Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

vai dabīgās lietas ir labākas...

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Daudz un dikti no visām pusēm tiek kritizētas dažādas kosmētikas nedabīgās sastāvdaļas, rakstītas n-tās lietas, ko tās nodara sliktu ķermenim.
Bet vai nodara tikai sliktu?
Tas nav līdzīgi, kā pateikt, ka kaut kādas zāles ir sliktas, jo tām ir sīkas blakusparādības (un ignorēt to, ka to nestais labums ir lielāks, nekā sliktums)?
Jautāju tāpēc, ka pati "aizraujos" ar kaut cik dabīgu līdzekļu lietošanu kopjošajā kosmētikā. Viss tik skaisti aprakstīts, apstāstīts, kādas tikai šausmīgas sastāvdaļas tur iekšā nav. BET problēma ir tā, ka, piemēram, kad es lietoju dekoratīvo kosmētiku (kas ir nedabīga par kopjošo), man noiet visādas draņķības nost no sejas. Sākumā domāju, ka tam iemesls tāds, ka tad arī kārtīgāk seju tīru (lai to kosmētiku dabūtu nost), taču tagad tīru vienādi - neatkarīgi no tā, vai esmu krāsojusies, vai nē. Un tik un tā - kad krāsojos, sejas āda paliek feināka.
Kāpēc tā?
Sāku jau šaubīties - varbūt visi tie šausmoņi, ar ko "ekoloģiskie", "zaļi domājošie", "dabīgie" uzņēmumi pircējus biedē citu firmu produktos, patiesībā tomēr ādai nāk vairāk par labu, nekā par sliktu?
07.11.2012 17:35 |

10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Es, protams, arī varu vadīties tikai no pieredzes.
Pati cenšos lietot šampūnus bez SLS un citiem draņķiem un mana galvas āda tiešām IR priecīgāka. Par citām lietam grūti spriest, neesmu tā ievērojusi.
07.11.2012 17:38 |

Reitings 6947
Reģ: 21.10.2010
Man liekas,ka visi krēmi , ko reklamē baigi ,ka dara to un to.. tiešām palīdz, bet sekas var redzēt tikai vēlāk! Tāpat kā solārijs, sākumā ir viss super, bet ja visu laiku lieto, āda noveco ātrāk un paliek vēl nesmukāka.
Nu es uzskatu,ka sākumā viss ķīmiskais ir labs, bet ar laiku tomēr bojā ādu.
Savukārt eko... heh :) nu es pamazām sāku atbalstīt eko ar vien vairāk un vairāk :)
07.11.2012 17:41 |

Reitings 4343
Man tas novērojums tieši par sejas ādu un dekoratīvo kosmētiku. Šķiet tiešām jocīgi. Kad kādu laiku nekrāsojos, sāk vairāk mesties dažādas nejaucības uz sejas.
Biju to novērojusi agrāk, bet, kā jau rakstīju, tad to "norakstīju" uz to, ka tad arī tīru seju savādāk. Tagad seju cenšos tīrīt vienādi, bet nupat piefiksēju, ka āda palikusi feināka, nekā pēdējā laikā - un tas ir pēc tam, kad dažas dienas vairāk lietoju dekoratīvo kosmētiku.
Vai tā tikai sagadīšanās būtu? Vienkārši nesaprotu šito!
07.11.2012 17:45 |

Reitings 6947
Reģ: 21.10.2010
Kādu tieši dekoratīvo kosmētiku ? Tonālos un pūderus ?
07.11.2012 17:46 |

10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Varbūt tas tā kā ar antibiotikām? Perfekti tiec vaļā no kaut kādas kaites un var samesties citas kaites (kas nav tas pats kas blakusparādības :D)
07.11.2012 17:46 |

Reitings 4343
Monro - jā, tonālais krēms, pūderis, reizēm lietoju meikapa bāzi (tai, ja nemaldos, bija kaut kādi vitamīni klāt, es vēl brīnījos, - vai tad nepietiek ar to, kas kopjošajā kosmētikā).
Var jau būt, ka tā tikai sagadīšanās tagad, ka āda feināka palikusi, kad biežāk krāsojos.
07.11.2012 18:34 |

Reitings 1300
Reģ: 07.10.2012
Ļoti iespējams, ka kosmētika veido tādu kā aizsargslāni ādai un apkārtējās vides piesārņojums nenonāk uz sejas, bet gan uz kosmētikas kārtas!
08.11.2012 00:17 |

Reitings 1033
Reģ: 13.09.2012
Viss, kas dabiigs ir labs.
08.11.2012 00:23 |

Reitings 1550
Reģ: 29.03.2010
Domaju, ka ta kosmetika, kas ir pilna ar kimikalijam sniedz atri redzamu rezultatu, bet ilgtermina tomer nodara zinamu launumu. Dabiga kosmetika nesniegs tik atrus rezultatus, toties ilgtermina tie bus manami. Starp citu, jo brendigaka kosmetika, jo ta ir bistamaka... varat pacekot seit http://www.ewg.org/skindeep/
08.11.2012 01:40 |

Reitings 4343
Kumeliņš - neesmu pārliecināta, kādu rezultātu man ir sniegusi nedabīgāka kosmētika (jo kaut kā nelietoju sev piemērotu), bet par visādām dabīgajām lietām - pašai patīk ar visādām eļļām krāmēties utt.
Tā Tevis ieteiktā lapa šobrīd nestrādā. Esmu tur skatījusies dažus produktus, kā arī šajā lapā http://www.goodguide.com/ . Nevaru gan saprast, cik lielā mērā var tur atrodamajai uzticēties, jo palicis iespaids, ka tos produktus, kas it kā tiek reklamēti kā dabīgāki un bez dažām nejaucībām, tomēr novērtē kā kaitīgākus (piemēram, Petal Fresh šampūns vērtēts kā kaitīgāks, nekā Head&Shoulders). Kā arī tas, ka vismaz tajā otrajā lapā viņi skatās tikai pēc skaita - cik daudz kaitīgo vielu ir klāt, bet nevis, cik % daudz (kam tomēr ir liela nozīme).
Vispār grūti noorientēties visā tajā jūklī, kas ir ekokosmētika, kas biokosmētika, kas dabīgā jeb naturālā kosmētika.

Tas mans novērojums ir tieši par dekoratīvo kosmētiku, ka, kad lietoju to, ādas stāvoklis uzlabojas. Varbūt Ivory taisnība par to aizsargslāni uz sejas? Vai arī tomēr tad kaut kā seja labāk notīrās, kad lietota dekoratīvā kosmētika?
Bet vai nevienai citai nav tādi novērojumi? Nespēju šo saprast, vai tā tiešām ir, vai man tikai izlicies.
08.11.2012 08:26 |

Reitings 61
Reģ: 04.12.2012
Sertificēta dabīgā ekokosmētika ir droša, laba un efektīva.
http://www.esencia.lv/lv/produkti/sejai/bez-smarzvielam/1/
11.12.2012 00:10 |

Reitings 61
Reģ: 04.12.2012
Daba ir visgudrākais ķīmiķis
11.12.2012 00:11 |

Reitings 500
Reģ: 31.07.2012
Dabīgās lietas ir labākās!
11.12.2012 00:19 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
esmu ne reizi vien lasiijusi, ka no paaraak daudz kjiimiskajiem kreemiem, kosmeetikas utt otrajaa muuzja daljaa var iedziivoties smagaas alergijas plus rodaas arii fiziskaa atkariiba, ko sauc par izsalkushaas aadas sindromu (ja neuzliec kreemu, tad aada uzreiz drankjiiga paliek paaris dienu laikaa). arii gruutnieciibas laikaa iesaka samazinaat kjiimisko produktu daudzumu.
11.12.2012 00:35 |

Reitings 4343
Esencia - paldies par viedokli, bet reklāmas neprasīju. (Vispār produkti, kurus reklamē bezsakarā, kur tas nemaz nav ticis prasīts, manī izraisa tikai aizdomas, ka tie nav labi - ja jau par katru cenu jācenšas kaut kur tās reklāmas iebāzt).
Tām, kas saka, ka dabīgā labāka - tas no personīgās pieredzes? Pie sevis novērots? (Vai vienkārši tā dzirdēts)?
Jo es jau rakstīju, kā man ar to kosmētiku sokas.
11.12.2012 09:46 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Bet viss jau ir pateikts ar vārdu dabīgs! Taču loģiski, ka labāk nesmērēt uz sevis ķīmijas laboratoriju un neēst tādas lietas! Mēs esam ļoti attālinājušies no dabas visādās jomās. Tomēr uzskatu, ka Londonu nevar pabarot ar bioloģisku pārtiku(nu nevis nevar, bet tas ir dārgi), tāpēc mums tiešām jābūt pateicīgiem, ka LV vēl kaut cik var iegādāties normālus produktus. Es strādāju ar eko pārtiku un varu teikt, ka jā - ir liela starpība starp labu, dabīgu produktu un izstrādājumu. Tajā pašā laikā vēlos uzsvērt un vaicāt - ai ir loģiski lietot eko preces, kosmētiku, bet smēķēt? Tas tāds piemērs, ko esmu novērojusi, jo ja rūpējies par sevi, tad līdz galam .:)
11.12.2012 09:53 |

Reitings 13796
Bet par kkosmētiku - būšu godīga, man svarīgs ir efekts un dabīgums ir sekundārs. Vismaz, kad būšu veca, man svarīgāk būs, ka grumbas pazūd, nevis, ka dabīgs.
11.12.2012 09:55 |

Reitings 4343
viss jau ir pateikts ar vārdu dabīgs! Taču loģiski
ne gluži. Ne visas dabīgās lietas ir labas, ne visas nedabīgās - sliktas.
Ja man ir psoriāze, es nesmērēju sev uz ādas pīļu sūdus (kas būtu dabīgi, bet nepalīdzētu), bet lietoju ārstu izrakstītus krēmus, kas ir iegūti sarežģītākā ceļā, bet uzlabo ādas stāvokli.
Tāpēc loģika šeit pieklibo Tev.
11.12.2012 09:59 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
zaptesburka - Tu sāc jaukt visu vienā putrā.
Līdzekļu lietošana ikdienā (kopjošā, dekoratīvā kosmētika, pārtika) un medicīna ir dažādas, ļoti atšķirīgas lietas.
11.12.2012 10:03 |

Reitings 13796
zaptesburka - vai tu esi mēģinājusi pīļu sūdus? Un es īsti neizprotu, kāpēc ir jāatbild tā it kā es nezin ko tev būtu pateikusi, nevajag uzvilkties jau no rīta. :D Palīdzēt palīdz, bet iespējams atstāj savas sekas tie kremi uz organismu, ko pīļu sūdi neatstātu, bet skaidrs, ka vienam svarīgs ir dabīgums, vienam efekts ar jebkādiem līdzekļiem.
11.12.2012 10:03 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits