Pirmkārt, pērkot telefonu, jāskatās no kuras valsts tie nāk- visi nenāk no Ķīnas, vismaz tie, kurus pārdod oficiālie veikali/dīleri.
Tā kā es neesmu tik bagāta, lai pirktu sūdus, labāk aptuveni 20-30 ls piemaksāju un nopērku, piem., Elkorā nekā internetveikalā, jo:
- esmu satapusi cilvēkus, kuri iet uz garantijas remontu mttc, piem, ar kaut kādu mistisko kvīti,kurā pat lāgā nevar uzņēmuma nosaukumu salasīt, un par brīnumu, pašu uzņēmumu arī vairs nevar atrast un sakontaktēt;
-internetveikalos bieži tiek atvesti telefoni no lēto darba spēku valstīm, līdz ar to kvalitāte ir *** jeb nekāda;
-internetveikalos telefoni bieži vien nav pielāgoti lietošanai Baltijas valstīs,šeit, lietošanai LV :)
nopērkot normālā veikalā, kas ir oficiālais izplatītais- pat ja rodas kādas problēmas- ir kas palīdz, ir kur vērsties, kur sūdzēties un pret ko.
-ar internetveikaliem ir kā ar bitēm.
par interneta pieslēgumu- jā, smartfoniem ir forši, ja ir internets , es piemēram Tele2 esmu pieslēgusi internetu telefonā pa 5ls un daru ko un cik gribu neierobežoti ;)
p.s. uzreiz pasaku tām, kas neizprot izmantojamo GB apmēru- tie 50Mb kas tiek piedāvāti lielākajai daļai tarifu- der labi ja 2 dienām, sevišķi, ja tikko nopirki telefonu- tas veic visas iespējamās ielādes un atjaunošanas, tāpēc labāk uzreiz pieslēgt aptuveni 500 Mb vismaz.
mēnesī vidēji, lietojos internetu telefonā ar S2 aiziet kādi 400-600Mb