Labdien!
Brīvdienās sanāca neveiksmīgi sasist muguras lejasdaļas skriemeļus. Rīt jāiet taisīt rengens, bet ģimenes ārsts pateica,ka jātaisa klizma. tad nu sakautrējusies aizgāju uz aptieku un nopirku to uzpirikti,lai uztaisītu. bet es nezinu kā
lasīju googles tantē,ka 1 litrs jālaiž iekšā,a man zarnas neuzsprāgs? :)
Paldies!
Kad es gāju uz asteskaula rentgenu man vienkārši noteica,lai pacenšos pirms tam aiziet pa lielam. nekādas klizmas. Jā vēders izgājis - nekādu klizmu netaisīja.
Man bij plēsts astes kauls,kas jau man lika rāpot pa sienām no sāpēm. Un uz nekādu klismu es neparakstītos.
Man rentgens bija no rīta un es no rīta aizgāju pa lielam un viss. Tur jau galvenais,lai fekālijas nav priekšā astes kaulam.
Man kaimiņiene organisma attīrīšanas nolūkos veicot klismu reizi mēnesī, vienreiz stāstīja, kad par veselīgu dzīvesveidu runājām... teica, ka esot ļooti laba sajūta kad viss iztīrās... viņa pati tāda supercaca.. nekad nebūtu domājusi :D
Ikdienā jau nu gan klizmas nav jātaisa :O Jā, ja nu sagadās vajadzība priekš kautkā īpaša, bet ne katru dienu. Un 1x klizmiņa neko traku nenodarīs. Bet droši vien to vajadzētu izmantot tad, ja cenšas tualetē izcīnīt uzvaru, bet nesanāk..