"Daudzas problēmas un grūtības, ar ko cilvēki saskaras, šķiet, vienkārši pazūd, kad viņi izlemj par tām neraizēties. Neapmierinātība ar dzīvi, neērtības un pat sāpes pastāv tikai prātā. Izslēdz tās no apziņas, un tās pazūd kā nebijušas. Kaut arī nevarat ietekmēt visu, kas ar jums notiek, jūs varat ietekmēt savu attieksmi pret notiekošo."
/Džejs Stīvensons
ne tikai katrs gadsimts, bet katrs rīts, kad atkal lec saule, ir atkal jauns sākums un jauna atdzimšana. katrs rīts sniedz mums iespēju būt citādiem nekā mēs bijām vakar. tas sniedz mums izdevību būt labākiem nekā mēs bijām vakar. tas sniedz mums izaicinājumu sevi pāraugt, sevi pilnveidot un sevi pārspēt.
/Vaira Vīķe-Freiberga
savam mērķim ir jātic, pēc tā vajag dzīties ar visu iespējamo gribas kvēli un mīlestības degsmi. mēdz teikt, ka ticība varot gāzt kalnus, ja tikai tā ir pietiekoši stipra. caurmēra cilvēks pārāk labi apzinās, ka viņa ticība ir gaužām vāja, ka tā nav no tām, kas kalnus gāztu. tikai briesmu un krīzes brīžos atklājas, ka katram sirds dziļumos ir daudz lielākas ticības spējas, nekā pats to pieradis domāt. katrā cilvēkā snauž potenciāls kalnu gāzējs, kas nav sevi vēl atklājis.
/Vaira Vīķe-Freiberga
Tavās rokās tava laime,
Ej un ņem, un lem to pats!
/Augusts Arājs-Bērce
Mana mīlestība, tā vienmēr būs pie tevis. Lai kur tu ietu, lai kur tu būtu, visur, visur mana mīlestība tevi pavadīs. Mana mīlestība - tas ir viens no tiem labiem gariem, uz kuriem Tu droši, bez mazākām šaubām vari palaisties.
/Anna Velēda-Žīgure
No šīs zemes mūs var atraut vienīgi tāda vara, kas var mūsu zemi atraut no viņas mūžīgās vietas, ko Dievs tai ierādījis saules pusē pie Baltijas jūras. Viss mūsu zelts ir tikai šinī zemē atrodams, kur to varenā kalnā savākušas latviešu rokas augumu augumos.
/Vilis Veldre
kur esmu es, nav nāves, kur ir nāve, nav manis.
/šaubos, neatceros, vai tieši viņš bija autors, bet šo domu atradu Ērvina D. Jaloma grāmatā "Kāpēc Nīče raudāja?"
Putns, kas iestrēdzis notekcaurulē, putns pazemē, spārni sitas pret griestiem tumšā, drēgnā vietā, tunelī, kamēr virs galvas dārd pilsēta.
Mums nav māju, viņa atteica. Tavas mājas esmu es.
Viņiem sāpes bija valsts, par kuru dzirdēts, varbūt tā manīta kādā televīzijas pārraidē, tomēr tās vīza vēl nebija iespiesta viņu pasē.
Vientulība ir cilvēka pamatstāvoklis. Izkop to. Tā izplešas tevī kā tunelis, dodot dvēselei vietu, kur augt.
Neuzticēšanās augstumam ir neuzticēšanās sev, tu nezini, vai lēksi lejā.
Sentimentitalitāte nozīmē iedvest sev jūtas, kuru patiesībā nemaz nav.
Pagātne ir garlaicīga. Svarīgs ir tikai cilvēks pats un tas, ko viņš rada no apgūtajām zināšanām.
/Dženeta Fiča
"vislabākais apzinātais ceļš uz možumu, ja tas ir zudis, ir noskaņoties moži, rīkoties un runāt tā, it kā možums jau būtu atgriezies." (deils kārnegijs)
"es esmu iemācījusies pārāk daudz negaidīt no cilvēkiem, tāpēc joprojām jūtos laimīga ar draugu, kas nav gluži patiess pret mani, vai ar paziņu, kas tenko." (dorotija diksa)