Vai tie vīrieši nav stulbi jeb mana sāpe

Reitings 58
Reģ: 09.05.2010
Labvakar, dāmas. Esmu nonākusi situācijā, kad sirds pilna un gribas dzirdēt viedokļus no malas.

Ar puisi nedzīvojam kopā, bet esam kopā jau 6.5 gadus. Abiem 24. Attiecības kā jau attiecības - līku loču, kāpumi, kritumi un tā visu laiku.

Bet - problēmas sākas lūk šeit: Skola abiem tikpatkā pabeigta, esam no mazpilsētas, bet puisim vēl nedaudz jāuztruas Rīgā, kur arī studiju laikā uzturējās, mājās bija pa brīvdienām. Bijām vienojušies, ka pēc viņa skolas beigšanas sākam beidzot normālu kopdzīvi mazpilsētā, strādājam un sākam attiecības jaunā līmenī. Viss bija izrunāts - nekāda Rīga, ka būs labi tepat un stāsts varēja laimīgi turpināties.

Taču nu viņš paziņo, ka mēs neko tādu neesam runājuši, ka viņam vajadzīgs darbs galvaspilsētā. Protams, es pēc šīs sarunsas galīgi sašļuku, morāli nogruvu. Jo viss bija skaisti saplānots, bet viens pēkšņi pasaka - nē, tā nebija, nav, nebūs.

Reāli - neredzu jēgu attiecībām vairs. Sanāk, ka esmu "paķerta uz muļķi" visu šo laiku, kamēr viņš Rīgā studēja, cerot, ka beidzot sāksies mūsu normāla, divu pieaugušu cilvēku kopdzīve. Es savu dzīvi ar Rīgu nekad neesmu saistījusi un par to nemaz nedomāju, un arī mūsu kopīgie plāni nekad pret to pilsētu nekad nav atdūrušies.

Tā nu es nebiju vairs īsti omā, puisis to, protams, juta, bet izlikās, ka neko nesaprot. Tad sāku dot mājienus, ka vēlos beidzot, lai attiecības pāriet jaunā līmenī un ir progress. Jo citādāk - nav vērts mocīt sevi, jo nevēlos būt brīvdienu meitene, kam atkal liek kaut ko pagaidīt pēc diviem, trim gadiem.

Rezultāts? Izlikās, ka nesaprot, par ko es runāju, nemaz nemēģināja saprast, kapēc esmu vīlusies un bēdīga, nemēģināja rast risinājumu vai diskutēt par iepsējamajiem variantiem - vārdu sakot tikai tēloja muļķi un nedarīja neko. Saruna palika bezjēdzīga, jutos enerģiski iztukšota, varēja just, ka zināma distance iestājās. Un finālā viņš vienkārši aizgāja ciemos pie čoma. Aicināja arī mani, bet kad zvanīju un prasīju, kur tad solītais taksis, kad laidīsim, viņš atbild - tikko izskāpu, jau eju.

Tā nu es paliku mājās viena ar piegānītu dvēseli. Nākamajā dienā viņš vienkārši aizbrauca uz Rīgu, 2x piezvanīja, lai paprasītu, kā iet (esmu apslimusi) un vienreiz pateiktu, ka nopircis jaunas kurpes, un ottreiz, ka iet uz treniņu.

Un šovakar viņš man atsūta sms: Kā jūties? Ja slikti, tad veseļojies, ja labi, tad turpini tā justies.

Esmu bez vārdiem. Lieki piebilst, ka parasti sazvanījāmies vairākas reizes dienā.

Ko gribu dzirdēt no jums? Laikam jau apstiprinājumu tam, ka šīs attiecības sevi ir izsmēlušas, ka esmu pati vainīga, ka ticēju un cerēju un jā. Ka tās laikam ir beigas.... Ar vienu prāta pusi saprotu, ka nākotnes jau laikam nav, bet ar otru - grūti sagremot, ka tomēr sapņi nepiepildās un mīļotais ir pievīlis, lai gan vēl tikko viss bija labi.

