Šeit būs recepte, Rihards Frīdenbergs-Kalniņš, viņam vispār ir dikti labas receptes, te nu būs
Sastāvdaļas:
Apm 1,7-2,0 kg Pekinas pīles
apsmērēšanai:
2 ēd.k. medus
1 ēd.k. Black treacle sīrupa*
1 laims, sagriezts 5 mm šķēlēs
1 neliels apelsīns, sagriezts 5 mm šķēlēs
150 ml šerija vai rīsu vīna
4 ēd.k. sojas mērces
Pagatavošana:
Nomazgā un nosusini pīli gan no ārpuses, gan iekšpuses.
Katliņā liec visas mērces sastāvdaļas un uz lielas uguns uzvāri. Kad sāk vārīties, liesmu samazini uz vidēji lielu un vāri 20 minūtes, līdz mērce sabiezē. Kādas 20-30 minūtes.
Pakarini pīli aiz kakla, lai tā karājas ar kājām uz leju. Apsmērē visu pīles ārpusi ar sīrupu, kas ir katliņā. Ļauj nožūt kādu 1 h. Tad apsmērē atkal. Tā kādas 4-6 reizes. Kad tas izdarīts, atstāj uz 12 h, kamēr pilnībā nožūst.
Sakarsē krāsni 240 grādus karstu. Liec pīli uz restēm ar filejas daļu uz augšu. Pannas apakšā ielej ūdeni - apmēram 400 ml (lai tauki, kas notek, nesprakšķ pa gaisu). Liec pannu cepeškrāsnī nedaudz zem vidējā nodalījuma. Cep 15 minūtes.
Tad samazini temperatūru uz 160 grādiem un cep 1 h un 30 minūtes. Uzmani cepšanās laikā, jo āda var kļūt tumša pārāk ātri (tas atkarīgs no cepeškrāsns). Ja tā gadās, uzliec virsū foliju - tikai tik daudz, lai pārklājas filejai.
Foliju vari noņemt nedaudz pirms cepšanās beigām. Izņem pīli no krāsns un ļauj pastāvēt 10 minūtes. Pasniedz.