Situācija: Bija parāds Latvijas Gāzei, kurš bez brīdinājuma lietu nodeva Paus konsults. Taču nu parāds ir atmaksāt pa tiešo Latvijas Gāzei, kas notiek ar parāda piedziņas parādu?
Vispār viņiem vajadzēja pirms tam brīdināt nevis nodot lietu BEZ brīdinājuma parādu piedziņai. Lai zvana, uz to viņi arī dzīvo, uz IEBIEDĒŠANU. autorei iesaku,piezvani Gāzei un pasaki,ka esi nomaksājusi pamatsummu,lai slēdz lietu. paši tiks galā ar saviem piedzinējiem.
Siguci, ja tu paņem kredītu Swedbankā un tu nemaksā ikmēneša maksājumu, viņi nodod lietu piedzinējiem, tev jāatmaksā ne tikai Swedbank kredīts, bet arī soda procenti parādu piedziņas kompānijai. Saproti tagad?
Sibilla- parādu piedzinas firma var vajat pec tam mantiniekus ja tadi, vai ari slegt lietu. bet nu kursg tad slegs lietu, ja par to var nakt naudinja?ir dazhas iespejas vsp, ja ta ir kreditiestade tad pec tam "vajas" galvotaju.
par autores jautājumu-diemzhel paradu piedzinas firmas izdevumi ir jaapmaksa..ja iet strids par summas lielumu tad jacelj prasiba tiesa
man šķiet,kad viņi Tev neko nevarēs izdarīt,ja Tu pati atmaksāsi firmai naudu, jo viņi jau parādu nebūs piedzinuši. kāpēc gan par parādu piedzīšanu būtu jāmaksā parādniekam. loģiskāk būtu ,ja maksātu kādu summu firma,kura grib atgūt naudu no nemaksātājiem.
es atmaksātu parādu un neliktos vairs ne zinis. ja zvanītu, tad pateiktu-viss ir atmaksāts firmai. lūdzu, netraucējiet mani vairs!
Pardam ir noilgums 10 gadi.Tacu ja esi samaksajusi pa tieso kam biji parada, viss.Suti piedzinejus rata. Saki lai sudz tiesa, to vini nedaris.Jo nevares pieradit kur rodas lielie procenti, un izdevumio par teiksim vienu vestuli bezmaz 50 ls. Vinu reketa laiki sen cauri.Parsti izbrauc uz lošiem.:D
Šēka,LG paši samaksās par pakalpojumu,tieši tā. Parādu piedziņas kompānijām uzņēmums maksā noteiktu procentu summu no parāda summas tikai par piedzītajiem parādiem. tos procentus viņi paši skrūvē ,lai vēl papildus nopelnītu.
un,ja klients ir miris,tad lietu slēdz un parādu NORAKSTA!!!!!!!!!!!!!!! protams,ja galvotāji nav bijuši,es zinu,ko runāju.
Cik tad liela ir tā summa, kas jāmaksā PK?
Es viņiem (PK) arī neko principā nemaksātu - viņus tālāk ir pasūtījis drauga brālis un arī mana draudzene, kura nevar atmaksāt pilnā apjomā bankā paņemto mācību kredītu. Kā d*rst šos pasūta un vienojas ar REĀLO parāda devēju, iestājas svēts klusums. Protams, abās reizēs PK saka, ka sūdzēs tiesā, bet abos gadījumos pagājuši jau 2.5 gadi un nekādas tiesas kā nav, tā visticamāk nebūs - PK tikai meklē lohus, kas maksās. Cik Bez Tabu un tādos detektīvraidījumos nav bijuši stāstiņi par PK, bet cilvēki tāpat maksā.
Daži parādu piedziņas uzņēmumi cenšas pēc iespējas iebaidīt parādnieku, lai tas piekristu sev neizdevīgiem nosacījumiem. Parādnieka „apstrāde” - maldināšana par izdomātām iespējamām sekām, lai panāktu pēc iespējas lielāku pretimnākšanu, ir negodīga komercprakse, kas ar likumu ir aizliegta.
Komercprakse ir negodīga, ja tā ir maldinoša, agresīva, ar mērķi piespiest patērētāju piekrist sev neizdevīgiem līguma vai tā maiņas nosacījumiem. Praksē ir nācies pārliecināties, ka bieži cilvēkiem tiek draudēts, ka tiks atņemta viņu pietiekami attāliem radiem piederoša manta vai, piemēram, policija iesaistīsies parāda piedziņā utt.
Jāatceras, ka parādu var piedzīt tikai zvērināts tiesu izpildītājs (valsts amatpersona), ja tam ir tiesas spriedums par saistību piespiedu izpildi.
un iebiedēšanas taktika ir ar tiesu,jo cilvēkam liekas,nu tik parāds augs, tieši otrādi,tiesa piedzīs pamatsummu+ nelielus valsts noteiktus tiesas izdevumus,bet summa mistiski nebūs trīskāršojusies, to nosaka likums,ka nevar uzskrūvēt no 8 ls parāda 1500Ls kā viņi parasti to dara,tātad tiesā samaksātu mazāk kā piedzinējam,bet cilvēkam psiholoģiski liekas,ka tiesa,tas ir nopietni!!!!:D