Kafija

Reitings 385
Reģ: 29.01.2009
Labrīt, dāmas! Jau kādu laiciņu mani nodarbina jautājums par kafijas pasniegšanu darbā. Strādāju valsts iestādē, kur brīvo naudas līdzekļu nav. Nesen tiku jaunā amatā. Viss būtu labi, bet priekšniecība uzskata, ka man ir jāvāra viesiem un pasākumos kafija. Tas, ka es kafiju nedzeru un neprotu arī vārīt pat ir mazākais. Problēma ir tajā, ka priekšniecība domā, ka tā kafija un cukurs krīt no gaisa - respektīvi man tā ir jāgādā pašai par savu naudu. Kā ir jūsu iestādēs atrisināts šis jautājums? Tomēr kafija un cukurs nav tie lētākie un iziet liels daudzums. Kā lai priekšniecībai paskaidro, ka tas viss no gaisa nerodās. Vai vajag samesties vai kā. Būšu pateicīga par jūsu pieredzi un ieteikumiem? :)
18.07.2012 09:29 |

Reitings 803
Reģ: 11.06.2012
Nestu bez cukura:) Un ja vēl pa savu naudu jāpērk-tad būtu uz tirgus teksts=kura ir jums vislētākā,bet vajadzētu vēl 2x lētāk der arī atšķaidīta ar kaut ko pietiks arī ,ja kafija tur būs 20% tikai. Un ,ja tu esi pieņemts darbā,reāli par kaut ,ko nevis par kafijas pienesēju padevēju un par to iepriekš nekas nebūtu minēts, nestu viņiem tādu vienam ar 15 kafijas karotēm piebērtu otram ar 1/4 daļas karoti kafiju pliekanu.Un skatīties acīs viņiem un smaidīt un ja viņi tevi samāca kā pareizi jātaisa atkal atnestu pus krūzi kafija pereborā piebērta un mazliet ar ūdeni aplietu. Un smaidītu,tad jau tie cilvēki saprastu,ka esi līdzvērtīgs un tevi tur nenodarbinātu desmaizes taisīt visiem:D Un kafiju taisīt uzticētu,kādam prātā vājākam,kurš nav tik labi ar saprātu pazīstams.
18.07.2012 10:11 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
Cumshot

piedod, bet tas ir riktīgi bērnišķīgs variants un neko labu par viņu, kā par darbinieku neliecinātu. galu galā strādā valsts iestādē nevis kaut kāda MC'donaldā...
18.07.2012 10:16 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Izvārīt kafiju man problēmu nebūtu. Arī mana priekšniece, ja atnāk klienti, mierīgi var izvārīt kafiju. Es arī atnesu cilvēkiem ūdeni no ēdamistabas, uzvāru tēju u.tml. Protams, ka tas nav mans tiešais pienākums, bet, tā kā man ir darbs ar cilvēkiem, tad tas ir veids, kā cilvēkam radīt patīkamu atmosfēru. Katrā ziņā es neuzskatu, ka kaut kas tāds būtu jāraksta amata pienākumos, jo tas ir sīkums. Vai tad kāda tiešām tik strikti dara tikai to, kas amata pienākumos, un, ja piemēram, kāds palūdz kaut ko, tad vispirms izskata savu amata aprakstu un tikai tad atbild "jā, palīdzēšu" vai "nē, man tas nav jādara" :D
Bet par savu naudu es gan kafiju nepirktu. Ja man būtu liela alga, varbūt teiktu citādāk, bet, ja alga maziņa, tad tie daži lati mēnesī arī ir no svara.
18.07.2012 10:19 |

Reitings 2279
Nu tad nopērc vislētako šķīsteni un taisi tādu pliekanu! :D :D
Padomā loģiski, meitēn - ej pie priekšnieka un jautā - kur ņemt kafiju un cukuru - vai viņš tos izsniedz vai kāds cits? Nav jau runa par pagatavošanu ka tādu, bet gan par to, ka neviena darba nav pieņemts, ka darbinieks darba vajadzībām pats pērk nepieciešamās lietas. Ja kafija ir darba nepieciešamība - lai viņi to arī nodrošina!
18.07.2012 10:20 |

Reitings 385
Es jau to visu nopietni uztveru, gribu atstāt normāla darbinieka iespaidu. Arī neiebildu, ka varu uzvārīt un varbūt labi nemāku, bet cenšos. Jā, nekas cits kā šīs tēmas izrnāšana man neatliks. Jo tā tas visu turpmāko laiku nevar turpināties, lai cik lētu variantu es izvēlētos. Jau tā es nopērku kādu labāku piltspalvu sev par savu naudu un viņa aiziet nezināmā virzienā, jo viss esot kopējs un nekā privāta nevarot būt. Bet tāda saruna, protams, mani nespārno. Bet labāk jau teikt tagad nevis attapties vēlāk, kad vairs neviens neko dzirdēt negribēs un būs jau ērti pieraduši.
18.07.2012 10:36 |

Reitings 803
Cumshot

piedod, bet tas ir riktīgi bērnišķīgs variants un neko labu par viņu, kā par darbinieku neliecinātu.

Ja par darbiniekiem spriež cik viņi labi kafiju māk taisīt tad viss normāli:) Ja es savu darbu daru ideāli,man nebūtu svarīgi kā tur kuram tā kafija un desmaizes garšo. Ar nopietnu seju tev atnestu 10x ļoti nepareizu kafiju un arī nopietni izskaidrotu,ka par daudz piebira ,šoreiz par maz piebira šoreiz ūdens līdz galam neuzvārījās ar aukstu pārlēju,vienkārši biju ļoti koncentrējies uz saviem tiešajiem darba pienākumiem un atvainojiet ar to kafiju man kaut kā nesanāk un šādi katru reizi.

Pats nestrādāju uz citiem.Bet ja strādātu,un būtu tiešos pienākumos kafiju citiem iedot,tad arī to izdarītu uz 10.Bet ja tur kāds izdomātu uz manis personiskus pienākumus kā viņam labāk,ka es viņiem tagad pienesīšu kafiju=nu atvainojiet es jau cenšos,bet paši redziet man nesanāk:)
18.07.2012 10:37 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Tev ir pretenzijas pret viņu sistēmu, ej ar ierosinājumiem, argumentē kāpēc tā varētu darīt turpmāk.
Es ļoti labi saprotu, ka nav finansējums kafijai, cukuram, tāpēc, ierosini, ka šo jautājumu var atrisināt sekojoši, jo neuzskati, ka tev būtu pienākums par saviem personīgajiem līdzekļiem iegādāties kafiju.
- Organizējam, ka visas nodaļas darbinieki katru nedēļu/mēnesi/ceturksni atvēl noteiktus līdzekļus kafijas, tējas, cukura iegādei. Vēlams šo ierosinājumu izteikt arī sanāksmēs, lai visi varētu skaļi paust viedokļus. Un viss!!!
- Par kancelejas precēm, nepērc dārgas pildspalvas un neliec uz galda, vai vienkārši nomarķē ar savu vārdu, sagrauz lai nevienam neliekas saistoša :D, joks protams :D
18.07.2012 10:47 |

Reitings 4129
Njā, es arī esmu izgāusi cauri kafijas vārīšanas posmam. Nepatika, tieši tāpēc, ka kafiju nedzeru un nezinu, kā ir jātaisa garšīga kafija. Visvairāk riebās mazgāt krūzes pēc tam. :D Bet ar naudu mums viss bija vienkārši-priekšnieks nolika palielu summu uz galda un palūdza, lai nopērku kafiju un saldumus par visu naudu. Tāpēc piekrītu visām, kuras raksta-aizej un izrunājies par šo jautājumu. Ja klusu cietīsi, tad nekas nemainīsies, priekšniekam šķitīs, ka esi apmierināta ar pastāvošo iekārtu un turpinās Tevi ekspluatēt. :)
18.07.2012 10:48 |

Reitings 12651
Abalone, man tas pats, bet nav tā, ka nepatīk..tikai būtu interesanti uzzināt, kāda man sanāk :D Ja jau cilvēki izdzer, tad jau laikam laba :D
18.07.2012 10:53 |

Reitings 385
Paldies par ieteikumiem :)! Man arī bija doma ierosināt par samešanos, lai gan arī tas nav godīgi pret mani, kas ne grama kafijas nelieto savām vajadzībām, bet vismaz kaut kas. Toties dzirdu apkārt kolēģus, kas savā starpā iet ar devīzi "kāpēc man tas jādara, kāpēc man par savu naudu būtu tas jāpērk" utt. Domāju, ka visi man metīsies virsū kā laupītājam, ja ierosināšu no viņiem kaut santīmu dabūt ārā.
18.07.2012 11:00 |

Reitings 4129
Ja jau cilvēki izdzer, tad jau laikam laba

* ņamsi, es domāju, ka viņi izdzer aiz pieklājības. :D
18.07.2012 11:02 |

Reitings 689
Reģ: 15.09.2010
Nav naudas - nav kafijas, nav kafijas - nav ko vārīt.
Varbū viņi nemaz nezina, ka kafija netiek piegādāta - mazums kas.
18.07.2012 11:04 |

Reitings 787
Reģ: 11.04.2009
Godigi sakot, pirmo reizi dzirdu sitadu sviestu. Kafija un cukurs noteikti nav no tiem letakajiem produktiem, lai tagad visiem darbiniekiem un klientiem varetu uzsaukt.
Forsi, citi darbinieki negrib pat samesties, bet Tev gan (KAFIJAS NEDZERAJAI) ir pat loti jagrib sapirkt kafiju par saviem lidzekliem. Nu gatavais arprats!
18.07.2012 11:15 |

10 gadi
Reitings 1698
Nestrādāju valsts iestāde, un mums kafija/cukurs u.tml. tiek pirkti par uzņēmuma līdzekļiem. Tavā vietā es noteikti ietu pie priekšniecības un paskaidrotu situāciju (ne jau ar uzbraucienu, bet tā draudzīgi), gan jau, ka viņiem vienkārši nebija ienākusi prātā tā doma par kafiju. Katrā gadījumā par savu naudu kafiju priekš visiem nepirktu, pat ja pelnītu tūkstošus.
18.07.2012 11:22 |

Reitings 2728
Jo ilgāk vilksi garumā šo sarunu ar priekšniecību, jo grūtāk būs to iesākt. Aizej taču pie vadības un tiešā tekstā pajautā, kāda ir kafijas un piena pirkšanas sistēma klientiem un darbiniekiem priekš sapulcēm? Ja viņi saka, ka tādas sistēmas nav, tad esi ar mugurkaulu un pasaki, ka Tev nešķiet pieņemama situācija, kad Tu par savu naudu klientiem kafiju pirksi! Tiešām - tādu stulbību neesmu dzirdējusi!! Ja naudas iestādei nav, tad nebūs arī kafijas vai arī, lai vadība pati pērk savu sasodīto kafiju un dod Tev vārīšanai. Esmu strādājusi gan ministrijā, gan tagad privātā birojā un nevienā brīdī nav bijusi prātā doma, ka es par savu naudu kādam ko pirkšu vai dalīšu. Paldies vadībai, bet mums ir gan kafijas automāts, gan trauku mašīna, gan kafijas/piena piegāde.
18.07.2012 11:25 |

Reitings 803
To,ko rakstīju neuztveriet pavisam nopietni,jo ,nav sanācis strādāt.Bet,ja ko dzīve iemāca-jebkurš ielaists sīkums pārvēršas finālā par problēmu,un labāk pie pirmās iespējas atrisināt jebkuru nesaprotamu situāciju,uzreiz saņemties 'spēku un atrisināt,jo tiklīdz ievelc problēma paliek ar vien lielāka un tad ,lai kaut ko atrisinātu vajag 15x vairāk spēku. 1mo x kā cukurs un kafija beidzās tā tev vajadzēja stāvēt pretī kādam ar šo jautājumu,kur tālāk viņu ņemt,uz savu galvu jau nevajag domāt šādas lietas pirkt.Veiksmi.
18.07.2012 11:27 |

Reitings 2728
p.s. valsts struktūrā arī rakstīju iesniegumu vadībai ar tekstu, lai piešķir kafiju/pienu prezentāciju/tikšanos vajadzībām un reizi mēnesī kādu paku kafijas piešķīra. Bet darbinieki katrs paši priekš sevis pirka un gatavoju kafiju/tēju - nekādas kopā mešānās nepiekopām.
18.07.2012 11:28 |

Reitings 6676
Reģ: 07.02.2009
khmm

OMG man žēl tevi... kolēģus kuri iet ar šo tevi teikto devīzi... es riktīgi noliktu pie vietas, jo tie nu gan nav nekādi priekšnieki. Vienkārši nepērc un viss kur problēma? Kad taviem "mīļajiem"jaunajiem kolē'ģiem būs jāiztiek bez kafijas un sāksies lomkas no tās trūkuma, iespējams ka pār tavu galvu nāks kaut kādi nepamatoti pārmetumi, bet tam ir jāiziet cauri, ja nevēlies ka tev kāpj uz galvas visu turpmāko laiku...

Aaaa kā mna uzvelk nervus šitā diskusija... drausmas...

Pēc tam , kad izdari kādu no šiem ieteikumiem ko mēs te iesaka, tad pastāsti kā gāja man interese iedegās...

Es strādāju pašvaldības iestādē mums te viss ar to itkā OK... interesanti kur ir šie br;iesmīgie cilvēki kur esi tikusi :D
18.07.2012 11:32 |

Reitings 2728
khmm, Tu vēl arī kolēģiem kafiju pērc un dzirdi viņus?! :o
18.07.2012 11:35 |

Reitings 2643
Reģ: 06.01.2011
es droši vien ar savu raksturu pirmo ko paprasītu- un līdzekļi no kurienes tam visam???

Nesen tiku jaunā amatā. - šis teksts izsaka visu :D tiki jaunā amatā, alga lielāka, kas paredzēta kafijai un cukuram.. :D piedod..
18.07.2012 11:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)