Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Meitenēm, kas dzīvo SIGULDĀ :)

Reitings 624
Reģ: 20.06.2011
Sveikas! :)
Šobrīd meklējam vietu ar draugu, kur pārvākties, kaut ko lai nav ļoti tālu no Rīgas un tāpēc radās ideja, ka varbūt Siguldā :)
Tad nu gribētos, lai kāda, kas tur dzīvo pastāsta kopumā par pilsētu(kādi + un -), vai ir iespēja arī pašā Siguldā atrast darbu, par izklaidēm un naktsdzīvi, bērnudārziem un skolu... Nu, tā - visu kopumā :) Jo tomēr lēmums svarīgs, lai arī vēlāk (pēc daudziem jo daudziem gadiem :D ), kad būs bērni, lai arī viņiem viss tur tuvumā būtu pieejams(skola, pulciņi utt)
25.07.2012 19:53 |

Reitings 433
Reģ: 09.10.2009
Es pati nedzīvoju Sigulda, bet pietiekoši daudz ko zinu par pilsētu.
1. Siguldā ir daudzi uzņēmumi, veikali utt. domāju, ka darbiņu nebūtu jābūt lielām problēmām.
2. Siguldā ir klubs Melnais Kaķis - uz vasaru aiztaisīja ciet, jo remontē, bet nevaru pateikt, kura datumā tieši atvērsies vaļā
http://cathouse.lv/klubs-kakis/
Vēl ir Mojo http://www.club.lv/vieta/897/Mojo-Cafe-Sigulda.html - pagaidām arī remonts
Vasarā atvērās jauns klubs -Barbados http://www.club.lv/vieta/1040/Barbados-Sigulda.html
Vēl ir Aparjods ..
3. Par bērnudārziem nevaru neko sīkāk izstāstīt. http://www.sigulda.lv/public/lat/izglitiba/pirmsskolas_izglitiba/
4. Skolas http://www.sigulda.lv/public/lat/izglitiba/vispareja_izglitiba/

Skaista pilsēta, ir slēpošanas trases, ir atrakcijas un piedzīvojumu trases - Tarzāns un Meža kaķis. Panorāmas rats, rodeļi, ideāls kino http://kinolora.lv/ - ja ir būts šajā kino, tad vairāk nekad negribas iet uz Rīgas kino.
Frizētavas ir vairākas, solāriji ir arī vairāki, kā arī Blue Box studija.
Vairākas kafejnīcas un restorāni, peldvietas, bobsleja trase - var iet bērni sporta skolā.

Ļoti daudz info par pilsētu vari iegūt - http://www.sigulda.lv/public/

Tā uz ātro vairs nevaru neko iedomāties. Ja gribi vēl kaut ko zināt, tad varu uzrakstīt, tikai pajautā! :)
25.07.2012 20:45 |

Reitings 624
up :) paldies par info, bet gribas dzirdēt arī no tām, kas patstāvīgi dzīvo :) Cerams, šeit kāda siguldniece ir :D
25.07.2012 21:44 |

Reitings 665
Reģ: 29.01.2009
Dzīvoju Siguldā, dzīvoju kopš dzimšanas, t.i. 20 gadus.
Super pilsēta, varbūt vienīgais nedaudz trūkst naktsdzīves izklaides iespēju, bet nu tas tā, var jau uz Rīgu,Cēsim, Valmieru aizbraukt, ja ļoti gribās.
Skolas ļoti labas, SVĢ ļoti labi rezultāti, bērnudārzi arī, laikam kādi 4 ir, to vari paskatīties sigulda.lv sīkāk.
Pilsēta kā tāda ļoti skaista, pašai prieks, ka dzīvoju tik skaistā vietā :)
Veloceliņu nesen izbūvēja, tagad var forši pabraukāties, piedzīvojumu parki, kur var forši atpūsties, būs smuka atjaunota stacija.Salīdzinoši Nesen ievēlēts jauns mērs, kurš, manuprāt, padarījis Siguldu tādu...modernāku varbūt ? simpātisks vīrietis, ļoti patīkams :)
Hmm, kas vēl..
Paprasi varbūt kaut ko precīzāk, cerams varēšu atbildēt :D
25.07.2012 21:54 |

Reitings 624
Nu būtībā naktsdzīve nav galvenā, bet reizēm jau vajag paballēt :)
Siguldā ir arī kaut kādi kriminālie rajoni, kuros labāk nedzīvot?
Un kāds vai ir daudz krievu tautības cilvēku? (Jaut. pastulbs, bet nu šobrid dzīvoju vietā, kur krievi ir kādi 40%, klubos vislaik kautiņi, problēmas utt)
Un kā ar darbu? Daudzi ganjau no Siguldas braukā arī uz Rīgu ne?
25.07.2012 22:23 |

Reitings 665
Krinimālie rajoni?? Nu man personīgi nepatīk zepsa rajons, tā patālāk no centra arī, varbūt būsi dzirdējusi, bet tā vispār te viss mierīgi :)
Krievi man liekas te ir maz, nezinu, visi pārsvarā latviski runā apkārt.
Par tiem kautiņiem klubos, ir dažreiz tā, ka atbrauc no Raganas vai Mores tādi, kuriem gribas pakasīties, tie tādi nepatīkami cilvēki, bet tas vairāk jauniešu starpā.. Paši siguldieši tādi mierīgi :)
Es domāju, ka lielākā daļa braukāuz darbu, bet neiespējami šeit atrast darbiņu nav :)
Iesaku tiešām šeit dzīvot, ļoti patīkami, gaiss tik svaigs kā nekur :D un dabasskati super :)
25.07.2012 22:29 |

Reitings 624
Centrs Sigulda skaitas kaut kur tur ap autoostu? Nu ja pirksim, tad jau noteikti kaut kur vairāk pie centra :)
Izklausās forši un Siguldā arī liekas forši, jākrāj tik naudiņa, jo domāju labāku variantu(pilsētu) neatradīsim :D Salaspils jau būtu tuvāk Rīgai, bet tur vispār šķiet briesmīgi.
25.07.2012 22:38 |

Reitings 624
Āaa, un vēl kas.. Ir kaut kādas aktivitātes arī neskolēniem? Uztrauc tas, ka es pārvākšos un es tur pilnīgi nevienu nepazīstu un tad kur es iepazīšos? :D Veikalā? :D
25.07.2012 22:40 |

Reitings 665
Jā,tā varētu teikt, ka centrs atrodas autoostas rajonā :)
Par to iepazīšanos.., nuu tā man liekas, ka būtu ja tu pārvāktos uz jebkuru pilsētu :D Iepazīties jau var vienalga kur, kaut vai uz ielas :D
25.07.2012 22:49 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Krievu Siguldā ir 10 - 15 %, bet visi runā Latviski, to es zinu, jo esmu viena no tām 50 uz 50 LV _ RU, kura kādu laicinu macijās arī krievu skolā (tagad tur krievu skolas vispār nav, ir kaut kadas pāris klases 2. vidusskolā , cik zinu), puse no maniem klasesbiedriem labi ja mājās runā krieviski, bet tā tik pasē rakstīts, ka "krievs", saprecinājušies un "ablatviskojušies" ka jau latviskajās vietās, nav jau maskačikas krievi, es kad uz Rīgu arbraucu par Rīgas krieviem man bijis kulturālais šoks :)

Kriminalie rajoni, nu saka, ka Zepsa vai kā viņs tur ir un Lauktehnika tā pavairāk, un talaki no centra, bet uzreiz arī lētākā īre. Ja izdomāsi irēt , painteresēšos, jo ir pāris paziņas, kas izīrē dzīvoklus :)

Iespējas pieaugušiem: boulings, visādi kursi, lekcijas dienas centrā, koncerti, tusi klubinos - barčikos (ne tik šerpi kā Riga, protams :)), sports - boulings, vairākas slēpošanas trases, koncertzālē baltais fliģelis koncerti, lētaki un forsāki neka Rīgā, pastaigas, pastaigas, pastaigas, tagad vēl pils norenovēta, velosipēdu noma.

Vel ir tada lieta, ka Siguldas iedzīvotāju karte (bet jābūt deklarētam), tad tir visādas atlaides , gaisa vagoninš 50 sant. 2 latu vieta, atlaides pasakumiem un veikalos, bezmaksas ieklūsana pils teritorijā utt.

Es ġribu mājās , sakārdinaji, viss, rīt braukšu cimos :)
26.07.2012 00:34 |

Reitings 624
Nu jā, forši, ka padomā arī par tiem, kas dzīvo Siguldā un ka atlaidītes šur tur :)
Domājam pirkt, bet tas pēc kāda pusgada/gada vai arī ja vēl nesanāks kredītu ņemt un labāk maksāt kredītu, lai beigās tomēr ir savs dzīvoklis :)
26.07.2012 09:28 |

Reitings 4129
Njā, es pāris gadus dzīvoju Siguldā, bet tikko secināju, ka neko nezinu ne par skolām, bērnudārziem un nakts dzīvi, jo man tas nav aktuāli. :D Bet vieta ļoti smuka, izklaides iespējas daudz un dažādas un visforšākais kinoteātris visā valstī. :D Vienmēr ir, kur pastaigāties, nevienu krievu izņemot krievu tūristus un sportistus manījusi neesmu. :) Par darba iespējām arī neko daudz nezinu, jo pati braukāju uz darbu Rīgā. Vienīgais mīnuss šajā visā-dārgā degviela. Ar iepazīšanos gan ir švaki. Draudzenes man Siguldā nav nevienas un dabūt savas vecās vai psuvecās draudzenes līdz Siguldai ir gandrīz neiespējami. Protams, pa laikam kāds atbrauks, bet visiem tas attālums šķiet bezmaz vai kā līdz Daugavpilij. :D
26.07.2012 10:03 |

Reitings 624
Abalone - tagad vairs nedzīvo,jo grūti izbraukāt uz Rīgu?
Nu, ja es pārvācos, tad man ir kādi 100km līdz tagadējām mājām, tākā nav tik traki kā līdz Daugavpilij :D
Domāju, ja strādā Siguldā tad jau ganjau var sapazīties :)
26.07.2012 11:36 |

Reitings 4129
Es vēl joprojām dzīvoju Siguldā, pāris gadus dzīvoju, jo nedzīvoju no dzimšanas. Vecmodigajā valodā to sauc-ieprecējos. :D Turpinu braukāt un degvielai tērēt ap 150 Ls mēnesī. :) Man ir aizdomas, ka ar darba atrašanu Siguldā varētu būt problēmas. Protams, pārdevējas vienmēr kaut kur būs vajadzīgas, bet vai tas kādai ir sapņu darbs...
26.07.2012 11:39 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Pati neesmu no Siguldas, bet tur pavadu daudz laika, ir draugi Siguldā un daži man tuvi cilvēki arī ir no Siguldas.
Ar darba atrašanu tur nav nemaz tik viegli. No visiem man pazīstamajiem siguldiešiem, tikai viena sieviete strādā Siguldā, pārējie braukā uz Rīgu. Ar skolām, bērnudārziem problēmu nav, pilsēta skaista, cilvēki patīkami. Man ļoti patīk garie izbraucieni ar riteni pa visu apkārtni, peldes Matiņā, atpūta pie Gaujas un daudz kas cits. Ar vīrieti jau runājām - nedomājot pārvāktos uz Siguldu, ja vien tur būtu labs darbs.
26.07.2012 11:45 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
26.07.2012 11:47 |

Reitings 624
Nu jā, daudz degvielai tad jau aiziet, bet nu piem. ja braukā abi uz darbu tad jau normāli.
Par pārdevēju patiešām nē, bet nu man vēl laiks līdz darbam,jo vēl studijas un mož, ka kosmetoloģijas jomā kaut ko atrastu, tajā pašā Kolonnā kruti būtu tikt :)
26.07.2012 11:47 |

Reitings 4129
Ak jā, tīri sadzīviskās lietas, kas mani iepriecina-pie foršas ginekoloģes var tik kaut nākošajā dienā un pie zobārsta arī. :)
26.07.2012 11:50 |

Reitings 2643
Reģ: 06.01.2011
apmēram 2-us mēnešus dzīvoju Siguldā... pilsēta smuka... :) agrāk likās tik forši aizbraukt un pastaigāties pa Siguldu, tad tagad tā ir ikdiena... :D

nedzīvoju gan pašā centrā... netālu no mājām bērnudārzs, skola arī laikam (vismaz man tā liekas :D ) izklaidi vēl neesmu izbaudījusi, jo strādāju Rīgā un tur arī izklaidējos... :)
26.07.2012 14:03 |

Reitings 5709
Es arī arvien vairāk un vairāk domāju par pārvākšanos ārpus pilsētas. Kaut kā apnikusi ir Rīga..
26.07.2012 14:05 |

Reitings 624
He, nu tas tikai loģiski, ka pierod un vairs neliekas arī nekas īpašs iziet pastaigā pa Siguldu :D šobrīd dzīvoju mazākā pilsētā nekā Sigulda, nepatīk, ka izeju ārā - tukšums, pāris cilvēku apgrozās. Bet Rīga atkal jau liekas par skaļu :D Tākā meklēju vidusceļu :)
Iečekoju vilcienus, autobusus uz Rīgu un nevaru saprast kā var vairāk kā stundu braukt līdz Rīgai? Vai tad nav kādi 60km tikai?
26.07.2012 14:24 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!