Daļēji piekrītu nazīc. Ticu gan, ka droši vien ir kāds, kurš patiesi jūt līdzi.
Bet, ja padomājam... cik daudzus patiesi, vienkārši un aizkustinoši līdzjūtīgus cilvēkus jūs pazīstat? Es - vienu. Tas ir viens cilvēks visas manas dzīves laikā. Esmu satikusi simtiem cilvēku no dažādām vidēm, dažādos vecumos un dažādi audzinātus. Un no visiem simtiem es ticu tikai viena cilvēka empātijai. Domāju, ka šeit tādu ir ne vairāk par diviem. Un viens no tiem diviem ir MIA.
Un tagad - cik daudzus liekuļus un jūtu tēlotājus jūs pazīstat? Es - daudzus.
Pati nepiederu ne pie vieniem, ne otriem. Mani vienkārši tracina šajā situācijā tas, ko jau ākumā teicu - kāds cits uz šī te pelnīs. Starp citu, vakar noskatījos interesantu dokumentālo filmu par Obamu: "2016 Obamas America". Un man rodas jautājums... vai tiešām neviens nav aizdomājies par to, ka par spīti tam, ka Obamas māte bija amerikāniete, viņš pats nemaz nav amerikānis? Viņš nedomā par amerikāņiem. Palīdz Trešās Pasaules valstīm, kas nemaz nav slikti, bet, johaidī, elementāri būtu nodrošināt savas valsts iedzīvotāju drošību vispirms, ne? KĀPĒC nav pietiekoši daudz glābēju, KĀPĒC nedarbojas 911 līnijas, KĀPĒC neizskatās, ka kāds būtu gatavs šai vētrai, ja jau iepriekš bija zināms, ka tā būs? Neliekuļošu - tas mani interesē vairāk par tiem upuriem un zaudējumiem. Kāds mirst katru dienu, katru minūti. Kāda starpība, kāpēc tas notiek. Bet kā var pasaules "varenākā" nācija uzlikt mīksto saviem iedzīvotājiem?