IZMISUMS.kur mācīties pēc 9.klases, Rīgā?

Reitings 170
Reģ: 04.08.2011
Sveikas meitenes..Tuvojas jau septembris,bet es vel neesmu izdomājusi ,kur es vēlos mācīties.Tas noteikti būs Rīgā(pamatskolu pabeizu Cēsīs),bet par skolu nevaru izlemt.Tas ir tik sarežģīti ,viena pati netieku galā,vecāki tālu prom.Daudzi saka ,ka parastā vidusskolā nav jēgas mācīties ,ka labāk ir mācīties kādu profesiju jau uzreiz.Bet es arī nezinu ,ko vēlos darīt,ar ko nodarboties...Daudzi saka ,ka tūrisms ir laba sfēra ,bet es pati nezinu ,vai to vēlos. Tāpēc es ,Jūs meitenes,kas ir izgājušas cauri šim ,lūdzu,padalieties savā pieredzē ..Tas man ir tik ļoti svarīgi.
10.08.2012 22:08 |

Reitings 7
Reģ: 11.08.2012
Varbūt, ka der veikt pamata plānošanas darbību - samest visas vēlmes ar svara koeficientiem kā aiļu (barbariski tulkojot: kolonnu) virstakstus (piemēram,
obligāta fizika -5;
prestiža skola +6;
iespēja turpināt studijas kā tūrisma informācijas sistēmas administratorei +7;
iespēja turpināt studijas biznesa augstskolā kā tūrisma uzņēmuma vadītājai +8 utt).
un kā rindas izveidot pieejamās skolas

un tad ar vienkāršas matemātikas palīdzību atrast labāko pieejamo skolu :)

runājot par pieejamo - termiņi ir termiņi, bet ir jau arī laikam individuāli izņēmumi..

+bieži vien cilvēki (lasi: es un mani 2 labākie draugi/dzenes) ierobežo vēlmes realizācijas iespējas pārāk koncentrējoties uz kaut kur iegūtiem, nokopētiem (autortiesību pārkāpums!!) vai vnk apzināti izvēlētiem stereotipiem, iedomām utt.

Īsumā: ja man būtu otrā iespēja dzīvot, es, kamēr vēl zem vecāku spārniem, ietu
vakara vidusskolā (cik man zināms, nav jāgaida ntie gadi, lai tur tiktu :D, taču laikam jau fizika+ķīmija būs gan tur :(),
kamēr pa brīvo laiku meklētu un realizētu savas ķītrās naudas pelnīšanas idejas :D
Rūgtā dzīve: Tagad sanāk tā, ka lielāko dienas daļu nākas pelnīt naudu citiem (lai pašam/ai būtu ko ēst utt utjpr), kamēr mazāko (ja neesmu jau izpumpēts/a dienas laikā ) veltu mūsu ideju ģenerēšanai un realizācijai :)
P.S. kā es te nokļuvu, nav ne jausmas :D, bet ceru, ka vakarskolas ideja ir kkas no citas puses ;)
11.08.2012 03:09 |

Reitings 1791
Reģ: 17.11.2011
Es arī mācījos saucamajā profenē, un visi vidusskolas mācību programmas priekšmeti bija jāapgūst - gan fizika, gan ķīmija utt.
11.08.2012 07:54 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Iesaku Tev gadu pamācīties savā skolā, kura, cik man zināms, nemaz nav tik slikta, bet pēc tam tad doties meklēt brīvas vietas labajās Rīgas skolās uz 11.klasi.
Lai gan, ja vēlies mācīties profesiju vidusskolā, tad to dari. Profesionālajā vidusskolā man gan liekas, ka nav par vēlu iestāties. Bet tur gan vajag pārliecību, ka Tev tieši to gribās, citādāk besīs mācīties.
11.08.2012 08:06 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Es iesaku profeni, pati nožēloju, ka norullēju videni, tad bakalauru, bet jēgas nekādas, jo humanitārie bakalauri tagad ir pielns, visiem darba ta pat nav. Piem, ja tev ir profesija grizieries, tad ej un strādā frizētavā - pelni naudu, ja tev ir bakalaura grāds uzņēmējdarbībā, bet nav piķis lai uzsāktu biznesu, tad darbu ar kuru nopelnīt ir grūti atrast, jo darba devējiem ir apnikuši cilvēki, kuri it kā māk visu, bet neprot neko.
11.08.2012 10:39 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Pilnībā saprotu meitenes vēlmi mācīties Rīgā un ja saprotu pareizi, tad tam nav nekāda sakara ar izklaidēm un tusēšanos nonstopā. Rīgā tomēr ir krietni vien savādāk nekā kādā nomaļā pilsētā, kaut vai Cēsīs. Man, kad bija jāizvēlas kur mācīties pēc pamatskolas, visi teica, lai neeju uz profeni - esot sūdīgi. Laikam tomēr nē. :D Noteikti izvēlies humanitārās klases, ja iespējams. Es savu vidusskolu atsēdēju bezjēgā, var teikt neko neiegūstot. Fufelis bija.
Iesaku palūkoties RTV, tuvu centram īsti nav, bet aizbraukt viegli.
11.08.2012 10:45 |

10 gadi
Reitings 3077
Reģ: 05.09.2010
Mācījos profesionālajā vidusskolā par floristi, fizika man nebija, bet ķīmija gan bija un arī tikai 2 gadus. :p
11.08.2012 12:57 |

Reitings 5395
es nelasīju visu, bet nu vai tiešām divu gadu laikā, nebija iespēja sarunāt ar ķīmijas, fizikas skolotāju konsultācijas, kur neskaidro izskaidro? Vai nebija iespējams apmeklēt privātstundas?

Biki zini nolaidība un beģt no tiem priemkšmetiem tikai tādēļ, ka nevari sarunāt kā pieaudzis cilvēks, lai palīdz iemācīties ir bezatbildīgi. Pie tam pirmajos divos gados māca tikai ļoti, ļoti nedaudz no visa! To vēl var atgūt pusgada laikā! Vajag tikai gribēt, bet gribasspēka te nav!!!
Jā skarbi, bet patiesība!
11.08.2012 13:22 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
aisse, kādēļ tērēt savu spēku un enerģiju uz to, kas pilnībā neinteresē, ja ir iespēja to vienkārši neapgūt?
11.08.2012 13:41 |

Reitings 890
Reģ: 31.01.2012
1. Es nesaprotu, kas Rīga ir kaut kāda zelta bedre? Gribi izmukt no vecākiem? Tāpat kādam tevi ir tai Rīgā jāuzutur!

arī nesaprotu to raušanos uz Rīgu. galvenais - Rīga, centrs un viss.. par mācībām pilnīgi nospļauties , tad kāda jēga uz Rīgu rauties? tikai tāpēc, ka tā ir Rīga, tā ir g-pilsēta, viņa ir liela un forša? padomā, ko tu ar to visu dzīvē sasniegsi.. pati vien vainīga, ka nemācījies to fiziku un ķīmiju, jo jebkurā vidusskolā tev viņu mācīs un, ja tu iesi uz profeni, tad liela iespēja, ka arī jebkurā profenē viņu mācīs, varbūt ne tik ilgi kā vidusskolās, kurās šie priekšmeti ir visus 3 gadus, bet 1-2 kursā noteikti būs! ;) tev ir ļoti nenopietna attieksme pret savu izglītību , tāpēc es tev silti ieteiktu palikt vien savā pilsētā un pabeigt vidusskolu, ja jau tev šāda domāšana ir tagad, kas tad būs pēctam, kad dzīvosi tajā Rīgā? un nevajag bēgt no tās ķīmijas un fizikas, tas ir ļoti nepareizi, ir jāstājas tam pretī , nevis jābēg no tā ;)
11.08.2012 14:11 |

Reitings 5
Reģ: 09.08.2012
Es gan vairāk piekrītu aisse Z-O. Dope ja meitene aiziet uz kādu no noteiktām profesijām un pēc laika saprot ka tas ir galīgi garam, tad tas ir vel stulbāk nekā pamācīties fiziku un ķīmiju kas vidusskolā nav tik sarežģ'īta. Visās skolās skolotāji nāk pretī ja skolnieks to vēlas.
11.08.2012 14:14 |

Reitings 5395
Dope - Tu 14-15 gados skaidri zināji, kas TEV neinteresē un nav vienīgi tīņa iespīts, iegriba un neizdarība?
11.08.2012 15:06 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Tā kā man absolūti neinteresēja un negāja ekstaktās zinātnes, izvēlējos pēc 9.klases pāriet uz dabaszinību novirziena klasi, kur mācija elementāri un visādas figņas nebija ne jāzin, ne arī kas baigi jāzubrās. :D Bet skolotāja bija stingra.
Nav jēgas mācīties to, kas nepatīk un neiet. Kad satiku bijušos pamatskolas klasesbiedrus, tie tik šausminājās par grūto fiziku, bet priecājās, ka ir nospēruši no paralēlklases kontroldarbu. :D
Labajaās skolās vairs netiksi, pamēģini ievākt informāciju par mazāk prestižajām.
11.08.2012 15:12 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Ak jel, tieši tā 14-15. Izklausīšos pēc vecas grabažas, bet tāpēc nav ko tur auklēties, senču vietā es jau sen būtu iebāzusi labā skolā un mācies, mīļā, nevis te dažas nedēļas pirms māc. gada sākuma dotu vaļu pašai saprast, ko vēlies no dzīves, ko ne, nesapratīsi tapat, tici man. Pēc videnes tad vari štukot, bet tagad, nu bērns vēl, kam ir sapnis par Rīgu un tas ir viss, kas viņai ir.
11.08.2012 15:18 |

Reitings 204
Reģ: 17.06.2012
zvģ,tur vēl var tik, var mācīties valodas, vislabāk iet uz matemātikas klasi
11.08.2012 15:22 |

Reitings 937
Reģ: 11.11.2010
Nelasīju visus komentārus, bet nu iesaku iet uz profeni. Tur nav ne ķīmijas, ne fizikas. 1. gadu tikai dabaszinātnes. Iegūsi vismaz kaut kādu profesiju nevis nobumbulēsi 3 gadus. Pati mācījos Rīgas Tūrisma un tirdzniecības skolā un apguvu tūrisma komercdarbinieka profesiju. Tiešām neiesaku iet studēt tūrismu, jo Latvijā šī profesija nav pieprasīta un ar profenes izglītību vari nemaz necerēt iegūt darbu.
11.08.2012 15:27 |

10 gadi
Reitings 832
Reģ: 02.10.2010
Man jau šķiet, ka nav jēgas iet uz profeni, jo tāpat ar šādu izglītību reti kuram izdodas dabūt darbu, kur nu vēl kaut cik normālu. Varbūt arī vidusskolas 3 gadi ir diezgan liela atkārtošana un nevajadzīgā apgūšana, taču vairumā vidusskolu iemāca disciplīnu, vēlēšanos kaut ko sasniegt, arī zināšanu līmenis ir daudz augstāks. Profenēs šie četri gadi aiziet tusējot, dzerot un gandrīz visi skolēni elementārākos priekšmetus zina ļoti sliktā līmenī- tāpēc jau centralizētajos eksāmenos vidusskolēni paļaujas, ka iegūs labus līmeņus pateicoties aprobežotajiem profeņu skolēniem. Nesaku, ka tā ir 100% gadījumu, taču visās man tuvākajās, zināmajās profenēs tā ir patiesība.
11.08.2012 17:20 |

Reitings 2482
Reģ: 18.07.2012
iesaku pabeigt vidusskolu Cēsīs.. tāpat visi ceļi, agrāk vai vēlāk, bet lielākoties ved uz Rīgu un augstskolā varēsi studēt Rīgā
11.08.2012 17:25 |

Reitings 6
Reģ: 10.08.2012
Sveika, man bija taada pati probleema. Divas nedeeljas pirms skolas iesniedzu dokumentus. Aizgaaju uz tuurismu, bet ja godiigi tagad nozeeloju. Ja nezini ko iisti gribi, ej uz vidusskolu. Veiksmi. :)
11.08.2012 17:31 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
ehhh buutu man tava problema
11.08.2012 17:33 |

Reitings 7781
Reģ: 12.11.2010
vidusskola
11.08.2012 17:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits