dzemdības& ķeizargrieziens

Reitings 16
Reģ: 15.07.2012
Tātad jau atkal 101 reizi pārmaltā tēma - dzemdības vai ķeizargrieziens. Tagad esmu lielas izvēles priekšā, jo izrādās, ka klīnikā, kur vēlējos dzemdēt nav pieejama epidurālā anestēzija, arī ligumus nav iespējams slēgt, kas man mani nepatīkami pārsteidza, jo negribās uzrauties uz nejaukām personām :(
Tad nu vēlētos uzzināt jūsu pieredzi, domas. Pati esmu ar medicīnisko izglītību, kas manuprāt vēl padara visu grūtāku, jo es apzinos riskus gan vienā, gan otrā veidā, tāpat zinu, kā tam normā ir jābūt + prakses laikā esmu izskatījusies uz dzemdību traumas guvušiem bērniem dēļ hipoksijas, asinsizplūdumiem, kas man biedē vēl vairāk..jo ne vienmēr ārsti laikā operē.
Un vārdi- noskaņojies pozitīvi, lasi literatūru man galīgi nepalīdz, jo ņemot vērā to, ka LV ir augtsākā zīdaiņu mirstība, traumas, komplikācijas dzemdībās, ir jānodrošinās, cik nu droši var..
20.07.2012 13:35 |

10 gadi
Reitings 1660
Reģ: 29.01.2009
Iesaku labāk izvēlēties klīniku, kur piedāvā epidurālo anestēziju.

Zinu gadijumu, kad meitene ļoti gribēja ķeizaru, un beigās arī piesauca šo, bērniņš piedzima priekšlaicīgi, 2 mēnešus pa slimnīcu nodzīvojās. Tā ka labāk nevajag par to domāt - kā būs, būs labi.

Veicot ķeizaru, sievietei tiek pārgriezti arī atsevišķi vēdera muskuļi, kurus pēc tam nevar uzkačāt.
21.07.2012 14:20 |

10 gadi
Reitings 1660
No ķeizargrieziena dzemdē arī paliek rētaudi, kuros pēc tam bieži veidojās miomas utml. veidojumi. Nu, tas ir tas, kas dzirdēts no draudzenēm, kurām bērniņi nākuši pasaulē ar ķeizariņu. Un arī rētiņa nemaz neesot tik nemanāma.
21.07.2012 14:23 |

10 gadi
Reitings 1035
Tiešām esi ar medicīnisko izglītību????
Mazliet runā, ka pilnīgi citas sfēras pārstāvis. Diemžēl!

Daudzkas ir atkarīgs ne tikai no medicīnas darbiniekiem, bet arī pašas dzemdētājas (!!!!).
Zinu gadījumus, kur sievietei liek spiest, bet viņa tikai klaigā un neko nedara. Puspagasts skan.
21.07.2012 14:26 |

Reitings 2224
Tille, ja drīkst jautāt, kas bērniņam notika?
21.07.2012 14:27 |

Reitings 1308
Reģ: 08.12.2011
Nu es esmu ļoti tieva,un gurni arī šauri, biju pārliecināta, ka būs ķeizars, bet daktere pateica, ka būs vien pašai jādomā. Pagaidām par to nestresoju, vēl 4,5 mēneši jāgaida, bet kad nāks tuvāk, tad gan jau. Un par ķeizaru tak ir atsevišķi jāpiemaksā baigā summa, ne? (t.i. ja pats gribi, nevis ārsts izraksta)
21.07.2012 14:30 |

10 gadi
Reitings 1035
Un ja tā uztraucies par visu, tad rodas jautājums - uz ielas nav bail iziet? Ja nu ķieģelis krīt no skaidrām debesīm.
21.07.2012 14:36 |

Reitings 16
_komedija_ nu galīgi salīdzinājums nevietā, un frāze - un ja tu tā uztraucies par visu, nevajag ieslīgt galējībās, šajā gadījumā es uzdevu jautājumu par to,kas ir tiešām svarīgs, nevis- par visu.
Un jā, lai nomierinātos- esmu rehabilitoloģe.

Mi Amor nuuu ja nav atbilstības starp iegurni un galvu, tad ir gadījumi, ka nosūta uz ķeizaru, bet bieži to konstatē tikai dzemdību laikā, kad galva var iesprūst. Ja pati izvēlies tad summas Lv svārstās no kkādiem 500 līdz 2000 ls.

enija diemžēl nav tik vienkārši, ārējais iegurņa apkārtmērs nav rādītājs tam, cik liels attālums ie iekšējais starp iegurņa kauliem..

sierapele paldies par komentāru, nu jā, kāda nu kuram tā pieredze ar dzemdībām vai ķeizaru :)
21.07.2012 18:40 |

Reitings 511
Reģ: 04.08.2011
Šeit ļoti spilgti uzrakstīusi viena sieviete no Atceries.lv, bija vēl viņas posts vienā sadaļā ko izvēlēties dzemdēt pašai vai Ķeizargrieziens, viņa, ļoti daudz ko uzskaitīja, kas bija pēc dzemdībām gŗutī utt utjp, bet nevaru atrast, bet ja nevari vbēl aizviern izlemt, šis Tev ieskatam

Pārkopēts no Atceries.lv

Cik te visām viss cilvēcīgi...man tas notika Daugavpilī - vairāk nemūžam! Nesaprotu, kāpēc te tā, ja visur citur savādāk? Slimņīcā bija jāierodas iepriekšējā vakarā, no 18.00 neko cietu neēst. Vakarā anesteziologs parunājās. Iedeva nomierinošu tableti uz nakti. No rīta taisīja riktīgo klizmu ar šļūteni, tad skatījās cik labi viss noskūts, tad pielika pie sistēmas, tad iepsrauda urīnceļā katetru (šajā brīdī jutos jau izmocīta un sagrauta - raudāju klusiņām). Tad uzsēdināja uz tāda krēsla, kam sēdeklis kā poda brille (lai katertrs netraucētu sēdēt). Operāciju zālē pārsēdināja uz galda, nolamāja (stulba anestezioloģe. Tur vēl esot vīrietis - tas esot foršs), ka baidos, iedūra anestēziju, nogūlos, pajautāja, vai kājas jūt siltumu. Uzlika skābekļa masku. Tad tur grieza. Vienu brīdi likās, ka korķēšu vai ģībšu, bet viss bija ok. Tad bēbi izspieda, spiežot uz ribām. Tad aiznesa mazo (viņš neelpoja pats - elpināt aiznesa), tad atnesa, pielika man pie vaiga, parādīja un atkal aiznesa - tālāk jau uz palātu, kur gaidīja mana mamma. Tad aizlāpīja, pārlika uz ratiem, aizveda uz pēcoperācijas telu, kur sildīta ar speciālu segu, jo mani kratīja drebuļi. Tad uz palātu. Palūdzu tikai 1 poti pret sāpēm - kad sāka atiet anestēzija. Pēc tam pārējās dienās sāpes bija paciešamas. Vakarā cēlos (biju gatava ātrāk, bet neļāva), naktī jau nēsāju bērnu.
22.07.2012 11:15 |

Reitings 511
Reģ: 04.08.2011

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Es dzemdēju dabiski, lai gan bija iespēja dzemdēt ar ķeizaru, taču es atteicos, jo gribēju to visu pati izbaudīt. Dzemdībās nebija nekādu komplikāciju, 11h un mazais jau bija rokās. Pēc auguma esmu maza un tieva. Piedod, bet, ja tu tagad baidies no dzemdībām, ko tu iesāksi tad, kad piedzims bērns?
22.07.2012 11:52 |

Reitings 48
Reģ: 13.04.2012
Pati esmu dzemdējusi dabiski, tās sajūtas, kad bērniņš iznāk ārā, ir neaprakstāmas, to dēļ vien ir vērts dzemdēt pašai, ja to atļauj veselība. Pirms dzemdībām nekādus kursus neapmaklēju, neko nelasīju, noskaņojos, ka nekādas anestēzijas negribu. Tā arī man izdevās viss, 4.5h sagaidīju savu mazuli. Protams, tev situācija ir savādāka, jo zini visādus iemeslus, kas tevī ievieš bailes. Bet tiešām noskaņo sevi, ka viss būs kārtībā - dzemdības ir viena diena attiecībā pret visu mūžu. Varbūt pakonsultējies ar vecmātēm no tavas izvēlētās klīnikas vai dūlu.
Pret ķeizargriezienu gan neesmu un statistikā arī neesmu iedziļinājusies. Lai ko izvēlēsies, vēlu tavai ģimenei visu labāko.
22.07.2012 12:25 |

Reitings 16
Liene Mau- tas komentārs jau i-neta vidē ir manīts, nu galīgi no konteksta viņš izrauts :))

Nostro - liels paldies, jauks komentārs :)

Kā arī paldies Jums visām pārējām, kas dalījās ar savu pieredzi :)
27.07.2012 18:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)