Drausmīgi...

Reitings 729
Reģ: 07.06.2012
Iespējams,ka daudzi nezin,šobrīd Ņujorkā ir pilnīga panika. Kāpēc? ''Hurricane Sandy'' posta visu ko var. Vairāk kā 20 cilvēki miruši,cilvēki tiek evakuēti,elektrības nav,visi veikali ir iztukšoti,viss ir aplūdis. Manhtena,Bruklina,Bronksa,utt viss ir aplūdis. Par Ņūdžersiju nerunājot,kā redzams bildē,pat haizivis nu peldas pa ielu.
Man ir tiešām ļoti žēl tos cilvēkus kuri tam visam šobrīd iet cauri.
Ja kādai ir laiks,ieslēdzat CNN news.
šobrīd Ņurkai ir vairāk kā 3 biljoni zaudējumi,bet nekas vēl nav beidzies.

- Meitene ir pazaudējusi visu. Viņa nezin kur ir viņas ģimene un slimnīcās nav vietas,viņai nav kur iet un nav neviens kas palīdz. 911 ir nobrucis no daudzajiem zvaniem,cilvēkiem NAV kam prasīt palīdzību.
- viņa ir iesprūdusi mājā,kura ir applūdusi un nevar piezvanīt 911. Cilvēki zvana,bet neviens neliekas ne zinis.

- New Jersey
30.10.2012 07:57 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Pastāv tādas lietas kā līdzcietība un empātija. Tas tā, tiem, kas neko par to nav dzirdējuši.
30.10.2012 12:05 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Manas domas ir līdzīgas nazic. Ja man tur būtu radinieki vai draugi, tad es nebūtu gulējusi un ļoti uztrauktos. Tagad - jā, tā ir traģēdija, bet nav tā, ka es par to ļoti domātu, negulētu naktī, sekotu twiterī un vēl šausminātos vai šokētos. Pasaulē nepārtraukti kaut kur kaut kādas stihijas plosās, bet lielākoties neviens neņem vērā. Tiklīdz prese saceļ ažiotāžu ap vienu, saliek traģiskās bildes tā visi uzreiz lielie līdzi jutēji.
30.10.2012 12:06 |

Reitings 1666
Reģ: 17.05.2012
Ja svešas bēdas Tevī neizraisa līdzcietību, vai Tevi ir
iespējams nosaukt par cilvēku?
30.10.2012 12:07 |

Reitings 3022
Reģ: 29.01.2009
Nu tad es laikam esmu zvērs :D
Man žēl ir bērni Āfrikā, kuriem nav ko ēst u.tml.
30.10.2012 12:08 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
ak dievs aizmirsu,ja nerakstu daudzus komentārus par to cik drausmīgi tas viss ir,tad esmu neiecietīga būtne un necilvēks aizmirsu :D
30.10.2012 12:09 |

Reitings 1534
parādās cilvēku milzīgā liekuļošana šajās situācijās. Esmu pārliecināta,ka jūt līdzi reāli tikai tie,kam ir kāds draugs vai rada gabals tajā apkārtnē,nevajag te tēlot tagad nez kādas līdzi jutējas. Kad jācērt koki un jāpiesārņo daba,tad viss ir pohuj,kad parādās stihijas tad "ak dievs glābiet mūs!" Cilvēki paši vainīgi pie tā,kas notiek!

WTF? Ne Tu vari spriest par to, cik katra līdzjutēja ikdienā piedalās dabas piesārņošanā, ne arī par to, ka līdzjutējas tēlo. Kāds labums kādam kaut ko tēlot šajā situācijā?

Nejau mēs te esam tās, kuras iet un cērt kokus. Un dabā neko nemaina kāda nomesta pudele. Ļaunumu nodara zinātnes un tehnoloģiju attīstība. Naftas un ogļu milzīgais patēriņš saimnieciskajā darbībā. Pati Tu nebrauc ar mašīnu? Un nekāro pēc iespējami krutākas un jaudīgākas, lai cik reāli vai nereāli būtu tādu iegūt savā īpašumā? Pilnīgi visi mēs savā ikdienā izmantojam resursus, kuru lietošana veicina globālo sasilšanu. Visi.
Pēc Tava teiktā sanāk, ka šausmināties par šādām katastrofām un žēlot kādu drīkst vien tie, kuri dzīvo mežā kādā alā, šauj dzīvniekus ar loku un turpat arī apēd pagatavotus uz ugunskura. Žēl tikai, ka viņi nekā nevarētu uzzināt par šādām katastrofām, lai kādam justu līdzi, kamēr tās nesāktu skart viņus.
30.10.2012 12:12 |

Reitings 152
Reģ: 07.08.2012
Ir jāseko līdzi pasaules notikumiem, Tu nekad nevari zināt, kuru kā mērķi nākamo izvēlēsies daba. Es te, piemēram, nevienu konkrēti cilvēku neizceļu in USA, neraudu u.t.t., bet tas ir briesmīgi, tie cilvēki,kuri palikušu vieni. Arī par Japānas notikumiem toreiz sekoju līdzi.
Neuztaisaties te tagad dažas aukstas kā gaļas gabals. Visiem ir jādomā labas domas par tiem cilvēkiem, kas ir tur. Pat, ja viņi līdz šim dzīvoja lielākā pārticībā un ir otrā pasaules malā- tas var notikt ar jebkuru.

Dievs jūs no augšas arī vēro ;)
30.10.2012 12:12 |

Reitings 137
Reģ: 23.10.2012
Man domas ir aptuveni šādas: nu jā, nedaudz nepaveicies viņiem, veiksmi. Tā kā, piekrītu nazic.
Ja vēl te pie mums viss būtu kā pasakā, tad lai ievestu dzīvē kaut ko jaunu, jā, varētu izspiest asariņu, baigi jūst līdzi amerikāņiem.
30.10.2012 12:13 |

Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
nedaudz nepaveicies... kuda mir katjitsa..
30.10.2012 12:16 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Tā haizivs tā kā no filmām :D
Baisi vispār. Atkal var pārliecināties cik cilvēks ir bezspēcīgs dabas priekšā. Lasīju tvnetā rakstus un kkā aizdomājos - lai kādas tehnoloģijas cilvēks atklātu un lai cik progresīvs šobrīd skaitītos, dabas spēka priekšā tas viss nobāl un mēs esam tik pat bezspēcīgi kā agrāk.
30.10.2012 12:16 |

Reitings 1534
Nu tad es laikam esmu zvērs
Man žēl ir bērni Āfrikā, kuriem nav ko ēst u.tml.

Ja skatamies no nazic skatupunkta, tad cik daudziem bērniem Tu esi kaut ko noziedojusi, lai viņi neciestu badu, ja reiz atļaujies viņus žēlot un just līdzi? Pati sēdi, rij un žēlo Āfrikā badā mirstošos bērnus!!!

Nu, muļķīgi skatīties šādi uz lietām un notikumiem.
30.10.2012 12:17 |

Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Nazic, nesapratu. Kad pirms tam bija vienalga? Tavu domu uztvert var, bet daudz par daudz pārspīlēti.
Protams, ka ir skumji noskatīties, ka tādas lietas pasaulē notiek. Nemanīju nekādu liekuļošanu nevienā komentārā, katram ir savs emocionalitātes līmenis.
30.10.2012 12:18 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Man tiešām ir žēl.
30.10.2012 12:19 |

Reitings 1852
Empātija un līdzjūtība te daudzām ir sveša. :(
30.10.2012 12:20 |

Reitings 6531
Dellicious-vnk ir tendence dramatizēt līdzjūtību!
Runājot par bērniem āfrikā,situācija tur ir daudz citādāka nekā mums rāda lai iežēlinātu(esmu dzirdējusi to gan no cilvēkiem,kas nāk no turienes,gan tiem,kas tur paši ir pabijuši),bērniem vēcaki nocērt rokas,lai būtu ienesīgāka ubagošana(tas ir normāli?!). Tāpat kāpēc gan viņiem ir jācenšas darīt kaut ko pašiem,ja tāpat atvedīs pārtikas pakas. Bija tas teiciens,vot nevaru atcerēties uzreiz,bet apmēram "Iedod cilvēkam zivi,viņš būs paēdis visu dienu,iemāci makšķerēt,viņš būs paēdis visu atlikušo mūžu!"
30.10.2012 12:22 |

Reitings 298
Reģ: 15.11.2009
nazic, tu pārspīlē. ir lietas, ko mēs nevaram ietekmēt: mums tagad nodedzināt tās rūpnīcas, ko valsts vai kāda firma uzceļ? mums sist visām mašīnām logus, kas braukā pa Rīgas ielām ??? jā, var jau teikt, ja katrs ko darīs kaut mazumiņu,tas palīdzēs. daudzi pārvietojas ar riteņiem, lieto otreizpārstrādājumos materiālus. un? tpc nenotiktu šīs katastrofas? ir lietas, kurām tu nevari pretoties un saproti, cik cilvēks patiesībā ir niecīgs..
30.10.2012 12:24 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Pamatā piekrītu Nacic. Turklāt, Ņujorka tam gatavojās, tas nav negaidīti. Vairāk lien ārā cilvēku tieksme par kaut ko pašausmināties, jo to ir viegli darīt, kamēr neskar pašu. Nu gluži tāpat kā ap avārijas vietu lielākā daļa ļaužu pulcējas, lai nevis palīdzētu, bet vērotu drāmu. Droši vien tāpēc dažiem cieņā šausmenes un katastrofu filmas.

Man gribas teikt WTF, ko nozīmē "..Un dabā neko nemaina kāda nomesta pudele.."? Kļūdies, Delicious, - ar pudeli viss sākas.

Bet sniegs ar pērkonu ir normāli, lai gan reti, jo nokrišņi paliek nokrišņi - vai tas lietus, vai sniegs.
30.10.2012 12:24 |

Reitings 137
Reģ: 23.10.2012
Queen, tieši tā! Ujjj, cik daudz tādu cilvēku, kuri netā "raud" un izsaka līdzjūtību, bet paši aizmirst par savu tuvāko, kurš ir šeit un tagad un ir tiešām "tavs" cilvēks. Bet nu jā, protams, cilvēkiem, kas sēz uz kāda jumta 6000km attāluma ir daudz lielāka nozīme tavā dzīvē.
30.10.2012 12:26 |

Reitings 6531
Selva-bet tur jau tā lieta,ja mēs katrs darītu kaut mazumiņu,tad tas palīdzētu! Nevajag jau arī pārspīlēt un kļūt par mežā dzīvojošiem neandertāliešiem :D bet mazumiņš no katra mums ir liels solis pasaulē kopā! Un NY tiešām tam gatavojās jau vairākas dienas iepriekš,tāpat arī parējā pasaule,jo jau bija pilns internets ar rakstiem utt. Tas nav nekas negaidīts šoreiz. Pasaule tam bija sagatavota.
30.10.2012 12:28 |

Reitings 729
Reģ: 07.06.2012

Tās haizivis.. Es vienkārši nevaru. Kad kaut kas tāds vispār ir redzēts?
Un jā,es jau notikumiem sekoju līdzi kopš vakardienas 11,neesmu gulējusi,es nesaprotu citas,kas te raksta,ka viņām vienalga..
Cilvēki tiešām šobrīd sēž uz māju jumtiem,aukstumā,lietū,utt un gaida glābējus.
50 mājas ir nodegušas līdz zemei (Queens) un liesmas nerimstas.
Man arī ir žēl tos glābējus,policistus,ugunsdzēsējus un mediķus kas ir pametuši savas ģimenes un mājas,lai glābu cilvēkus!
Šis viss mani tiešām biedē,naktī redzēju vismaz 20 cilvēkus twitterī kas lūdza palīdzību,arī man sanāca vienai 16 gadīgai meitenei palīdzēt,jo man ir sekotāji no US un pa visiem kopā dabūjām glābējus pie viņas.
Trakākais ir tas,ka daudziem ir vienkārši jānomirst,jo glābēji nevar izglābt visus!
Un ko viņi vispār darīs tālāk,ja nav pārtika iekrāta,tad jāmirst badā...Jo veikali ir iztukšoti.
30.10.2012 12:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits