Veģetārietes stāvoklī.

Reitings 152
Reģ: 07.08.2012
Sveikas meitenes.
Šodien mani pārņēma dīvains jautājums.
Esmu vēl jauna par precēšanos,bērniem īpaši nedomāju, bet šodien sāku domāt, kādreiz jau gribēsies bērnus, bet vai tas, ka esmu veģetāriete 10 gadus (ēdu zivis,olas) spētu ietekmēt grūtniecību? Saprotu var lietot vitamīnus utmldz. bet vai tad jau var nebūt par vēlu?
Es jau n-tos gadus cīnos ar nogurumu, kaulu krakšķēšanu un visāda citāda dzelzs trūkuma organismā sekām, bet es neciešu gaļu, man tā negaršo un viss....
Bet iespējams,ka nemaz nav izvēles, jālieto un viss. Nu pieredzi/dzirdēti stāsti :) !
10.10.2012 19:16 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Par govīm un pienu - nu, esmu redzējusi kaut kādu video par sievieti, kas savus bērnus zīdīja līdz diezgan lielam vecumam. Vienai meitai bija 8 gadi, ja nemaldos.Es tagad nevēlos izteikties par nepareizībām un problēmām, kas var rasties un droši vien radīsies šiem bērniem, taču, ja runā tieši par zīdīšanu kā tādu - neliekas, ka sievietei tās dēļ būtu problēmas, un - galu galā - viņa taču pati tā izvēlējās darīt.
Tas tā, par govju slaukšanu un par "sieviešu slaukšanu".
14.10.2012 14:33 |

Reitings 2308
Reģ: 12.03.2011
Latvijā arī daudzi cilvēki dzīvo mazās istabās bez apkures, nevar bieži iznākt no mājām, jo ir sāpes visdāžados orgānos, bet par to kaut ka nav moderni runāt, ka arī pētīt, ka viņi jūtas.
Un kādu sodu vajadzētu uzlikt cilvēkiem, kuri nogqlina savās mājās prusakus, inde žurmas, nogalina mazos plēsējus, kuri ēd mazas vistas?
14.10.2012 14:45 |

Reitings 4343
Julenok - par prusakiem personīgi man vienalga, bet par pelēm, žurkām, kurmjiem, lapsām utt., utjp. - pamatīgu sodu vajadzētu uzlikt, ja tā iznīcināšana ir tik nežēlīga, kā vairumā gadījumu: ar sakropļojošiem slazdiem, kuros dzīvnieks mirst lēnā, agonējošā nāvē, vai ar indēm, kas ir vēl briesmīgākas.
Protams, nevar atstāt šos dzīvniekus un sadzīvot ar tiem, tajā pat laikā - ja kāds iebarotu žurku indi kādam klaiņojošam sunim vai kaķim, tad sabiedrība (nez, kāpēc) būtu sašutusi? Bet tas žurcis vai pelis taču tāds pats zvēruks vien ir. Viņam arī sāp. Viņam arī ir bail.
14.10.2012 14:57 |

Reitings 131
Reģ: 11.10.2012
zaptesburka
tieši to arī mainītu, ka tos 95% pastāvošo modeļu reorganizētu un uzlabotu līdz tādiem, kur dzīvniekiem netiek darīts pāri! Kas tur, ko nesaprast?
Kā jau paskaidroju, tas nav iespējams. Iemeslus, kāpēc nav iespējams, jau esmu vairākkārt sniedzis, vēlreiz to nedarīšu.
taču nekādā gadījumā nav iespējams pārliecināt par šīs audzēšanas un izmantošanas sistēmas pārveidošanu tā, lai tā nesagādātu ciešanas?
Par šo jau nav nepieciešams pārliecināt. Tā ir labturības ideja, kas dominē jau kopš senatnes. Runa ir par to, ka nav labuma no šīs senās pārliecības, tā nesniedz rezultātus un principā nevar atrsināt problēmas sakni - izmainīt attieksme pret dzīvniekiem kā pret līdzekli, nevis mērķi.
Un - nē, centieniem uzlabot dzīvnieku turēšanas apstākļus ir rezultāti.
Kādi tad ir tie pozitīvie rezultāti? Vistām par pāris cm ir palielināti sprosti, lai varētu ar mierīgu sirdi turpināt viņas mocīt nedaudz lielākos sprostos?
Un, ja tādi cilvēki, kā Tu, neizniekotu enerģiju, cenšoties sasniegt vismaz pagaidām nereālus mērķus, bet izvirzītu mazāk radikālus ierosinājumus, tad ļoti iespējams, ka tie uzlabojumi būtu ievērojamāki.
Mērķi jau nav nereāli, ir daudzi cilvēki, kas praktizē vegānismu un tādi kļūst arvien vairāk, un tas ir vienīgais veids, kas neiznieko enerģiju, bet sniedz reālu rezultātu - tikai vegāni var būt droši, ka viņu paradumu dēļ dzīvnieki necieš, atšķirībā no "humanās" gaļas patērētājiem, kuri vienkārši naivi tic tam, lai paši nejustos neērti.

LifeLines
Īsti netop skaidrs, ko dzīvnieku tiesību aizstāvji/vegāni iesaka darīt ar mājdzīvniekiem, lai nodrošinātu to „emocionālās vajadzības” un „vienlīdzību”.
Pārtraukt viņu mākslīgi vairot un ekspluatēt.
Dzīvnieki, kuru gaļu lietojam uzturā, taču ir domestificēti un nespēj izdzīvot bez cilvēka.
Jā, šis ir galvenais iemesls, kāpēc viņi ir jāpārrauc vairot. Cilvēks viņiem ir atņēmis spēju patstāvīgi izdzīvot, viņiem nav vietas dabā.
Tas droši vien pasaules bada problēmas nevis atrisinātu, bet tikai saasinātu, jo vienalga būtu jāaudzē pārtika mājlopiem, bet to produktus uzturā nedrīkstētu izmantot.
Nepareizi. Mājlopi šobrīd ir mākslīgi savairoti ekstrēmos daudzumos. Ja viņus pārtrauktu vairot, tad šī problēma atkristu.
Savukārt mērķtiecīga mājdzīvnieku skaita samazināšana varētu novest pie daudzu šķirņu un sugu izzušanas, bet tā taču tiktu pārkāpta „vienlīdzība”, jo šiem dzīvniekiem tiktu liegtas tiesības uz dzīvību un sevis turpināšanu.
Sugu izzušana notiek tikai šobrīd, kad ganību lauku un lopbarības lauku dēļ tiek izcirsti meži un daudzas sugas patiešām izmirst, jo viņām nav kur dzīvot. Smieklīgi, ka tu te piemini tiesības uz dzīvību, ņemot, ka tas ir tas, kas tiek liegts katram dzīvniekam lopkopība. Pārtraucot viņus vairot, šīs problēmas tieši tiktu atrisinātas.

julenok
Nu, atšķirībā no tevim, es dzīvoju laukos un redzēju, ka citu sugu pārstāvji cenšas iebazt vaginā nevis roku, bet uzreiz locekļi.
Diez vai starpsugu attiecībās var rasties pēcnācēji un piens. Solīju gan nesniegt personisku informāciju, bet atklāšu, ka es arī dzīvoju laukos, tikai neizdaru no tā secinājumu par industriju kopumā. Industriālajā lopkopībā, nevis kaut kādā viensētu lopkopībā, tiek realizēta tikai mākslīgā apaugļošana.
Bet govs vienmēr dod vairāk pienā - tad kāpēc to nedrikst izmantot?
Tāda paša iemesla dēļ, kāpēc mēs neekspluatējam cilvēku sievietes šādam mērķim neatkarīgi no tā, cik daudz pienu viņu organisms ražo.
Un kādu sodu vajadzētu uzlikt cilvēkiem, kuri nogqlina savās mājās prusakus, inde žurmas, nogalina mazos plēsējus, kuri ēd mazas vistas?
Sorri, bet tava argumentācija nu jau ir tik vāja un banāla, ka vairs pat neceļas roka tevi labot. Tu pat neatšķir no kaitēšanu aizsardzības dēļ no kaitēšanas baudas gūšanai, kur nu vēl citas nianses.
14.10.2012 15:16 |

Reitings 4343
Sceptid, Tu neesi sniedzis nekādus sakarīgus iemeslus, kādēļ lai tas nebūtu iespējams - audzēt dzīvniekus nokaušanai, taču nodrošināt labus dzīves apstākļus un nokaušanu izdarīt bez ciešanu sagādāšanas.
Tavā apgalvojumā, ka - ja dzīvniekus audzē ar mērķi tos patērēt, tad noteikti nav iespējams sagādāt viņiem kvalitatīvus dzīves apstākļus - nav nekāda pamatojuma. Tu vienkārši sasaisti divas lietas, pasakot "tā ir, un viss", - taču nē, tā nav. Tas būtu grūti un prasītu lielākus izdevumus, tomēr iespējams tas ir.
Vispār esmu jau sagurusi no šīs diskusijas. Tad nu novēlu visiem diskusijas dalībniekiem veiksmi, veselību un to, lai būtu iespējas izvēlēties produktus, ko iegūstot, nav sagādātas ciešanas zvēriem. Un nozūdu.
14.10.2012 16:11 |

Reitings 131
Tavā apgalvojumā, ka - ja dzīvniekus audzē ar mērķi tos patērēt, tad noteikti nav iespējams sagādāt viņiem kvalitatīvus dzīves apstākļus - nav nekāda pamatojuma.
Pamatojumu varu atkārtot, ja esi palaidusi garām:
attieksme, ka dzīvnieki ir ražošanas mašīnas mūsu marginālo interešu apmierināšanai nav respektu veicinošs apstāklis
Un es nesaku, ka tas principā nav iespējams, es saku, ka tas ir praktiski neiespējami. Tu neatbildēji uz jautājumu, kas tev liek cerēt, ka pēkšņi kaut kas var mainīties uz labu, ja līdz šim tas nav noticis, kaut arī labturības idejas mūsu sabiedrībā vairums atbalsta. Tieši pretēji šobrīd dzīvnieki tiek izmantoti tik masveidīgi un tik nežēlīgi kā nekad agrāk.

Bez tam arī jautājums par nogalināšanu pašu par sevi baudas gūšanai nav nevainīgs, vismaz ja mēs neakceptējam, piemēram, cilvēku mazuļu "humānu" un ātru slaktēšanu līdzīgiem mērķiem.
Tas būtu grūti un prasītu lielākus izdevumus, tomēr iespējams tas ir.
OK, vēlreiz tomēr atkārtošos. Pirmkārt, tas nav iespējams, jo nav tādu dabas resursu, piemēram, nav tik daudz platības. Tas tikai varētu notikt mikroskopiskos apjomos, bet tas nozīmētu, ka gaļa kļūtu dārga un to varētu atļauties neliela saujiņa bagātnieku. Otrkārt, arī mikroskopiskos izmēros tas visticamāk nekad nenotiks, jo ātrāk "humāno" gaļu izkonkurēs in vitro gaļa, kura izmaksās mazāk.

Kā arī jānorāda, ka kopumā tēmas sakarā šiem jautājumiem nav nozīmes, jo mēs te pamatā runājām par esošajām izvēlēm nevis potenciālajām. Ja mēs uzskatām, ka dzīvniekiem darīt pāri nedrīkst, un mēs zinām, ka vairums dzīvnieku produkti ir iegūti, nodarot viņiem pāri, tad loģiski no tā seko, ka mums nevajadzētu pirkt/lietot šos produktus vismaz, kamēr tas tā ir. Kad dzīvosim "komunismā" un šie dzīvnieku produkti būs iegūti bez ciešanām, tad arī būs jēga apspriest citas iespējas. Citādi sanāk "ja tantei būtu riteņi, tad..."
14.10.2012 17:33 |

Reitings 566
Reģ: 03.02.2012
Nu,cik no jums tagad ir vegani, pec sceptid sunja murga palagiem sai diskusija?? :D :D:
14.10.2012 17:37 |

Reitings 131
Tas, ka tev ir par īsu smadzene, lai šajā diskusijā jel ko argumentētu pateiktu un visticamāk arī lai saprast paustos argumentus, nepadara manus komentus par suņa murgiem. Te tikai ir redzamas tavas domāšanas problēmas, cenšoties norādīt, ka pausto uzskatu pareizums ir kaut kā atkarīgs no tā, vai kāds pēc diskusijas ir kļuvis par vegānu.
14.10.2012 17:50 |

Reitings 566
Neraudi meitenit, gan paaugsies un sapratisi, tagad nomierinies, noslauki asarinu, ievelc dzilju elpu un saproti, ka nekas tev neizdevas, un tie kas ed galu tie turpinas to est, un tie kas teste tie turpinas tested uz dzivniekiem ;)
14.10.2012 17:53 |

Reitings 131
Mdā... pēc tādas pamatskolas līmeņa retorikas, pat nezinu, kā lai tavai apdalītajai smadzenei saprotamāk paskaidro...

Ja es teiktu, ka es situ savu sievu un sitīšu, tad ar saskaņā ar tavu duroloģiku es būtu pierādījis, ka sist sievu nav slikti un muļķi ir tie, kas mēģina pierādīt pretējo?
14.10.2012 17:58 |

Reitings 566
OIOIOI...meitenit, redzu,ka si Tev tiesaam loti sapiiga teema, nav jau jaraud ikreiz,kad kadam nesakrit viedoklis ar citiem. Bet tu jau nu gan nebusi ta,kas te par izglitibas limeniem un smadzenem runatu, palasi kadiem vardiem tu tur raksties un nespej savu sapi atstat aiz tiem. Viss notiek,ta ka pasaule iekartots. kas grib ed galu,kas neglib need.
tu esi tik loti iekarsusi, da tev nav vienalga, ko citi dara/eed?
14.10.2012 18:07 |

Reitings 2308
sceptid

Tu taču pavadīji tik daudz laika, meklējot argumentus diskusijai, kāpēc neatradi info par to, ka dažādu sugu pārstāvjiem var būt pēcnācēji, tikai tie ir sterili?

Un slepkavība paliek slepkavība. Kāpēc tu attaisno peles miršanu tāpēc, ka pele ēd pārtikas produktus mājās un neattaisno viņu izmantošanu kā resursu medikamentu ražošanā? Kāpēc medikamentu ražošana ir slikti, bet mājas resursu pasargāšana - tas ir aizsargāšana? Tev pašam jau sākas argumentācijas problēmas. Bet prusaki vispār neko tādu šausmīgu nedara - lai dzīvo tālāk.

Par fermām - ir virkne fermu, kuros dzīvniekiem dzīvošanas apstākļi ir daudz labāki, nekā strādniekiem, kuri strādā tājās fermās. Man pašai radinieki Krievijā strādā fermā, es tur biju ne vienu reizi. Katru dienu no 6 rīta līdz 5 vakara govis pastaiga pa ļoti foršu dabu - upe, pļava, blakus mežs, svaigs gaiss. Katru nedēļu ir meklēta jauna pļava, lai ēstu svaigo zāli. apaugļošana notiek ar bulli. Visas potes, ārstēšana, apkure, barošana. Cik daudz cilvēku ciematā var palielīties ar tādu dzīvi? Daudziem ārsts nav pieejams, potes nav veiktas - jo slimnīca atrodās citā pilsētā, līdz kurai aizbraukt ziemas laikā nav iespējams. Es klusēšu par apkuri, ēšanu. Tu vari pats kādu dienu tur aizbraukt un pastāstīt cilvēkiem, ka ir slikti ēst gaļu un visu var saņēmt no augliem. Un vismaz gadu tur padzīvot - paradīt piemēru. Ka es jau minēju, pabraukāt uz pilsētu pakaļ riekstiem ziemas laikā 2x nedēļā, kaut kur dabūt naudu šim priekam (jo fermā tu taču nestrādāsi - tas ir slikti, bet cita darba vienkārši nav - protams, ja tev nav izglitības).

Bet nu tu taču pats labāk zini, kā cilvēkiem pareizi jādzīvo un nepieņēm, ka ir cita domāšana. Ar tevim tiešam runat ir kā pret sienu, jo tiklīdz parādas citu cilvēku argumenti - tu sāki, ka tas ir slimo smadzeņu murgi, bet tavi argumenti ir visnopietnāki un vislabākie.

Lai kāds tevi nopietni uztvērtu - tev vajadzētu piedomāt pie formas, kā tu centies līdz cilvēkiem aizsniegt savas domas. Ja tu visus sauksi par šizofrēnikiem bez smadzenēm - tad cilvēki nekad nenāks tev pretim. Pat ja tu teiksi, ka Zeme griežas ap savu asi.
14.10.2012 18:08 |

Reitings 2308
lolly_p0p

Tas ir vīrietis :)))
14.10.2012 18:09 |

Reitings 566
aaaa :D :D :D
Nu nabadzins, tad laboju visus sieviesu dzimtes vardus uz viriesu, bet nu kada starpiba, ar pratu nedraudzejas vienalga :D
14.10.2012 18:11 |

Reitings 131
lolly_p0p
Viss notiek,ta ka pasaule iekartots. kas grib ed galu,kas neglib need.
tu esi tik loti iekarsusi, da tev nav vienalga, ko citi dara/eed?
LOL! Argumentācija "dzelžaina"! Analoģiski: Viss notiekt tā, kā pasaulē iekārtots, kas grib sit sievu, kas negrib nesit. Tu esi tik ļoti iekarsusi, da tev nav vienalga, ko citi dara/sit?

julenok
Tu taču pavadīji tik daudz laika, meklējot argumentus diskusijai
Nav man tik lēna domāšana, lai būtu jātērē daudz laika, lai meklētu argumentus.
Kāpēc tu attaisno peles miršanu tāpēc, ka pele ēd pārtikas produktus mājās un neattaisno viņu izmantošanu kā resursu medikamentu ražošanā?
Nav jau tā, ka es pilnībā attaisnotu. Labāk būtu lietot preventīvas metodes, nevis letālas, lai novērstu grauzēju kaitējumu. Es tikai norādu uz to, ka gadījumi, kad kādam tiek kaitēts baudas gūšanai vai aizsardzības nolūkos nav ekvivalenti. Tāpat kā ir atšķiribā vai cietumā tiek ielikts sabiedrībai bīstams noziedznieks vai arī nevainīgs cilvēks.
Par fermām - ir virkne fermu, kuros dzīvniekiem dzīvošanas apstākļi ir daudz labāki, nekā strādniekiem, kuri strādā tājās fermās.
Pirmkārt, nevajag izdarīt cherry picking kļūdu. Vairumā no fermām tā nav. Otrkārt, cilvēki netiek paverdzināti un uztverti kā beztiesīgi resursi, kuru vienīgā jēga ir tikt izmantotiem visos veidos un noslaktētiem.
Bet nu tu taču pats labāk zini, kā cilvēkiem pareizi jādzīvo un nepieņēm, ka ir cita domāšana.
Un tev ir kādas problēmas pieņemt šo manu citādo domāšanu? :)
tu sāki, ka tas ir slimo smadzeņu murgi
Tātdus izteikumus šeit tikai ir lietotājs lolly_p0p ir lietojis.
Ja tu visus sauksi par šizofrēnikiem bez smadzenēm - tad cilvēki nekad nenāks tev pretim.
Es jau arī tā nedaru. Protams, atsevišķiem indivīdiem pasaku asākus vārdus, kas te diskusijā ienāk bez argumentiem, bet tikai ar vēlmi man izteikt kaut kādus apvainojumus. Vienkārši cenšos pielāgoties viņu līmenim, lai viņi labāk saprastu.
14.10.2012 18:28 |

Reitings 2308
sceptid

Ja tu vēl neesi pamanījis (un man tiešam ir prieks par to, ka dzīvo ar rozā brillēm) - arī šodien cilvēki ir vergi. It sevišķi ta saucamos 3.līmeņa valstīs (pie kuriem pieskaitama arī Latvija). Tikai tad, kad tu esi vajadzīgs sabiedrībai - sabiedrība par tevim rūpējas. Tiklīdz no tevim vairs nav labuma - par tevim aizmirst. Tev dod kaut kādu naudu, lai tu nenomirtu no bada, un viss.
Protams, jauns un vesels cilvēks to spej mainīt - bet ja tu pēkšņi paliksi par invalīdu ar pensiju 40Ls?

es pieņēmu tavu domāšanu, bet problēma ir tā, ka tu nepieņēm gaļēdaju domāšanu. Man tādi cilvēki nedaudz atgadina fanatiķus, kuriem vajadzētu aiziet pie psihologa un pameklēt problēmas nevis sabiedrībā, bet sevī.

Un citiem cilvēkiem šeit ir tikpat argumentēts viedokli, ka tev. Tikai tu negribi redzēt citu argumentus, jo savus uzskati par vislabākiem.

Runājot par fermām - visās fermas tas, noteikti, nav, bet tu nevari spriest, vai tā notiek vairakumā ferma vai mazakumā. Šaubos, ka Netā ir tāda statistika.
14.10.2012 18:42 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
nu ko var tik daudz dirsties?! :D
14.10.2012 18:44 |

Reitings 131
julenok
arī šodien cilvēki ir vergi
Pirmkārt, nevajag pārspīlēt. Otrkārt, vai arī šodien mēs uzskatām, ka verdzība ir laba?
Tikai tad, kad tu esi vajadzīgs sabiedrībai - sabiedrība par tevim rūpējas.
Šķiet, ka tu īsti nesaproti, ko nozīmē verdzība. Ir verdzība ir brīvības atņemšana, nevis tad, kad par tevi neviens nerūpējas. Es jau nesaku, ka mums būtu visi dzīvieki jāaprūpē. Es saku, ka viņi ir jāatbrīvo. Protams, domesticētos dzīvniekus atbrīvot var tikai nosacīti, jo viņiem ir atņemta spēja patstāvīgi izdzīvot.
es pieņēmu tavu domāšanu, bet problēma ir tā, ka tu nepieņēm gaļēdaju domāšanu.
Tu laikam nesaprati, ka te ir pretruna. Ja pieņemam, ka mana domāšana nozīmē nepieņemt gaļēdāju domāšanu, tad, lai pieņemtu manu domāšanu, tev nevajadzētu uzskatīt problēmu, ka es nepieņemu domāšanu, kas paredz nerespektēt dzīvnieku intereses. Citādi sanāk, ka tu manu domāšanu nepieņem.
Man tādi cilvēki nedaudz atgadina fanatiķus, kuriem vajadzētu aiziet pie psihologa un pameklēt problēmas nevis sabiedrībā, bet sevī.
Nu tad sāc ar sevi, vai arī sāc pieņemt manu domāšanu!
visās fermas tas, noteikti, nav, bet tu nevari spriest, vai tā notiek vairakumā ferma vai mazakumā. Šaubos, ka Netā ir tāda statistika.
Netā ir pieejami, piemēram, videorullīši, kur gana lielā daudzumā atspoguļots, kā tradicionāli tiek audzēti dzīvnieki. Lai gan norādīšu, ka tas nav tas, uz ko dzīvnieku tiesību aizstāvību liek uzsvaru, uzsvars ir uz problēmas sakne - dzīvnieku lietas statusu.

odyssey
A kas tev traucē paiet garām tēmai?
14.10.2012 18:52 |

Reitings 566
Tu esi tik ļoti iekarsusi, da tev nav vienalga, ko citi dara/sit?

A kur tu redzi,ka mani uztrauc,kur kurs ko sit? :D :D :D :D :D :D tev chali shirmis iet ciet, vai sen neesi dabujis, tu visu laiku mal vienu un to pasu :D :D :D pat vairs nav interesanti lasiit :D ej pabimbaa :D :D :D
Bet peec tavas uzvedibas spriezu,ka tev organisma ir galas trukums :D cilveks,kuram visi 100 majas tas neuzvedas :D
14.10.2012 18:54 |

Reitings 131
A kur tu redzi,ka mani uztrauc,kur kurs ko sit?
Ar to arī apliecini savu intelekta līmeni, ka tevi tas nesatrauc. Acīmredzams, ka šis ":D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D", tb, infantili smiekli un pamatskolas līmeņa uzbraucieni ir spēcīgākie arguments, kas no tevis sagaidāms, tāpēc droši drīksti pamest tēmu! Tas ir pārāk nožēlojami, lai būtu smieklīgi.
14.10.2012 19:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits