Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

želeja...

 
Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Man ir dāaaudz jāņogas, gribas uztaisīt to želeju no kuras ziemā var taisīt dzeramos sajaucot ar ūdeni.... bet nav ne jaumas kā... un vai tā ir tāpati ko liek uz kūkām vai kā savādāk gatavojama... nav sajēga ēstagatavošanā.... varbūt varat ielinkot kādu recepti? Man bail sajaukt ar kaut kādām citām želejām ( ja vispār ir atšķirība)
06.08.2012 14:56 |
 
Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Želeja? Nekad nebiju dzirdējusi!
Mēs tecinam sulu :)
06.08.2012 14:58 |
 
10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
http://cetrassezonas.lv/lv/receptes/konservesana/recipe.php?id=19695

es sapratu kko tādu
06.08.2012 15:00 |
 
Reitings 222
Reģ: 06.02.2012
Tā nav želeja, tas ir sīrups, kas ir nostāvējies un ieguvis līdzīgu konsistenci želejai. Sīrupus parasti taisam tvaicējamā katlā.
06.08.2012 15:02 |
 
Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Tikko vēl laukso taisījām, recepti ņēmām no vecas pavārgrāmatas, sameklēšu, ierakstīšu.


Es šokā, kā var nezināt jāņogu želeju! :O
06.08.2012 15:03 |
 
Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
paranoid

tas izklausās kas tuvu tam, bet tiešām ir tik sarežģīta visa tā padarīšana? Nav kāds vieglāks veids?
06.08.2012 15:05 |
 
Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
mana mamma taisa želeju, bet nezinu kā:)
06.08.2012 15:06 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Mmmm.... jāņogu želeja ir viens no bērnības mīļākajiem našķiem. Ļoti patika taisīt zaptsūdeni tieši ar želeju, ātri maisīt ūdeni un skatīties kā želeja sašķīst aizvien mazākos gabaliņos. Neizšķīdušos tad ar karoti izēdu :) Ai, kā tagad sakārojās.

Un tas nav sīrups, tā ir tieši želeja.
06.08.2012 15:06 |
 
Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Atradu -
1kg svaigu jāņogu, 1kg ievārījuma cukura, citronskābe.

Ar koka karoti sastampā jāņogas, liek tīrā marlē un izspiež sulu ( mēs izmantojām speciālu aparātu sulas iegūšanai). Sulu lej māla vai emaljētā traukā, pievieno cukuru, un, lēni maisot, cukuru izkausē. Sapilda nelielos traukos (burkās) un tur vēsumā.
Sanāk riktīga želeja. Ziemā ņommīgi ar pankūkām!
06.08.2012 15:07 |
 
Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Libra

a kā tavu želeju taisa?
06.08.2012 15:09 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Nezinu :D To zina tikai mana ome. Viņa visādas tādas lietas taisa. Es tikai ēdu :D
06.08.2012 15:10 |
 
Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
queen

a tur jāvāra nav neko? un kā emaliētā traukā tas cukurs kūst?


/ man blondīnei nepielec :D
06.08.2012 15:10 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Tās želejas taisa ar ievārijuma cukuru. Nekas sarežģīts! Ievārījums no tā nesanāk (tāds kā pierasts- šķidrs un salds), bet viss sarec želejā!
06.08.2012 15:10 |
 
Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Roxy, visa doma ir - izspied sulu, pieliec cukuru un vāri. Pildi burkās, atdzesē un ēd.
06.08.2012 15:10 |
 
Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
aaaaa skaidrs... paldies :)
06.08.2012 15:11 |
 
Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Es pārrakstīju recepti no grāmatas, tas trauks ir vnk liels katls un javāra uz lēnas uguns. ;)
06.08.2012 15:12 |
 
Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Aaaa un ja man mājās daudz parastais cukurs? tas jāliek cik saprotu vairāk nekā tas spešalais ievārijuma... bet cik???
06.08.2012 15:12 |
 
Reitings 991
Reģ: 11.05.2012
Mana mamma taisa šādi:
Saliek jāņogas ar visiem kātiem (nomazgātas) katlā un uzkarsē, bet neatceros vai uzvāra vai tikai uzkārsē. Atdzesē (tā lai nav karsts) un car marli izspiež sulu.
Sulu salej katlā un pieliek cukuru (ja parasto, tad svara attiesībā sula:cukurs --> 1:1,5, ja ievārījuma cukuru, tad attiecīā 1:1). Sulu kopā ar cukuru uzkarsē, protams, maisa, lai cukurs izkūst. Salej burkās un aizvāko.
06.08.2012 15:17 |
 
Reitings 2569
Reģ: 16.07.2012
Ievārījuma cukurā ir pievienots pektīns no ābolu sēkliņām. Tas ļauj cukura daudzumu ievārījumā samazināt uz pusi, bet vārīt ievārījumu tikai piecas minūtes.


http://www.dansukker.lv/lv/receptes/ievārījums_-_marmelāde/pikantā_jāņogu_želeja.aspx
06.08.2012 15:19 |
 
Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Sasodīts tikko apskatījos ledusskapī... mamma ir jau apbērusi tās ogas ar cukuru...

a ko lai tagad dara?
06.08.2012 15:35 |
 
Reitings 3273
Reģ: 16.06.2012
Es domāju,ka nekas,ja ogas ir apbērtas ar cukuru. Mana mamma arī vienmēr apber, ja netaisa uz reiz, bet vēlāk visu gatavo kā parasti :) Manuprāt, princips nemainās.
06.08.2012 16:14 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits