vai dabīgās lietas ir labākas...

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Daudz un dikti no visām pusēm tiek kritizētas dažādas kosmētikas nedabīgās sastāvdaļas, rakstītas n-tās lietas, ko tās nodara sliktu ķermenim.
Bet vai nodara tikai sliktu?
Tas nav līdzīgi, kā pateikt, ka kaut kādas zāles ir sliktas, jo tām ir sīkas blakusparādības (un ignorēt to, ka to nestais labums ir lielāks, nekā sliktums)?
Jautāju tāpēc, ka pati "aizraujos" ar kaut cik dabīgu līdzekļu lietošanu kopjošajā kosmētikā. Viss tik skaisti aprakstīts, apstāstīts, kādas tikai šausmīgas sastāvdaļas tur iekšā nav. BET problēma ir tā, ka, piemēram, kad es lietoju dekoratīvo kosmētiku (kas ir nedabīga par kopjošo), man noiet visādas draņķības nost no sejas. Sākumā domāju, ka tam iemesls tāds, ka tad arī kārtīgāk seju tīru (lai to kosmētiku dabūtu nost), taču tagad tīru vienādi - neatkarīgi no tā, vai esmu krāsojusies, vai nē. Un tik un tā - kad krāsojos, sejas āda paliek feināka.
Kāpēc tā?
Sāku jau šaubīties - varbūt visi tie šausmoņi, ar ko "ekoloģiskie", "zaļi domājošie", "dabīgie" uzņēmumi pircējus biedē citu firmu produktos, patiesībā tomēr ādai nāk vairāk par labu, nekā par sliktu?
07.11.2012 17:35 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Man kaut kas lidzigs, ir tikai saistiba ar matiem. Agrak, tinu gados vispar nekrasoju, nebalinaju, mati bija dabigi, bet briesmigi, struktura vnk shausmiba, rupji ka salmi, kritums briesmigs, neveidot nekadi, kraasa brrrr. Tad velak, kad saku balinat, skats uzlabojas, tie kluva biezaki un gaisigaki, un nesen, kad pargaju uz pilnigu krasosanu, vispar esmu sajusma. Mati ka cilvekam.

Sejai (un ari matiem, kopjot tos) lietoju daudz no eko, efekts minimals (jo sejas ada pati par sevi loti jutiga), tacu tiesam gribu saglabat ceribu, ka videjos gados nesaslimsu ar kadu drankibu.

Bet kas ir svarigi - ja ada ir loti pieradusi pie kjimijas, tai vajag kadu laiku, lai attiritos, un tikai tad ta saks reaget uz eko. Iespejams, ar to skaidrojama tavas kosmetikas ietekme uz adu.
11.12.2012 17:30 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Tā gan diez vai varētu būt, ka mana āda būtu pieradusi pie nedabīgās kosmētikas, jo agrāk sejas krēmus nelietoju vispār (vnk bija slikta pieredze, ka seja pēc tiem palika šausmīgi taukaina, tāpēc letoju kādus vieglākus ķermeņa pieniņus (tā gan vairs nedaru)), bet tagad kādu laiku - noteikti vairāk kā gadu - lietoju vai nu dabīgās eļļas vai arī krēmus, kuros nav nekas pārāk briesmīgs (pašlaik lietoju vienu LUMENE krēmu - nekas eko tas nav, tomēr bez tiem bubuļiem, ar ko parasti biedē).
Bet tas gan tagad, gan arī agrāk tā man bija, ka tad, kad ilgāku laiku nelietoju dekoratīvo kosmētiku, tad āda paliek tāda kā grubuļaināka, taukaināka, ar pamanāmām porām, pumpām.
Nu un es nevaru saprast, kas pie vainas, - vai tiešām dekoratīvajai kosmētikai pievienotās sastāvdaļas uzlabo ādas stāvokli, vai arī pēc tās kosmētikas es labāk attīru ādu... Lai gan pašai šķiet, ka taču tīru arī tad, kad nekrāsojos.
12.12.2012 17:23 |

