mazais draugs

Reitings 1449
Reģ: 03.07.2011
esmu nonākusi lielā strupceļā. pati nevaru pieņemt lēmumu un vēršos pēc padoma.

tiku pie kucēna.
uzdāvināja.
kucēns maksāja lielu summu,jo tieši šīs šķirnes mazie suņi ir paši dārgākie.
atklājās,ka saimniece no kuras tika pirkts sunītis ir ļoti samelojusi.
viņa neiedeva dokumentus ,neiedeva līgumu,kucēns nav LKF (man pašai par to nebija liela saprašana..bet ir LKF un LKA ,un LKA kucēni netiek tirgoti par tādām cenām)
respektīvi,ir dārgs mājas mīlulis, bez papīriem.bez pirkšanas līguma,
kurš nu jau 3 mēnešu vecumā sver gandrīz tik.cik pieaudzis šīs sugas pārstāvis.

sāku cīnīties ar saimnieci par suni,uzzināju,ka pat metiens nav reģistrēts, t.i. kucēna vecāki pirms pārošanas nav pārbaudīti, nezinām kādas slimības sagaida kucēnu.
ieraudzīju draugos kucēna mammu, nu neatgādina šīs sugas smukāko pārstāvi.

kad sāku cīņu par dokumentiem,tad pateica,ka man atņems suni,jo pieļauj pat domu,ka es viņu situ. izrādījās,ka nav jau likums,kas nosaka un regulē šis te pārdošanas. un tik pat labi,kranci var pārdot pa 1000ls. ja tikai ir pircēji,kas uzķeras. tas tā,idejiskis salīdzinājums.

tad mans jautājums
vai jūs spētu atdot kucēnu,kurš pie Jums dzīvo mēnesi, paņemt naudiņu,kas pagaidām tiek solīta un par tādu pašu cenu nopirkt citu,kuram tiek garantēts,ka ir vesels,kura pārdevēja iedos līgumu un dokumentus.
jeb jūs atstātu sunīti.

nav jau tā,ka vajag izstāžu čempionu, bet tai pat laikā,sunīti pērku vienreiz,gribētos,lai viņš ir vesels,lai papīri kārtībā,un ,kas zin,varētu aiziet uz kādu izstādi.

esmu zvanījusi LKF, un visi sūta uz PTAC,jo uzskata,ka tā ir krāpšana.nezinu ko darīt.

diemžēl kucēnu pati nepirku,tāpēc ir kā ir. pati nebūtu ņēmusi sunīti bez papīriem un ieraugot kāda ir kucēna mamma,pavisam noteikti neņemtu.
30.10.2012 12:52 |

Reitings 108
Reģ: 28.12.2011
ņespētu :D
30.10.2012 16:48 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
Ja suns nepatīk, labāk atdod.

tieši tā. nav jāmeklē 101 un iemesls ;) piemēram, veselība. nu, nevienam sunim nebūs garantija, ka viņš neslimos. un kāda jēga bija pieminēt veselības izmaksas? tātad, svarīgāk naudu ieguldīt izstādēs, nevis suņa veselībā? varbūt es īsti neizpratu to argumentu vienkārši ;)
30.10.2012 16:50 |

Reitings 227
Reģ: 29.01.2009
bet viņš jau neizskatās tā,kā vajadzētu.
30.10.2012 16:51 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
protams tas faktors, ka varētu būt morāli grūti ar slimu suni, bet atkal... tas ir attaisnojums. nu kur ir pamats domāt, ka tas suns būs slims? varbūtība 50:50.
30.10.2012 16:52 |

Reitings 787
Reģ: 11.04.2009
zili_rudzi, cik man zināms, dzīvnieki nav jāved obligāti uz izstādēm, lai par lielu summu pārdotu mazuļus ar papīriem, vienīgi par izstādes čempioniem un augstu vietu ieguvējiem var prasīt lielākas summas. Tev, redz, peļņa maza un nepatika čakarēties, taču citi cilvēki tā pelna naudu.
Autore nevienā vietā neminēja, ka viņa bez maz jau būtu rezervējusi vietu izstādē. Es saprotu viņas vēlmi apsvērt dalību izstādē, ja ir šķirnes suns ar papīriem un tajā brīdī ir tādi finansiālie līdzekļi, lai uz to izstādi tiktu.
30.10.2012 16:57 |

Reitings 1449
Es saprotu viņas vēlmi apsvērt dalību izstādē, ja ir šķirnes suns ar papīriem un tajā brīdī ir tādi finansiālie līdzekļi, lai uz to izstādi tiktu.

++++++++++++++++++++
vai tik grūti saprast
un kurā brīdī esmu teikusi,ka suns nepatīk?

jā,neizskatās purns tā,kā mazajam špicam
30.10.2012 17:18 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Redzēju pāris bildēs tavu sunīti. Nu nespētu es atdot. Lai arī kā viņš izskatītos. Labāk nenopirkt dažas kleitas un pēc kāda laika iegādāties otru dzīvnieku, ar kuru tad varēs doties uz tik kārotajām izstādēm.
30.10.2012 17:34 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Par suņu tēmu. Izlasīju stāstiņu.
Nomira cilvēks. Un nomira viņa suns. Un abi viņi devās debesīs uz Paradīzi. Ātri vien cilvēks ieraudzīja skaistas durvis, virs kurām rakstīts "Paradīze". Bet blakus karājās izkārtne "Ar dzīvniekiem ieeja aizliegta". Cilvēks nopūtās un devās tālāk. Pēc kāda laika ieraudzīja vēl vienas durvis. Ne tik skaistas kā iepriekšējās, bet pie šīm sēdēja sirms vīrs. Cilvēks vaicāja "Kas Tu esi un, kas ir aiz šīm durvīm?" Sirmais vīrs atbildēja "Es esmu Svētais Pēteris un te ir Paradīze". Cilvēks izbrīnīts vaicāja "Bet kas tad bija aiz tām durvīm?". Pēteris viņam atbildēja "Tur ir elle. Līdz Paradīzei netiek tie, kuri pamet savus draugus."
30.10.2012 17:43 |

10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Tu vari vienkārši iet un sūdzēties visur tagad, nevis taisnoties cosmo uzbrūkošajām meitenēm? :D Kas tā par saimnieci, kas pārdeva to sunīti? Vārds? ss.lv sludinājums? pasaki dāvinātajam, ka viņš ir idiots. Dari kaut ko i dritvai kociņ.
30.10.2012 17:48 |

10 gadi
Reitings 611
Reģ: 15.04.2010
Sorry, neizlasīju visas 10 lapas, bet nezinu, būtu laikam sliktā un pateiktu, ka gribu atpakaļ naudu, un atdošu suni, un ierastos kopā ar policiju, jo uzrakstītu iesniegumu par šo visu policijā, jo tā ir krāpšana.
Jo, ok, viens ir tas ko te visas moralizētājas raksta, suņuks mīļš utt. bet ko darīs, tad ja suņuks saslims un vēl nedod Dievs būs kas tāds ka nebūs dzīvotājs (tpfuu, tpfuu, tpfuu) tad curious paliks i bez naudas, i bez suņa. Neesmu necilvēks tikai reāliste.
Nav iespējams atgūt lielāko daļu naudas un paturēt suni?
30.10.2012 17:49 |

Reitings 45
Reģ: 17.09.2012
Neizlasīju visu diskusiju, tomēr uzrakstīšu, ko domāju.

-Vajag pakonsultēties ar audzētājiem (ne tiem, no kuriem pirka, bet oficiālajiem sugas audzētājiem).
-Aizvest pie ārsta, varbūt nemaz tik traki ar to veselību nav.
-Ja suni esi iemīlējusi, tad paturēt. Ja nē, tad jūsu ceļiem jāšķiras.
30.10.2012 17:49 |

Reitings 796
Reģ: 29.01.2009
Mans mopsis ar izauga par zirgu...būdams ar visiem dokumentiem :) Bet arī zirgs būdams ir viens no skaistākajiem savas sugas pārstāvjiem :D

3 mēnešu vecumā suņiem vēl atmiņa nav nostabilizējusies. Viņi neatceras neko, kas notiek līdz ~4+mēn vecumam. Tā kā - es domāju tev sevi nav jāšausta, ka viņš tagad dienām sēros. Gan atradīs viņam jaunas, labas mājas un viņš būs laimīgs :)
30.10.2012 17:53 |

