Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Bulīmija

Reitings 1
Reģ: 03.10.2012
Sveikas, meitenes!
Esmu jauniņā, ceru, ka ar laiku šeit iejutīšos.

Man nomoka problēma, ar bulīmiju slimoju jau 3 gadus, nu jau ir tik slikti, ka vemju pēc katras ēdieneizes, katru dienu sev saku - viss, no rītdienas neēdīšu, jā tā man ir, vai nu riju un vemju vai neēdu neko, nevaru tā vienā dienā saņemties ēst maz un veselīgi, ja ieēdu kko, tad izvēlos pēc iespējas veselīgāk, un tad parasti atļaujos ko vairāk, un beigās visu izvemju.

Vēl tam visam ir nākusi klāt depresija, esmu ātri aizkaitināma, agrāk nebiju tik emocionāla.

Protams, lai kko mainītu, ļoti svarīgs ir gribasspēks, bet kā lai to gūst?

Lūdzu, palīdzat..es gribu dzīvot, gribu baudīt katru mirkli, bet nespēju vairs sevi kontrolēt..
03.10.2012 03:07 |

Reitings 729
Reģ: 07.06.2012
Psihiatrs.. Pašai ir jāsaprot,ka tāda dzīve nav normāla.
Ja godīgi,iesaku kādu mēnesi psihiatriskajā klīnikā pabūt,ne jau tāpēc,ka tev tur diži kāds palīdzēs,bet Tu redzēsi ka citiem ir vēl trakāk nekā Tev,es slimoju ar anoreksiju kopš kopš 12 gadu vecuma,pateicoties psihiatriskajai (tad es biju bērnu slimnīcā) sastapos ar citām anoreksiķēm,pašnāvniekiem un vienkārši slimiem cilvēkiem,sapratu,cik es esmu skaista un cik man ir laba dzīve. & nedomā ka psihiatriskā ir milzīgs kauns,ka tur tikai trakie,utt. Tā nav,tā vieta palīdz saprast,ka ne tev vienīgajai ir problēmas. Tiešām iesaku,pakonsultējies ar savu ārstu,psihiatru,psihologu.
Depresijai zāles izrakstīs un redzēsi,ka viss nokārtosies.
Sākumā necenties ēst baigi veselīgi un pareizi,protams,burgerus nestum iekšā katru dienu,bet ēd bez raizēm,sākumā tāpat vemsi,bet ēd ko VĒLIES. Līdz ar to prāts sapratīs,ka viss ir ok un jāvemj vairs nebūs. Gribās kūciņu? Apēd. Nekas traks no viņas nebūs. Gribas vēl kaut ko garšīgu,''uzgraužamu''? Sataisi veselu bļodu salātus,tomātus,gurķus,redīsus,lociņus,dilles,krējumu,vai kas garšo un ēd cik lien!
Ja Tu mēģināsi ieturēties un ēst šausmīgi veselīgi,bet pēctam gribas ''pierīties'',tas tikai sabojās tavu veselību. Neiegrožo sevi.
Lieki kg? To var nomest ar laiku,labāk ēd ko gribi un pasporto. Psihisko veselību tik ātri kārtībā nesavedīsi,lieki kg salīdzinājumā ar to ir sū*s.
Gribasspēks atgriezīsies tad,kad dzīvosi kā gribi,neskatoties uz to kā tu ēd,izskaties,kā citi izskatās,utt. DZĪVO SEV.
Es zinu,ka tas nav viegli,pati tai ellei esmu gājusi cauri,kā arī,tev viņš neatgriezīsies tik ātri,bet ja Tu tiešām gribi mainīt to TAGAD,tad tikai uz klīniku. Tas patiešām nav nekas briesmīgs,tici man. Laiks ar sevi vienatnē ir jāizbauda,Tu redzēsi,kā citas meitenes ar to pašu mocās un Tu pie sevis domāsi ''Nē,tādu savu dzīvi es sev negribu!''.
Ja vēlies,uzraksti man uz epastu,ja ir kādi jaut. [email protected]

PASMAIDI! :)
03.10.2012 03:45 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es varu ieteikt loti labu dakteriiti!:)
03.10.2012 03:47 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Nepiekritīšu MIAs dotajam padomam "ēst, cik tik lien" un "neiegrožot sevi". Pie anoreksijas tas varbūt arī der, bet bulīmija tieši ir slimība, kad cilvēks sarijas (nevis apēd, bet tieši sarijas) vairāk, nekā organisms spēj izturēt, un tad - likumsakarīgi - organisms no tā jūtas slikti, rodas nelabums, sākas vemšana.
(Ja pareizi atceros, pats vārds "bulīmija" nozīmēja "vilka apetīte" vai ko tamlīdzīgu).
Pārējam gan piekrītu. Pati saviem spēkiem diez vai tiksi galā, jāmeklē profesionāļu palīdzība.
03.10.2012 08:12 |

Reitings 184
Reģ: 22.09.2012
3 gadi ir ļoti daudz. Laiks pie psihiatra doties, lai organisms nenomokās pilnībā.
03.10.2012 23:17 |

Reitings 200
Reģ: 24.09.2012
Galvenais- nebaidīties no psihologa apmeklējuma. Aiziesi, aprunāsies un pēc pirmās tikšanās pašai paliks vieglāk. Sapratīsi kas notiek un kā vēlies, lai viss notiek. Uz pieres tev zīmogu nespiedīs " apmekleja psihologu" . Arī nekādos ierakstos tas neparādīsies. Galvenais, nebaidies!
03.10.2012 23:22 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits