Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Zupa

 
Reitings 152
Reģ: 29.01.2009
Sveikas, meitenes!
Vēlos izvārīt pupiņzupu, bet nav mājās žāvētas gaļas. Ir tikai parastās ribiņas (nežāvētas). Vai tās var likt zupā? Un kā ar tiem gaļas gabaliņiem, kurus liek pēc tam, kad ir apcepti nedaudz.. tos arī var variēt un likt, piemēram, svaigu gaļu? Jeb tad labāk vispār gaļu nelikt.. hmmm . padalaties ar savu pieredzi :-)
01.08.2012 15:08 |
 
Reitings 152
Reģ: 29.01.2009
;-)
01.08.2012 15:09 |
 
Reitings 3216
Reģ: 12.01.2010
es parasti tieši ribiņas apceptas lieku :)
01.08.2012 15:11 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Pati vāru pupiņu zupu tikai ar žāvētu gaļu, bet zinu draudzenes, kas izmanto tikai vārītu vai apceptu gaļu. Man tas liekas nepierasti, bet vārīt noteikti vari! Būs vnk mazliet citādāka garša.
01.08.2012 15:14 |
 
Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
pēc tam daudz bezdēsi :D
01.08.2012 15:15 |
 
Reitings 152
Reģ: 29.01.2009
Un to gaļu, kas gabaliņos pēc tam klāt liekama..? Var likt atgriezumus no svaigajām ribiņām?
01.08.2012 15:18 |
 
Reitings 3216
Reģ: 12.01.2010
es ribiņas pēc tam atsevišķi apēdu, bet nu tā gaļas garša/smarža tāpat jau zupā sasūkusies :)
01.08.2012 15:21 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Kādi vēl gabaliņi, neiebraucu?

Tak liec klāt to, kas Tev ir un miers.
01.08.2012 15:24 |
 
Reitings 385
Reģ: 29.01.2009
Es taisu dažādi, pat ar apceptu malto gaļu un tomātiem savā sulā. Ļoti gardi. Ja ir mājā varu pielikt arī desu sevišķi kūpinātu vai žāvētu apceptu.
01.08.2012 15:30 |
 
Reitings 3216
Reģ: 12.01.2010
neesmu baigi veselīgs ēdājs, bet žāvēta apcepta desa - šausmas :D
01.08.2012 15:41 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
neesmu baigi veselīgs ēdājs, bet žāvēta apcepta desa - šausmas



Man garŠo. Arī žāvētas sardeles grilētas, vai uz ugunskura .Dikti labi.
01.08.2012 15:46 |
 
Reitings 3216
Reģ: 12.01.2010
es vispār desu nevaru ieēst :D vienīgais rakveres vai tīgercīsiņus dažreiz sagribas!
01.08.2012 15:48 |
 
Reitings 6324
Reģ: 29.01.2009
Nu cik gatavotāju, tik variantu. Es parasti gatavoju ar žāvētām ribiņām, jo tā vislabāk garšo, bet mana ome, piemēram, gatavo no svaigām ribiņām, ir gardi tāpat :)
01.08.2012 15:51 |
 
Reitings 385
Reģ: 29.01.2009
Cik nu tur to desas kumosiņu ir pa visu zupu. Tas pat nav svarīgākais. Bet galvenais ir tieši tā kūpinājuma smarža un garša zupai.
01.08.2012 15:52 |
 
Reitings 1123
Reģ: 18.04.2012
Ja jau zupas tēma, tad jau zupas tēma, varbūt šeit dabūšu kādu recepti un nebūs jātaisa jauns topiks, vai jāņem recepte par kuru nav nekādas atsauksmes.
Tātad, padalieties ar siera zupas receptēm!!! Es domāju tādu zupu, kurā liek svaigo sieru.
01.08.2012 16:39 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Es vāru tikai no dzintara. Ātri un labi.
01.08.2012 16:43 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Patrīcija - zupa tiešām ar svaigo sieru?? Kaut kas nedzirdēts...
01.08.2012 16:45 |
 
Reitings 1123
Reģ: 18.04.2012
Es īsti neesmu pārliecināta vai šeit ir kas līdzīgs dzintara sieram, bet es noskaidrošu vakarā. Tā kā rakstiet receptes gan ar dzintara sieru un svaigo sieru.
01.08.2012 16:45 |
 
Reitings 1123
Reģ: 18.04.2012
Womankind, jā es esmu tādu ēdusi. Pirms kāda laika vienreiz laukos vecmamma uztaisīja, bet es jau esmu aizmirsusi, kas tur bija pa sastāvdaļām.
01.08.2012 16:46 |
 
Reitings 6324
Reģ: 29.01.2009
Es gatavoju visas krēmzupas ar dzintara kausēto sieru, nezinu vai tas ir tas, ko domā :)
Šmpinjonu krēmzupa, burkānu/cukini krēmzupa ar ķiplokiem. Man baigi garšo, ja parastajai vistas zupai (man vienmēr kauli atdalīti no gaļas) pieliek kausēto sieru, uzreiz tāda krēmīgāka. Man garšo puķkāposti ar sieru sautēti un dillēm :)
Man vispār mīļš kausētais siers, reizēm lieku pie sēņu mērcēm un pie gaļas mērcēm arī :)

Vēl ir garneļu zupa, vistas zupa, ko reti gatavoju, bet tur arī kausētais siers klāt.
Pēc perfektas receptes nekad negatavoju, bet ja vajag ko sīkāk, tad varu pastāstīt :)
01.08.2012 16:48 |
 
Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
http://www.receptes.lv/receptes/loti-garsiga-un-bagatiga-siera-zupa/
Zilā siera zupa
(Aptuveni četrām porcijām)
Produkti:
200 gr siera ar zilganu pelējumu
2 sīpoli
2 selerija kāti
500 ml saldais krējums (atkarībā no vēlmes – var liesāku, vai treknāku)
Svaigi pētersīļi
Olīveļļa vai sviests
Sāls un pipari pēc garšas

Gatavošanas process:
Sieru sagriež nelielos kubiņos. Sīpolu notīra un sīki sakapā. Selerija kātus nomazgā, nosusina un sagriež nelielos gabaliņos. Dziļā pannā vai katlā uzkarsē eļļu vai sviestu un 6 minūtes apcep apmaisot sīpolus un seleriju.
Ielej saldo krējumu, apmaisa, sagaida līdz krējums sāk vārīties un pievieno sieru. Samazina uguni un apmaisot gatavina vēl 10 minūtes. Smalki sakapātus pētersīļus pieber zupai un noņem pannu vai katlu no uguns. Uzliek vāku un ļauj ievilkties un pastāvēt vēl 10 minūtes pirms likšanas galdā.
01.08.2012 16:48 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits