Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Vista.

 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
Lūdzu, padalieties jūsu garšīgajās receptēs, kurās ir vistas fileja. Lietas, kas nav jātaisa krāsnī vai jāsaldē, jo man nav ne krāsns, ne saldētavas :D Un kā jūs gatavojat salātus, kuros ir vista un greipfrūts? Ko jūs vel liekat klāt?
18.10.2012 19:17 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Vistas fileju var vienkārši apcept ar ķiplokiem, varbūt mazliet pasautēt ( bet ne mazos gabaliņos grieztu), klāt es taisītu rukolas salātus ar greipfrūtu un riekstiem. Garšvielās gan te var daudz izpausties... visus zaļumus liktu.. es domāju uz vistas filejas.
18.10.2012 19:22 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
ā, vēl salātos var plāni sagrieztu cieto sieru, vai kādu lieso kā feta, bet tad es neliktu riekstus, varbūt mazliet kādas sēkliņas.
18.10.2012 19:26 |
 
Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Vistas fileju sagriez gabalinos un iemaisi sinepes. Liec uz videjas uguns cepties. Tad vista bus suliga. Beigas uzliec lielaku liesmu, ja gribi lai apbruninas. Atdzese un liec salatos.
18.10.2012 19:31 |
 
10 gadi
Reitings 4946
Reģ: 20.08.2010
hmm, paldies :)
Vēl viena lieta - lai kā es taisītu vistu - krējumā, tomātu pastā, medū, sagrieztu gabaliņos, lielos gabalos utt - man tā vienmēr sanāk sausa. Kāds ir sulīgas vistas noslēpums? :)
18.10.2012 19:35 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
sautēšana vajadzīga ūdenī, tad būs +-sulīga, bet atceries vistas filejas daļa pati par sevi ir sausa, viņa nekad nebūs sulīga līdz galam.
18.10.2012 19:37 |
 
Reitings 342
Reģ: 21.08.2012
Parasti sagriežu vistas fileju gabaliņos kkur 3 cm diametā un garumā nu tādos kubiņos kā :D Iemarinēju sojas mērcē, kādas 2 vai mazāk stundas marinēju, tad viņa mutē šķīst tā kā. Lieku cepties, pievienoju spilvas ķīnas aso mērci vai kaut kā tā viņa saucas, bez ananāsiem. Piegriežu papriku un sīpolus un ieberu kādas 2 paciņas sezama sēklas. Sanāk kā tāds ķīniešu ēdiens, kaut kas līdzīgs gan bei :)
18.10.2012 19:40 |
 
Reitings 342
Reģ: 21.08.2012
ā ūj un kartupeļu cieti vēl pievienoju
18.10.2012 19:42 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Nesen Čili Pizza ēdu salātus, kas baigi iepatikās. Uztaisīju arī mājās.

Vistas fileja (vārīta), marinētie gurķīši, 1 cieti vārīta ola, paprika. Sagriezt strēmelēs vai kubiciņos (pēc izvēles). Paņem majonēzi un franču sinepes (to, ar graudiņiem). Sajauc un tā būs mērcīte salātiem. Vēl vari pielikt klāt rukolu vai zaļos salātus (es neliku, bet oriģ. receptē bija). Man ļoti garšoja
18.10.2012 19:46 |
 
Reitings 511
Reģ: 04.08.2011
sulīgāka vista,vismaz man, vienmēr ir ceperkrāsnī,un ja nav cepeškrāsnī, tad labāk izvelos jebkuru citu daļu noo vistas. Btw. Ļoti garšīgi,ja fileju ieliec kādā jogurta vai majonēzes marinādē un nākamajā dienā filejas mīkstas, mīkstas, pārgriez pa vidu un pildi ar jau sarīvētu zilo sieru un aiztaisi ciet ar zobu bakstāmajiem un cep. nom nom nom
18.10.2012 20:41 |
 
Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
feta ir liess?
Oho, kas jauns priekš manis.Dikti garšo panašķēties, bet domāju,ka varētu būt pilns ar taukiem.
18.10.2012 20:50 |
 
Reitings 146
Reģ: 01.10.2012
Vistas fileja jācep ļoti īsu brīdi, uz diezgan liela karstuma, citādi paliek sausa. Jāņem nost, tad kad vēl iekšā liekas drusku rozīgs, tāds gaišs - viņa vēl karstuma iespaidā turpinās gatavoties.
18.10.2012 20:58 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
feta ir liess?

jā, Feta iedalās līdz vidēji liesiem sieriem kategorijā, kas nozīmē taukus satur vismaz 20%. Der atcerēties, katrs ražotājs tomēr atšķiras, taču būtībā feta ir liesais līdz vidēji liesais siers.
18.10.2012 21:06 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Ja nav iedvesmas ko gatavot vienmēr gatavoju vistu saldajā krējumā ar ķiršu tomātiņiem.
Ātri, viegli un visiem garšo.
3x vistas filejas
100-150 ml saldās krējuma
3x ķiploku daiviņas
1 iepakojums ķiršu tomātiņi
Baziliks
Svaigi malti pipati pēc garšas, ja nav labāk nelietot vispār.

Vistas fileju atbrīvo no cīpslām un sagriež gabaliņos pēc pašu ieskatiem. Ķiplokus smali sakapā vai izspiež caur ķiploku spiedi. Ķiršu tomātiņus pārgriež uz pusēm un baziliku sasmalcina.
Pannā uzkarsē olīveļļu un ātri apcep. Pievieno vistu izcep, izsautē un apbrūnina, tad pievieno tomātiņus un sautē līdz miza atdalās un pievieno saldo krējumu. Cep aptuveni piecas minūtes un minūti vai divas pirms garavišanas beigām pievieno baziliku.
Piparus pievieno kamēr apcep vistu.
P.s. To visu ēd ar rīsiem vai studentu variants un mans mīļākais ar bageti. :)
18.10.2012 21:08 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
P.s. Atvainojos par kļūdām un ceru kad saptotams - steidzos. :)
18.10.2012 21:09 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
P.s. Biku sameloju. Nevis bageti, bet čabatu :)
18.10.2012 21:38 |
 
Reitings 1741
Reģ: 29.01.2009
varīta vistas fileja sagriezta kubiņos, cepti šampinjoni, ananāsu gabaliņi un karijs - visu sajauc kopa un gatavs!
18.10.2012 21:44 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits