Sākšu ar to, ka es par augstāko izglītību. Vidējo jau vairs pat neatceros :D
protams, Latvijas izglītības sistēma ir iestrēgusi, bet te atkal ir jautājums - no kuras puses mēs skatāmies - salīdzinot ar Daniju.. Vāciju, Zviedriju - nu, protams, mūsu izglītība nobāl.
Bet ja salīdzināma ar valtīm, kurām mums pirms divdesmit gadiem bija vienāda izejas pozīcija - Baltkrievija, ukraina, Polija.. viss kaŗtībā - mē esam trīs milzīgus soļus priekšā...
Bet ko vajadzētu mainīt:
1) Noteikti vajadzētu iesaistīt mācībspēku vidu vairāk jaunus un aktīvus cilvēkus (es nesaku, ka vecie profesori nav gudri -ne būt nē... bet vajag kaut kādu svaigāku skatījumu uz lietām)
2) brīvās izvēles priekšmetus vai vismaz ierobežotas izvēles priekšmetu palielināšana - man mācoties bija labi ja 3 izvēles priekšmeti -pērējos pasniedzēji vienkaŗši sametā kā viņi labāk uzskata
3) modernizēt pašu apmācības procesu - ne tikai sausa teorija, bet lab. darbi, parktiskie darbi (utt.) - es par inženierzinātnēm, jo citu neko neesmu studējusi :D
4) labotratorijas 70% tās vienkaŗši ir drausmīgas
tā laikam varētu turpināt un turpināt.. bet es tcu, ka ar katru gadu paliek labāk, jo mēs paši paliekam labāki!