Uzsākot kopdzīvi ar vīrieti, mācējāt gatavot?

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
atceroties vienu tēmu, sāku domāt, cik daudz diez meitenes mācēja un cik nemācēja gatavot ēdienu, uzsākot kopdzīvi ar savu pirmo bai tagadējo vīrieti. es zinu sievietes, kas vnk negatavo, un viņām vnm ir gatavojuši vīrieši.
es pati par sevi varu pateikt, ka es mācēju :) un varu ar to tiešām lepoties :)) māte gan vnm teica, ka es neko nemācēšot, ka neko nedarot utt, lai gan tā nebija, bet tgd pat pārspēju viņu. es laikam nespētu, ja vīrietim būtu jāgatavo manā vietā. kādu reizi kko -ok, bet ne ikdienā.
tās, kuras nemācēja to darīt, kā jūs iemācījāties un vai esat iemācījušās? vai ir bijis tā, ka neprot gatavot ne viens ne otrs? :D kā jūs izkļuvāt no šādām situācijām?
02.10.2012 09:06 |

10 gadi
Reitings 6337
Reģ: 01.04.2009
Abalone, super, kaut visi bērni tiktu tā audzināti! :)
02.10.2012 10:02 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Sākumā pilnīgi nemācēju gatavot, vispār bija kaut kāda dziļa nepatika pret to. Toties vīrietim tā bija sirdslieta, viņš ar lielāko prieku pagatavoja katru dienu kaut ko garšīgu, kamēr es uzņēmos mājas tīrīšanas darbus. Visi vienmēr mani kaunināja, kas es par meiteni,ka gatavot nemāku. :D

Vispār pagāja kāds laiks, un man reāli ''pielipa'' tā viņa aizraušanās ar ēdienu. Tagad pat pašai interesanti receptes pameklēt, kaut ko pagatavot. Bet tāpat viņš ir un paliek galvenais pavārs.
02.10.2012 10:10 |

Reitings 2784
Reģ: 18.05.2009
Maaku taisiit eest, bet musu maajaas est taisa viirietis.
02.10.2012 10:18 |

Reitings 69
Protu gatavot! Attiecību sākumā, kad vēl nedzīvojām kopā, aicināju uz vakariņām. Tad nu parādīju cik labi protu gatavot.
Tagad kad jau dzīvojam kopā gatavojam abi, viņš man palīdz kaut ko sagriezt vai nomizot. Kad ir kādas viesības, tad gan es viena visu izdaru, man patīk gatavot jaunus ēdienus un vienmēr skaisti noformēju galdu.
Esmu prasījusi draugam kā būtu, ja es nemācētu gatavot. Viņš nebūtu īsti sajūsmā.
02.10.2012 10:20 |

Reitings 7743
Mācēju dažus ēdienus, kad sanāk laiks, atrodu kādu interesantu recepti un iemācos vēl šo to gatavot :)
02.10.2012 10:22 |

Reitings 159
Reģ: 13.04.2012
Ēst gatavot it kā sāku mācīties agri, bet man vienkārši nekas nesanāca un nepatika. Manam ex mamma bija sākusi mācīt gatavot jau no 10 gadiem, par ko es viņai biju ļoti pateicīga :D jo gatavoja tikai viņš, man šo to piepalīdzot.
Tagad, jā, cenšos gatavot, kā jau viena meitene teica, atnāca apziņa, ka ir forši mācēt gatavot :) Puisis ar mani ir vienā līmenī, tā nu abi mācamies :)
02.10.2012 10:23 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
mācēju gatavot. interesanti, ka arī drauga mammai pirmais jautājums, kad uzzināja, ka dēls dzīvo ar meiteni, bija - vai māk gatavot?
02.10.2012 10:24 |

Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Līdz 18 gadu vecumam pat kartupeļus nebiju mizojusi. :D Bet tā mājās biju maisītāja/salātu griezēja. Neko nopietnu nebiju gatavojusi. Draugs to zināja, bet nu pats arī nav nekāds pavārmākslas guru. Tad sākot dzīvot kopā kko lēnām mēģinājām gatavot. Gulašs laikam bija super sasniegums virtuvē. :D Bet nu gadi iet un māku pat lazanju uztaisīt.

Mums galvenais garšīgi paēst, nevis tupēt virtuvē 4 stundas sautējot un šmorējot to, ko 10 minūtēs apēdīs.
02.10.2012 10:26 |

Reitings 1445
Reģ: 11.11.2009
Īsti jau nemācēju,jo mums četristabu dzīvoklim bija miniatūra virtuve un kad oma gatavoja un plīts ieslēgta,nenormāls karstums un visi pa kājām maisījās tik, tāpēc netraucēju un neko neiemācijos. Žēl,jo daudzi ēdieni garšo tikai mammas un omes gatavoti. Tad kad sāku dzīvot ar savu vīrieti,man nācās gatavot uzreiz 4 vīriešiem :D:D Tad nu ēst pirkām kopā,bet kamēr viņi strādāja,es gatavoju. Visu var atrast receptes.lv
Nu ar laiku jau iepraktizējas un nav jāmemlē kādas garšvielas,mur iet klāt un vairs ēdieni nav pēc receptes,piemēram rissotto,lazanja un citi ēdieni jau vislabāk garšo pēc manas receptes :)
02.10.2012 10:30 |

Reitings 485
kad uzsakam kopdzivi,tad jau laikam kaut ko maceju,bet macities gatavot saku velu,nebija intereses lidz tam par virtuves dzivi,ja agrak mamma visu pagatavoja,tad pec tam saku stradat,dzivot atseviski un edu arpus majas.
Tagad gatavoju labi,bet mans virietis tomer gatavo labak :D un musu majas ari darbojas tas likums - kurs pirmais majas,tas gatavo est!! Manam draugam patik gatavot. Es isteniba zinu vairak viriesus,kuri labprat uznemas atbildibu par virtuvi un regulari gatvao, bet mazak tadus,kuri nemak gatavot un uzskata,ka gatavosana ir tikai sieviesu pienakums! :)
02.10.2012 10:38 |

Reitings 1445
Man ir trauma,kādas 5reizes zvanīju mammai un prasīju kā viņa taisīja plovu,bet nekad nesadūšojos uztaisīt. Vienmēr likās,ka kautko sabojāšu ar rīsiem,ka viņi paliks cieti vai pārvārīti vai kā. Tad vienu reizi viens no tiem puišiem,ko baroju,pieteicās palīdzēt,jo zinot kā jātaisa. Rezultātā bija plova parodija pa 3katliem jo rīsi pārbrieda, izšķīda,gaļa bija nopirkta sālīta un beigās tas viss bija pārsālīts un pretīgs. Beidzās ar to,ka 3gadus neesmu plovu ēdusi,bet tā gribās..mmm... :D labi,ka vēl spāņu restorānā ir ļoti līdzīgs ēdiens plovam :)
02.10.2012 10:39 |

Reitings 1431
Reģ: 04.04.2012
Es arī esmu no tām, kas nemācēja gatavot. Pavārgrāmatas bija mans lielākais draugs tajā laikā, kaut gan gāja grūti. Tagad gan esmu jau liels specs- māku gan to, gan šito... Man kaut kā tas liekas normāli, ka vecis stiep mamutu un sieva mamutu vāra :D, līdz ar to mans vīrietis pie plīts ir ļļļļļļļoooootiiii reti.
02.10.2012 10:44 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Nemācēju un teicu, ka nekad negatavošu, jo man ļoti nepatika gatavot. Sākumā gatavoja viņš un es mazgāju traukus vai ēdām ārpus mājas. Gatavot iemācījos palēnām, pakāpeniski, skatoties, kā to dara mamma vai mans v;īrietis, jo viņš ļoti labi gatavo. Tagad ir pagājuši septiņi gadi un es regulāri gatavoju, tas ir, 3 līdz 5 dienas nedēļā. Joprojām neesmu par šo procesu sajūsmā, bet saprotu, ka man ir vairāk brīva laika nekā manam vīrietim un ja viņš atnāk no darba pēc deviņiem vakarā, būtu stulbi vēl gaidīt, lai viņš uztaisa ēst, ja es pati mājās jau no sešiem... Savās brīvdienās vīrs vienmēr taisa ēst un viņam sanāk daudz garšīgāk nekā man :)
02.10.2012 10:50 |

Reitings 12651
man tāpat kā Abalončikam bija tā ar tām zīmītēm no mammas :D

Man patīk gatavot! Kad gatavoju kaut ko pirmo reizi, ir nedaudz bailes, ka kaut kas ne tā būs, taču, ja gatavoju kaut ko, ko jau esmu gatavojusi - vieglāk par vieglu. :)
02.10.2012 10:50 |

Reitings 556
Reģ: 27.09.2012
Sākumā gatavoja viņš, jo savā vecpuiša dzīvē to bija iemācījies darīt ļoti labi. Es pratu gatavot to, kas man garšo, neko tādu īpašu. Jau pēc pāris nedēļām katru vakaru centos pagatavot kko jaunu, bet viņam eksperimenti īsti nepatika- palikām pie pārbaudītām vērtībām- daudz gaļas dažādā veidā un kartupeļiem. :D Vispār- mīļākais ēdiens viņam ir cepti kartupeļi. Tad nu nereti ikdienā sanāk tā,ka katrs ēdam atšķirīgi.
02.10.2012 10:56 |

Reitings 1445
Nu jā,pirms pārvācos pie viņa,paziņoju,ka ēst taisīt nemāku un to nedarīšu,bet tā kā nestrādānu,biju svešā vidē,nebija ko citu darīt. Tagad jau sen kā strādāju,bet gatavoju ap 5x nedēļā,nedēļas nogalēs ēdam ārpus mājas,vai pasūtu ēdienu uz mājām. Viņš māk visu tikai piededzināt ieskaitot pirkstus
02.10.2012 10:56 |

Reitings 3966
est maku gatavot, bet ja vel kadam butu jagatavo, iedomajos cik tur daudz katlu vajadzetu, pec tam tas viss ir jamazga. Pagaidam tik prieksh sevim gatavoju. :D
Labprat ietu konditoriju pamacities, bet tas trauku kaudzes atbaida mani - piekaltushi un smakaa.
Vienmer pat ja ari novacu traukus, kko nepamanu un tad atkal vaacu.
Varbut varat ieteikt kadus konditoru kursus labus? :D
02.10.2012 11:22 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Es tikai mācos. Rokas aug no īstās vietas, vienkārši receptes nezinu un tādus sīkumus, bet visu salikt kopā pēc grāmatas nav lielu problēmu :D
02.10.2012 11:26 |

Reitings 1202
Ciest nevaru gatavot ēst, man tas riebjas, tas ir traumatiski un labi protu tikai dažus atsevišķus ēdienus:D Protams, ka tas vīrietim tika pirmajā reizē arī paziņots, lai nesadomājas, ka es tur pa virtuvi 3 stundas grozīšos, lai 3 minūtes pasēdētu pie galda. Bet, tā kā šobrīd nestrādāju, jūtos bišk vainīga, tāpēc ņemu pirmās palīdzības aptieciņu blakus un taisu tik rijamo. Kad citiem apnīk mani pavārmākslas brīnumi, tad jau uztaisa kaut ko, lai var atcerēties, kā normāls ēdiens garšo:D
02.10.2012 11:29 |

Reitings 556
Reģ: 27.09.2012
Es savējo vienreiz traumēju- kopā bijām jau nodzīvojuši kādu gadu. Izvārīju griķus, pārsālīju- pati it kā ēst varēju, bet viņš izmeta miskastē, pēc tam kādu pusgadu griķus neēda vispār.:D Es guvu mācību- tagad pārsvarā visam, ko es gatavoju, sāli liek tikai viņš.
02.10.2012 11:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits