Tuvojas dzimšanas diena. Strādāju darba vietā, kurā kolektīvā ir 49 cilvēki. Te dzimšanas dienās ir pieņemts katram nākt ar savu puķi un apsveikt to cilvēku. Pēc apsveikšanas te visiem vienmēr ir bijis kāds cienasts, ko katrs paņem līdz un iet uz savu kabinetu turpināt strādāt galvu nepacēlis. :) Tādas lielas sēdēšanas nenotiek. Iedod puķi, savāc mielastu un tinās prom :D
Varbūt Jums ir kādas idejas ko varētu uztaisīt tādu ātri paņemamu un aiznesamu? Torti vai speķa pīrāgus īsti negribētos. :)
Uzcep kādu plātsmaizi - ābolkūku vai biezpienkūku... :) Ja āboli ir savējie tad dārgi nebūs... :) Plus žagariņus - izskatās labi un gardi, un daudz var sacept, izmaksas niecīgas :)
Man ar šodien bija :) , un man tas vienmēr sagādā stresu, bet nu es nopirku lielu arbūzu, tādus kā siera eklerīšus no Mārtiņa beķerejas, siera kūku un sarkanvīnu, palika vēl pāri, iztērējos 20Ls
Es parasti nesu uz darbu pasceptus piiraadzinus un plaatsmaizi!Visiem loti garso!Man ir daudzi koleegi ,kuri neeed cuukas galu!Pusi piiraadzinus taisu ar liellopu!Man liekas ,ka no cepumiem kuuka vareetu buut garsiiga,bet tas vizuaalais vareetu pieklibot , tad buutu zeel ,jo daudzi "eed ar aciim"!:)
Ja man tagad būtu svētki, es droši vien uzceptu ābolu plātsmaizi vai kādu kūku no āboliem. Taagad taču visādas interesantas receptes. Domāju, ka tu pat tiktu cauri ar tikai 3 plātsmaizēm. Vakar cepu pati, tagad parēķināju un man tā sanāca. :)
Bet varētu būt, ka traks darbs tik lielam kolektīvam pašai kaut ko gatavot. Arī augļi, pīrādziņi vai kādas maizītes būtu ok. :)
Biezpiena torte “Saule”.
3 apelsīni, 200 – 250 g biezpiena, 100 ml 35% saldā krējuma, 2 tējk. agara pulvera, 50 ml cukura, 1 tējk. vaniļas cukura, 100 g cepumu.
Nomizojiet apelsīnus un sagrieziet tos 0,5 centimetru biezās šķēlēs perpendikulāri daiviņām. Izklājiet ar tiem dziļas bļodas pamatu. Biezpienu saputojiet ar cukuru un vaniļas cukuru. Agaru sajauciet ar nelielu daudzumu no apelsīna izspiestas sulas, un uz mazas uguns vai ūdens peldē karsējiet 5 minūtes (vai sagatavojiet saskaņā ar instrukciju uz agara iepakojuma) , pievienojiet biezpiena masai. Pievienojiet biezpienam arī sadrupinātus cepumus un apelsīnu gabaliņus. Tad iecilājiet saputotu krējumu. Sagatavoto biezpiena masu lejiet bļodā ar apelsīnu šķēlītēm. Virsū lieciet cepumus. Tad torti atstājiet uz vismaz 4 stundām ledusskapī. Pirms likt galdā, izgāziet torti uz tortes pamatnes, sagrieziet 4 – 6 gabalos.
man atkal liekas foršāk, kad ir kanapē sāļais kopā ar augļiem, uz tā kociņa var smuki saspraust gan sieriņu, gan augli, dārzeni,olīvi, sēnīti,gan kādu gaļas gabaliņu. Un tad kādu pašceptu saldo maizi, piemēram.
DIO-maajas mes arii esam tagad taa saakusi uznemt cieminus uz taadu mazu paseedeesanu!No visa taa mazliet!Tur jau taa lieta,ka neviens jau neiet eest !Tas fans jau ir tajaas uzkodaas pat lielaaks,jo tad ir taada lielaaka izveele arii!:)
Kuuka varbuut labi izskataas ,bet taa keepa darbaa ar skiivjiem utt,un tad visiem obligaati kaut kur "jaapiezemeejas"!Taas uzkodinas ir vieglaak darba noteikti panemt vienkaarsi pirkstos -uzlikt uz salvetiites-kaut kaa taa...!Mums darbaa noteikti nebuutu iespeejama tortes eesana,jo visiem visu laiku kaut kur jaaskrien!!!:D
Emmanuelle, mums ļoti saskan šajā domas, es vispār esmu pret tortēm, tā man uzreiz kaut kas sitās no padomju laika atmiņā, kur darba viesībās mamma vai vecmamma gatavojās ar teju unikumu, žāvētu vistiņu, rosola bļodu un ko tik vēl ne.. kam tas vajadzīgs...
DIO-es arii atceros taas ballites!Rosols un vistina un trekna torte un beigaas neviens vairs nespeeja pakusteeties!:)
Man patiik ,ka pie mums veel ir taa,ka katrs ness kaut ko savu,kaut ko interesantu-daavanu vietaa!Mans viirs ir stingri pieteicis visiem cieminiem-nekaadas daavanas!Visi jau zin-nav nekaadu probleemu!Man patiik pagarsot citu tautu eedienus-interesantas uzkodinas!
Runaajot par kaut ko interesantu sakaraa ar eedieniem!Mana koleege vakar atveda no Afganistanas mandeles cukuraa!Tik garsiigas!Viniem halva arii esot loti laba-iista!Tas ir kaut kas ,ar ko vini ir loti lepni!:)