Pieņēmos par kg 20, pāris dienas pēc dzemdībām, kad savilkās vēders, biju tievāka nekā pirms tam :) Ēdu visu, ko kārojās, nu, protams, izņemot asus ēdienu un gāzētus dzērienus vairumā.
Starp citu- ja prasoties alu, tad esot, ja nemaldos, B vitamīna trūkums organismā.
Ar krūti baroju īsu laiciņu, jau slimnīcā deva pudelīti, jo sākumā pieniņa pašai nebija, bet tad, kad bija, aumaļām gāzās laukā, burtiski noplūdu pāris minūšu laikā, tad, ja nu paspēju atslaukt, tad tika pie pieniņa, bet ar laiku saprata, ka no pudelītes ir vieglāk un no krūts pats atteicās.
Ar pirmo bērniņu, man gan liekas, ka nebūs tik traki, lai arī cik ilgi pati viņu barotu, nepazudīs tā forma, par to nevajag lieki satraukties.
Dzemdības man bija dabiskas, ar daudziem plīsumiem, bez EA, jo cena vien mani gāza no kājām :D Bet deva elpot smieklu gāzi, tā mazināja sāpes.
Nu tā- sāpes sākās jau ap 3 naktī, mazais piedzima 10 vakarā. Sakumā nesāpēja stipri, bet tā riebīgi, no kādiem plkst. 8 nevarēju ne pasēdēt, ne pagulēt, neko. Labi, ka soma jau bija sakārtota, jo neviena loģiska doma nenāca prātā. Tad nu staigāju istabā uz riņķi, bet pati jutu, ka vēl nevajag nekur braukt, tad nu sagaidīju draugu no darba, no manas sejas izteiksmes viņš saprata, ka nav labi kkas :D pus 5 iestājos nodaļā, tad kontrakcijas jau bija ik pēc 3 minūtēm, kādu nepilnu stundu pavadīju tādā apskates telpā, kur konstatēja jau nelielu atvērumu, klausījās tonīšus, ik pēc laiciņa ienāca vecmāte, pēc tam pa tiešo veda uz pirmsdzemdību palātu, tur arī sākās jautrība :D Tagad atceroties kā locījos no sāpēm tiešām varu pasmaidīt. Grūtākais bija tad, kad nenormāli sāpēja, tad liecos pret gultu, bet tajā brīdī vajadzēja gulēt, jo bija uzlikts aparāts, kurš, ja nemaldos, sāpju viļņus mērīja.
Biju domājusi, ka ūdeņi noiet tāda pilīte, kuru pat just nevar- aha- sajūta, it kā biksēs kāds 3 litru burku ar ūdeni būtu iegāzis :D
Tad jau gāju uz dzemdību palātu, rausos uz galda, pats process nebija ilgs, nepilna stunda un milzīga atvieglojuma sajūta, gan tiešā, gan pārnestā nozīmē, jo bērniņš priekš manis bija liels :)
Ko es varu ieteikt- nesatraucies pirms laika, nenoskaņo sevi, ka sāpēs vai vēl nez ko, citām tiešām ir tā, ka pāris minūtes un mazais ir laukā :) Klausi vecmāti, nesaki, ka nevari, jo maziņajam sāp daudz vairāk nekā mums, un, pats galvenais- neviens iekšā nav palicis :) Arī es mazo būtu izspiedus ātrāk, bet sabijos, ka baigi sāpēs un vienā brīdī negribēju spiest, bet, patiesībā, tajā brīdī nekas nesāpēja, tikai jutu kā mazais izslīd :)
Atvainojos, ja kādu sabiedēju vai pārāk sīkumos izplūdu, bet tāda ir mana pieredze, nekā pretīga tur nesaskatu un viss ir aiz muguras, pat sāpes atceros ar smaidu.