Tā sanāk, ka nonācu interesantā situācijā. Sākums, kā jau lielākoties notiek, - ļubestība, rozā brilles un tad ba-bah. Kamēr bijām divi vien, viss bija forši, gudrs, jauks, uzmanīgs, nopietns, mīlošs... Vārdu sakot vīrietis, kas no dzimšanas ieaudzināts rūpēties par sievieti, par topošo sievu, ģimeni... Audzināts bezmaz aristokrātiskā garā, bet diemžēl nav iemācīts normāli ģērbties, normāli par sevi rūpēties un normāli iekļauties sabiedrībā. Ar to es domāju, ka viņš vienmēr sarunās bārstās ar Vikipēdijas cienīgām gudrībām, turklāt dara to tā, ka tas apkauno pārējos, ja viņi nezin, kas ir Tesla, piemēram. Tad seko garš un grūti paciešams stāsts par to, kas tas ir un kāpēc. Viņa draugi parasti velk viņu uz zoba, jo gadiem zina, ka tā tas notiek, no malas redzu, ka tas viņiem sagādā jautrību, kamēr manējais, kā ziemeļbriedis izslejas un pārstāv savu taisnību. Nedzīvojam pasaulē divi vien, tāpēc mani baida tas viss. Labi, var iemācīt ģērbties, kaut vai kopīgi iepērkoties un norādot, ka lūk, šādi vilkts krekls izskatās forši, bet tā vilkts padara tevi par Ziemassvētku vecīti ar dubultriepu. Pārāk bieži man ir jāmaina domas no "es ar tevi lepojos" uz "ak, Dievs, kāds apkaunojums".
Kā jau tas gadās, dzīve nestāv uz vietas, jaunas iepazīšanas, draugi, kolēģi. Uzradās viens, ar kuru mēs satuvinājāmies īpaši. Varbūt tāpēc, ka viņā ir visas trūkstošās īpašības, kādas man gribētos redzēt savējā. Toties viņam pietrūkst daudzas no manējā. Visu sarežģī tas, ka mums ar šo čali ir vairāk kopīgu lietu, nekā man ar manējo. Mēs abi mīlam bohēmu, esam mākslas pusē, mīlam brīvību.
Pēdējo pilienu iepilināja draudzene, kādā koorporatīvajā pasēdēšanā pasakot, ka mēs esam kā zemenes ar putukrējumu, ka kopā ļoti harmoniski izskatāmies, ne tā kā ar manu nūģi. Nu.. Aptuveni tādiem vārdiem.
Protams, tas iedūrās un dziļi. Un es sāku apdomāt uz svērt. Cik ilgi "just friends" var būt "just friends", ja uz viņiem spiež lielākā daļa mūsu draugu, paziņas un pat ģimene...
Nu tādas nakts pārdomas. Vairāk ierakstīju tāpēc, ka gribēju redzēt, kā tas no malas izskatās. Varbūt kāda arī bijusi līdzīgā situācijā?