Meitenes, vajag palidzibu, padomu, vai jebko, kas varetu palidzet izprast so situaciju!
Situacija sekojosa. Mans tevs megina aiztaisit ciet savu IK, jo jau no 2000. gada uznemums nav aktivi darbojies. Un tagad vins nevar to aizvert, jo pirms 6 gadiem (2006) neesot samaksajis kaut kadu Ls120 sodu par kaut kada papira neiesniegsanu laika. Pa 6 gadiem pie 120Ls saka skaitities soda procenti, kas uz doto momentu ir Ls120. Bet lieta tada, ka mans tevs nekad nav sanemis to soda kviti, jo VID vinju aizsutija uz musu veco adresi, kura nedzivojam no 1999.g. VID ir pat atsutijis vestuli, kura atnaca atpakal viniem, jo adresats nav sasniedzams.
Tadat mans pirmais jautajums ir - ka vispar var samaksat sodu, ja tu par to neesi informets un VID taja pasha ir informets, ka vestule nav sasniegusi adresatu?
Otra lieta - sods bija par kaut kada dokumenta neiesniegsanu (isti nezinu kas par dokumentu, bet kaut kas, kas netika iesniegts lidz 15.jam datumam), bet soda procenti ir uzraditi ka par nodoklu nemaksasanu.
Tevs piekrit maksat Ls120 sodu, jo ta bija vina vaina, bet kapec gan vinam butu jamaksa vel Ls120 soda procenti, ja vins nebija informets par sodu?
sorry, ka nav baigi detalizeti, jo tas neesmu redzejusi nevienu VID vestuli. Gribu palidzet tetim, jo vinam gruti rakstit latviski!