Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Dzīves izdevumi diskusiju iespaidā, ņemt naudu no vecākiem ir normāli arī sešdesmit gadu vecumā !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Palasīju diskusiju par tēriņiem un kartējo reizi nošausminajos par to, cik cilvēki daudz grib, par to, cik sagrozītas un pat amerikaaaaaaaaniskākās par pašiem amerikāņiem vērtības.
Man ir tāds dzīves periods, ka ir nācies pilnībā mainīt savu dzīvi, kur pāris mēnešos nācies saskarties ar nepiepildītām cerībām,visādam cūcībām (kuri ir radušies arī pašas pagātnes kļudu rezultātā) izgāzieniem, rezultātā, vajadzēja sevis izprašanai iziet cauri vairakām dzīves, cilvēku, karmas utt. mācībām. Un sakarā ar to palaimējies runāt ar ļoti pieredzējušiem cilvēkiem, kuri visiem elles lokiem ir izgājuši cauri!
Pirmkārt, kāpēc vispār kādam jāapspriež kurš cik sieriņus ir norijis?! Tas par Ilzi, kuru ka tadu nemēginu attaisnot! Un kāpēc mums tik ļoti patīk apspriest un kritizēt citus cilvēkus, kādi muļķ viņi arī nebūtu?! Izteiciens: ja iznesi foruma savu problēmu, tūlīt dabūsi pa dirsu, neder! Kultūra paliek kultūra, bet ja tādas nav, tad diemžēl... Pedējā Shape numura viriešiem bija jautājums kā īstai damai jāuzvedās ne tikai pie galda, bet arī neta bezdibenī... Dāmu mūsu vidū, pēc visa spriežot „raz dva i občelsa”. Sevi pie tadam nepieskaitu, pasarg dievs :)
Bet runa bija par citu: pēc pēdējo notikumu novērojumiem (un pēc pāris izlasītu pēdējo topiku šeit) mūsu LV sabiedrībā valda kaut kādi ASV + PSRS stereotīpu mikslis. Mēs esam pretrunīgi līdz kaut kādam nelabumam! Cik daudzas no Cosmo meitenēm ir teikuši frāzi – dāmai ir jāņem nauda no vīrieša vai jānopelna pašai!!! Punkts. No vecakiem es neņemšu, drīzāk mirtu. Bet ja tā padomāt – diemžēl, virieši nāk un iet (70 % škirtu laulību ir tām pierādījums) .... Un nevajag teikt: man viss Ok un bus oK. Super, ticu, bet kas zin, kas notiks pec divdesmit gadiem. Un ja arī paliks, vecāki Jums ar Jūsu puišu ienākšanu dzīvē tacu nepalika ! Mamma un tētis Jums ir vienīgie un paliks tādi visu mūžu. Un ja kādam, tie vecāki dod 150 ls menesī un kādam 20 latus dāvanai dzimšanas dienā, lekties ar to , ka es nepaņemu no nabadziņiem jo esmu 110% patstāvīga būtne, ir stulbi. To es pati sapratu sava "tridcatnika" priekšvakarā...
Es pati biju tāda, kā Jūs, es nelūdzu mammai naudu, kad vajadzēja DZĪVĪBAS GLABŠANAI vienam cilvēkam, kretdīta procenti bijusi drausmīgi, bet mammau nedrikstēju uztraukt un prasīt..., es nepaņemu no mammas naudu dzīvoklim, bet no otras pusītes, nedomājot, kaut gan arī pati darīju visu iespējamo, lai nepaliktu parādā. Tagad man ir mēnesis no vecā darba līdz jaunajam, nauda man vēl ir, par nākotni TAGAD esmu pārliecināta, kaut gan piedzīvoju vilšanos nepajokam, kad pēdējā brīdī pazaudēju iespēju strādāt savā sapņu darbavietā (bet tas ir cits stāsts un viss, kas notiek, notiek un labu) un no mammas ņemt negribās. Es , ka jūs visas šeit, pilnā balsī bļāvu , cik spēju pretī, labāk mirt, neka no vecākiem, kuri nav milionāri. Un tad, pirmo reizi, mamma man pateica lietu,ar kuru vēlos padalīties ar Jums.
Burtiski citēju:
Mums nav amerikānu sabiedrība, kas viņiem der, mums nē, tikai tāpēc, ka vēsturiski eiropiešiem, baltiem, krieviem bijušas citas vērtības – ģimene citā izpratnē.. Mēs nesūtam visus večukus uz pansionātiem, jo tie mums ir vēl drausmīgā līmenī (pansionāti, ne večuki, kaut gan aar mūsu medicīnu... arī par cilvēkiem var to teikt :)), mēs neatdodam bērnus tikai auklītēm, un vecvecāki vēl, kad ir iespējams, ņem mazbernus pie sevis. Mums vēsturiski ir dziva tā saikne – saime, ģimene palīdz viens otram nevis līdz 15/ 16/ 18/ 21, bet visu mūžu.Zakjis ar Gruzijas pieredzi var pastāstīt par vēl ciesāku saikni, kur viena majā dzīvo veirakas paaudzes un nelauj nevienam savējos abižot :)) Un mēs esam savādāki, mēs vēl nemirstam no tā un nenorijamies ar hotdogiem (es pārspilēju), kad paliek slikti, bet ceļamies un ejam ( Emanuelle var pateikt, cik ASV bija pašnavību TOP menedžeru vidū, kuri nevarēja samazināt „planku” līdz ar krīzes sākumu, dzirdēti reāli stasti nevis tikai no TV). Pat paši amerikāņi tagad atgriežās pie ģimeniskam vērtībām, bet mēs ar prieku ņemam svešu un nezinam, ko darīt ar to. Tikai mēs lasam grāmatas, ka var pārdod visiem visu, atvēram SIA – MIA bez stratēgijas un pēc tam kožam pirkstos. Nē, mūsu cilvēks no divāl lietam vēsturiski ir spejis uztaisīt trešo, to trešo vēl mantojumā nodevis, bet štruntus nepircis... Laiki mainās, vērtības mainās, bet vai tik ļot?! Jo mēs esam citādāki pec savas būtības. Tagad, meitiņ, Tu saki „man neko nevajag, ja pat man nav naudas, ta ir mana problēma, 30 gadīgai vecenei nav jāņem no vecākiem nauda”. Mamma atbildēja, ka pensija viņiem būs labi ja 100 lati, iekrājumi ar liktu veselību beigsies ātri, un kad es zvanīšu, viņa arī pateiks, viss ir labi, padzersies pliko ūdeni no krana, nomirs nost uz lūpām: tas ir manas problēmas, Tu jau no manis palīdzību neņēmi, jo biji jau pieaugusi, es tagad arī esmu pieaugusi!!! Kaut arī mēgināju oponēt, ka es viņai, ja būs iespēja, atdarīsu par to, ka viņa man tik daudz ir devusi bērnībā. Mamma atprasija: procentos skaitīsi.. latos, eiro???. Tad es atcerējos par tiem 150 tad 20 ls atpakal, līgumiem. Un sapratu, ka kad mamma nākamreiz dos man naudiņu savam sirdsmieram, kaut arī biezie viņi ar īiru nav, es paņemsu, cik dos (un zinu, ka tas būs simtos, tātad VISA mammas mēnešalga, nevis ka meitenes tur skaitīja 2/3 vai cik tur), Jo vecākiem pašiem prieks un lepnums, ka VĒL NAV TIK VECI UN NEVARĪGI un savam bērnam var palīdzēt, vienalga, cik bērnam ir gadu !
Atcerējos arī antropoloģijas, etnografijas un vēl vienu lekciju, kur mums visiem stāstījā kontekstā, ka mums šeit pilnība neder tas „You are the chempioooon!!!” dzīvesveids, ka mūžīgais smaids un” I m OK, ever and for ever, eveeeer” neder, ka mums tas modelis: koledža kopmitnes jau no 16 gadu vecuma un visa ģimene kopā tikai ziemassvētkos un pateicības dienā neder APRIORI. Viens pasniedzējs smejies, ka uz mums arī The SECRET darbojas savādāk, jo mums jāsaskata ne tikai griba un mērķis, bet garīgums un saknes (tātad, līdz labumam janostrādā un jānobriest psihologiski), jo jau tā vēstures gaitā mes to zaudējam, mēs nevaram atrast savu unikālu vietu, paņemot kaut ko no svešām vērtībām, sagalābājot savas, mēs braucam auzās (lasam – galējībās)...
Tas ir garas un haotiskās pārdomas par to, kādas esam, par to, ka mes pārāk kritizējam citus, par to, ka lepnumam un lepnībai ir viena sakne un ļoti paplāna robeža un lepnība (nemācēšana pienemt palīdzību) ari ir grēks..., par to, ka mēs esam pieradušas, ka mums jābūt the best, ātri nosodam, ja kāds tāds nav, un nezinam, ko darīt, ja pašām dzīvē sanāk kaut kas ne tā. Mēs esam vis, vis... vis... vismaz mums vienmer jācenšās, jāiet uz mērki. Mēs vairs nemākam baudīt mirkli, mūsu sabiedrībā lietas tiek mīlētas, bet cilvēki – lietoti....


Neatceros, kur dzirdēju izteicienu, ka katram ir savs krusts, bet kokam, no kura krusts ir pagatavots, saknes slepjās mūsu sirds dzilākajā augsnē....
28.09.2012 21:01 |
 
Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
tu gribi, lai kāda visu šo sūda penteri izlasa?
28.09.2012 21:05 |
 
Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Diskusija nereāli gara, un nosaukums drusciņ provokātīvs, bet tādas nu ir manas pārdomas, atvainojiet , ja kādu tas sabesijis un jauku piektdienas vakaru :)
28.09.2012 21:05 |
 
Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Var nelasīt, neviens neliek :)
Bet visas 12 lapas ar diskusiju par naudas tēriņiem lasīja ne viena vien no cosmo dāmām :)
28.09.2012 21:06 |
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Jā, es esmu teikusi, ka es ņemu naudu no vīrieša, jo vīrietis ir mednieks, kas nes mamutu un šis jautājums manā ģimenē nav pat diskutējams, feministe neesmu, man tas nepazemo + pati es arī strādāju un pelnu, līdz ar to de facto no vīrieša atkarīga neesmu.
Par vecākiem, nu nevar pielīdzināt savus vecākus vīrietim, kurš nes mamutu, bet ja būtu nepieciešams es varu palūgt mammai aizdot man naudu, nekā TĀDA es tur nesaskatu, es drīzāk nesaprotu kā pieaudzis darbspējīgs cilvēks katru mēnesi reāli sūc naudu no saviem senčiem, nevis pelna pats.
28.09.2012 21:10 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
1)murgojums grūti lasāms
2)apmēram izlasīju
3)nesaprotu, kā Tu visu vari samest vienā katlā un runāt par visiem "mums" kopā
4)kāda Tev daļa, kurš ko dara??
5) Tevis pieminētajā diskusijā nebija uzsvars uz to, ka nepieņem piečuku, ko mamma iespiež saujā, bet par to, kā vecākiem nagļakā izkāst naudu.
28.09.2012 21:13 |
 
Reitings 3431
Reģ: 19.08.2009
man vienalga, cik garš ir penteris, bet nu diskusijas nosaukumu gan varēji taču normālu izdomāt!
28.09.2012 21:16 |
 
Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
becky, es pat nedomāju konkrēti Tevi un tikai šo diskusiju, nevienu niku es nenosaucu, un kā savā penterā uzrakstīju Ilzi (fake or real) pat nemēgināju aizstāvēt.

Jēga jau manā pārdabiski garajā penterī ir drusciņ cita, un pardomas arī no dzīves, ne tikai no cosmo, tikai nosaukums ir jocīgs "for action and promo" :)
28.09.2012 21:16 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Es īsti nesapratu, kāpēc es esmu pieminēta.. Bet ko varu pateikt par Gruziju - es nez, varbūt man vnk paziņas grzīni visi ir veiksmīgi iekārtojušies, bet vecākiem uz kakla neviens nedzīvo. Jā, viņiem ir ļoti cieša saikne ar ģimeni, vecākiem, bet tieši pieaugušie bērni ir tie, kas palīdz ar naudu vecākiem nevis ņem no senčiem.
28.09.2012 21:16 |
 
Reitings 2482
Reģ: 18.07.2012
nu tu nopietni ? skolā pārspriedumos laikam 10 tev bija :D
bet vispār murgaini uzrakstīts, pat lasīt negribas
28.09.2012 21:16 |
 
Reitings 518
Reģ: 11.12.2011
pavasarīte

te būs daudz ..gudrās" , kuras sāks mācīt :D ar to bija jārēķinās jau pirms diskusijas izveidošanas :)

runājot par cilvēkiem sabiedrībā, man šķiet, mēs visi vēlamies būt labāki viens par otru, palielīties par saviem sasniegumiem, un pataisīt citu acīs vēl labākus, nekā patiesībā esam. Jā, un...mēs, cilvēki esam skaudīgi, ka kādam vecāki palīdz, un tad sākam gudri runāt un nosodīt otru...pedējā laikā bieži esmu par to domājusi. Jautājums - cik ilgi laimīgi ir šāda veida cilvēki? Domāju, ka vienā brīdī var iestāties emocionālais sabrukums, un palikt pie tā, ka reāli atver acis un redzi...ka visu savu nožēlojamo dzīvi esi bijusi(is) čuska, bet pašam nekā nav ...
28.09.2012 21:19 |
 
Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Pavasarīte, es neuztveru tavu opusu personīgi, bet es atbildu par sevi, nevis domāju par to kā kurš dzīvo, tā nav mana problēma, dalos tikai ar savu pieredzi.
28.09.2012 21:20 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
psc
jums kaut kā nav neērti visus (visas) sabāzt kopā:
visiem skauž
visi čūskas
visi, kas kaut ko pasaka, ir nelaimīgi utt.

jums tiešām šķiet, ka te tik daudz nelaimīgu cilvēku???

attpieties un labāk dzīvojiet skaisti, bet tik daudz par citiem/VISIEM pārējiem ned****!!!!!!
28.09.2012 21:23 |
 
Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Jā, kā kkas nav pa prātam tā - tev skauž :D a jopcik
Kā var skaust, ka cits izmanto savus vecākus un pats nejēdz dirsu pacelt, lai uz darbu aizietu?

un šis der vairāk tiem vecāku izmantotājiem, nevis tevis nosauktajiem skaudējiem
Domāju, ka vienā brīdī var iestāties emocionālais sabrukums, un palikt pie tā, ka reāli atver acis un redzi...ka visu savu nožēlojamo dzīvi esi bijusi(is) čuska, bet pašam nekā nav ...
28.09.2012 21:24 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Es drīzāk varētu apskaust tos, kas irtik veiksmīgi, ka nopelna pietiekami un vēl vecākiem palīdz nevis tos, kas dzīvo uz vecāku rēķina.. Neredzu tur tiešām neko apskaušanas vērtu..
28.09.2012 21:26 |
 
Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Zakji, es to padomaju par visa veida atbalstu Dienvidu valstīs, un es negribēju teikt, ka katrs Gruzija dzīvo uz vecāku kakla (mum bija daudz piemēru vēl LU studiju laikā no Gruzijas prieksmetā "Austrumu kultura un gimene"), arī dažu paziņu pieredze, tas bija piemērs, varēju pieminēt, to pašu Ēgipti. Doma bija cita - austrumos:gan gimenes saikne ir stiprāka, gan naudas attiecības gimenes ietveros parasti (cik varu spriest) veidojas, tiek uztvertas savadāk. Nevaru pat iedomāties, ka viens Armenu, viens Gruziju paziņa tik ļoti ceptos, ka viņiem vecāki kaut ko devuši, viņiem ieaudzināt (atkal, cik varu spriest),ka pienāks diena, ka viniem būs jāatmaksā, ne % menesi , protams. Palīdziba gimenes, dzimtā , klanā austrumos tiek uztverta savadāk, kā kaut kas pašsaprotams, man tas tik ilgi bija kaut kas nesaprotams.

Nu mainījās viedoklis, nu padaīijos, pārak garā penterī, nu nekas :)
28.09.2012 21:30 |
 
Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Es kaut vienā vietā pateicu, ka kadai kaut kas SKAUŽ ?????? Pateicu, ka esam pieraduši kritizēt citus pat par sikumiem (nu, tie sieriņi, kā piemērs), bet par "skauž" man īsti nebija doma :)
28.09.2012 21:32 |
 
Reitings 2482
Reģ: 18.07.2012
nožēlojami , manuprāt, vēl kādos trīsdesmit gados sēdēt vecākiem uz kakla.. es , lai nu kā, bet dzīvē eju uz to, lai pabeidzot augstskolu nauda pietiek man pašai un vēl, lai vecākus palutinātu par to, ka mani ir audzinājuši un tā, bet lai dzīvotu uz kakla? nu nē
28.09.2012 21:33 |
 
Reitings 200
Reģ: 24.09.2012
Bevare - DRAMA QUEEN is here :D
28.09.2012 21:36 |
 
Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Mums ģimenē nav šī pieminētā amerikāniskā modeļa. Vecàki, vecvecāki palīdz pat trīsdesmitgadniekiem, ja vajag un naudiņa tiek pa daļām atmaksāta. Kad mācījos skolā, man deva 1ls nedēļā. Augstskolā jau bija 2ls un pēdējā kursā jau kādi 5ls, jo ekonomika lv tad sāka iet uz augšu.
28.09.2012 21:38 |
 
Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Nevienā vietā nerakstīju, ka nepārtraukti ņemt no vecākiem naudu ikmēnesi ir normāli, jo tad tas būtu tikai un vienīgi tukšs attaisnojums tam, ka ņemšu naudu no saviem vecākiem ja dos simtu simtus un pati neko nedarīsu.
Stāsts par tiem sabiedrības augstiem grieztiem, kuri liek mums no ādas list arā, bet vecākiem lūgt palīdzību gandrīz pedējiem, un ka teicu, tas nav tikai no cosmo, bet arī piemēri "iz dzīves". Un par to, ka manuprāt, ir slikti, kad griezti sev un citiem ir pārak augsti, par savām nesenām pārdomām par šajā sakarā: veiksme, nauda, gimene, vērtības, pašidentetāte utt....
28.09.2012 21:39 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits