Veģetārisms

Reitings 101
Reģ: 29.01.2009
Sveikas!
Pirmakārt, lūdzu atsaukties tām, kuras patiešām zina.
Tātad man ļoti interesē veģetārisma ietekme uz veselību, vai veselība pasliktinās? Piemēram, ja atsakās pilnīgi no gaļas, zivīm olas un tā tālāk, no visa, kas nāk no dzīvnieka valsts, veselība pēc laika nesāk klibot? Jo, ja ņem kaut vai uztura piramīdu, no veselas-lielas iedaļas atteikties, vai mēs nekaitējam paši sev?
Lūgums, dalīties savā pieredzē arī veģetārietes! :)
Liels paldies par atbildēm! :)
06.08.2012 17:00 |

Reitings 662
Reģ: 06.07.2012
manā skatījumā, tas viss nav godīgi, mēs ,cilvēki, varam izvēlēties. ko ēst brokastīs, pusdienās, vakariņās, nu lielākā daļa ,protams, bet dzivnieciņi tā nevar , arī viņiem ir savas ģimenes, kas viņus mīl! jā, daudzi uzskatīs, ka esmu stulba, bet nu! Un tāpat arī ar zivīm.
06.08.2012 18:56 |

Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
kortnija,

jā, taisnība, bet ir tik ļoti daudz 'veģetāriešu' , kuri neēd gaļu, bet tai pat laikā staigā ādas apavos, vai neēd liellopus, bet ēd putnus, mājās aitādas paklājiņš un ādas naudas maks. Ja vēl nekarinātu sev klāt to birku - veģetārietis, tad lai jau, bet karina. Tas ir smieklīgi!
06.08.2012 18:57 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
vispār cilvēks ir zīdītājs nevis plēsējs un kā zināms zīdītāji gaļu neēd!
06.08.2012 18:58 |

Reitings 2304
Reģ: 06.12.2009
Vai ne kortnija. :D Pie tam es nezinu nevienu, kurš ar to zīmētos. Reizēm pat žēl, ka cilvēki uzreiz nepasaka, jo tā parasti ir tāda forša sarunas tēma "o, es arī esmu veģetārietis" un tad nepazīstamiem cilvēkiem ir vairāk par ko runāt. :D

Queen, nepārspīlē, jo jāņem vērā to, ka par veģetārieti var kļūt daudzu dažādu iemeslu dēļ, es pazīstu vairākus, kuri nav nekādi dzīvnieku aizstāvji. ;) Viņi vienkārši uzskata, ka gaļa cilvēka organismam nav veselīga un vēl sazin kādi iemesli. Tāpat zinu tādus, kuri ir piemēram, pret jaunu kažokādu valkāšanu, taču pret vintage/lietotiem viņiem nekas nav un tamlīdzīgi. Veģetārietis pēc definīcijas nav nekāds dzīvnieku tiesību aizstāvis, tas ir vienkārši cilvēks, kurš neēd gaļu un viss.
06.08.2012 19:00 |

Reitings 821
Reģ: 23.04.2011
Cik zinu tad vegāni ir tie, kuri ļoti rūpīgi skatās uz to, lai arī sadzīvē neizmantotu neko, kas kaitē dzīvniekiem.
06.08.2012 19:01 |

Reitings 636
Vegāni nenēsa ādas apvaus un citas lietas no dzīvniekiem!
06.08.2012 19:03 |

Reitings 7596
galju needu 12 gadus,zivi labi ja 1x gadaa un olas arii needu,vienigi tad ja vinas kkur iegatavotas iekshaa.juutos labi un nav velme bijusi galju atsakt lietot!pietam analizes katru gadu veicu un nekaa netrukst :) zinu ko eest lai pilnvertigi dzivotu!
06.08.2012 19:25 |

Reitings 662
Reģ: 06.07.2012
queen , nu cilvēki, jā, ir dažādi, bet nu visi nav tādi.
es nestaigāju ādas apavos utt. Kā jau pati iepriekš minēji, veģetārisms un vegānisms nav tikai ēšana, tu paraksties uzreiz arī uz daudzām citām lietām! ;)

Lou ,es arī nezinu nevienu. Biju Zvērā un tur bija tā veģetāriešu un vegānu telts , tik foooorši vienkārši varēja parunāties! :) dabūju ēdienu pa brīvu arī , haha
06.08.2012 19:38 |

Reitings 213
Reģ: 12.10.2010
Esmu veģetāriete, mana veselība vairāk kā piecus gadus nav pasliktinājusies, bet zini, tas ir katram savs, jo draudzenei pateica, ja viņa neēdīs gaļu varēs gulēt slimnīcās...
Bet katrā ziņā, kopš neēdu gaļu jūtos pavisam savādāk :)
06.08.2012 19:41 |

Reitings 101
Bet kā ir dzīvot kopā ar vegānu? Jo, piemēram, ēst gatavošana ir manā ziņā, un tagad pilnībā nezinu, ko lai gatavoju. Es neēdu visu, jo man daudz, kas negaršo. Tagad sāku domāt, ka būs jāgatavo divi dažādi ēdieni- tas, kas garšo man un tas, kas nepieciešams viņam.
06.08.2012 20:09 |

Reitings 86
Periodiski pārtraucu ēst gaļu, bet pārsvarā iepriekš uzturā lietoju tikai vistas gaļu, tagad nu jau vairāk kā gadu uzturā gaļu nelietoju, taču ēdu zivis, sevi par veģetārieti nesaucu, tas ir tikai termins, lai liktu apkārtējiem bolīties uz tevi kā uz jukušu. Jūtos daudz labāk, tīrāk, man tas ir arī dzīvesveids, jo interesējos par ezotēriku, daru tā kā jūtos harmonijā ar sevi un savu ķermeni, šobrīd labāk ir bez gaļas.
06.08.2012 20:09 |

Reitings 86
Man ļoti patīk gatavot, taisu arī gaļas ēdienus, lai gan jūtu, ka piem. ar rokām aiztikt cūkas vai liellopa gaļu nav patīkami, toties no vistas varu visu ko uztaisīt, gandrīz nekad negaršoju gatavošanas procesā, bet vienmēr viss ir sanācis garšīgs. :)
06.08.2012 20:11 |

10 gadi
Reitings 1554
Aaaa, garšo gaļa un ēdu to... Cilvēki jau no alu laikmeta ir ēduši gaļu, arī vecmāmiņa vienmēr audzējusi vistas, cūkas u.t.t., tapēc uzskatu, ka tas ir normāli! Man liekas, ka pasaulē tas ir iekārtots un viss!
06.08.2012 20:16 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
nazic - visi tie, kuri ziizj pienu no maates pupa, ir ziidiitaaji, taadus pleeseejus kaa vilks, lauva, tiigeris ieskaitot.
cilveeks, taapat kaa lielaakaa dalja primaatu, ir viseedaajs. ne pa velti mums ir zobi ar nelieliem ilkniishiem un piemeerotu virsmu gan zaljumu, gan galjas eeshanai. ja cilveeks buutu tiiraakais zaaleedaajs, tad mums tie zobi buutu plakani, kaa govij.
ja es nedabonu savu galjas gabalu, juutos fiziski slikti - truukst energijas, sliktaaks miegs utt. jo lielaaka fiziskaa slodze, jo vairaak organisms prasa galju. vislabpraataak eedu pusjeelu vai jeelu,smalki sakapaatu steiku un vegetaarieshus laikam nekad nesapratiishu liidz galam.
07.08.2012 02:10 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Man sanaca ta - kad saku "mest nost" svaru, neko ceptu vairs est nevareju(un needu vel sodien), ta rezultata man palika tikai varita gala, kas, manuprat, ne pec ka negarso, jo nekadas merces jau ari nevar, kur daudz sals, tapec tagad vienkarsi galu vairs praktiski needu, man nepatik ta "plika" galas garsa, aizstaju ar zivim :) Un noteikti uzskatu, ka tas ir murgs teikt - musu platuma grados bez galas nevar, var! Nu nav gala nekas tads, ko nevar uznemt citadak, bet seit nav patiesibas, tas vienkarsi ir dzives cels - ar galu vai bez un abi ir labi.
07.08.2012 09:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits