tā arī rullējamā. Vells, laikam būs jārullē, bet tāds slinkums :D man to kūku vajag iespaidīga izmēra un kantainu, būs nežēlīgi jānoņemās
14.11.2012 14:45 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
jasmiina normāli izsmērēt vai arī viņa ir ķepīga smērējamā? :D
14.11.2012 14:46 |
 
Reitings 106
Reģ: 19.10.2012
uzliec uz uzceptās kārtas virsū kkādu enciklopēdiju,apgriez ap maliņām un aaaaiidāāā :D
14.11.2012 14:47 |
 
Reitings 511
Reģ: 04.08.2011
Ceru,ka tiksi galā un garšos vienreizēji,lai veicas! Mana šī gada top kūka ir medus snickers kūka. Om nom nom
14.11.2012 14:47 |
 
10 gadi
Reitings 126
Reģ: 29.01.2009
Baigi negribas sameloties, bet man sķiet, ka šo kūkas recepti izmantoju vairākkārt tieši tā iemesla dēļ, ka nebija tik liels čakars kā ar rulējamajām..
14.11.2012 14:48 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Nemācēšu neko ieteikt, jo ta'viena reize, kad cepu medus kūku, bija murgs. Un man bija rullējamā mīkla.

Ne pa tēmu - jau vairākās tēmās esmu pamanījusi, ka koshlene komentē šāda veida tēmas. Piedod, bet man no Taviem komentāriem ir licies, ka Tu neesi no tām sievietēm, kas rosās pa virtuvi. Bet ne sliktā nozīmē.
14.11.2012 14:52 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits