Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Jautājums par siera kūku

 
Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
Sveikas!
Vakar taisīju siera kūku, bet notika čē pē ar želantīnu. Pirmajā reizē momentāni sacietēja, ka pat nepaspēju kūkā ieliet. :D Otrā reizē iemaisot kūkā, sagāja viss kunkuļos un nemaz nesacietēja masa tā kā tam vajadzētu būt.
Kā tad īsti ir jāpagatavo un jāpievieno kūkai želantīns?
I will try again! :D
23.10.2012 17:18 |
 
Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
kāpēc tik daudzas sauc želatīnu, par želaNtīnu? :)
23.10.2012 17:19 |
 
Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
Es nemaz nepiefiksēju kā ir pareizāk, bet jautājums ir ne par to. :)
23.10.2012 17:20 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
tāpēc, ka pareizi arī ir želatīns.

es arī senāk teicu želantīns.
23.10.2012 17:22 |
 
Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
mcbarbie, tas nekādā gadījumā nebija nekas nosodošs vai pamācošs. veinkārši jau vairākus gadus mani interesē, no kurienes cilvēkiem masveidā ir radusies šī kļūda ;)

pa tēmu neko nemāku pateikt
23.10.2012 17:22 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
un vispār siera kūkai tik daudz recepšu, ka es izvairos cept ar želatīnu, es ar viņu nesaprotos :D
23.10.2012 17:23 |
 
10 gadi
Reitings 2557
Reģ: 29.01.2009
Mani arī tracina, ka želatīnu sauc par želantīnu :D

Kā tad Tu viņu taisīji? un kādu tieši želatīnu lietoji?
Man gan vienmēr sanāk viss kā vajag.
23.10.2012 17:25 |
 
Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
Lancester, es jau nemaz neapvainojos. :D
piparene, kūka nav cepjama.

Tātad tiešām neviena nezinās?
23.10.2012 17:25 |
 
Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
Lovisa, iebēru krūzē 20 g želatīna un uzlēju pa virsu nedaudz karstu ūdeni, samaisīju. Lietoju 2 dažādus, kuriem neatceros nosaukumus.
23.10.2012 17:26 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
jopcik, sajaucu jautājumu par to izrunu :D :D
23.10.2012 17:26 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Ielieku nepieciešamo želatīna daudzumu aukstā ūdenī, lai uzbriest. Kad tas ir noticis, kausēju karsta ūdens peldē līdz tas izšķīst un sanāk viendabīgs šķidrums, lieki nekarsējot.

Izkusušo šķidrumu (tādu nedaudz padzisušu) pieleju klāt siera kūkas augšējai masai. Viss vēljoprojām ir šķidrs un nestingrs. Lieku ledusskapī, lai saželē.

Vai tu darīji tieši tāpat, kā es? Ja tā, tad nevar nesanākt.
23.10.2012 17:27 |
 
Reitings 4197
Reģ: 16.09.2011
Ak, tad redz kur tā sāls. :D Paldies, womankind.
23.10.2012 17:29 |
 
10 gadi
Reitings 2557
Reģ: 29.01.2009
Es daru tāpat kā womankind un man viss sanāk :)
23.10.2012 17:30 |
 
Reitings 252
Reģ: 29.07.2011
sarāva kunkuļos, jo ganjau karstu lēji iekšā kūkas masā :(
23.10.2012 17:36 |
 
Reitings 36
Reģ: 11.10.2012
Var ari bez želatīna,es gatavoju bez! Sanak ideala:)
23.10.2012 17:40 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Emmija - bez želatīna un necepot?
23.10.2012 17:41 |
 
Reitings 2295
Reģ: 29.01.2009
jācenšas tomēr maksimāli izvairīties no želatīna
23.10.2012 17:41 |
 
Reitings 36
Reģ: 11.10.2012
Jaa bez zhelatina un necepot!es taisu ta-pamatne sablendereti selgas cepumi ar sviestu un krems- uzputo saldo krejumu tada nedaudz bieza konsostenee,pievieno (mana gadijuma) karuma svaigo sieru,pusite laima( sula) un pus citrons( sula) un cukura vieta pudercukurs!gatavs!lieku 6h ledusskapi,ja vajag steidzigi tad saldetavaa uz 1h!
Man ir liela pamatne un man vajag 400ml saldo krejumu,2 pacinas karums siera un 6 ed. Karotes pudercukura!iesaku:) man majas nav cepeshkrasns,tad jaiztiek ta pat:)
23.10.2012 17:46 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Jā, man arī nav cepeškrāsns, tādēļ izmantoju želatīnu. It kā masu gatavoju, kā tu, bet man prasās stingrāku
23.10.2012 17:52 |
 
Reitings 36
Reģ: 11.10.2012
Nu es vinu kartigi turu ledusskapi,problemu pec tam nav:)
23.10.2012 17:58 |
 
10 gadi
Reitings 3077
Reģ: 05.09.2010
Želatīnu no sākuma piebriedinu, tad izkausēju un tad lēnām leju + ar mikseri kuļot, tajā siera masā. :)
23.10.2012 18:03 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits