Daudz un dikti no visām pusēm tiek kritizētas dažādas kosmētikas nedabīgās sastāvdaļas, rakstītas n-tās lietas, ko tās nodara sliktu ķermenim.
Bet vai nodara tikai sliktu?
Tas nav līdzīgi, kā pateikt, ka kaut kādas zāles ir sliktas, jo tām ir sīkas blakusparādības (un ignorēt to, ka to nestais labums ir lielāks, nekā sliktums)?
Jautāju tāpēc, ka pati "aizraujos" ar kaut cik dabīgu līdzekļu lietošanu kopjošajā kosmētikā. Viss tik skaisti aprakstīts, apstāstīts, kādas tikai šausmīgas sastāvdaļas tur iekšā nav. BET problēma ir tā, ka, piemēram, kad es lietoju dekoratīvo kosmētiku (kas ir nedabīga par kopjošo), man noiet visādas draņķības nost no sejas. Sākumā domāju, ka tam iemesls tāds, ka tad arī kārtīgāk seju tīru (lai to kosmētiku dabūtu nost), taču tagad tīru vienādi - neatkarīgi no tā, vai esmu krāsojusies, vai nē. Un tik un tā - kad krāsojos, sejas āda paliek feināka.
Kāpēc tā?
Sāku jau šaubīties - varbūt visi tie šausmoņi, ar ko "ekoloģiskie", "zaļi domājošie", "dabīgie" uzņēmumi pircējus biedē citu firmu produktos, patiesībā tomēr ādai nāk vairāk par labu, nekā par sliktu?