Reitings 61
Reģ: 04.12.2012
Atvainojos, ka iepriekš nedaudz saspamoju. Tās eko-lietas īstenībā ir diezgan smalkas - to, ka produkts ir eko jau var teikt visi un par visu, bet vienīgais īstais garants tam ir ECOCERT sertifikāts, kas garantē, ka 95% sastāvdaļu ir dabīgas un atlikušie 5% nav negatīvajā sarakstā - tas ir sarakstā, kurā tiek iekļautas aizliegtas, kaitīgas vai aizdomīgas/apšaubāmas sastāvdaļas. Ja uz kosmētikas produkta ir rakstīts - EKO, vai BIO, bet šis produkts nav ar Ecocert sertifikātu, tad tikpat labi tur var būt sabāzta vesela nevēlamo sastāvdaļu plejāde, sākot ar silikoniem, minerāleļļām un beidzot ar visiem parabēniem un neviens gailis tur pakaļ nedziedās. Īsts ekokosmētikas ražotājs visu laiku seko līdzi nevēlamo sastāvdaļu sarakstam un attiecīgi uzlabo savus produktus, jo katru gadu šis saraksts, balstoties uz pētījumiem, pamatīgi pieaug. Smiekli nāk par vietām reklamētiem produktiem, ka tie saturot tikai dabīgās ēteriskās eļļas - jebkurš kosmētikas lietās iesaistīts cilvēks zin, ka lielākā daļa dabīgo ēterisko eļļu ir stingria izliegtas sava toksiskuma un alerģijas dēļ - galu galā daba ēteriskās eļļas izstrādā, lai pievilinātu kukaiņus, nevis lai mēs tās smērētu sev uz sejas :). Mūsu stāsts īstenībā sākās ar mūsu pašu bērniem, kam bija problēmas ar ādu. Man kā ķīmiķei tomēr bija svarīgi nesmērēt savu zīdainīti ar kaut kādu krēmu, kas satur sazin ko. Un, kad sākām meklēt atbilstošus kopšanas līdzekļus bērniem, kas būtu Ecocert sertificēti, secinājām, ka Latvijā tādu principā nav!!! Ja kādam interesē, varu nosūtīt pa kādam bezmaksas paraugam, rakstiet uz e-pastu. Man pašai ekokosmētika ir sirdslieta, un es tajā esmu iedziļinājusies no "zinātniskā" viedokļa, nevis ...viena tante teica... Tagad to izmanto daudzi un ne visai godīgā veidā, paši bieži vien neko no tā visa nesajēdzot. Saudzējam sevi!
12.12.2012 21:13 |

Reitings 428
Reģ: 01.12.2012
+ esencia par zīdaiņiem.
Es savam bērnam arī neko virsū nesmērēju, mazgāju kumelīšu novārījumā, tikai, ja dupsis sarkans, tad noder Weleda cinka oksīda ziede. Var izmantot arī dažādas eļļas, piemēram, kviešu dīgstu, avokado. Un viss. Neuzskatu, ka bērnam vispār ir nepieciešama kaut kāda speciāla kosmētika.
Ko pati lietoju, sastāvs nav primārais, galvenais, lai patīk manai ādai.

Katram savs :)
12.12.2012 21:34 |

Reitings 15
Reģ: 05.12.2012
es dabīgo sejas kosmētiku nolietoju 6 gadus--es varu pateikt-ka ne silts ne auksts manai adai no tā,jā ir viegli samitriināta,bet ja ir kādas problēmas-neviendabīgs tonis piemēram,vai kādas kruncinas(tas gan vēlākā vecumā),šeit pilnīgs eko neko neizdrīs.tākā uzskatu,ka viss ar mēru.ķīmija var būt ,kas patiešām strādā uz ādas kvalitāti ,nevis parabēni,silikoni minerāleļļas kas piepilda tikai bundžiņu ar kautko.
eco noteikti izvēlos bērniem,dross paliek nedross
17.12.2012 14:42 |

Reitings 23
Reģ: 25.11.2010
Apskatījos essencia bērnu šampūna sastāvu un biju nepatīkami pārsteigta, ka sastāvā ir kālija sorbāts (potassium sorbate), to parasti izmanto kā konservantu. Kaut arī tas ir dabīgs un ekosertifikācija to pieļauj, tomēr ir viena no sastāvdaļām, kas visbiežāk izraisa alerģisku reakciju. Lietoju ziedūdeni, kuram sastāvā ir tikai kumelīšu ziedūdens un šis kālija sorbāts, seja vienkārši piepampa un dega kā ugunīs. Tad painteresējos un uzzināju, ka pie vainas ir tieši šis alergēns. Man izskatās, ka Weledai, Essential Care un Madarai tad jau ir daudz saudzīgāks sastāvs, sevišķi bērniem. Īpaši laba izskatās Essential Care kosmētika pēc sastāva, kurai ir stingrais Soil Association sertifikāts.
Man pašai pēc efektivitātes vismīļākā kosmētika ir Annemarie Borlind. Alerģijas nav un efekts ne sliktāks kā Lancomiem. Lietoju pretgrumbu līniju pēc 30.
17.12.2012 17:14 |

Reitings 61
Paldies, ka apskatījies mūsu lapu, bet izskatās, ka Tev ir selektīvā redze :) Tie paši Madaras Ecocert sertificētie bērnu produkti - ziepes un šampūns satur: kālija sorbātu, pienskābi (lactic acid), smaržvielas un jo īpaši limonēnu. Tieši tas pats ir ar Weleda produktiem. Esmu ķīmiķe, un kā jau rakstīju - man šī lieta ir sirdslieta, un šis lauciņš ir ļoti izpētīts. Kālija sorbāts ir daudzreiz nekaitīgāks par jebkuru citu no augstāk pieminētajiem, turklāt ir hidrofīls, ūdenī šķīstošs produkts, kas sastāvā ir ārkārtīgi mazos daudzumos. Tas ir kā konservants, jo pretējā gadījumā produktos veidojas dubultsaišu oksidēšanās produkti, kas ir jau ārkārtīgi toksiski. Kālija sorbāts pilnībā šķīst ūdenī un nomazgājas. Esencia produktos nav ne smaržvielu, ne jo īpaši limonēna, kas būtībā ir ēteriskā eļļa, turklāt lipofīls, tātad ļoti labi absorbējas ādā un limonēna oksidēšanās produkti jau ir ļoti toksiski. Esencia produkti ir speciāli formulēti problemātiskai ādai, kas nozīmē to, ka jebkura sastāvdaļa tiek simtriz izpētīta un pārcilāta pirms tās lietošanas produktā. Alerģiskiem cilvēkiem bieži vien alerģiju var izraisīt visneiedomājamākās lietas - nekur nav teikts, ka tam ziedūdenim, ko Tu lietoji, nebija klāt kāda smaržviela vai tikpat labi alerģiju varēja izraisīt arī pašas kumelītes, vai neiedomājami mazās koncentrācijās klātesošais varbūt kāds herbicīds/insekticīds, ar ko varētu būt miglots kumelīšu lauks...
Protams, kas galu galā ir svarīgākais - ir katra paša āda un ne jau lasot sastāvus varam zināt, kas ir labs un kas nē konkrēti mums - ir jāmēģina! Protams, jāizvairās no tā, kas ir zināms, ka nav visai labs. Nesaku, ka vienīgie tirgojam produktus jūtīgām un problemātiskām ādām, esam vēl viena iespēja pamēģināt, turklāt netirgojam kaut ko nezin ko - visu lietojam paši un es varu pilnīgi droši apgalvot - pilnīgi noteikti viena no labākajām kosmētikām, kāda šobrīd ir tirgū. Nenotiek nekāda slēpšanās aiz kaut kādiem segvārdiem utt - ir jautājumi - ar prieku pakonsultēšu, pastāstīšu.
17.12.2012 22:07 |

Reitings 61
Interesantas lietas par plashi zinamu firmu produktiem, it ipashi bernu gadijuma. Visiem zinamie Johnson un Johnson produkti, kaa izradas, satur formaldehidu un dioksanu - abas kaitigas un potenciali kancerogenas substances. Protams, mazos daudzumos, bet pashi to ir atzinushi un solaas lidz 2013 gada beigam nodroshinat, ka produkti shos briinumus nesaturees. Peetijuma shis vielas atklaaja ari Neutrogena, Aveeno un Clean&Clear produktos. Lasiit sheit (var lietot Guugles transleitoru):
http://www.elmundo.es/elmundosalud/2012/08/17/pielsana/1345184680.html
01.01.2013 23:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits