mazais draugs

Reitings 1449
Reģ: 03.07.2011
esmu nonākusi lielā strupceļā. pati nevaru pieņemt lēmumu un vēršos pēc padoma.

tiku pie kucēna.
uzdāvināja.
kucēns maksāja lielu summu,jo tieši šīs šķirnes mazie suņi ir paši dārgākie.
atklājās,ka saimniece no kuras tika pirkts sunītis ir ļoti samelojusi.
viņa neiedeva dokumentus ,neiedeva līgumu,kucēns nav LKF (man pašai par to nebija liela saprašana..bet ir LKF un LKA ,un LKA kucēni netiek tirgoti par tādām cenām)
respektīvi,ir dārgs mājas mīlulis, bez papīriem.bez pirkšanas līguma,
kurš nu jau 3 mēnešu vecumā sver gandrīz tik.cik pieaudzis šīs sugas pārstāvis.

sāku cīnīties ar saimnieci par suni,uzzināju,ka pat metiens nav reģistrēts, t.i. kucēna vecāki pirms pārošanas nav pārbaudīti, nezinām kādas slimības sagaida kucēnu.
ieraudzīju draugos kucēna mammu, nu neatgādina šīs sugas smukāko pārstāvi.

kad sāku cīņu par dokumentiem,tad pateica,ka man atņems suni,jo pieļauj pat domu,ka es viņu situ. izrādījās,ka nav jau likums,kas nosaka un regulē šis te pārdošanas. un tik pat labi,kranci var pārdot pa 1000ls. ja tikai ir pircēji,kas uzķeras. tas tā,idejiskis salīdzinājums.

tad mans jautājums
vai jūs spētu atdot kucēnu,kurš pie Jums dzīvo mēnesi, paņemt naudiņu,kas pagaidām tiek solīta un par tādu pašu cenu nopirkt citu,kuram tiek garantēts,ka ir vesels,kura pārdevēja iedos līgumu un dokumentus.
jeb jūs atstātu sunīti.

nav jau tā,ka vajag izstāžu čempionu, bet tai pat laikā,sunīti pērku vienreiz,gribētos,lai viņš ir vesels,lai papīri kārtībā,un ,kas zin,varētu aiziet uz kādu izstādi.

esmu zvanījusi LKF, un visi sūta uz PTAC,jo uzskata,ka tā ir krāpšana.nezinu ko darīt.

diemžēl kucēnu pati nepirku,tāpēc ir kā ir. pati nebūtu ņēmusi sunīti bez papīriem un ieraugot kāda ir kucēna mamma,pavisam noteikti neņemtu.
30.10.2012 12:52 |

Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
odyssey , ja neesi tik apdāvināta, lai iedziļinātos, nu tad tā jau ir Tava problēma.
saproti, ka papīrī tomēr nodrošina kkādu drošību un audzētāja atbildību. ja kkas ar suni, nebūs kā vajag, audzētājs ATGRIEŽ naudu! vai maksā kompensāciju kkādā apmērā...
bet, ja nav tad pati cīnies, kā māki..
protams, tas, gan nav garants, ka suns būs 100% vesels, bet noteikti tam ir kkāds spēks un daudz lielāka iespēja, ka viss tomēr būs kārtībā.

un, ja audzētāja nereģistrēja metienu, ne LKA, ne LKF, tam IR kkāds iemesls.. viņa jau principā ir ieinteresēta reģistrēt.

un vispār tad, kad audzētājs atrauj no mammas 2mēn. vecu kucēnu, kas zin tikai tās mājās, tikai tos cilvēkus un visu laiku ir blakus savai mammītei, tad aizedot prom un atdodot jaunajiem saimniekiem ir humāni pret dzīvo radībiņu!??

tiešām tā moralizēšana...
30.10.2012 14:26 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
curious, nubet tiešām pasaki tai audzētājai, ka, ja nebūs ar mieru uz kādu kompromisu, tad Tu sūdzēsies Un tajos audzētāju klubos painteresējies ne tikai, ko tieši Tev darīt (ja reiz suni gribi paturēt), bet - vai nevari tai audzētājai savārīt mēslus. Pat, ja naudu atpakaļ nedabūtu.
Nu un tad Tev varbūt būtu kaut kas, ar ko to sievieti iebaidīt.
Un, kā jau meitenes teica - Bez Tabu un taml. raidījumi.
Un painteresējies arī, cik daudz par to sievieti drīkst internetā uzrakstīt, lai brīdinātu citus cilvēkus *(tā, lai tas savukārt nebūtu pretlikumīga personas datu izpaušana)
30.10.2012 14:27 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Drīzāk pieprasi nevis papīrus, bet naudu vai daļu naudas un piedraudi ja nemainīsies nekas sūdzēties visur kur var pasūdzēies šādos gadījumos.
30.10.2012 14:28 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Bet ja izrādīsies, ka sunītis ir slims, tu viņu tā mierīgi atdosi un sirds nesāpēs par to, kā viņam klājas, vai maz dzīvs, ka tikai no kakla nost...
30.10.2012 14:29 |

10 gadi
Reitings 1725
Reģ: 14.06.2010
ja kkas ar suni, nebūs kā vajag, audzētājs ATGRIEŽ naudu!

Kaut kādas drausmas.. Suņi taču ir dzīvas radības, citiem tie ir pat bērnu vietā. Ja tev piedzimst bērniņš, ar viņu kaut kas nav ne tā, tu uzreiz vainotu citus un pār visām varām censtos atgūt.. khm.. naudu?! Es nesaprotu, kas notiek šajā pasaulē. Kur ir garīgās vērtības? Mīlestība? Rūpes? Visur tikai nauda, nauda, nauda..
30.10.2012 14:30 |

Reitings 1021
Reģ: 19.05.2011
Lolita-es atļāvos paēst pusdienas un neatbildēt uz visiem komentāriem,jo gluži vienkārši nebija laika.
par kucēna cenu esmu droša,jo suns bija sludinājumā. tā,ka neviens nav samelojis.

tas nekas. Zapteburka paspēja uz visiem atbildet tavā vietā:D ;)
30.10.2012 14:30 |

Reitings 1449
esmu jau visādi mēģinājusi, teicu,ka iešu sūdzēties, ka gribu tik daudz,kā nemaksāt papildus un tikt pie līguma un kaut kādiem papīriem.
un ka ja man iedos,tad nesūdzēšos...
viņa man saka,ka ja es šitā,tad suni man atņems.
30.10.2012 14:31 |

Reitings 472
Reģ: 11.07.2010
curious, neuztraucies, cilvēki ar normālu domāšanu tavu domu gājienu saprot. tāpat kā vēlamies labu datoru vai mašīnu, vēlamies arī kvalitatīvu, savām prasībām atbilstošu suni. neizvēlas māti un bērnu. bet kāpēc jādzīvojas ar suni, kurš īsti neiet pie sirds?

protams, nezinu, vai pati spētu atdot prom šadā gadījumā, jo noteikti būtu pieķērusies, ja suns būtu "prikolīgs" un dzīvīgs.

bet tu neesi slikts cilvēks, ja to izdarīsi. tas būtu loģiski un pareizi no tavas puses. ja esi pietiekoši augstasinīga, spēj tikt galā ar emocijām tas ir tikai apsveicami! ;)

Reitings 787
Reģ: 11.04.2009
odyssey un citām - to štrunta papīru dēļ dzīvnieku mazuļus var pārdot par ļoti skaistām summām (t.i. nodarboties ar biznesu), turpretī bez papīriem mazuļus var tikai atdāvināt citiem vai pārdot par simbolisku summu. Tā pat to štrunta papīru dēļ cilvēks ar savu dzīvnieku var piedalīties vietējās un starptautiskās izstādēs un dabūt pat godalgas. Tas štrunta papīrītis vēl dod šādas tādas priekšrocības, tamdēļ ne par velti dzīvnieki par papīriem maksā dārgi.
Daudzi cilvēki vēlas dzīvniekus ar papīru ne jau tikai tamdēļ, ka nav kur naudu likt.
Diez kamdēļ visas šitās čīkstules nečīkst par to, kā var dzīvu radībiņu pārdot par naudu, ka tā taču nav prece?

Reitings 4343
Jā, laikam cilvēki šeit tik tiešām nemāk lasīt... vai arī izlasa tikai dažus pirmos teikumus, un tad sāk kliegt par to, ka saimniece kratās nost no suņa.
Viņa takš jau vairākas reizes ir teikusi, ka to nevēlas.
Bet ir pilnīgi normāli, ja grib saņemt kaut kādu daļu naudas atpakaļ, ja reiz pie pirkšanas ir notikusi pircēja maldināšana.

Reitings 1449
becky-nē,neatdošu.
es jau kuro reizi saku,ka ja varētu ,tad atdotu,bet nevaru,taču mīlu un jūtu kā sitās mazā sirsniņa.
jau tagad dabūju maksāt par poti,kas bija jātaisa viņai,par atblusošanu un attārpošanu,kas jāveic pirms kucēna pārdošanas.
30.10.2012 14:32 |

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Kaut kur autore rakstīja, ka joprojām nav dabūjusi līgumu. Pie joda, tad nebrinies, ka esi apčakarēta. Kur aitas, tur cirpēji. Līgumu tev jeb suņa pircējam vajadzēja dabūt izlasīšanai jau pirms pirkšanas, lai zinātu visas nianses un noteikumus. Tāpat ar visiem citiem jautājumiem vajadzēja iepazīties, pirms suns nonāca īpašumā. Tā kā nav ko vainot pārdevēju par krāpšanu - jo tu pati tādu situāciju pieļāvi. Turklāt kārtīgi suņu audzētāji nepārdotu blusainu suni. Jau tad tu neaizdomājies, ka kaut kas nav kārtībā? Jeb precīzāk jāsaka - stulbs bezgala ir tas sņīša dāvinātājs.
Tāds off topiks, es noteikti par normāliem nekad neuzskatīšu cilvēkus, kas dēļ dzīvnieka gatavi izmest brangu naudu. Džeki savu mazā krāniņa sindromu cenšas slēpt, iepērkot BMW, meičas savus kompelksus maskē, tērējot milzu naudas par sunīšiem, ko staipīt pa visādām bezjēdzīgām izstādēm. Mīlestību par naudu nekad nenopirksi.
30.10.2012 14:33 |

Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
sunshine28, tāpēc, ka audzētājs uzņemas atbildību, ka sunītim jaatbilst standartam!
un, ja kucēns nav vesels, to vnk nepārdod, vai vienojoties ar saimnieku, pārdod par atbilstošu summu.. tak, saproti, ka audzētājam tas ir bizness!..

kad man bija līdzīga izvēle, atstāju sev suni.
bet nu ir uzradusies cita problēma, ko tagad risinām ar audzētāju.

bet suns man ir pats, pats miļākais, labākais, rūpējos un mīlu kā savu bērnu. bet vnk aizstāvu savas tiesības...
30.10.2012 14:34 |

Reitings 472
parasti šķiet lieki, ja kāda palaba pareizrakstību, bet te gan nevarēju, nodrebinājos pilnīgi - auKstastinīgi. :D

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Bet suns taču nav vainīgs, ka ar viņu negodīgi pelna. Man izskatās, ka Tu mēģini atrast kādu racionālu attaisnojumu savām ne gluži morālajām domām un viss.
Nav pirkuma līguma, ko tur var pierādīt?? (jebkura puse)
Es drīzāk dusmotos uz tādu dāvinātāju, kuram, acīmredzot, nav ne mazākās sajēgas par šķirnes suņiem un jebkādām naudas transakcijām.
Un, jā, no slimībām, lai vai cik ideāli nebūtu vecāku ciltsraksti, nav pasargāts neviens kucēns. Ja tas tiešām ir tas, par ko Tu satraucies.

Reitings 472
vai ne... astinīgi. :D

Reitings 4343
lauvens, es vēl papildināšu, ka tas štrunta papīrs arī garantē, ka kucēni ir no veseliem vecākiem, ka nav bijusi pavisam tuvradniecīga krustošana utt., tātad mazāk iespēju (ievērojami mazāk!!!), ka kucēnam būs iedzimtas kaites.

curious - nu nevar tā audzētāja Tev kucēnu atņemt. Viņa Tevi tikai iebiedēt mēģina. Neļaujies. Biedē pretī ar Bez Tabu.
30.10.2012 14:35 |

Reitings 1449
un kāpēc,gan lai es nevarētu sev gribētu sunīti ar ko piedalīties izstādēs. tas ir kā dzīvesveids šādu suņu šķirņu mīlētājiem.
ja samaksā par sunīti tādu naudiņu,tad kas tajā ir slikts.
bet to nevar,tikai tāpēc,ka suni pārdod pārdevēja.
godīgi sakot,tās,kuras nelasa visu diskusiju un komentārus,labāk,tad nediskutējiet.

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
īpaši nelasīju visu, bet mani secinājumi:

1. ja būtu iespēja un vēlme, iztiesātos (vai vismaz censtos sagādāt pamatīgas nepatikšanas dēļ viņas nelikumīgām darbībām);

2. suni paturētu un nevienam neatdotu, tā ir dzīva radība un man uzticēta. vairāk slimo šķirnes dzīvnieki, šis jau nebūs. un arī sētas krancis var slimot. jebkuršs. arī veselākajam cilvēkam var atklāties neārstējama slimība. neviens no tā nav pasargāts.

Reitings 2186
Reģ: 12.07.2009
Ārprāts! Tev sirdsapziņa arī ir?

Kāda nozīme cik maksā, cik sver un kā izskatās. Galvenais, lai ir mīļš un labs. Un slimo gan šķirnes suņi, gan bezšķirnes.
30.10.2012 14:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits