Ko garšīgu varētu uztaisīt no gailenēm?
Gribēju gardu gaileņu mērci, bet man liekas,ka es neprotu. Negribu sabojāt sēnes.
Pastāstiet, kā jūs gatavojiet?
Jēziņ, tikko sacepu kādus 8kg gaileņu arī ziemai tā piebesija jau. :D Vienkārši apcep gailenes, lai pannā vairs nav nekāds šķidrums un vēlāk jau pievieno saldo krējumu, sāli un piparus, viss.
lai mērce būtu biezāka, tad kad gailenes apcepušās un šķidruma gandrīz nav, tad var pārkaisīt viegli gailenes ar kādām 2 ēd. karotēm miltu un tad lēnām iemaisīt, un tad liet saldo krējumu :)
Ar miltiem sēnēm būs tādas glumas. Man šausmīgi tas nepatīk.. es 18 gadus neēdu sēņes, jo nepatika tas, ka tās ir glumas. Un drauga vecmamma vienreiz uztaisīja bez miltiem un teica, ka no miltiem tās paliek glumas. Tagad ēdu ar gardu muti sēņu mērcītes tikai ar saldo krējumu.
Nē, manuprāt, ar skābo krējumu nebūs tas. Skābais nav tik šķidrs un trekns, un tā smuki nesabiezēs, un garša pavisam cita.
Pērc vien saldo un sanāks izcila mērcīte, kā jau Hayden rakstīja
es vēl piecepu klāt smalki sagrieztu sīpolu. un jā, miltus sēņu mērcei nelieku. manuprāt, tur īsti nevar neko sabojāt anyway.
es tieši domāju, kur varētu sazīmēt gailenītes, tāāā sagribējās.. es esmu sēņu addict's, kopš es sevi atceros. :D