Reitings 96
Reģ: 07.11.2010
Nelasīju visus komentārus, bet vairāk mani šausmina tas, ka cilvēks pirka tik dārgu suni un nepainteresējās kā suņukam jāizskatās un kādiem dokumentiem jābūt uzreiz pirkšanas brīdī. Ir iespēja ņemt tak arī speciālistus, lai viņi novērtē kucēnu tā pirkšanas brīdi, bet nu ko..mācība nākotnei. Visās nozarēs atrodas krāpnieki.
Par suņuka paturēšanu- katrs cilvēks ir citādāks un neviens nav tiesīgs tevi kritizēt, ja tomēr vēlies suņuku, kas izskatās tiešām pēc šķirnes suņa un, lai vari doties uz izstādēm. Man suņi arī ir ar ļoti labiem dokumentiem, bet uz izstādēm neesmu nevienu vedusi- nav priekš manis. Bet ja esi daudzus gadus par to sapņojusi, ka viņu ne tikai lutināsi mājās, bet piedalīsies krieviskajos pasākumos , kur katrs apber savu mīluli kā māk ar spīdumiem un vēl visu ko- uz priekšu!
Vairāk gan domāju, ka Tev tiešām ir jāmeklē iespēja, lai to bābuku noliktu pie vietas, gan naudu atgūtu, gan paturētu šo mīluli + nopirksi viņam draugu!
30.10.2012 18:07 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Ka tik neizaug tev skaists,pukains kaukazietis.Suns aug lidz 10 menesu vecumam.
Es atdodu.Ja sunelis butu pa 50Ls pirkts,tad vel neko,bet par 900euro nopirkt parastu kranci?Nu sorry,bet ne paldies.Sunim pirms parosanas ir vajadzigas veselibas parbaudes,bet seit ne tu zini vai tiem vecakiem nav kada patella,slimas acis vai fig vinu zin,kas vel.Un nav pat skaidrs vai nebus iedzimusi kadi tarakani galva.
Ja nemaldos biji rakstijusi ari suni.lv,ja ta tad nu tas sunelis spicam ir tikai lidzigs un izskatas,ka izaugs vismaz lidz celim,ja vel lielaks.
30.10.2012 18:24 |

Reitings 1997
Un pedejas mulkibas,ka suns izstades mokas.Ringa tiek pavaditas labi,ja 5min atlikusaja laika tas sunim ir viens liels tusins ar savas skirnes radiem,iepazisanas ar citiem suniem un visadu gardumu degustacija(nekas,ka jau kadreiz garsoti,ejam pagarsot ta pat)
Ta pat ka mulkibas,ka skirnes suni vispar slimigi.Nebut ne.Vecaka kuce kurai tulit 5 gadi,slimoja pedeju reizi,akd bija 10 menesus veca ar adas seniti,kuri visticamak kads neskirnigs bomzis pielaida,jaunaka saslima diezgan nopietni,tacu ar virusu,kuru sakertu ari jebkurs cits suns.Tresa,kura ir tas jaunaka masa vispar enbutu slimojis,ja cilveks,kas suni tureja bada nebutu uzdavinajis sunim zarnu iekausumu,bet tagad jau viss ir sadakterets.
30.10.2012 18:28 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
suni nespeetu atdot, bet sunja paardeveejai uztaisiitu labu antireklaamu ar visu vinjas feisu pa draugiem.lv utt, lai vairs nevar nevienu apkraapt. visjaukaak buutu ierakstiit sarunu ar to maitu un tad video uz youtube ielikt, kur vinja tev draud atnjemt suni utt.
30.10.2012 18:29 |

Reitings 1337
Reģ: 19.05.2009
Sunīti neatdotu, nepārdotu ne par kādu tiesu. Man pašai ir divi suņi - vilks un šņaucers - un ir vienalga, kādi viņiem tur tie papīri! Ja sunīti tiešām mīli, tad arī turpināsi mīlēt un lolot bez papīriem pie sevis!
30.10.2012 18:41 |

Reitings 1997
Neticu,ka samierinatos,ka esat nopirkusas parastu bezskirnes suniti pa gandriz 1000eur.NETICU!Tadi sunisi kads ir vinai nav vairak par 50Ls verti(ja pienem,ka ir gan vakcinets,gan attarpots,gan cipets un normali barots).Un lai cik sunitis nebutu jauks,pufigs un miligs,cilveks velejas iegadaties spicu,nevis kaut ko,kas izaugs varbut nedaudz mazaks par kaukazieti.Ir kaut kads iemesls kapec cilveks velas klepju suniti,nevis milzigu,spalvainu telu.Piemeram tas,ka nepietiek lidzeklu tadu suni uzturet,vai dzivo vienistabas dzivokli.
Lai kada sunu mile nebutu es tadu suni nekad nepaturetu.Tiea es tadu pat nepirktu.Nav LKF ciltsraksti-man vairs neinterese!
30.10.2012 19:28 |

Reitings 1449
Harmony-kur var aiziet un atradit suniti,kadam ekspertam?
30.10.2012 19:31 |

Reitings 1997
Eksperts bus LKF,neparzinu spicu klubus,jo man ir taksi,attiecigi darbojos tikai LTMTK.Tacu sunos ir tema spiciem,kur noteikti vari iemest bildes un paprasit,ko vini par to doma un pajautat uz kurieni doties meklet ekspertu.Tacu,ja suns 3 menesu vecuma ir tik liels ka tavejais skaidrs,ka nekads spic tur nebus.
30.10.2012 19:37 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits