kaut ko baigi gribās ēst, bet ledusskapī pelmeņi. tad nu domāju, kā pagatavot, izdomāju, ka varētu krāsnī cept, bet gribētos tā, kā čilī picā tie ceptie pelmeņi - bišku tādā mērcītē sacept ar sieru un tā. bet tad diemžēl sapratu, ka nezinu, kā tādu pagatavot. kāda zin?
Pelmeņus smuki, kraukšķīgi izceptus var dabūt vienkārši, cepot uz pannas. Ideālā gadījumā, ja visu laiku stāvi klāt un katru pelmenīti grozi, tā tas kraukšķīgums un brūnums parādās pamazām.
Pēctam saliec traukā, ko var likt cepeškrāsnī, pārkaisi ar sarīvētu sieru un liec cepeškrāsnī, lai siers izkūst.
Neatceros, kāda tā mērcīte bija - drošvien saldā krējuma, bet var jau arī iztikt.
pelmeņus uz pannas apbrūnina, ieliek trauciņā, kuru var likt cepeškrāsnī, sagriež nedaudz sīpolu un uzber uz pelmeņiem. Saldo vai skābo krējumu sajauc ar garšvielām un uzlej pelmeņiem, apkaisa ar sieru un zaļumiem. Es gatavotu šādi, protams, ar saldo krējumu, bet vai Tev vņš ledusskapī ir..
Tos pelmeņus Čili picas gaumē es gatavoju līdzīgi kā Lakšmi
pelmeņus uz pannas apbrūnina, ieliek trauciņā, kuru var likt cepeškrāsnī, sagriež nedaudz sīpolu un uzber uz pelmeņiem. Saldo vai skābo krējumu sajauc ar garšvielām un uzlej pelmeņiem, apkaisa ar sieru un zaļumiem.
Vienīgais es vēl sagriežu kādu karbonādi vai šķiņķi gabaliņos un to kaisu virsū pirmo. Tad sīpolu, skābo krējumu. Virsū sieru. Kad no krāsns ārā, tad lieku zaļumus, tomātu gabaliņus un gurķu šķēlītes.
Ir ņammmm. Vakar gribēju pagatavot, bet beigās kaut ko vieglāku vajadzēja gatavot.