Ehh. Grūti.
09.10.2012 19:02 |

Reitings 72
Reģ: 30.06.2012
No vienas puses, kāpēc gn viņam palikt mazpilsētā ja jauu nevālas, bet no otras, kāpēc atkal Tev dzīties viņam pakaļ. Nu to attieksmi pret Rīgu saprotu, katru reizi, kad aizbaucu uz Rīgu, kkas atgadās, nu nepatīk man tā pilsēta:(

Bet tā čalis ir kretīns, ja jau negribēja palikt ar Tevi mazpilsētā, pateikt jau bu varēja, un irunāties, nevis pēkšņi pažiņot, ka neesat tak neko tādu runājuši, nju atvainojiet, bet nu ĻOTI bērnišķiga izdarība, no pieauguša vīrieša, kam jau 24 ir!!!
09.10.2012 22:16 |

Reitings 72
Reģ: 30.06.2012
Atvainojos par kļūdām:D
09.10.2012 22:17 |

Reitings 52
Reģ: 09.10.2012
kadaa mazpilseetaa dziivo?
09.10.2012 22:25 |

Reitings 58
Normāla pilsēta, nav kaut kādi Talsi vai Saldus. Iespējas šeit ir. Katrā ziņā žēl, ka viss šādi iegrozījies.
09.10.2012 22:41 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
nu uzraksti nosaukumu
09.10.2012 22:58 |

10 gadi
Reitings 1725
Reģ: 14.06.2010
Kas vainas Talsiem vai Saldum? Normālas Latvijas pilsētas. :P
09.10.2012 23:14 |

10 gadi
Reitings 1725
Reģ: 14.06.2010
Vispār no vienas puses izskatās, ka esi tik nenormāli iespītējusies, ka nemaz negribi censties rast kādu risinājumu.
09.10.2012 23:16 |

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
sunshine28 nezinu, cik tev gadu, 18, 25 vai 35, bet pasaki man, lūdzu, tev vai tad uzskati un sapņi ir tieši tādi paši kā bija pirms 5 gadiem? Pat, ja varbūt ir, tas nenozīmē, ka visi, ko izlēma šodien, to noteikti darīs rīt.

Autorei - tā kā es arī labāk dzīvotu Rīgā, tad esmu vairāk tava vīrieša pusē, piedod.
09.10.2012 23:16 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
njaa, vareeja dzeks buut godiigs no pasha saakuma. :(
09.10.2012 23:18 |

Reitings 58
odyssey - Ventspils

sunshine28 - kādu risinājumu? es uz Rīgu neiešu, ar to viņam bija jārēķinās no paša sākuma, zināja to. Un es neesmu kaut kāda vējagrābsle, ka mainu domas katru dienu. Bet puisis diemžēl laikam izvēlējies tāds būt. Man tomēr ir svarīgi, lai varu paļauties, bet ja notiek šitā - kā es varu vispār vairs ticēt vai piekāpties par Rīgu, jo nu jau liekas, ka ja arī aizietu uz Rīgu, pēkšņi viņam domas mainītos un viņam mani vairs negribētos vai vēl parādītos atkal jaunas idejas, iespējas vai vēl sazin kādas citas, jaunas domas.

Nesparotu, kapēc visi ar to Rīgu tā iedegušies. Tapēc jau nav brīnums arī, ka deputāti nerisina valsts problēmas, jo viss aprobežojas tikai ar Rīgu, citas pilsētas vai lauki neeksistē.

Visvairāk sāp tas, ka mani muļķoja ar kopīgiem plāniem un nākotni šeit, un pēkšņi izliekas, ka nekas tāds nav bijis.
09.10.2012 23:32 |

Reitings 58
un neuzskatu, ka mūsu pašreizējās mājas ir slikta vieta, kur uzsākt kopdzīvi...
09.10.2012 23:33 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Atļaušos minēt, ka jūsu attiecībām ir beigas. Ja ir īsta mīlestība, tad kaut uz mēness viens otra dēļ būtu gatavs dzīvot. Bet ne tu, ne viņš nav gatavs piekāpties- tātad pieradums nevis mīlestība. Jā, Ventspilī arī ir iespējas- tad ej un atrodi sev citu. 24 gadi nav vēl pasaules gals.
09.10.2012 23:42 |

Reitings 134
Reģ: 05.06.2012
Daiga,Tu esi ieciklējusies uz to solījumu,kas bija pirms gadiem,nav atuāls viņam tagad.
Vai nu jānogaida,ko viņš darīs,kad mācības pabeigs vai arī jāturpina vēl 7,8 kopā būšanas gadus meklēt kompromisus.
+Pēc Tava rakstītā spriežot,viņam easy dzīve,ko nodrošina vecāki+vecāki pat domā viņa vietā...Jautājums vai tas mainīsies/vai vispār un kad mainīsies.
Par to skriešanu uz Rīgu-nedomāju,ka tā ir tā labākā doma,ja nu izšķiras Rīgā, abi pēc kopā dzīvošanas,pareizāk izdzīvošanas.Un ko darīt tad?Labi var atgriesties mazpilsētā,bet viņa būs jau pazaudējusi savu šī brīža darbavietu utt. Labi,tie ir pieņēmumi,bet tos ir jāņem vērā!
Runa nav pat par ierasta komforta zonu,bet par attiecībām. Kāpēc viņai jāskrien paliekām no mīlestības?!....
Es vairāk sliecos domāt,ka šīs attiecības ir sevi izsmēlušas.No malas viegli teikt,bet neredzu,ka čalim tiešām rūp Jūsu nākotne(viņš izvairās un izliekās muļķis,pat necenšas kaut ko risināt)...
10.10.2012 08:15 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Autore, tu taču saproti, ka runa ir par viņa dzīvi, viņa nākotni un viņam ir tiesības izvēlēties, kur viņš to visu vēlas veidot? Dzīvē tā notiek - mainās cilvēki, viņu plāni un sapņi. Nav godīgi viņam pārmest, ka redz 6 gadus atpakaļ viņš savu nākotni redzēja jūsu pilsētā, bet tagad vairs nē. Viņš ir pieaudzis un mainījies. Ja tu nevari iet līdzi ar viņu, tad attiecības vajag pārtraukt.

Es nemēģinu pierunāt pārvākties uz Rīgu, bet man nav saprotams arguments, ka tā tiks zaudēta ģimene uz draugi. Ventspils nav Amerika. Man reiz bija kursabiedrene no Ventspils (arī pēc mācībām viņa palika Rīgā). Nedēļas nogalēs braukāja uz mājām, viņas ģimene bieži brauca ciemos uz Rīgu un viss kārtībā.
10.10.2012 08:34 |

Reitings 2552
es tā arī domāju, ka Ventspils :) smuka pilsēta. žēl, ka jums tā
10.10.2012 08:44 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Naivi cerēšu, ka reiz Tu sapratīsi, ko nozīmē piekāpties un rast kompromisu! :D
10.10.2012 08:49 |

Reitings 2552
piekrītu summer
10.10.2012 08:49 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Dadzis, par
ieciklējusies uz to solījumu,kas bija pirms gadiem
- bet meitene taču teica, ka tas ir pārrunāts ne vienu reizi vien... Sākumā arī likās, ka varbūt pie skolas absolvēšanas, izlaiduma ballē abi vienojušies, ka ies studēt, pēc tam atgriezīsies savā pilsētā, bet kopš tā laika vairs nav bijis runas par to.
Bet, cik saprotu, tad tomēr arī vēlāk ir bijušas diskusijas, un puisis piekritis, ka paliks tur? Tā vismaz izskatās pēc Daigas rakstītā
viņš zina manu nostāju pret Rīgu, esam par to daudz runājuši. Ir prasījis, vai es galīgi, galīgi negribu?

Daiga, bet Tu minēji, ka vecākiem ļoti liels iespaids uz Tavu puisi - nevar būt tā, ka viņš grib pārvākties uz citu pilsētu tieši tāpēc, ka gribētu dzīvot neatkarīgāk un tālāk no saviem vecākiem?

Protams, intereses, mērķi var mainīties, tomēr izskatās, ka džeks mazliet gļēvulīgi izvairījies par to pateikt savai otrajai pusei, un atlicis šo sarunu uz pēdējo brīdi, līdz tam klusējot un it kā piekrītot Daigas nākotnes plānam.
Tām, kas saka, ka "mīļotā dēļ - kaut uz Mēnesi!" - nezinu, vai jūs tikai iemīlēšanās stadijā esat, vai vienkārši nepraktiski cilvēki, bet:
1) tā patiešām ir reāla problēma - cilvēkiem bez darba un dzīvesvietas sākt dzīvot Rīgā. Nu un nevar tā vienkārši, dzīvojot otrā Latvijas malā, atrast darbu Rīgā - ko tad, katru dienu brauktu uz darba intervijām? Potenciālajiem darba devējiem par savu dzīvesvietu teiktu, ka tādas gluži vienkārši pagaidām nav (ļoti jau nu kāds gribēs pieņemt darbā bezpajumtnieku)? Un reāli ir vajadzīgs laiks, kamēr cilvēks pierastu pie citas vides, iemācītos orientēties Rīgā.
2) jā, ja tas būtu objektīvu apstākļu dēļ, tad varētu arī uz to Mēnesi līdzi braukt, taču šeit tas ir tikai tāpēc, ka džeks pēkšņi tā izdomāja. Nu a ko, tad tiešām tikai tāpēc, ka "ģimenes galva" tā iedomājas, sievietei būtu bez ierunām jāseko, jābūt biklai un paklausīgai? Nē, arī viņai ir savi mērķi un sapņi, un ir normāli, ka viņa nevēlas tos atmest.
Nešķiet, ka kaut kas šajās attiecībās varētu sanākt, ja kādam ir jāupurē savi dzīves mērķi to dēļ. Neviens jau pie tā nav vainīgs. Žēl tikai, ka džeks nav jau agrāk par to sācis runāt un paskaidrojis, ka viņam gribas savādāku nākotni (par cik diez, vai tas bija tik spontāns lēmums).

P.S. - Rīga smird!
10.10.2012 08:56 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
nu tad tā, es uzreiz neskrietu uz Rīgu, bet konkrēti parunātu ar puisi, vai viņš vēlētos ar mani kopā dzīvot Rīgā. varbūt viņš tur grib dzīvot, lai tiktu tālāk no vecākiem. un ko tu jau deputātus vsp iekšā? :D kāds tam tiem sakars ar tavām attiecībām? :D par to Rīgu visi saka, lai tu mēģini piekāpties puisim, nevis, ka Rīga zelta bedre. es pati nedzīvoju Rīgā, un diez vai, ka gribētu, bet, ja nāktos, tad dzīvotu. kas tu visu mūžu gribi nodzīvot vecākiem pie sāniem? tev ir jādzīvo sava dzīve. kā tev tas nepielec? viņi kādreiz arī nebūs. ko tad tu darīsi? vecākus vari apciemot arī brīvdienās? ja tu dzīvosu savā mazpilsētā atsevišķi no viņiem, nebrīnos, ja tu pie viņiem skrietu katru dienu. un ventspils jau nav nekāda mazpilsēta, bet normāla pilsēta :D mazpilsēta ir tavi nosauktie talsi. ventspilī viennozīmīgi atrast darbu, bet, lai vai kā paskaties kaut sludinājumos, bet tur ir vairāk darba piedāvājumu. tu saproti, cik tev būtu jānopelna, lai dzīvotu pašā centrā? es domāju, ka tev nav pat atbilstošas izglītības un pieredzes, lai tādu naudu pelnītu, un tavam draugam ne tik.
te izskatās, ka ne jau darba dēļ puisis paliek rīgā, jo tad jau viņš strādātu .. tas tā pārdomām.. pajautā konkrēti, ko viņš grib no rīgas, kādēļ tur grib pārcelties? vai viņš to grib darīt ar tevi vai bez tevis? nu es dodos līdzi, ja viņam jau būtu darbs. ne jau tādēļ, lai uzmestos viņam uz kakla, bet nu vnk būtu nereāli izdzīvot. un tad pati uzreiz arī meklētu, kad mums jau būtu dzīvesvieta.
tas, ka tu 24 gados dzīvo pie vecākiem hmm.. un ka nevari atļauties dzīvot viena, tas par kko liecina..drīzāk , ka tu arī negribi dzīvot viena, jo tev tā ir ērti- ne par ko nav jamaksā, un jāspodrina tikai savs izskats un jābaro kaķis. jopcik, tev nešķiet, ka esi iesūnojusi jau vecāku mājas? tev redz esot savi iemesli, tad, kādi ? tu jau tgd nevaru būt patstāvīga, vai tad neredzi vismaz, ka tev jāmeklē labāk apmaksāts darbs, jo, ja kkas jums dzīvē noies greizi ar finansēm, nedod dievs, tavs draugs zaudētu darbu, tad jums vsp būtu nereāli izdzīvot.. un kas tu dzīvotu pie vecākiem tik ilgi, kamēr tavs draugs nespētu tevi uzturēt?

jums ir jāatrod kompromiss..nevar būt tā, ka tu vēlies tapt sadzirdēta, bet viņu nedzirdi vsp. varbū tā ir viņa vēlme, nevis vecāku. tas, ka viņš kkad agrāk ir teicis, ka nevēlas rīgā dzīvot, tas nenozīmē, ka viņa domas nedrīkst mainīties, vai ka cilvēks ir vējagrābslis, ja viņa mērķi un domas mainās. jūs piemēram varat sarunāt, ka darbdienas dzīvojat rīgā, bet brīvdienās braucat pie vecākiem. nu viņš kaut vai katru otro nedēļu, jo domājams, ka ja viņš strādās rīgā, gribēs arī kādreiz tur izklaidēties.. un kāpēc esi tik kategoriska, ka tev tur nepatiks, ja faktiski var uz vienas rokas pirkstiem izskaitīt, cik reizes esi tur bijusi? es domāju, ka tu vnk baidies būt prom no savas mīļās māmiņas un tētiņa. vecākus tu vari apciemot, un atvainojos par izteicienu, bet tu nevari būt visu mūžu viņiem būt pieaugusi pie pakaļas un gaidīt, kamēr kad kāds cits tevi uzturēs kā parazītu, jo redz tev nav tik labi atalgots darbs. tu jau tgd visu naudu notriec lupatās un izklaidēs, tad arī ar puisi dzīvojot nekas nemainīsies, jo tu jau esi pie tā pieradusi. tu savā pilsētā izskatās, ka nekad dzīvē netaisies meklēt darbu, nu tad nekam vairāk tev arī nepietiks.
10.10.2012 09:33 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Sany - par to
tas, ka tu 24 gados dzīvo pie vecākiem hmm..
piekrītu - arī, ja paliktu Ventspilī, būtu pēdējais laiks sākt domāt par citas dzīvesvietas meklēšanu. Bet par darbu - meitene taču teica, ka viņai tur jau ir darbs, viņa strādā. Par īri vecākiem nemaksā - bet arī zaudējumus ar to, ka tur dzīvo, nerada, tikai aizņem telpu. Un gan jau, ka tomēr ar mājas darbiem un tādām lietām palīdz. Neomāju, ka viņa savam puisim vēlas sēdēt uz kakla (bet tas, ka justos drošāk, ja otram būtu darbs, ir tikai normāli).
10.10.2012 09:55 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)