Man tāds "homesick" uznāca tikai pēc vairāk kā pavadīta gada ārzemēs, kad visa sajūsma un viss "jaunais" un "citādais" jau bija kļuvis par ikdienu un dzīve pārvērtās rutīnā.
Ar mammu runāju katru dienu skype. ar draugiem, cik nu man tādu ir palikušu Latvijā, runāju ļoti reti, pat kauns atzīt, bet pat retāk kā rezi mēnesī ar katru sanāk parunāt.
Nekoncentrējies uz dzīvi, kas palikusi mājās, Latvijā, jo tu taču negribi pavadīt visu šo laiku sēžot pie datora, skumstot pēc mājām
Ja tu strādā kā Au Pair, tad varbūt ģimenes draugiem vai bērniem no treniņiem, skolas arī kādam ir auklīte un vari sapazīties. Vari atrast couchsurfingā draugus un pasākumus, kas notiek tavā pilsētā.
Ej uz sporta zāli, skrien, brauc ar riteni, ej uz bibliotēku un, ja redz kādu interesantu cilvēki, esi TU, kas uzsāk sarunu.
Sevi kādreiz nespēju iedomāties, pieejot klāt nepazīstamam cilvēkam, lai pirmā uzsāktu sarunu un sevi uzskatīju par ļoti kautrīgu cilvēku, bet ārpus Latviajs cilvēki ir daudz atvērtāki un esmu droša, ka arī tev izdosies atrast kādu draugu.