lavašs

 
10 gadi
Reitings 620
Reģ: 21.01.2010
meitenes,ko jūs tinat iekšā lavašā? un kā jūs to procesu darat,sakumā ar majonezi iesmērējat,jo pliku vistu vai ko tādu jau neliek!?
24.09.2012 14:20 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
grr- es zinu, ka mana mamma tādus taisīja. es tikai tā piepalīdzēju,. parasti mums vnk darbi sadalīti, kura ko dara. lavašu netin follijā, lai vinš nepaliktu pārlieku mīksts. var likt pildījumā apceptus visas filejas gabaliņus vai apceptu malto gaļu+apcepti sīpoli un šampinjoni, svaiga paprika marinēts gurķis. nu vis kas no tādām lietās, kas pašai garšo. ķiploku var piespiest asumam. šādu maisījumu es liktu kārtām un papildus pa visu iespiest majonēzes mērci ar ķiplokiem un dillēm. var likt arī kečupu vai uztaisīt karija mērci. uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem kā parasti, ieeļļo pannu un liek cepties uz pāris min. nu tā lai viņš nepiedeg katrā gadījumā
24.09.2012 16:26 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
Gintija1-ir cepškrāsnis, kurām ir grils un viss pārējais, nu vismaz ja tev nav aizvēsturiska noteikti jābūt. principā jau var likt. bet atceries, ka mikrenē ēdienam zūd visas labās vielas un arī garša. katrā ziņā man ir tā, ka ja ēdienu esmu sildījusi mikrenē, tad ātri rodas izsalkuma sajūta.
varbūt pamēģini uz pannas? es pat apsveru iespēju tā izdarīt, jo man tgd ar nav cepškrāsns
aizmirsu pateikt grr- ka sieru liekot iekšā vnk super.
24.09.2012 16:29 |
 
Reitings 775
Reģ: 09.10.2010
Sany - paldies!
24.09.2012 16:34 |
 
Reitings 1846
Reģ: 06.03.2011
Paldies, pameginasu :)
24.09.2012 16:37 |
 
Reitings 84
Reģ: 13.08.2012
Pārsvarā sasmērēju ar kausēto sieru, tikai ar tādu kurs nav orģinālais, bet gan ar kautkadu garšu (salami utt), pec tam virsū lieku skumbriju - mazos gabaliņos.. un garša vienkārši ideāla..daudz ieēst nevar, jo ir nedaudz trekns..
ja patīk salda garša,tad iesaku, sasmērēt ar kausēto sieru un pēc tam virsū salikt garneles..:))
24.09.2012 17:06 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
lavašs ar saldo biezpiena krēmu - http://silva.prieksgatavot.lv/biezpiena-rullisi/ jācep tikai kādas 15 min :)
24.09.2012 17:09 |
 
Reitings 518
Reģ: 17.09.2011
Es lieku mājas sieru ar zaļumiem "Ciba", saplūkāju salātlapas, un lasi (mazsālītu, kūpinātu).
Vnk siera salātu iesmēreju iekšā :P

Šokoloādi, smalki sagrietztu marmeladi, vai riekstus, vai kkadus žāvetus augļus vnk dievīgi :)
24.09.2012 17:11 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Esmu smērējusi ar majonēzi, bet vsp dodu priekšroku Filadelfijas sieram un tad iekšā 101 variants
24.09.2012 17:15 |
 
Reitings 1352
Reģ: 10.08.2012
Lavašs, filadelfijas siers, dilles, lasis.
24.09.2012 18:58 |
 
Reitings 213
Reģ: 12.10.2010
Lieku vienkāršus siera salātus(siers,burkāns,majonēze,ķiploks) un ir ļoti gardi :) Neko necepu, lai gan esmu taisījusi arī ļoti gardus lavaša čipšus! Tiešām daudz labāki nekā kartupeļu čipši :)
24.09.2012 19:01 |
 
10 gadi
Reitings 13664
Reģ: 29.01.2009
1) kausētais siers + svaigs gurķis + dilles + krabju nūjiņas
2) kausētais siers + žāvēta vista + marinēts gurķis + dilles
24.09.2012 20:10 |
 
10 gadi
Reitings 4681
Reģ: 29.01.2009
agu4a, kā taisīji čipsus?
24.09.2012 20:21 |
 
Reitings 200
Reģ: 24.09.2012
Apcepju vistas filejas gabaliņus - paralēli apcepju sīpolus, papriku, ķiplociņus un to visu bagātīgi pārkaisu ar " Fajita spice mix" , asām garšvielam. Tad, kad gan vistas fileja apcepusies, gan dārzeņi, lieku vienā pannā gan vistu gan dārzeņus, pieleju vislabāko tomātu kečupu, biezo, augstas kvalitātes, un pielieku bundžiņu ar pupiņām (kuras ir želejā, želeju gan pirms tam rūpīgi noskalo) un kādas 5 min pasautēju. Kopumā kečups ir jāliek tik daudz, lai masa nebūtu par biezu vai par šķidru. Tad kad viss atdziest, smērējam uz lavaša kādu no Dipi mērcītēm, kura jau sataisīta ar krējumu, vieglā kārtā - un pa virsu liekam vistas filejas un dārzeņkečuppupiņmasu :D
Garšo fantastiski, it īpaši vīrietim :)
24.09.2012 20:27 |
 
Reitings 200
Reģ: 24.09.2012
ak jā, un atstājam uz kādu pusstundiņu, stundiņu ievilkties - nebūs sausuma piegarša.
24.09.2012 20:28 |
 
Reitings 1602
Reģ: 12.04.2012
Jā, es arī smērēju sākumā kausēto sieru, kuru sājaucu ar krējumu un tad pa virsu lieku jau pildījumu. Parasti man ir 2 veidu-ar krabjiem utt. un ar gaļiņu utt.... Ļoti garšo lavaši :)
24.09.2012 20:30 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Majonēzi nesmērēju vispār. Man ir tikai viena lavaša recepte - liesais kausētais siers+lasis.
24.09.2012 20:34 |
 
Reitings 213
Reģ: 12.10.2010
nikitinna
Kā kuru reizi, dažreiz apmēram tā kā šajā "receptē" : http://www.spoki.lv/receptes/Cipsi-no-lavasa/350530
Dažreiz nomainu sastāvdaļas, piemēram, pieliekšu ķiploku sāli un olīveļļu...
24.09.2012 20:35 |
 
Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Es negad necepu, bet ieliku uz kādu brītiņu ledusskapī, tad šķiet, ka garši labāk!

Es smērēju vai nu kausēto sieru, ko vairums meiteņu, vai arī spilvas mērcīti uzkodām (šī laikam nav baigi veselīgā, bet dažkārt jau var :D) un tad iekšā kā kuru reizi, bet pārsvarā gurķi, papriku, krabju nūjiņas, citreiz vienkārši tā kā Libra minēja - kausēto sieru + lasi :)
24.09.2012 21:22 |
 
Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Manam vīrietim garšo ar tūkstošsalu mērci, apceptu vistiņu, dažām salātlapām un paprikas šķēlītēm.
24.09.2012 21:24 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits