Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Piektdiena

 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Kas īpašs paredzēts vakariņās? Šovakar gatavošu ko līdzīgu šim.

09.11.2012 13:30 |
 
Reitings 3096
Reģ: 09.06.2009
mmm.. izskatās gardi :)
Braukšu pie vecākiem ciemos, pieļauju, ka kaut kas no meža gaļas :)
09.11.2012 13:31 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Hmm..es tieši nevaru izdomāt, ko varētu uztaisīt. Iešu veikalā un skatīšos , kas ar mani runās. :D
Ir doma par vārītiem kartupeļiem ar kādu mērci - maltās gaļas vai aknu..
09.11.2012 13:32 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
oo meža gaļa... ļoti gribētos kādu buku, jāgaida kamēr nokļūšu LV .... :)
09.11.2012 13:32 |
 
Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
O! DIO tieši tevi gribēju te noķert un tieši ēdienu sakarā...

Vakar biju Ķīniešu restorānā un tur bija kraukšķīgā pīle... varbūt tu zini kā tādu pagatavot?? Gaļa pati bija mīksta izsutināta, mērce pa virsu, bet kad ieliek mutē var just, ka tai pīlei maliņas ( garoziņa) kraukšķīga... nelikās ka vienkārši apcepot tādu var dabūt... var būt zini kas un kā.. tu te baigi ņemies ar dīvainajām receptēm :)
09.11.2012 13:33 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Pesto pica -

Uztaisīšu, protams, arī parasto, jo nezinu, vai šī vispār garšos kādam :D

Vēl plānoju mandeļu kūku, pēc vienas receptes, kurai bilžu nav, līdz ar to nav ne jausmas, kāda izskatīsies, nevaru parādīt :D

Vispār man šovakar ļoti gribas ķiršu alu, bet nez, vai dabūšu :/
09.11.2012 13:35 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
ā, bet mana pica būs smukāka - man ar cherry tomātiņiem :D :D :D hehe
09.11.2012 13:35 |
 
Reitings 4129
Reģ: 29.01.2009
Vakar bija sushi un izskatās, ka šodien arī būs. :)
09.11.2012 13:36 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Roxy,
Tu domā pekinas pīli? Pati neesmu gatavojusi nekad, bet esmu lasījusi receptes, katrā ziņā pat lieli pavāri, pekinas pīli uzskatot par lielu izaicinājumu pagatot. Tu gribi, lai sameklēju kādu recepti?
09.11.2012 13:37 |
 
10 gadi
Reitings 1282
Reģ: 07.12.2011
man nebūs nekas, varbūt kāds jogurts...jābeidz taču rīt:D

bet rīt gaidāmas svētku brokastis/pusdienas/vakariņas ar visām sekām:D
09.11.2012 13:37 |
 
Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
Roxy,
gaļas gabaliņi jaapviļā kartupeļu cietē (tad es tos fritēju un tikai tad sautēju mērcē, nezinu, kā tie pavāri dara)
09.11.2012 13:39 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
man vakariņās būs drošvien maizīte :) nepiekopju vakariņu ēšanu ikdienā :)

ŗunājot par ķiršu alu, man darbā 1.stāvā atvēries pabs (tieši tā tur arī izskatās), kur dod izlejamo ķirsīti līdz plastmasenē :D yeeeee, pieņemu pasūtījumus :))
09.11.2012 13:40 |
 
Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
Roxy,
es gan gan to kraukšķīgo taisu tikai vistiņu un receptes pilnveidoju katru reizi. bet pirmo reizi gatavoju +/- pēc šīs receptes :

http://lapzeme.wordpress.com/2008/06/16/kraukskigais-medus-calis-ganbei/
09.11.2012 13:45 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Šeit būs recepte, Rihards Frīdenbergs-Kalniņš, viņam vispār ir dikti labas receptes, te nu būs

Sastāvdaļas:

Apm 1,7-2,0 kg Pekinas pīles
apsmērēšanai:

2 ēd.k. medus
1 ēd.k. Black treacle sīrupa*
1 laims, sagriezts 5 mm šķēlēs
1 neliels apelsīns, sagriezts 5 mm šķēlēs
150 ml šerija vai rīsu vīna
4 ēd.k. sojas mērces

Pagatavošana:

