Mācības ārzemēs

10 gadi
Reitings 841
Reģ: 17.06.2011
Sveikas!
Pēdejā laikā visu laiku domāju par mācībām ārzemēs, doma ir sudēt Zviedrijā vislabāk Stokholmā, jo tur izglītība pat ārzemju studientiem ir iespējama bez maksas. Vienīgais uztraucos par to cik šajā valstī ir vidējās izmaksas mēnesi, jo es plānoju savienot mācības ar darbu, jo vecāki man nevaŗēs to man nodrošināt. Varbūt ir kāda, kas ir studējusi un strādājusi tur? Un vai vispār ir vērts mācīties Zviedrijā?
23.09.2012 16:14 |

Reitings 4
Reģ: 23.09.2012
Es pašlaik studēju Stokholmā. Pirms tam studēju franču zemē,jāsaka,ka cenas ir mazliet augstākas nekā parīzē. Bez darba nu ĻOTI grūti būtu.
Par dzīvošanu,vidējās izmaksas īrējot istabu ir ap 3000-5000 kronas.Kojās istabas sākot no 2900 aptuveni.Parasti viss ir iekļauts,gan ūdens,gan elektrība,internets.
Lai strādātu,zviedru valoda ir jāzin obligāti!!!!!! Ir te pāris cilvēku,kuriem ir superīgi CV un tml,bet bez zv.val. īsti nespīd nekas. Nu,ja vien ir paziņas un varbūt kādā restorānā traukus mazgāt un tml.
Bet tad vēl te būs visāda noņemšanās ar papīriem-zv.personas numuriem,registrēšanos un tml. Ja studēsi,tad nav tik sarežgīti.
Jā,kā jau te minēja meitenes,grāmatas jāpērk.Dārgi.
Ir iespējas dabūt valodas kursus,par kuriem tev maksā,bet tur ir vispirms jānokārto tas personas numurs un tad jāstāv rindā uz kursiem.
ar ēšanu ir tā,ka zviedri ir iemīļojuši taisīt mājās un stiept visu kastītēs līdzi. Manā skolā ir vairākas mikrenes un arī pat virtuve,kur vari mierīgi visu uzsildīt un pat kafiju uztaisīt,līdz ar to neviens neiespringst uz naudas tērēšanu pusdienām un tml. Kafija maksā skolā 15 kronas,tas tā ieskatam :D un transports ir dārgs. ja pērc studenta kartiņu uz mēnesi = ap 540 kronām vai tml. beigās tomēr neizskatās tik dārgi,ja zin,ka viena biļete(uz 1stundu) maksā 36 kronas.
23.09.2012 22:14 |

Reitings 4
ak,jā. un alus ir dārgs :D lētakais aliņš,ko varējām atrast ir 30 kronas (bārā).
23.09.2012 22:17 |

10 gadi
Reitings 841
LaPetite - super, beidzot atradu cilvēku, kas mācās stokholmā :D
Ja nav noslēpums, kurā skolā tu mācies? Un tu mācies angļu valodā vai arī zviedru?
Nu es jau uz nekādu spožo darbu neceru, vēlos tikai tā, lai pietiek pārtikai un lai varu samaksāt visus rēķinus, ceļam un varbūt lai paliek kaut kas mazliet tēriņam.
Un kā tur ir ar to bezmaksas izglītību, esmu lasījusi ka lai tam pieteiktos jākārto daudz un dažādi dokumenti kas ir ļoti laikietilpīgs process, vai tas tā ir?
Ehh, LaPetite man tev man liekas ir miljoniem jautājumu :D
23.09.2012 23:41 |

10 gadi
Reitings 841
Varbūt vēl kādai ir pieredze ar to ?
25.09.2012 00:17 |

Reitings 4
Nu,man ir savdabīgāka situācija,jo studēju mūziku,tāpēc bieži vien lietas nav tā,kā parastās skolās. Ir viena mājaslapa,kur ir jāpieregistrējas un tad jāizvēlas augstskola,kurā gribi studēt,var vairākas. Līdz kaut kādam termiņam jānosūta vajadzīgie dokumenti (kuri var nebūt zv.valodā,ir ok,ja ir angļu,vācu vai fr.valodās).
Ja sāksi laicīgi čekot to mājaslapu,viss būs skaidrs,vēl taču vienmēr var sazināties ar augstskolu,kurā gribi studēt,viņiem ir jābūt internacionālo studentu epastam vai tml.
Principā,lai dabūtu bezmaksas izglītību,ir vnk jānosūta pases kopija ar parakstu (jo tagad tiem,kas nav no Eiropas,ir jāmaksā par izglītību). Nu,un vēl jātiek tajā augstskolā iekšā :D
manā skolā "It kā" ir jāzina zv.val,taču uzņēma bez valodas zināšanām. Lietoju angļu valodu,it kā mācos arī zv.valodu,bet neatliek tam tik daudz laika,cik vajadzētu. It kā stundām vajadzētu būt visām zv.valodā,bet,paldies Dievam,ir vēl pāris zviedriski nerunājošie,tad pirmo mēnesi viņi angliski cenšās un tad lēnām pāriet uz zv.val.. Bet arī kā kurš pedagogs.
Par to darbu ir visgrūtāk,vari mēgināt sakontaktēt kaut kādas latviešu firmas,zinu,ka ir daudz mājas uzkopšanas jomā,bet tur algas esot nu tā. Man ir ar darbu savādāk,jo pagaidām strādāju daudz maz savā jomā,taču nevaru teikt,ka atalgojums ir apmierinošs,jo algu uzreiz novilka uz leju par to,ka esmu gados jauna+ NEzviedriete jeb bez zviedru personas koda un ID kartes. skumji,bet fakts.
25.09.2012 00:43 |

Reitings 4
Re,tā mājaslapa,kur Tev būs jāregistrējas,tur visa informācija angliski,domāju,ka būs skaidrs aptuveni :)
https://www.universityadmissions.se/intl/start
25.09.2012 00:46 |

Reitings 2230
Reģ: 29.01.2009
Skandināvu valstis ir dārgas. Studēju Dānijā.
Mani visvairāk šokēja dzīvokļu cenas + kādus viņi depozītus prasa!.. Joprojām mēģinu pierast. Pārtika arī dārgāka, bet ir arī produkti, kas lētāki, kā Latvijā (piens 4kronas, kas ir kādi 34sant.) and stuff. Pieļauju, ka Zviedrija ir vēl nedaudz dargāka par Dāniju, tā ka darbu vajag ofic ;)
Pagaidām velku uz iekrājumiem, bet kolīdz dabūšu cpr card, tā metīšos darbu meklēt. Bet, cik dzirdu, tad te vismaz nav tik grūti dabūt tos prastākos darbus (uz augstiem amatiem nepretendēju, jo vēl nezinu valodu).
Katrā ziņā, ja dodies uz Zviedriju, tad līdzi jābūt labai summiņai iekrājumu..lai ir par ko iekārtoties un iedzīvoties, kamēr kaut ko atrodi. Ap divām štukām, domāju.
25.09.2012 00:56 |

10 gadi
Reitings 841
LaPetite - liels paldies! Būs jāizpēta tā mājaslapa
25.09.2012 00:59 |

Reitings 1517
Reģ: 12.09.2010
Es jau esmu Skotijā, rīt sākas īstās lekcijas. Pagaidām šeit ļoti patīk :)
25.09.2012 02:29 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Vienu semestri pavadīju Stokholmā. Man kopumā nepatika. Izglītības ziņā gan bija tā vērts, bet dzīve šajā pilsētā nepatika. Rēķinies, ka, piemēram, transporta kartiņa maksā vairāk kā 60ls mēnesī, uz kopmītnēm rindā jāgaida vairāki gadi, līdz ar to visticamāk nāksies īrēt istabu vai dzīvokli, kas arī nebūs lēts prieks.
Daudzi latvieši Stokholmā strādā tīrīšanas firmās - uzkopj mājas, dzīvokļus un nopelna pat ļoti labi - bez zviedru valodas zināšanām. Ja esi gatava šādu darbu darīt, tad vari braukt, jo bez zviedru valodas zināšanām labu darbu nedabūsi.
25.09.2012 07:13 |

Reitings 48
Reģ: 16.09.2012
Labākais variants, ja ir atbalsts tai pus Gaujas, tad izdzīvošanas problēmas samazinās.
Vispār nedēļas nogalē pārvācos uz švēdiem. Iesākumā vien jānokarto ID un personu 4cipari, lai kļūtu par pilntiesīgu pilsoni.
25.09.2012 08:46 |

Reitings 17
Reģ: 30.08.2012
Sweika! Dziwoju un stradaju Zwiedrijaa! Nu waru trint droshi bez walodas darbu
neatrast seit!loti gruti, ja visi runa angliski, bet ja nemaki zwiedriski respekts nulle:(
Pasi zviedri nevar atrast darbu ar savu izglitibu!
Bet ja macies tew valsts maksa, nepareiksu precizi cik, jo katram savadak!
Dzivosanai minimali aiziet ap 700 ls, tad busi paedusi un dzivesvietu apmaksajusi!!!
Bet vienmer Jau var paveikties un atrast darbu un studet;)
25.09.2012 08:59 |

10 gadi
Reitings 115
Reģ: 25.11.2010
freya, kāpēc lai mājas tīrīšana būtu slikts darbs studentam? pietam, ja par to, piemēram, Dānijā vēl ļoti labi maksā.
25.09.2012 09:00 |

10 gadi
Reitings 841
Es arī uzskatu, ka uzkopšanas darbs nav nekas slikts, esmu jau iepriekš kaut ko līdzīgu darījusi un ar to var diezgan labi nopelnīt. Un es kā topošā studente jau nemaz neceru uz kādu ļoti augstu amatu, galvenais lai pietiek nauda.
Nauda man saistībā ar Zviedriju ļoti uztrauc, jo tā ir ļoti dārga valsts un nevēlos pamest studijas finansiālo problēmu dēļ.
25.09.2012 17:25 |

10 gadi
Reitings 841
Vēl? :D
27.09.2012 22:10 |

Reitings 1
Reģ: 10.01.2013
Ceļojošā tautskola Dānijā sadarbībā ar One World University piedāva unikālu iespēju ieskatīties mūsdienu sabiedrības problēmās un aktīvi darbojoties, kopā cīnīties pret nabadzību pasaulē.

Piedaloties programmā, jebkurš students attīsta iemaņas, kas noderīgas ne tikai darbam trešās pasaules valstīs (Āfrikā, Indijā), bet arī aptver plašākas iespējas jēgpilnai dzīvei 21. gadsimtā. Katrā programmā ir mērķi, ambīcijas un aktīvi pasākumi, kas jāīsteno gan individuāli, gan strādājot komandā.

Darbs un mācības multikulturālā vidē ar jauniem, interesantiem cilvēkiem no visas pasaules, kuriem ir viens mērķis - palīdzēt! Kopīgi mērķi, problēmu un prieku dalīšana, budžeta plānošana un atbildība par tev uzticētajiem pienākumiem. Lielu un mazu pasākumu plānošana, laba laika pavadīšana un kopīgs darbs, kas nes augļus!

Programmas, kurās tev ir iespēja piedalīties:

"Cīņa ar nabadzību" (18 mēnešu programma)
6 mēneši mācības un gatavošanās praksei
6 mēneši prakse, brīvprātīgais darbs Āfrikā
6 mēneši mācības, noslēguma eksāmeni

"Cīņa ar nabadzību + pedagoģija" (24 mēnešu programma)
12 mēneši mācības un gatavošanās praksei
8 mēneši prakse, brīvprātīgais darbs Āfrikā
4 mēneši noslēguma eksāmeni

Bakalaura grāds pedagoģijā (36 mēnešu programma)
2 mēneši gatavošanās ceļojumama uz Āfriku ar autobusu
4 mēneši ceļojums ar autobusu cauri Sahāras tuksnesim
3 mēneši iegūtās pieredzes analīze, informācijas izplatīšana Eiropā
6 mēneši strādājot, ceļojot, studējot, organizējot pasākumus lielākajās Eiropas pilsētās, veidot padziļinātu izpratni par Eiropas nacionalo realitāti
3 mēneši dari, ko uzskati par piemērotāko
8 meneši darbs, kādā no Eiropas skolām, izprotot un analizējot skolniekus, skolotājus un attiecības starp viņiem
4 mēneši studijas un gala eksāmeni

Ceļošanas pieredze un valodas prasmju uzlabošana! To visu tu vari iegūt pie mums, pievienojoties mūsu pulkam!

Sazinies ar mums [email protected], apmeklē www.lindersvold.dk
10.01.2013 14:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits