Attiecības ar...ēdienu.

Reitings 188
Reģ: 08.04.2012
Ir šeit daudz diskusijas par ēdienu,cik tērējam naudas,kas garšo,kas nē, bet kādas ir jūsu attiecības ar ēdienu? Vai tā ir tikai ikdienišķa degviela,nepieciešamība,lai varētu darbotos, vai tomēr sava veida baudījums? Vai taisot ēdienu sev vienai,piemēram,lūkojat,lai viss būtu estētiski skaisti un šķīvja,vai galvenais ir,ja ne gluži samest visu kaudzē,tad uzņemt enerģiju,apmierināt izsalkumu un viss?
02.08.2012 15:11 |

Reitings 473
Reģ: 16.07.2012
Vispār ēdiena izvēlē uzticos organismam- ja tas prasa, tad ēdu. Bet man ļoti patīk gatavot, īpaši brokastis savam vīrietim, kuras mēs abi saucam par sirsniņbrokastiņām, jo iegājusies ir tāda tradīcija, ka, lai ko mēs ēstu, ēdienā ir sirsniņa kaut kādā veidā, ar garšvielām, zaļumiem vai kaut kā tā. Nu kā var negribēties ēst kaut ko tik skaistu? :d
Bet tomēr ēdienā man galvenais ir garša. Varu ēst arī tādas lietas, kas galīgi nav pievilcīgas, bet ja garša ir laba, tad man ir labi.
Bet katrā ziņā ēdiena garšu nebojāju ar garšvielām un piedevām, priekšroku dodu svaigam ēdienam, bez majonēzes, kečupa un vegetām, pat sāli gandrīz neberu, piparus tikai dažreiz. Vienīgais, kas nebojā mana ēdiena garšu, tas ir krējums. :) Tā kā manam vēderam un arī prātam baudāms ediens ir dabīgs un svaigs, mazkaloriju nu vai vismaz tik gardi pagatavots, ka kalorijas aizmirstas. :)
02.08.2012 15:43 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Vispār dikti svarīgi, lai ēdiens būtu ne tikai gaumīgs, gards un skaisti sakārtots uz šķīvja, bet man ir svarīgi arī galda klājums. Man ir ieaudzināta kultūra, pat pie pusdienām, galds tiek servēts, ir salātu šķivītis, maizes šķīvītis, sviesta nazītis katram, ūdens glāze un atevišķi dzērienam glāze, ļoti būtiski, lai viss izskatītos gaumīgi, ļoti svarīgi ir ziedi uz galda, maizes groziņš u.t.t. Patīk ēdienu skaisti sakārtot uz šķīvja, pat ja tā ir tikai maizīte un salāti, nepatīk sasviests ēdiens uz šķīvja un fonā jābūt vieglai mūzikai, tv jābūt izslēgtam, jo ēdienreizes ir bauda un ēdiens ir jabauda ar acīm, nevis jāļauj vērot ziņas fonā tām.
02.08.2012 15:46 |

Reitings 6324
Reģ: 29.01.2009
Man ne ar ko nav tik tuvas attiecības kā ar ēdienu, mīlu, dievinu, ēdu :D
Nekas man nesagādā tādu prieku, tādēļ diētas ir nevis elles moka, bet vienkārši neiespējamas :D
02.08.2012 15:46 |

Reitings 48
Reģ: 01.08.2012
Izskatās, ka Dio ir filmas saskatījusies. Tik snobiskā un garlaicīgā vidē ēst katru dienu-šausmas.
02.08.2012 15:49 |

Reitings 4703
Izskatās, ka Dio ir filmas saskatījusies. Tik snobiskā un garlaicīgā vidē ēst katru dienu-šausmas.

paaudzies, bet labāk turpini spēlēties ar lellēm.
02.08.2012 15:52 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
man garšo ēst! un ar to ir izteikts viss - es tiešam varētu visu dzīvi ēst :D neēdu, protams, to, kas man negarso, neraisa apetīti vai vienkārši neuzrunā.

uzskatu sevi par diezgan izvēlīgu - ēdu tikai labi pagatavotus un garšīgus ēdienus. ja trūkst garšvielu vai tas ir ļoti pavirši gatavots - apetīte un bauda zūd.

neko sev neliedzu, ēdu, ko gribās.

man patīk, ja ēdiens tiek skaisti pasniegts un ir piedomāts arī pie galda noformējuma.
tāpat man ļoti patīk restorāni - katru reizi izvēlos to, kas man šķiet pamēgināšanas vērts, veidojot savu garšu buķeti un saprotot, kas ir mans un kas - nē.

dievinu Āzijas virtuvi. kad man kādreiz būs liela virtuve, tur būs viss - sākot ar irbulīsiem un beidzot ar wok pannām.
02.08.2012 16:14 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
DIO-gandriz tas ,ko tu apraksti ir loti liidziigi muusu maajaas!!Manam viiram loti patiik eest vakarinas loti liidziigi-varbuut ne tik preciizs galda klaajums!Amerikaani taas daudzaas daksinas nelieto,bet tam "dizainam" uz skiivja noteikti ir liela loma un viegla muuzika fonaa arii!
Eesana jau nav tikai "prieks veederam",taa ir paseedesana patiikamaa atmosfeeraa,parunaasana!
Es eedu loti leenaam-tas laikam ir vieniigais ,ko daru leeni!:D
02.08.2012 16:33 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Ēdiens man ir viena no lielākajām baudām, tāpēc nekad nespētu badoties un liegt sev kaut ko garšīgu. Pagaidām arī nav nepieciešamības sev kaut ko liegt

Arī man ir pārāk tuvas attiecības ar ēdienu :D
02.08.2012 16:35 |

Reitings 5709
Man arī ļoti patīk skaisti servēts galds, nepārspīlējot varu teikt, ka ar prieku katru dienu gatavotu un servētu visu perfekti, jo man patīk pasēdēt, pamalkot vīnu, parunāties.. ēdiens šādā aspektā noteikti nav tikai enerģijai vien.
Ikdienā tikai gatavoju, jo servēt man vienkārši nav kur. :D Jā, mums dzīvoklī joprojām nav galda, tāpēc pie galda noformēšanas tieku tikai otrajās mājās. Tiesa, arī uz paplātes var visu skaisti un pareizi izkārtot, ja nu uznāk iedvesma palutināt vīrieti ar brokastīm gultā. :-P
Bet man vairāk patīk gatavot! Mēģināt kaut ko jaunu, meklēt receptes, lasīt par garšvielu izcelsmēm, saderību, nozīmēm utt... Tas šķiet ļoti, ļoti interesanti! Noteikti nevaru katru dienu gatavot vienu un to pašu (nu, tikai salātus, bet tāpat jau apnīk). Tagad ir sapirktas burciņas un sāksies konservēšana! Tiiik interesanti! (l)
02.08.2012 16:41 |

Reitings 4703
Eesana jau nav tikai "prieks veederam",taa ir paseedesana patiikamaa atmosfeeraa,parunaasana!

Absolūta patiesība. Ikdienā mēs gluži 5 dakšiņas neizmantojam, maksimums divas, atkarībā kāds ēdiens paredzēts, taču jā, atceros iepriekšējās attiecības, liekas banāli tagad, tik tipiska ikdiena, atnāc no darba, uztaisi ēst, sēdi ar draugu virtuvē pie tv un blenzdami skatamies tv, gribas parunāt, bet no drauga nāk tššš, tūlīt būs sporta ziņas.. nožēlojami..garlaicīga dzīve, bet tāda ir vairumam vakariņu ieturēšana. Esmu priecīga, ka man un vīram maltītes ir kā svētki un priecājos, ka ir līdzīgi domājoši man :)

Salut
02.08.2012 16:42 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Man vajadzīga atmosfēra, ja runājam par baudījumu. Vieta, kompānija - tas komplekts ir svarīgs. Teiksim, patīk visi tie brīvdabas grillēšanas pasākumi, dārzs, ūdeņi, volejbols, draugi, mūzika... Vai izmēģināt arvien jaunas vietas, restorānus, kafūžus, terases ar skaistiem skatiem, interjeru, ēdiens tam pakārtojas sekundāri.
02.08.2012 16:54 |

Reitings 797
ēdiens man ir svarīgs. cenšos ēst veselīgi..un tad arī oma ir laba. ja saēdos sū. (baltmaizi utml.) tad nogurums, nīgrums... uzskatu, ka ēdiens ļoti lielā mērā nosaka to, kā Tu jūties... un cik daudz vari ikdienā padarīt. tāpēc ir vērts domāt līdzi, ko ēd....
02.08.2012 16:54 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Mājās gatavojot, man vienmēr būtiski skaisti saklāt galdu, sakombinēt krāsas, ziedus uzlikt, sveces, salvetes utjpr.
02.08.2012 16:56 |

Reitings 4703
Yummy, visai dziļi, bet ļoooti precīzi izteicies :) Kā teicienā, mēs esam tas, ko ēdam ;)
02.08.2012 16:57 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
Man tas noteikti ir sava veida baudījums :)
02.08.2012 17:02 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es piekriitu par to -ko eedam ,taa jutamies!Tas nav tikai izskats,tas ir arii garstaavoklis,passajuuta!
Latvijaa mazliet izsitos no liidzsvara,tagad esmu atkal savaa vietaa!
Es noteikti piederu pie cilveekiem ,kuram patiks iedzert vienkaarsi kafiju iipasaa vietaa ar iipasu cilveeku!Man loti svariiga ir atmosfeera,vide!Taa kafija varbuut pat nebija izcila,bet to es nejutu,jo viss paareejais bija perfekts!:)
02.08.2012 17:17 |

Reitings 3273
Reģ: 16.06.2012
Esmu no tām, kas ēdienu izbauda. Patīk paēst labi un garšīgi. Nespēju iedomāties savu dienu bez saldumiem, ja neapēdu ko saldu, jūtos nogurusi un kā bez spēka, bet tas jau laikam tik tāds ieradums :D
02.08.2012 17:25 |

Reitings 824
Reģ: 27.08.2011
Edu tikai to,kas garso un edu tikai tik daudz,lai apmierinatu elementaru izsalkumu,lai mani neaizpustu vejs un nepazustu MR,respektivi,lai veseliba kartiba.
Nevienai personigi,gaumes ir dazadas,bet mans launakais murgs butu katru dienu est tada sterila,salvesu,3 daksinu un klasiskas muzikas pavadiba,ar specialu grozinu maizei!
02.08.2012 18:42 |

Reitings 7596
es laikam pieskaitama pie tiem kam eediens ir degviela,varetu kaut visu dienu neest bet eedu lai tikai organismam nekaiteetu!protams man ir arii svariigi ko eedu un tadelj eedu to ko zinu un ko gatavoju pati!
02.08.2012 18:53 |

Reitings 216
Reģ: 01.08.2009
tā kā pašreiz tievēju,tad ienīstu ēdienu,jo man ir kārdinājumi uz katra stūra,bet es nedrīkstu.tā jau man patīk labi un garšīgi paēst.ēdiens man laikam vairāk vai mazāk ir baudai,nevis,lai remdētu izsalkumu,jo tā,ka man gribas ēst ir reti,bet tā,ka man gribas kko nobaudīt,tikai tāpēc,ka kkas jauns-gandrīz vienmēr.sev un citiem taisot vienmēr rūpējos par vizuālo un arī noformējumu,jo kā jau teicu,man tā ir bauda un no sākuma jau baudu ar acīm.ļoti patīk ekperementēm-jaukt kko kopā,visādas mērcītes,garšaugi utt.protams,ir jāēd,lai izdzīvotu,bet es varētu ar pāris dienas izdzīvot bez tā,ne jau lai badotos,bet vnk neprasās.bet jā tagad jau 4to dienu gribu iemest ar krēslu visiem,kas aicina ciemos un cep jaunos kartupelīšus ar visādiem šķiņķīšiem un desertā piedāvā visādas gastronomiskās izvirtības,jo man jāaprobežojas ar salātiem un dārzeņiem dažādās variācijās,bet man tā tik un tā ir bauda.
02.08.2012 19:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits