Kā pāraudzināt vīrieti.

Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
Gribu dzirdēt viedokļus, ieteikumus, pieredzi.
Man ir vīrietis. Esam kopā jau trīs gadus, kopīgu nākotni redzu ne tikai es, bet arī viņš. Taču tagad ir problēma. Varbūt tā pat nav gluži problēma, bet šī lieta mani uztrauc.
Runa ir par naudu. Viņš pelna krietni virs vidējā, es mazliet virs vidējā. Pa abiem kopā mēnesī iztērējam aptuveni 1500LVL. Un tagad ķersimies pie skumjākās šī stāsta daļas. Mēs visu iztērējam- šķiežamies ar naudu pa labi pa kreisi un dzīvojam ar glanci, bet... nav uzkrājumu. Nekādu. Man mazliet virs 20, viņam mazliet zem 30. Esmu ar viņu runājusi par šo tēmu, bet viņš saka, ka neredz jēgu krāt. Kā lai šim vīrietim ieskaidro, ka ir vajadzīgi uzkrājumi, drošības spilvens? Velns parāvis, mēs dzīvojam ĪRĒTĀ dzīvoklī, pat ja gribētu paņemt kādu mājokli kredītā, vienkārši nebūtu naudas pirmajai iemaksai. Kā ieskaidrot šādam dzīves baudītājam, ka uzkrājumi ir vajadzīgi?
01.10.2012 20:22 |

Reitings 1229
Reģ: 15.05.2012
Kubiete - ja cilvēks ielicis savu īsto profila bildi , kā to izdarījusi Agrita (jeb slikta_sieviete) , tad nav nekāds brīnums , ka viņu kāds (un nevis kāds, bet gan jau, ka ļoti daudzi) atpazīst. Turklāt uz tādu komentāru, kādu iepriekšminētā sieviete uzrakstīja, nevar pat normāli atbildēt.
01.10.2012 21:22 |

Reitings 895
Reģ: 29.01.2009
Daļēji piekrītu Lancaster. Pa lielam arī dzīvoju tāpat, sev īpaši neko neliedzot, vienīgais, par ko domāju uz priekšu ir bērns - tam viss iespējamais sapirkts uz pusgadam priekšu, ja nu gadījumā kas. Tāpēc jautāju - vai autorei ar konkrēto vīrieti ir bērni. Jo, ja ir tāda situācija, kā šeit, vienīgais, kas varētu kaut ko mainīt, būtu sīkais. Patiesībā jau ir uzdots nepareizi adresēts nepareizs jautājums. Īstais jautājums tev jāuzdod sev - vai es varu ar to samierināties? Jo ļoti šaubos, ka iespējams, izmainīt visu cilvēka dzīvesveidu, vai kā autore teica - izaudzināt vīrieti. Tur jānotiek kaut kam lielam.
01.10.2012 21:38 |

Reitings 152
Reģ: 07.08.2012
Laikam jautājums ne pa tēmu, bet pa kādām līnijām jūs strādājat,ka tā vienkārši var atlikt 200ls un tu izsakies,ka tas neko daudz jums nemainītu, tomēr citiem tā ir mēneša alga.
01.10.2012 21:49 |

Reitings 7497
Ance, par bērnu arī piekrītu + kaut kādai naudai ir jābūt arī kaut vai tam pašam zobārstam u.tml.
01.10.2012 21:51 |

Reitings 895
Lancaster, tieši par zobārstu runājot, tas tiešām ir nopietni, jo man pašai vienreiz gadījās ķibele ar zobu un nebija naudas, dabūju ņemt sms kredītu, jo sāpes bija vājprātīgas.

sieviete, nu, cilvēkiem, piemēram, Baltkrievijā mēneša alga ir 30 dolāri (patiess stāsts, maniem radiniekiem tā kolhozs mēnesī maksā), kas atkal tiem, kuri saņem 200 Ls šķiet sīkums. Mans draugs strādā arī ne jau krutāko darbu (krāso uz ielām zebras), bet tik un tā saņem tā, ka mēs arī droši vien varētu atlikt, ja ne 200 Ls, tad 100 Ls mēnesī točna.
01.10.2012 22:40 |

Reitings 8272
tieši tā, uzkrāj pati no saviem līdzekļiem. tas būs tavs drošības spilvens- ja nu kas. tu nevaru viņu piespiest darīt tā, kā tu gribi. kamēr viņš nav nonācis tādā situācijā, tikmēr arī neko nedomās. viņš uzskata, ja nenonāks. viņu droši vien biedē tas, ka viņam b\us jāatasakās no šīm lielajām ērtībām. bet nu jums vajag tikt vaļā no tā īrētā dzīvokļa, ja abi normāli pelnat. iesākumam varbūt paņmet dzīvokli. varbūt ne kredītā, bet sakrājat. bet, ja viņš nevēlas krāt, tad neko. vnk iesaki domu viņam, vai viņš nevēlas pašiem savu mājokli. pēc tam, kad jums būs dzīvoklis, varēsiet sākt krāt mājai. nezinu, bet uz milzīgu kredītu es neparakstītos, jo nevar zin;at, kurā brīdī vari pazaudēt naudu. tad, kad jums būtu māja, tad dzīvokli jūs varētu paši izīrēt kādam.
02.10.2012 08:11 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
vīrieti nevar pāraudzināt. mēs nekrājam naudu,jo tai zūd vērtība. varbūt nemaz negrib viņš savu mitekli
02.10.2012 08:40 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Es esmu atvēru krājkontu savam draugam nezinot.... lieku tur nenozīmīgu summu mēnesī, bet krāju to naudu lai vasarā varētu pa festiem braukāt un līdz vasarai vajadzīgais jau būs sakrājies...
02.10.2012 08:47 |

10 gadi
Reitings 2348
Reģ: 27.02.2011
Varbut pati sāc iekrāt nevis taisi spiedienu uz čali. 1500Ls nav daudz, dzivokļa īre +kom maksā 400Ls, atlikusī nauda ēdienam un izklaidēm. Pasniedzu tu tā it kā 1500Ls būtu 150 000Ls :D
02.10.2012 08:48 |

10 gadi
Reitings 2348
Reģ: 27.02.2011
Roxy cik tu iemet krajkasē mēnesī, ja visu gadu krāj festiem :D
02.10.2012 08:50 |

Reitings 8272
nu es neteiktu, ka Ls 1500 uz diviem cilvēkiem mēnesī būtu maz. citiem ir mēnesi jāizdzīvo ar Ls 300 vai vēl mazāk. mēs noteikti pat tik daudz mēnesī netērējam. baigi netērējamies pa labi pa kreisi. es arī esmu iemācījusies daudz maz nepirkt visus sūdus pēc kārtas. bet dzīvojam labi, nesūdzos.
Ls 150 000 jau vairs nebūs vnk dzīvošanai vai mētāšanās ar naudu. tas ir vnk dzīvesveids daudz augstākā līmenī.
nu es domāju, ka, ja cilvēks grib tā normāli atpūsties vasarā, tad vajag iekrāt, ja nu vienīgais tiešām alga nav pāris tūkstošu ls. un man šķiet, ka cilvēki tieši ar lielāku algu iekrāj naudu.
02.10.2012 09:01 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Lapsiņa

Pagaidām sāku ar 10ls mēnesī, tā līdz jaunajam gadam likšu tikai šo mazo summiņu un kad būs pagājuši visi ziemassvēku pasākumi dāvanu pirkšanss utt.. tad plānoju likt krietni lielāku summiņu.. un tad līdz vasarai būs OK... tāds plāns man ir jo šogad aizbraucot uz tikai diviem festiem vasarā, finansiāli uzreiz tas ir jūtams un nepaliek paŗi nauda citām vasaras izkalidēm.. tā kā gribu vasaru baudfīt tad tagad sāku taj krāt.. jo tās mums taču ir tik īsas :)
02.10.2012 09:19 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Kā pāraudzināt vīrieti.

Audzināt var tikai bērnus un suņus. Vai jāmeklē cits, jo pāraudzināt nevienu nevar un nevajag. Ar to sāksim.

Bet par krāšanas tēmu - es pati atlieku savu naudiņu, cik nu varu/gribu/sanāk. Un vasaras beigās šis tas iekrājas un atvaļinājumā var neiespringt. Sāc ar sevi, kādēļ tikai viņam jākrāj?
02.10.2012 09:22 |

Reitings 31
Reģ: 02.10.2012
Ja reiz abi apzināties, ka tos 200 ls mēnesī nejutīsiet, tad izskaidro viņam foršo sistēmu, ka katru mēnesi uz krājkontu automātiski pārskaitītos 100ls viņš pat nepamanīs. Pati ievies tādu pašu sistēmu un ar laiku pat aizmirsīsiet, ka no algas regulāri novelkās nauda uzkrājumiem un pēc laika būs prāva summiņa.
02.10.2012 17:22 |

Reitings 1603
Reģ: 22.06.2012
Prieks, ka gandrīz visas piekrīt, ka vīrietis nav mājdzīvnieks :D Un dresūrai nepakļaujas :D Becky vienīgā piemin īstenībā vienīgo veidu, kas arī reāli strādā (pēc sevis spriežot).
Nesaprotu nepieciešamību pēc atsevišķa krājkonta, ja vien tam nav sakarīgi procenti, kas pārsniedz inflāciju.
Pats piekopju salīdzinoši taupīgu dzīvesveidu, bet dzīvoju neliedzot sev arī prieciņus un cilvēcīgu atpūtu. Tai pat laikā bieži vien atveru kontu un skatos, ka sakarīga summiņa iekrājusies, par ko varētu ko nopietnāku iegādāties vai paceļot :D Tad nu to arī izmantoju ..
03.10.2012 11:09 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Man auto mācības instruktors teica, ka vīrieti pēc sievietes prāta var izaudzināt līdz 23 gadiem, tā kā tas vecums jau sen pāri, lai gan nezinu, cik ticami tas viss, bet domāju, ka sava daļa patiesības tur ir :)
Ja vīrietis pats nesaprot, ka vajag kaut ko mainīt , tad nezinu vai Tu būsi tā, kas mainīs viņa domāšanu, lai gan paskaidrot jau Tu vari, pierādīt ar pamatotiem argumentiem, kāpēc ir nepieciešams veikt uzkrājumus. Pārmest gan neko nevajag, būs pretējs rezultāts.
03.10.2012 11:19 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
ar pannu pa galvu :D
03.10.2012 11:48 |

Reitings 895
Divas dienas gaidīju ^^ komentāru šai diskusijai un viņš man nelika vilties! :D
03.10.2012 12:03 |

Reitings 244
Reģ: 18.09.2012
Kā jau iepriekš visas minēja- nu nevar pāraudzināt vīrieti. Nu nē un viss, ja nepatīk, tad jāmeklē cits.
Tu esi vēl jauniņa un baudi ko viņš tev dod.
Tikmēr pati atliec pa summiņai un lai viņš maksā par visu, ja tik ļoti grib tērēties, lai beigās nav tā, ka tevi (tfu tfu tfu, nenovēlu, bet dzīvē visādi gadās) pamet un tu paliec bez sava "drošības spilvena".
nav ko viņu dīdīt, vai nu pieņem vai ej prom. (nu tas ir pēc manām domām un pieredzes) :)
Es arī atlieku katru mēnesi, jo ik pa brīdim iezogas galva doma-labāk jāiet projām no viņa) un lai nav tā, ka man nav par ko dzīvokli noīrēt :) Un suni protams ņemšu sev līdzi :D
03.10.2012 12:05 |

Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
Kāda velna pēc jāpāraudzina kāds?

Mans draugs arī ir izšķērdīgs. Par iekrājumiem arī esam runājuši. Pēc mūsu sarunas abi nonācām pie secinājuma, ka es esmu mūsu attiecībās labāk organizēta, tāpēc par krājkontu es uzņēmos atbildību (viņš, savukārt, pēc algas saņemšanas norunāto summu ieskaita krājkontā). Norunājām arī, ka viņš atteiksies no kredītkartes izmantošanas, jo tas nav pārskatāmi.
Mūsu attiecībās valda šāds nerakstīts princips- tas, kurš spēj sniegt neapgāžamus argumentus un faktus, uzņemas atbildību ar otra palīdzību. Naudas ziņā, abi piekritām, ka mūsu ģimenes budžeta organizēšana man padosies labāk.
03.10.2012 12:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits