Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Studijas + darbs = trakums!!

Reitings 102
Reģ: 15.02.2011
Sveikas, meitenes!
Šobrīd esmu tādā situācijā, kurā nevaru izlemt, ko darīt! Ļoti labprāt uzklausītu Jūsu domas un ieteikumus!

Tātad...
Man ir 20 g. Šobrīd studēju 2.kursā dienas nodaļā, lekcijas katru dienu (izņemot 5dienu), kā arī strādāju nepilna laika darbu - 30h nedēļā jeb 5 dienas pa 6h. Jāstrādā noteikti ir gan 6dien, gan 7dien (ļooooti reti gadās dabūt brīvu), un vēl 3 dienas darba nedēļas laikā. No darba man brīvs vienmēr ir 2dien, jo tad ir lekcijas līdz plkst. 18:00.. Otra brīvdiena iekrīt vēl kkad nedēļas vidū, bet nu par īsti normālu brīvdienu to uzskatīt nevar - pus diena tiek pavadīta lekcijās.
Strādāju es jau nedaudz vairāk par gadu. Ģimenē esam 6 cilvēki - vecāki, es, 2 māsas un brālis (11 g., 4 g. un mazā māsiņa - zīdaine). Dzīvoju pie vecākiem. Mamma nestrādā, līdz ar to iztikai pelna tikai tēvs. Un tā gadu atpakaļ es izlēmu, ka jāpelna pašai savām vajadzībām, lai vismaz tētim par to nav jādomā.
Lieki piebilst, ka laika man nepaliek vairs nekam, darba laiks ir līdz 21:00..
Kad biju nostrādājusi pus gadu, bija pirmā sabrukuma reize - atnācu mājās un izplūdu asarās, jo saprotu, ka vairs nevaru to pavilkt, ir ļoti grūti, bet saprotot, ka tā sava naudiņa tomēr ir vajadzīga, saņēmos un turpināju strādāt.
Nesen, ap septembra laiku, tas atkārtojās, es atkal saprotu, ka vairs nevaru, bet tomēr jūtu, ka no darba aiziet atļauties nevaru... (Jāatliek katru mēnesi kāda nauda mācībām, japaēd pusdienas universitātē un darbā utt)...
Un nu tagad atkal.. Oktobrī palika gads, kopš strādāju.. Un vienu vakaru izejot no tās sasosītās darba vietas man vienkārši sākās histērija.. Es biju uz ielas plkst 17 - tas nebija sanācis kādu pusotru nedēļu no vietas.. Vnk sajutos nožēlojami. Biju piekususi. Pat maza meitenīte sabiedriskajā transportā mani palaida apsēsties, un tas man lika justies vēl jo vairāk nožēlojami...

Tagad nezinu, ko iesākt.. Sakārtojos visu pēc prioritātēm, mācības tomēr ieņem 1.vietu šajā konkrētajā dzīves posmā man, bet darba dēļ mācībās es traki atpalieku.. Nav vēlmes naktīs neko studēt!!

Es ļoti labprāt dzirdētu no Jums kādus ieteikumus, kā Jūs tiekat galā līdzīgās situācijās, varbūt man vienkārši ir ļoti nepareiza attieksme/saprašana par visu šo 'darbs+studijas' pasākumu??
05.11.2012 12:36 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Jūtu līdzi, zinu, ka daudzas uzskata, ka tas ir normāli, bet man tad liekas traģiski - tā izdegt. Vai nav iespēja studēt neklātienē? Tas būtu prātīgāk, ja vēlies strādāt.
05.11.2012 12:42 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
Man liekas, ka vieglāk būtu pāriet uz mācībām vakaros un pa dienu strādāt, jo tad vismaz normāli var dabūt kādas brīvdienas brīvas, vai sakombinēt normāli to darba laiku un tad pa vakariem mācīties.

Vismaz man tā bija daudz vieglāk, pa dienu pilnas slodzes darbs un vakaros skola, un tas nekas, ka darba dienās dzīves man nebija, toties brīvdienas brīvas, laiks ātri pagāja, un tagad arī skola tikai vienu reizi nedēļā, taču sākumā bija katru vakaru.
05.11.2012 12:42 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Ne tu vienīgā studiju gadus pavadīji šādā režīmā. Tev ir divas iespējas, vai nu strādāt, vai arī nestrādāt, protams, var arī pāriet uz neklātieni vai nepilna laika klātieni.

Kad man bija šādi, tad, es sēdēju uz visādiem herbastresiem, nootropiliem un žeņšeņa, ir ok, izturēju! ;)
05.11.2012 12:43 |

Reitings 2494
situācija, protams, ir neapskaužama.
Bet es darītu tā:
1) painterese'toz universitātē (fakultātē) vai nemeklē kādu laborantu/asistentu utt.. (tad varēsi savienot ar studijām)
2) apjautātos pasniedzējiem (ja normāli pasniedzēji - varbūt būs ko piedāvāt), kad es vēl studēju - mums ik pa laikam kāds atrada darbiņu tieši pie pasniedzējiem vai caur viņue ieteiktajiem kontaktiem;
3) meklētu aukītes darbu;
4) pilnīgā izmisumā varbūt var pāriet uz vakara nodaļu vai pamest darbu.

Neko daudz jau ieteikt nevaru... Pati esmu studējusi un strādājusi kopā - bet es strādāju savā laikā universitātē un savienot studijas ar darbu bija vieglāk par vieglu...
05.11.2012 12:44 |

Reitings 43
Reģ: 04.09.2012
TRaki tev :( pameklē pusslodzes darbu pa 20 h nedēļā. Uz lekcijām visām jau ar nav jāiet var droši izlaist nesvarīgākās un pajautāt kursa biedriem kas jādara.
Vēl ir tas studiju kredīts 100 ls katru mēnesi.
05.11.2012 12:45 |

Reitings 7497
es izvēlējos nedaudz ielaist mācības un nenožēloju - ar tām vienmēr beigu beigās var tikt galā, jasaņemas ;)
05.11.2012 12:47 |

Reitings 515
Reģ: 01.08.2011
Atceros arī es tos laikus - man bija līdzīga situācija - mācījos klātienē - skola gan nebija visu nedēļu bija vai nu 3 vai 4 dienas mācības, pārējo laiku strādāju pilnas slodzes darbu no 10-19. Nedēļas nogales brīvas nebija - visu laiku strādāju - nebija viegli.....nedabūju izbaidīt ne studenta dzīvi ne atpūtu vēkendos - bet tā kā nauda bija vajadzīga - nebija citas iespējas!!! Bieži bija tā ka viss noriebies - vakaros raudāju - biju nepārtrauktā stresā - bet nu tagad to visu atceroties - nenožēloju. Vēlu tev izturību un tiecies pēc mērķiem kamēr jauna - vēlāk tikai par to pasmaidīsi :)
05.11.2012 12:48 |

10 gadi
Reitings 2083
Reģ: 01.08.2012
Es nezinu, ko ieteikt, vienmēr būs viegli pateikt "saņemies, Tu to vari", bet es nezinu, vai man tas palīdzētu. Skaties no gaišās puses - Tu esi Latvijā, starp savējiem. Viena no manam labākajam draudzenēm ir arzemēs, 2 gadus nostrādāja ļoti smagi, uzlaboja valodas līmeni, jo pēc vidusskolas nebija spožs, tagad studē, un paralēli vēl smagi strādā. Viņai bija viena vienīga brīvdiena, kurā varēja neko nedarīt, tagad tādu nebūs līdz pat Ziemassvētkiem. Ne vien tas, ka fiziska slodze, bet emocionālais, ka visi mīlie ir LV. Bet viņa iet, dara, jo zina, ka to dara vienīgi sevis dēļ un neapgrūtina vecākus.
Ja man kādreiz likās, ka es esmu nogurusi un man nav laika, tad tagad negribu vairs sūkstēties.
Katrā ziņā, veiksmi. Meģni atrast prieku tajos mazajos brīžos, velti laiku sev, atpūties, relaksējies.
05.11.2012 12:48 |

10 gadi
Reitings 2083
Reģ: 01.08.2012
par mani - paņēmu studējošā kredītu un kā brīnums no debesīm nokrita Vītola fonda stipendija, šobrīd esmu neatkarīga no vecākiem, kas ir pats labākais. Zinu, ka no naudiņas, kas paliks pāri, nolikšu Literārajai akadēmijai un mēģināšu iekrāt acu operācijai
05.11.2012 12:51 |

Reitings 102
Vakaros mācīties nesanāks, jo darbs ir no 15-21.. Un manai studiju programmai arī nav vakara studiju...
Saprotu, ka neesmu vienīgā tāda, vienkārši gribu saprast, kā pārējās tiek ar to galā..
Par pāriešanu uz 20h - kad tikai sāku, strādāju uz 20h, pēc tam sanāca pāriet uz 30.. Iet atpakaļ uz 20 nav nekādas motivācijas, ja pat uz 30h tā alga nu ir tāda kāda tā ir - nekāda...

Tagad man bija doma rakstīt atlūgumu no 1.12... Pieveikt sesiju janvārī, un jau jaunajā gadā sākt visu no jauna - meklēt jaunu darbu. Jo kā papildus manu vēlmi pamest to vietu ietekmē arī tas, ka man ne īpaši tur patīk.. Strādāju veikalā - es, vadītāja (kura arī ir kā pārdevēja) un vēl viena meitene... Vadītājas raksturs un attieksme ļoti bieži izraisa vēlmi to vietu vairs neapmeklēt..
05.11.2012 13:16 |

Reitings 3599
Reģ: 05.09.2012
Es arī mācos klatiene un strādaju veikalā, kur darba laiks ir līdz 22:00. Bija tā, ka no rīta braucu 7:00 uz skolu, pēc tam uz darbu un līdz 22:00, mājās vēl mācīties, dažreiz pat līdz 4:00 rītā, un tad atkal 7:00 uz skolu un vakarā darbs.
Gadu tu nostrādaju, līdz atradu citu darbu.., bij agrūti, jo prakstiski brīvdienas kā brīvdienas man nebija vispār, bija vai nu skola, vai darbs.
Bija brīži, kad ari nāca virsu histērija, bet ja man nebūtu bijušas tik superigas koleģes, es nezinu cik ilgi būtu to pavilkusi :)
Tagad man ir darbs līdz 17:00 apvienojot arī ar skolu, un vairs tiešām nevaru iedomaties, ka varētu strādāt līdz 22:00, bet taja laikā, tas likās pašsaprotami.
Turies, ir viss ko var pateikt.
Tāda ir tā studentu dzīve.
Katra ziņā, es labak pamocījos, nekā prasīju naudu tētim. Tagad vispār vairs nevaru iedomāties, ka tētis mani uzturētu.
05.11.2012 13:17 |

Reitings 295
Reģ: 24.10.2012
Jāatceras, ka ir dažādi darbi. Ja autorei ir atbildīgs un smadzenes mežģījošs darbs, kura laikā nav laika pat paēst + virsstundas, tad tas nav savienojams ar skolu, kaut vai tāpēc, ka pēc darba smadzenes atsakās vēl informāciju uzņemt. Tādā gadījumā jāmaina darbs uz tādu, kurā citas paspēj nadziņus lakot un cosmo forumā sēdēt - laiks mācībām. Kā arī vakara nodaļa ir labs risinājums.
05.11.2012 13:17 |

10 gadi
Reitings 7468
Piekrītu suri, man liekas tev vajadzētu izdomāt kaut ko ar to darbu! Ja tu reāli jūti, ka nav labi, tad jāmeklē cits darbs... varbūt mazāk stundas, bet ar lielāku stundas likmi? ;) Kādu darbu tu vispār strādā??
05.11.2012 13:19 |

Reitings 295
Tad kā vienīgo izeju redzu darba maiņu. Taču ko tas dos, ja tāpat vakara nodaļas nav.
Ja iesi prom no darba, laicīgi sāc meklēt. :)
05.11.2012 13:19 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
var taču pameklēt citu darbiņu, ja grib visu var izdarīt, paspēt.
05.11.2012 13:20 |

Reitings 102
Jā, esmu tādā situācijā kā bija surli_murli... Agri no rīta lekcijas un tad pa taisno darbs, līdz 21. Visu dienu jāstāv kājās, ēst nesanāk, jo strādajam pa vienai - es atnāku, vadītāja dodas prom.
Pašlaik tiešām šķiet, ka jāņem pauze un jāsāk viss pa jaunam no jaunā gada, ar jauniem spēkiem..
Būs grūti protams bez darba, bet vecāki mani atbalsta - saka, ka neviens nepiespieda mani iet strādāt, un neviens neliek man tur palikt.
05.11.2012 13:33 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
Vispār tas ir traki,jo manā skatījumā studentu dzīve ir jābauda nevis jāraujas mellās miesās pa darbu.
Pameklē varbūt kādu citu darbu
05.11.2012 13:41 |

Reitings 295
Ar to raušanos melnās miesās jābūt uzmanīgam. Var tā sačakarēt veselību, ka ne pastrādāsi, ne pamācīsies.
05.11.2012 13:44 |

Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
laikam vienīgais ko varu ieteikt, mainīt uz neklātieni vai vakaru!..

es atceros savu laiku ko strādāju dienā 6-7h, un mācījos klātienē, ned. nogales arī darbs un tad arī gatavojos kāzām, tas bija dramatiski.
05.11.2012 13:45 |

Reitings 102
Jā... Jāņem pauze un jāsāk no jauna! Ticu, ka bez darba nepalikšu, kad sākšu atkal tādu meklēt.
Paldies jums par viedokļiem un personīgām pieredzēm.
Meitenes, visām veiksmi un izturību!!!
05.11.2012 13:51 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits