biskvītam: 80 g sviesta
glāze cukura
4 ēdamkarotes medus
4 olas
4 glāzes miltu
tējkarote sodas
Gatavo: sviestu, cukuru un medu izkausē vienā masā. pievieno sakultas olas, sodu un miltus. visu samaisa viendabīgā masā un lej kūkas formā. ar lielu nazi izsmērē maisījumu formā plānā kārtā, cep 7-8 minūtes 200 grādos cepeškrāsnī. No biskvīta masas jāsanāk 8 kārtām (apm). izcep vienu, tad liek nākošo utt.
Pildījums: 1kg skāba krējuma
1,5 glāzes cukura
gatavo: sakul krējumu ar cukuru un klāj starp biskvīta kārtām. (es klāju uzreiz, kā izņemu biskvītu, tā uzklāju - lai paspēj labāk iesūkties. tad izņem nākošo kārtu, uzliek virsū un uzreiz noklāj pabiezā slānī. lai labāk iesūcas, kad izņem biskvītu, to sadursta bišku ar dakšiņu vai nazīti
Virsu arī noklāj ar pildījumu. vislabāk, ja nakti pastāv ledusskapī un sasūcas.
Sen gan taisīju, bet pēc tā, ka rakstīts - lej kūkas formā, liekas, ka nebija baigi jārullē, varēja normāli tikai izsmērēt pa pannnu :)