Nomazgā un nosusini pīli gan no ārpuses, gan iekšpuses.
Katliņā liec visas mērces sastāvdaļas un uz lielas uguns uzvāri. Kad sāk vārīties, liesmu samazini uz vidēji lielu un vāri 20 minūtes, līdz mērce sabiezē. Kādas 20-30 minūtes.
Pakarini pīli aiz kakla, lai tā karājas ar kājām uz leju. Apsmērē visu pīles ārpusi ar sīrupu, kas ir katliņā. Ļauj nožūt kādu 1 h. Tad apsmērē atkal. Tā kādas 4-6 reizes. Kad tas izdarīts, atstāj uz 12 h, kamēr pilnībā nožūst.
Sakarsē krāsni 240 grādus karstu. Liec pīli uz restēm ar filejas daļu uz augšu. Pannas apakšā ielej ūdeni - apmēram 400 ml (lai tauki, kas notek, nesprakšķ pa gaisu). Liec pannu cepeškrāsnī nedaudz zem vidējā nodalījuma. Cep 15 minūtes.
Tad samazini temperatūru uz 160 grādiem un cep 1 h un 30 minūtes. Uzmani cepšanās laikā, jo āda var kļūt tumša pārāk ātri (tas atkarīgs no cepeškrāsns). Ja tā gadās, uzliec virsū foliju - tikai tik daudz, lai pārklājas filejai.
Foliju vari noņemt nedaudz pirms cepšanās beigām. Izņem pīli no krāsns un ļauj pastāvēt 10 minūtes. Pasniedz.
09.11.2012 13:46 |
 
Reitings 159
Reģ: 13.04.2012
Ja saņemšos, tad būs veģetārā Tom Kha zupa, ja nē, tad ķirbju biezzupa :)
09.11.2012 13:46 |
 
Reitings 1534
Reģ: 29.01.2009
Kā jau minēja Lancaster
gaļas gabaliņi jaapviļā kartupeļu cietē (tad es tos fritēju un tikai tad sautēju mērcē, nezinu, kā tie pavāri dara)
. Es arī tā daru. Tad gaļiņa ir kraukšķīga. ;)
Es šodien vakariņas visdrīzāk ēdīšu ārpus mājas. Ko? Nezinu. Kaut ko veselīgu un svaigu. Gana rīts pēdējās dienās :D
09.11.2012 13:48 |
 
Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
DIO

Paldies, varētu būt tā, īsti neizlasīju vakar nosaukumu, bet zinu ka bija kraukšķīgā Pīle, bet neatceros vai pekinas vai ne.. pēc receptes šķiet, ka varētu būt kas līdzīgs... pati neuzdrīkstos sačakarēt pīli, tā ka nodošu to recepti draugam lai ņemās... :D Paldies :)


Lancaster

Tās vistiņas medū ir vienīgais sakarīgais ēdien ko protu pagatavot un kas sanāk traki garšīgi :) Bet nē tas tas ko vakar ēdām :)
09.11.2012 13:51 |
 
Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
es nezinu ko taisīšu :D varētu kko ar tunci atkal(jā esmu traka uz tunci),bet slincis makarēties :D kkas jau jātaisa. vēl ir doma griķi ar dārzeņiem :D vai biešu salātiem!
09.11.2012 13:52 |
 
Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
DIO

Hhaha... forši, tikko pamanīju ko rakstīji pirmajā teikumā ( bāc es pat haotiski lasu ne domāju un rakstu vairs:D )

Rihardu pazīstu personīgi, manam draugam arī sens draugs, būs jāpasaka, lai piezvana un pierunā viņu parādīt :D :D :D Paldies , problēma cerams atrisināta :D
09.11.2012 13:55 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Neko netaisīšu. Visu nedēļu katru vakaru cītīgi gatavoju, šodien atpūtīšos. Vakariņās man būs gabaliņš Pilsētnieces. Uznākusi man nenormāla kāre uz saldumiem, neko citu vispār negribu. Trīs reizes dienā ēdu kūkas un mafinus.
09.11.2012 13:56 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Roxy, lai izdodas, es saprotu, ka tā pīle jums rītam - Mārtiņdienai, tad laika ziņā viss sanāk :)
09.11.2012 13:56 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits