Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Varbūt kāda zin kā palīdzēt?

Reitings 49
Reģ: 31.07.2012
Lieta tāda: kā jau daudzās Rīgas vietās un daudzstāvu māju pagalmos dzīvo daudz bezsaimnieku kaķu.
Esmu gan par gan pret to, ka dzīvnieki dzīvo ārā, bet šoreiz ne par to ir stāsts.
Kādai kaķu mammai pavasarī bija piedzimuši kaķēni. Tā nu viņi te lejā auga, ķepurojās un dzīvoja, jo katru dienu "kaķu tantes" divreiz dienā kaķus baro. Bet tad vienā dienā, ejot garām nelielam kaķu bariņam, ievēroju, ka visi kaķi (pusaugu kaķīši) sabīstas un metas bēgt, bet viens nesakustas nemaz un turpina gulēt. Tā nu piegāju pavisam klāt un tad pēkšņi nabadziņš mani ievēroja un metās bēgt. Tā pamazām katru rītu "tiekoties" ar kaķiem, sapratu- nabaga minka ir pilnīgi kurls. Jau kādu laiku domāju ko iesākt- jo ir skaidrs: kurls kaķītis āra apstākļos neidzīvos.
Šodien sastapos atkal ar viņu un skatos, ka trešdaļa astes viņam nav, kas jau nozīmē, ka no vienām briesmām viņam nav izdevies aizmukt.

Tad nu lūk- vai kāda nezin ko šādā sakarā iesākt, kam zvanīt vai kā rīkoties un vai vispār kāds būs gatavs parūpēties par kurlu minku? Es pati, diemžēl (lai arī mazais pusaugu kaķītis jau vairākus mēnešus ir "iekritis" man sirdī), nevaru ņemt pie sevis- man jau mājās ir mājdzīvnieks+ vēl mans darba ritms nekādi nesaies kopā ar rūpēm par kaķi. Tā tomēr ir ļoti liela atbildība, īpaši, ja vēl paredz, ka kaķu minkam notiekti ir vēl kādas nelielas veselības problēmas, kas piemīt 99% ārā dzīvojošo kaķu, tormēr ir jāuzņemās ļoti lielas rūpes un atbildība par katru ko "pieradinam".

Varbūt kāda tomēr zin kā rīkoties šādā situācijā vai ir saskārusies ar ko līdzīgu?

ps. negribas šo kaķu minku atstāt uz ielas, jo šaubos vai kurls pusaugu kaķis pārdzīvos tuvojošo ziemu.
14.10.2012 19:40 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
:(

Varbūt sazinies ar kādu dzīvnieku patversmi, bet tikmēr vari kaut kā atrast minkam pagaidu mājas? Ir taču cilvēki, kas šādā veidā atrod - ieliek draugos, vēl kur... Kaut kas jādara ir.
14.10.2012 19:54 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Ieliec lūdzu šo pašu jautājumu sapforums.lv dzīvnieku palīdzības sadaļā un draugiem.lv domubiedros "Kaķi". Šobrīd visas pagaidmājas ir pilnas līdz augšai, bet varbūt kādam būs labs padoms.
14.10.2012 19:57 |

Reitings 49
Reģ: 31.07.2012
Paldies, Libra, mēģināsu to izdarīt!
14.10.2012 20:01 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits