Dēla/ mātes attiecības..mans skata punkts

Reitings 349
Reģ: 28.04.2012
Šoreiz par attiecībām starp vīrieti un viņa vecākiem...
Varbūt kāda pārmetīs, ka tā nav mana darīšana, kāda sapratīs un ieteiks tik ļoti nesatraukties....esmu gatava uzklausīt jūsu viedokļus, meitenes (un zēni, protams,,, kuri te aizmaldījušies:) ). Kā ir ar jūsu draugiem/ vīriem/ brāļiem? Man TĀDS viens gadījies vai tomēr tā ir diezgan sastopama "parādība"(manā lokā gan nav, tāpēc nākas brīnīties....)

Lieta tāda...dzīvoju ar draugu, kuram ir 25+...un mani biedē viņa pārāk "tuvās" (ko es mēdzu saukt arī par bērnišķigām) attiecības ar mammu! Katru dienu ir zvani, katru dienu ir sarunas par vienu un to pašu(bet tas nav tik svarīgi), viņam ir vēlme izstāstīt savai Māmiņai visu līdz pēdējiem sīkumiem!Ja mamma kādu dienu nesazinās ar Viņu, draugam sākas "panika"(tas manā skatījumā), Viņš noteikti uzzvanīs, jo redziet, saprot, ka mamma gaida zvanu un ja tā nenotiks, tad -ak, Varenajai- noteikti būs iemesls apvainoties(un Viņai tiešām gadās uzmest lūpu par kādu ilgāku klusēšanu no dēla puses)!Saprotu, ka jāpriecājas par tik stiprām attiecībām starp ģimenes locekļiem, bet manuprāt tā jau ir galējība..sajūta, ka māte joprojām nevar atlaist savu sen pieaugušo dēlu, bet dēls - tik traki turas pie mātes krūts!
Piebildīšu- dzīvojam (es ar draugu un viņa vecāki) dažādās pilsētās, attiecības ar viņa māti man ir normālas, taču parasti sakomunicēt ar Viņu lieku reizi nav vēlmes!
01.11.2012 11:28 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
priori- bet labāk centieties dzīvot atsevišķi. vnk jums ir jādzīvo divatā. kā jau dzirdēju vienā raidījumā- jo labāka ģimene, jo tālāk no tās. tā ir reāla patiesība. es domāju, ka jūs daudz ko apspiežat jūsu attiecībās, jo dzīvojat kopā ar vecākiem? pie tam vēl kā saka, 2 saminieces nevar saimniekot vienā virtuvē. kā jūs ar to tiekat galā?
pie tam vēl jūsu intīmajos brīžos jums droši vien ir jābūt klusiem kā pelītēm, jo es to nevarētu laikam vsp izdarīt, ja aiz sienas, kau t vai 2 sienām, gulētu viņa vai mani vecāki. es nevarētu pusplika kaut vai pa māju staigāt riņķī pēc dušas vai karstā vasarā, kā arī nepārtraukti būtu jārēķinās ar citiem cilvēkiem.
jūs neizbaudat, kā tas ir dzīvot divatā tikai jums. un ar laiku šā vai tā viņa māte strīdu laikā nostāsies kādam par labu, bet otram tas grauzīs. un grauzīs tik ilgi, kamēr vairs nebūs labas attiecības ar vecākiem.
01.11.2012 12:24 |

Reitings 133
Reģ: 14.10.2012
Labāk lai sazvanās nekā mammucītis nāk katru dienu un komandē mani, ka es viņa mīlulīti kārtīgi nebaroju, ka drēbes netā izgludinu utt. Mums situācija, kā no seriāla Visi mīl Reimondu :D
01.11.2012 12:25 |

Reitings 349
Casablanka, traki! Par laimi Viņa ir pārāk tālu no mums :) bet kad braucam ciemos, tad ar aizrāda, ka šis pavisam novājējis, laikam neko neēdam utt.(mammītei protams stereotips, ka labam cilvēkam ir jābūt lielam)
01.11.2012 12:29 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Sany - es to visu ļoti labi saprotu, bet katrs jau mēs izvēlamies savu dzīves stilu. Uz doto brīdi tas ir izdevīgākais un lētākais variants. Un prom mēs (it sevišķi viņš) neiesim, jo mammai ir diezgan liela māja. Tā nākotnē būs viņam. Saprotu, ka stulbi iet prom, jo māja vienam cilvēkam ir milzīga un nepavilks un pārdot to ir divtik stulbi, jo vieta dzīvošanai ir super izdevīga utt. Es par to esmu runājusi, ka nākotnē (kad laulība, bērni) vēlos tomēr bez vecākiem, viņš to saprot, ir runājis arī ar māti par to.
Viņa māte nav tik saimnieciska. Ja es gribu ko gatavot, viņa pa vidu nejaucas. Paprasa, vai nevajag palīdzēt un viss. Pirms ienākšanas istabā vienmēr pieklauvē. Protams, nesalīdzināmi savādāk un labāk būtu atsevišķi, bet nu īpaši mani tas morāli netraumē. Katrs jau mēs savādāks esam.
01.11.2012 13:15 |

10 gadi
Reitings 13809
Casablanka, zinot sevi, es vienā labā reizē noteikti parādītu durvis.
01.11.2012 13:19 |

Reitings 1603
Reģ: 22.06.2012
Manuprāt, tas ir daudz par traku! Bet nu tas ir subjektīvs viedoklis. Es savējo apciemoju reizi 2 ned vai reizi mēnesī apmēram .. i to tikai tāpēc, ka viņa man viena palikusi .. būtu sencis vēl dzīvs, gan jau retāk brauktu. Attiecības ar viņu tomēr ļoti labas un viss kārtībā - tāpat izrunājam daudzas lietas un tā, bet nu comeon, ne jau katru dienu sazvanīties .. Vispār paceļas jautājums - ar ko viņš biežāk un vairāk runā? Ar savu sievieti vai mammu?:D
01.11.2012 13:32 |

Reitings 349
^^, vairāk pavisam noteikti runā ar savu sievieti-Mani :) bet paldies par viedokli....ļoti interesanti uzzināt, ko citi vīrieši par to domā!
01.11.2012 13:34 |

Reitings 6037
bet nevar salīdzināt divos atšķirīgos modeļos augušus vīriešu. vienam bijusi māte, kas no acīm bērnu neizlaiž un tādā garā, otram - nu kā vairumam, pēc samērīguma principa. un abi šie cilvēki uz esošo komunikācijas situāciju skatīsies pilnīgi savādāk, vienam tas liksies ok, otram - ārprāts!
01.11.2012 13:37 |

Reitings 8272
priori- nu jā katram savs dzīves modelis. bet es nespētu, jo ikdienā es daudz ko nevarētu atļauties darīt, ko vēlos. man jau drīzāk šķiet, ka tavam draugam ir vnk saraut to saikni ar vecākiem, un ka viss pārējais ir aizbildinājumi. galu galā, ja jūs precēsieties utt, tad jau tāpat kkad viņa būtu jāatstāj viena, vai arī gaidīsiet, kad viņa nomirsiet. vnk man bail, ka jūs pēc tam nemācēsiet dzīvot divatā. jeb drīzāk-viņš nemācēs.
01.11.2012 15:43 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
es nevarētu kaut ko tādu izturēt, mani tas ļoti kaitinātu!
01.11.2012 15:48 |

Reitings 6037
Sany - par mani (Tev svešu cilvēku) neuztraucies, ar mani viss būs ok! ;)
Bet es labāk dzīvoju kopā ar vecākiem kādu laiku, pieciešot šādās tādas neērtības nevis viena knapinoties. Tagad tādi laiki, kad jādzīvo kā izdevīgāk, nav vairs treknie gadi.
01.11.2012 15:49 |

Reitings 8272
priori- nu ne jau es tā uztraucos. nepareizi pateicu, vnk es tavā vietā par to sāktu uztraukties. bet, ja abi strādā un ja vien viņš nav celtnieks, es domāju, ka nav jāknapinās. vienmēr būs daļa cilvēku, kas dzīvos pie vecākiem, jo tā ir izdevīgāk. vnm būs sabiedrības daļa, kuriem tā būs. un tam nav nekāda sakara ar laikiem. arī trekanajos gados tāpat bija daudziem. aaa bet vnk jauniem ir jādzīvo atsevišķi. drīzāk, kad viņa būs veca un neko nevarēs, tad gan jums viņa būs jāņem pie sevis, bet tad jūs droši vien būsiet iekārtojušies jau vieni paši. katrs neērtības uztver savādāk. vienam neērtības ir tas, ka nav tik daudz tās naudas, bet citam, ka nav privātās telpas. es tikai vēlos izprast, kāpēc tik daudz cilvēki masveidā dzīvo kopā ar vecākiem. galu galā, ja kāds strīdas, tad gribot negribot tur iesaistās visi. nekad nebūs tā, ka vecāki vnk atiesa malā vai vsp aizes prom, neko neteiks, bet skaidri redzēs, ka vienam jau nu pavisam noteikti nav taisnība. labi tur 18 gados vēl var padzīvot ar vecākiem, ja tik ļoti vēlas, bet vēlāk..
01.11.2012 16:16 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Sany - Tu ārkārtīgi vispārini!
Tas, ka tiek dzīvots kopā ar vecākiem nenozīmē, ka nevar darīt ko un kā gribi.
Tas, ka tiek dzīvots kopā, nenozīmē, ka zūd privātā telpa.
Tas, ka teik dzīvots kopā ar vecākiem, nenozīmē, ka viss tiek izlemts kopā - ka strīdās visi, lēmumus pieņem visi, uzturās vienā telpā visi.

Muļkības!

Tad jau dzīvojot kopā ar bērniem arī zūd privātā telpa, iespējas utml.
01.11.2012 16:20 |

Reitings 6037
Sany - mums tiešām nav tādu problēmu. Man ir sava privātā telpa un es jūtos ļoti labi! Varu darīt visu, ko vēlos, neesmu apspiesta. Tas atkarīgs no tā kādi vecāki. Ja Tev ar vecākiem liekas dzīvot šausmīgi, nenozīmē, ka tā ir visiem.

Un piekrītu womankind komentāram.
01.11.2012 20:58 |

Reitings 8272
tāpāt kā mēs, arī mūsu bērni kkad aizies savā dzīvē. un es diez vai gribētu, ka 25gadīgs dēls dzīvotu man pie sāniem, jo tā ir lētāk. katram jāizcīna tā vieta zem saules, jāatrod sev darbs, savs mājoklis.tas nenozīmē, ka es savus bērnus izmestu uz ielas 18 gados, bet katram pašam ir jāaug, jāatdalās no vecākiem. kādreiz taču viņi arī vairs nebūs. un tad manuprāt, vispār ja līdz kādiem 30 gadiem dzīvojis pie vecākiem, vnk nespētu dzīvot patstāvīgi.
ar vecākiem dzīvot nav šausmīgi. tas skan tā, it kā es ienīstu savus un drauga vecākus, bet tas ir nepareizi. katram pašam ir jāveido sava dzīve. tieša vai netieša iejaukšanās traucē to darīt. un es vnk neticu, ka šādas iejaukšanās no vecāku puses vispār nav nekādas. tā vnk nenotiek. ir pietiekoši daudz psihologu un tamlīdzīgu profesiju pārstāvjiem pamatoti viedokļi par šo dzīvošanu kopā ar vecākiem. nu neesmu dzirdējusi arī nevienu, kas to atbalstītu. tas nenozīmē, ka es savu dzīvi veidoju uz gudru grāmatu vai psihologu viedokļu pamata, bet tas nav pareizi. jādzīvo atsevišķi, ja vien nav jādzīvo uz ielas. katram ar mazumiņu jāmāk uztaisīt sava ģimenes ligzdiņas un jāpilnveido tā. jāmeklē labāks darbs, lai labāk varētu dzīvot. kas būs, kad vecāki nomirs?pie kā tas ies dzīvot, lai būtu lētāk dzīvot?tad protams vnk nebūs izvēles.
02.11.2012 14:10 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
paskaties serialu ugunsgreks. tur ir cezara, lucijas un elizabetes starpa stipri redama tava aprakstita lieta, t.i mates bruncos.
nu memmes delins tev ir.ko lai saka.

zinu ar tadas situacijas, kad virietis klausa it visam ko vecaki saka, t.i mate saka, ej, dari to. iebildumu nevar but.
02.11.2012 14:13 |

10 gadi
Reitings 13809
Sany, kāpēc Tu tik asi reaģē uz visu, kas saistīts ar vecākiem? Vai Tev nešķiet, ka viņi paši zina, kā viņiem ir labāk un kā viņi grib dzīvot?
02.11.2012 14:16 |

Reitings 7781
es neizprotu tas meitenes iemeslus sadai ricibai. man tas viss skiet nelogiski, vai ari gluzi vnk tu esi parak vispusigi aprakstijusi situaciju.

Reitings 6037
Sany - pieņemu Tavu viedokli, saprotu to un ja godīgi, domāju tāpat. BET, Tu nezinu mūsu situāciju un visas tās nianses, kādēļ ir tieši šāds lēmums, jo savas privātās dzīves nianses es forumā svešiem cilvēkiem nevēlos iztirzāt. Ja zinātu, varbūt domātu mazliet savādāk.

Reitings 7781
sorry...ne taja tema ieliku komentaru
02.11.2012 14:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits