Paldies, ka apskatījies mūsu lapu, bet izskatās, ka Tev ir selektīvā redze :) Tie paši Madaras Ecocert sertificētie bērnu produkti - ziepes un šampūns satur: kālija sorbātu, pienskābi (lactic acid), smaržvielas un jo īpaši limonēnu. Tieši tas pats ir ar Weleda produktiem. Esmu ķīmiķe, un kā jau rakstīju - man šī lieta ir sirdslieta, un šis lauciņš ir ļoti izpētīts. Kālija sorbāts ir daudzreiz nekaitīgāks par jebkuru citu no augstāk pieminētajiem, turklāt ir hidrofīls, ūdenī šķīstošs produkts, kas sastāvā ir ārkārtīgi mazos daudzumos. Tas ir kā konservants, jo pretējā gadījumā produktos veidojas dubultsaišu oksidēšanās produkti, kas ir jau ārkārtīgi toksiski. Kālija sorbāts pilnībā šķīst ūdenī un nomazgājas. Esencia produktos nav ne smaržvielu, ne jo īpaši limonēna, kas būtībā ir ēteriskā eļļa, turklāt lipofīls, tātad ļoti labi absorbējas ādā un limonēna oksidēšanās produkti jau ir ļoti toksiski. Esencia produkti ir speciāli formulēti problemātiskai ādai, kas nozīmē to, ka jebkura sastāvdaļa tiek simtriz izpētīta un pārcilāta pirms tās lietošanas produktā. Alerģiskiem cilvēkiem bieži vien alerģiju var izraisīt visneiedomājamākās lietas - nekur nav teikts, ka tam ziedūdenim, ko Tu lietoji, nebija klāt kāda smaržviela vai tikpat labi alerģiju varēja izraisīt arī pašas kumelītes, vai neiedomājami mazās koncentrācijās klātesošais varbūt kāds herbicīds/insekticīds, ar ko varētu būt miglots kumelīšu lauks...
Protams, kas galu galā ir svarīgākais - ir katra paša āda un ne jau lasot sastāvus varam zināt, kas ir labs un kas nē konkrēti mums - ir jāmēģina! Protams, jāizvairās no tā, kas ir zināms, ka nav visai labs. Nesaku, ka vienīgie tirgojam produktus jūtīgām un problemātiskām ādām, esam vēl viena iespēja pamēģināt, turklāt netirgojam kaut ko nezin ko - visu lietojam paši un es varu pilnīgi droši apgalvot - pilnīgi noteikti viena no labākajām kosmētikām, kāda šobrīd ir tirgū. Nenotiek nekāda slēpšanās aiz kaut kādiem segvārdiem utt - ir jautājumi - ar prieku pakonsultēšu, pastāstīšu.