Rudens

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Straujiem soļiem tuvojas laiks, kad sarkanie un tekošie deguni būs tik aktuāli, kakla sāpes, negulētas naktis un viss dēļ kā, dēļ vājās imunitātes.. tamdēļ ierosinu tēmu, dalāmies kā spēcinam savu imunitāti, vai tie ir vingrojumi, kādi dušas rituāli, vai vasara nostaigāta ar basām kājām (iespēju robežās),pirtis, vai varbūt tomēr tautas labākie līdzekļi, medus, ķiploki?
Varu padalīties par sevi, jo agrāk atklāju peldsezonu un vēlāk noslēdzu, jo mazāka iespējamība, kad vispār slimošu. Katru vakaru istabu vēdinu un ja ir gana silts, logi ir atvērti. Rudenī nekas nevar būt labāks mājās sēžot uzvilkt vecmammas adītās zeķes un iemalkot kārtīgu pašvārītu upeņu tēju ... un vēl mazliet gremdējoties bērnībā atminos vectēvs man mazai esot smērēja lauku rupjmaizi ar lauku sālīto sviestiņu un grieza plānās šķēlītēs ķiploku, ja man būtu pieejama rupjmaize!!! Es to turpinātu arī tagad praktizēt, man ļoti garšo ķiploki :)
Un tātad kā ir ar jums? Ko varat ieteikt?
19.09.2012 17:15 |

Reitings 991
Reģ: 11.05.2012
Piekrītu par ingveru tējām, telpu vēdināšanām un citām lietām.
Bet man ir viena super recepte, kas vēl ne reizi nav pievīlusi, gadījumā, kad jūtu, ka temperatūra sāk celties (izmērot jau ir kādu 37,4), acis sāp un sajūta, ka d.rsā būs. Tad ņemu šņabīti (plauktā stāv speciāli šādiem gadījumiem), kā minumums 100 ml, vakarā pirms gulētiešanas iedzeru, tad ātri uz gultu, kamēr vēl neesmu noreibusi, un gulēt. Nākošajā dienā temperatūras un citu slimības pazīmju nav.
Visu pagājušo gadu šādi izvairījos no saslimšanas. :D
20.09.2012 14:38 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
Seleste vismaz iemesls iedzert ne :D
20.09.2012 14:44 |

Reitings 991
Reģ: 11.05.2012
nazic,
Protams! :D
20.09.2012 14:46 |

Reitings 1103
Reģ: 07.10.2011
1. Vēdinu telpas ļoti daudz.
2. Dzeru ļoti daudz siltas tējas, lai organisms izvada visus neforšumus.
3. Apēdu karotīti medus katru dienu.
4. Ikdienā ēdu pastiprināti dārzeņus/ augļus, kas satur C vitamīnu- kivi, apelsīnus, greipfrūtus, papriku. Dzeru ūdeni ar svaigu citrona jeb laima šķēlīti.
5. Man ir viena eļļiņa, ko draudzene uzdāvināja, kuras sastāvā ir eikalipts, mentols, tējas koka eļļiņa, lavanda. Man ir viens kabataslakatiņš, kuram ik vakaru uzpilinu 1-2 pilītes šīs eļļas. Vieglāk elpot, foršs miedziņš.

6. Naktī noteikti cenšos pagulēt savas 8h.
7. Pēdas turu siltumā- ja tās sanāk pasaldēt, tad iesnas garantētas.
20.09.2012 14:46 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
šoziem piekopšu Selestes recepti :D
20.09.2012 14:51 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Es zinu konkrētas lietas, kas mani saslimdina.

Ilgstoši esošas aukstas kājas (arī mājās plikas kājas uz grīdas), jūtama vēja plūsma uz kakla, sejas (mašīnā sēžot), kāda vispārēja nosalšana.
Ja notiek kāds no šiem apstākļiem, saaukstēšanās ir ar garantiju.

Viss, ko es daru, ir izvairos no tiem un problēmu nav! :)

Bet, kā jau te n-tās reizes esmu minējusi - mans superlīdzeklis ir Citrosept.
Zālīšu tējas lietoju ikdienā, neuztveru to kā ārstēšanos līdzekli, drīzāk profilaksei. Viss, kas dabīgs, nevar iedarboties momentā.
20.09.2012 14:58 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
o Seleste, es ar varu padalīties, es gan ne šnabi, bet man ir krājumos Melnais Balzāms, to tad ar karstu upeņu vai tumšo vīnogu sulu un gulēt :)
Kopumā man jāsaka maz slimoju, jo vēlu noslēdzu peldsezonu un ziemas periodā regulāri apmeklēju tvaika pirtis, profilaksei, meitenes jau minēja, es tāpat pašu plūktas vai pirktas kaltētas zālīšu tējiņas, medus, zaptes, ķiploki un regulāri maksimāli daudz uzturēties svaigā gaisā.
20.09.2012 16:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits