Kafija

Reitings 385
Reģ: 29.01.2009
Labrīt, dāmas! Jau kādu laiciņu mani nodarbina jautājums par kafijas pasniegšanu darbā. Strādāju valsts iestādē, kur brīvo naudas līdzekļu nav. Nesen tiku jaunā amatā. Viss būtu labi, bet priekšniecība uzskata, ka man ir jāvāra viesiem un pasākumos kafija. Tas, ka es kafiju nedzeru un neprotu arī vārīt pat ir mazākais. Problēma ir tajā, ka priekšniecība domā, ka tā kafija un cukurs krīt no gaisa - respektīvi man tā ir jāgādā pašai par savu naudu. Kā ir jūsu iestādēs atrisināts šis jautājums? Tomēr kafija un cukurs nav tie lētākie un iziet liels daudzums. Kā lai priekšniecībai paskaidro, ka tas viss no gaisa nerodās. Vai vajag samesties vai kā. Būšu pateicīga par jūsu pieredzi un ieteikumiem? :)
18.07.2012 09:29 |

Reitings 385
Ikdienā es kolēģus nedzirdu ar kafiju. Viņi katrs pats sev kabinetā vāra, bet arī ne visi ir kafijas dzērāji (kas apgrūtina samešanās jautājumu, jo tūlīt būs "par ko man jāmet nauda"?). Vienīgi pirmajā nedēļā bija tāda kā sapulce ar bijušajiem kolēģiem, tad gan kolēģi dzēra. Un nevienu neinteresēja kur viņa radās.
18.07.2012 11:53 |

Reitings 2279
Pag, Tu apskaidro - kam Tev ir jāvāra kafija? "Priekšniekam un iestādes viesiem" vai "priekšniekam un Taviem kolēģiem"? Ja runa ir par viesiem, es arī negribētu kā kolēģis mesties kafijai! Viesi - tie ir iestādes viesi, nevis tavi personīgie! Iestadei arī jāgādā kafija, ja grib viesus lutināt. Darbinieki - tie ir paši par sevi - ja dzer bariņos - metas bariņa, ja dzer pa vienam, katrs pats sev gadā un citiem neuzsauc! :)
Ideālā variantā, protams, firma nodrošina arī darbiniekiem kafiju bez maksas, bet tas parasti strāda nelielos privātos uzņēmumos :)
18.07.2012 12:00 |

Reitings 925
Reģ: 20.04.2012
Ehh, lai tās visas kolēģu padarīšanas pavilktu, jāpelna kādi padsmit lati mēnesī pa virsu virs esošā. Kaut vai tas ārprāts ar Dzimšanas dienām (kādi 8Ls mēnesī), tad jārīko galdi (atkal nelaimīgā Dzimšanas diena, Vārda diena u.tml.), tad bonusā jāmetas kafijai vai kā šajā gadījumā jāuzsauc kafija kolēģiem un klientiem. Ārprāts. Man tas nav pieņemami, bet izvēles nav (vismaz attiecībā uz tiem 2 manis minētajiem punktiem).
18.07.2012 12:00 |

Reitings 385
Man ir jāvāra, tad kad priekšnieks ienāk un paprasa. Citreiz tie ir viesi, citreiz citas iestādes pārstāvji, bet toreiz arī bija sapulce ar esošajiem un bijušajiem kolēģiem. Cik saprotu, tad pastāv mums arī dzimšanas dienu un vārda dienu svinēšanas. Bet to es skatīšos sistēmu kad kādam būs kas svinams. Protams, ka arī tas man ir stress. Tad tie nebūs svētki, bet murgs. Stāstīja kolēģi, ka bērnu izlaidumiem ir naudas mestas un uz kolēģu atvadām arī tiek mests, kad kāds pāriet uz citu nodaļu vai projām. Tā kā izskatās, ka izdevumi būs ne pa jokam. Viss pa mūsdienīgo ar padomju laiku tradīcijām.
18.07.2012 12:10 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
švaki,ja Jums viss ir jāpērc. cik zinu,ka valsts iestādēm ir paredzēti līdzekļi gan papīra ,gan pildspalvu iegādei. parasti jau arī nooraganizē,ka kafija, našķi uz īpašiem pasākumiem arī atmaksā. citiem var būt izdodas arī tā iegrozīties,ka kafiju atmaksā.
kāpēc Tev jābūt tam grēkāzim,kas pērc kafiju. paskaidro sapulcē,ka Tev nav tik liela alga,lai visu laiku sponsorētu kafiju. ja kāds brēc,ka nedzer kafiju,tad atsaki atpakaļ-ka tu arī nedzer ,bet redz Tev jāpērk. ja būsi sliktā,tad būsi sliktā. ko darīt. jāizvēlas,lai sakost zobus, visu laiku pirkt kafiju, vai arī pateikt tieši,ka Tevi tas neapmierina .
mums arī pašiem jāpērk pildspalvas, zīmuļus..es nesūdzos. nopērku lētākos un miers. citreiz pildspalvu paņem arī kāds cits, nākas jaunu pirkt. pa gadu izrakstās 1 pildspalva, paņem kāds 1 pildspalvu , 2 burtnīcas, tā kā nekādi dižie zaudējumi nav ,lai ietu kasīties, sūdzēties. kafiju ciemiņiem, saldumus, cienastu gan nepērkam par savu naudu. to visu nodrošina priekšniecība.
18.07.2012 12:11 |

Reitings 925
Reģ: 20.04.2012
Ak jeel, kādā sakarā ir jāvāc bērna izlaidumam. Tas ir absolūti nevajadzīgi, kā arī izlaidums nav nekas īpašs. Labprāt strādātu tādā vietā, kur svētkos apsveiktu mutiski, bez visādām puķēm, galdiem un dāvanām.
18.07.2012 12:14 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Mums arī metās uz apaļajām ,lielajām jubilejām, bet es naudu nedodu,ja to cilvēku nezinu, vai arī esmu pāris reižu redzējusi, neesmu runājusi. tas nav obligāts pasākums, bet gan brīvas gribas. kolēģēm nopērku pa ziedam , priekšniecei dāvanu un miers. cits nes cienastu,ja ir dzimšanas diena, cits neko neatnes. tas kā katrs izdomā. patīkamāk, ja 1x atnes kādu gardumiņu. mums viss ir sadalīts pa sektoriem. manā sektorā nav nemaz tik daudz cilvēku,tā ka jubilejas cienastam daudz neaiziet. protams, gadās tādi,kas grib visu kolektīvu uzcienāt, iepriecināt, bet tas tā mazākumā gadījumu. sālīti iznāktu visam lielajam kolektīvam ,ko pirkt.
18.07.2012 12:20 |

Reitings 2279
Nu nez, man tas liekas absurdi, ka cilvēkam pašam ir jātērē sava nauda uz darba tiešo pienākumu izpildei nepieciešamajām lietām. Vai tad darba līgumā nav atrunāts, ka darba devējs nodrošina darbinieku ar visām tā darba pienakumu izpildei nepieciešamajām lietam (un šajā gadījumā, ja kafijas vārīšana ir Tavs pienakums, tad darba devējam jānodrošina Tevi ar kafiju, kafijas kannu, ūdeni, krūzītēm, kur kafiju pasniegt, utt.)...
18.07.2012 12:20 |

Reitings 2728
Nopietni - EJ PIE VADĪBAS! Cik ilgi Tu vēl domā šo visu pieciest? Varbūt tiešām vadībai nav ienācis prātā tāds sīkums kā kafijas un piena izcelsme un viņi dzīvo ilūzijās, ka Tev ir pilni skapji ar kafiju, kas nākuši Tev līdzi komplektā, kad piedzimi? Man nopietni metas nelabi no tādiem cilvēkiem, kas pieraduši parazitēt uz citu rēķina. Lai vadība domā, kur dabūt naudu savai kafijai. Es Tavā vietā nepiedāvātu nekādus samešanās variantus u.tml., jo Tev kā kafijas nedzērājai NAV jāsponsorē absolūti svešu cilvēku kuņģos lejamais.

Kāda Tev ir tā vadība? Veči, vai, ka tik nejēdzīgi rīkojas?
18.07.2012 12:23 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Nē, nu jāvāra kafija administratorei vai sekretārei, kā arī jāklāj galdu tā kā būtu, tas nu ir skaidrs, tā notiek manā uzņēmumā, bet kafija un citi labumi no gaisa nekrīt, to iegādājas par līdzekļiem, kas ir paredzēti reprezentācijas izdevumiem, mums gan nav valsts kantoris. Jebkurā gadījumā, ja tāda situācija ir radusies, tad tā ir jāizurnā ar priekšniecību, tev jāpērk nav nekas!!!
18.07.2012 12:25 |

Reitings 385
Jā, man ir vīrieši priekšniekos. Un viņiem tādas, viņuprāt, sadzīviskās lietas vispār neinteresē. Grib pie visa gatava piesēsties un viss. Nekur nekad nekādu problēmu nav un nevajag pašiem taisīt. Iespējams, tās pasēdēšanas arī būs mana problēma Nr. 2.
18.07.2012 12:28 |

Reitings 2728
Tad ej un apgaismo tos vienšūņus, ka kafija maksā naudu un tā nebūs Tava nauda, kas tajā tiks ieguldīta. Kādas problēmas aiziet pie kāda vadības veča? Izvēlies nekaitīgāko un uz priekšu - lai tas tālāk aprunājas ar saviem līdzbiedriem un pieņem lēmumu.
18.07.2012 12:33 |

Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Man arī iepriekšējā darbā priekšnieks bija vīrietis, gan pirmais, gan otrais, un manos pienākumos ietilpa arī iepirkt un pagatavot kafiju, bet lkafiju mēs pasūtījām internetveikalos, bet kad redzēju foršu akcijhu veikalā, iepirku par savu naudu, bet naudu vienmēr atgrieza pret čekiem, vai nu uzreiz, vai arī algas dienā. Nevienam pat prātā neienāca, ka pirkšu pati pa savu naudu, kādreiz nopirku kādus cepumus pēc savas iniciātīvas, bet tas jau ir cita lieta :) Kaut arī bija tā, ka revidentam nopirku bulciņas, domāju neprāsīt naudu atpakaļ, paši atdevuši, visi priekšnieki ir bijuši vīrieši :) Nekaunībai un pofigismam dzimuma nav :)
Jāpiebilst, ka runa iet par privātuzņēmumu.

Tagad esmu pašvaldības uzņēmumā, kafija man nav citiem jāvāra, to dara sekretāre, pats vadī'tājs un citi, atkarībā no mērķiem, viesiem, vietas utt, bet kabinetā, kur esmu, ir tēja, kafijas automāta nav, bet kafia man negaršo, varu ņemt tēju, bet tā, ka tāda, kura tur ir pieejama, man negaršo, paņēmu sev no mājām, bet tā jau ir mana izvēle. Cik zinu, kafija viesiem un "augšai" arī te ir iekļauta reprezintācijas izdevums un to piegādā sagādes daļa un sekretāre par savu naudu nepērk, tātad Tev ir tiesības kafiju pieprasīt kā prezintācjas produktu no tas pamatvienības, kura papīru un rakstamrīkus Jums piegādā.
18.07.2012 13:25 |

10 gadi
Reitings 2547
khmm, man arī ir vīrietis priekšnieks, bet viņš katru mēnesi iedot naudiņu saldumiem, tējām, kafijām :). Tiešām paklausi meitenes un aizej un parunā, jo nav jau no tā jākaunas, jo pa firmas naudu pirksi kafijas un cukurus priekšniekiem un visiem, ne jau sev uz mājām :)
18.07.2012 13:33 |

10 gadi
Reitings 2547
tb-viesiem
18.07.2012 13:34 |

Reitings 385
Mums ir taupības režīms. Prezentāciju izdevumi sen ir aizliegti. Kādreiz bijis Vendenes ūdens bundulis, bet pat tas ticis aizliegts.
18.07.2012 13:47 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Normāli iekārtojušies.. Taupības režīmes, phe, a darbiniekam ar bezmaz vienu no zemākajām algām nav taupības režīms? Es vēl saprotu, ja boss uzsauc, ja viņam tas tik būtiski..
Manā darbā, valsts iestādē, kafija, tēja u.c. vienmēr stāvēja pat vairākas, visbiežāk atnesa direktors, pieļauju tāpēc, ka par ienākumiem sūdzēties galīgi nevarēja, bez nekādiem čekiem, pārējie katrs pēc izjūtas - neesi nesis kādu laiciņu, redzi, ka tuvojas beigām, atnes, nākošo kāds cits. Tāda vienošanās, viss cilvēcīgi, pieauguši cilvēki.
Protams, var jau grafiku stādīt.
Manuprāt, lielā mērā pati esi vainīga pie šīs situācijas, Tev ir jārunā, nevis ļaut kāpt uz galvas, pēc loģikas Tevi vajadzētu respektēt par drošumu un idejām, vismaz manās acīs Tu izpelnītos tikai cieņu. Pilnīgi saprotu, ka neviens pat var neaizdomāties, no kurienes rodas tā kafija, tā ka apbižoties arī nav iemesla.
Man vispār dusma, ka Tu te vēl sēdi un pļāpā par un ap šo visu, meitenes deva labus padomus, no kā Tu baidies?
Ļoti gribētos dzirdēt kā tas beidzās, tiešām gaidīšu! :)
18.07.2012 14:03 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
khmm izskatās ka Tu pati nemaz nemēģini neko vērst pa labu, Tev te ir 4lpp ar komentāriem un ļoti labiem un pareiziem ieteikumiem kā un ko Tev labak darīt, pat es, JA NU KAS savām preikšdienam pasmelos idejas, ja arī nedod Dievs tādā situācija būtu jānokļust :D a Tu te tikai atspēko tos savus durakus priekšniekus, nu viņiem tas viņiem šitas, viesi tad tas tā problēma nr.1 un vēl ir problēma nr. 2 blāviens kādas problēmu nummerācijas! Izrisini to vienu un nebus nr.2. Tiešam liekas,ka pati nevari muti atvērt lai risinātu, tad tādas naivās ari izkomandieree
18.07.2012 17:53 |

Reitings 385
Es novērtēju padomus, citu pieredzi un atbalstu. Bet vajag taču sajēgt, ka priekšnieki arī mēdz būt aizņemti un šodien lielās sapulces vidū es taču neskrietu kabinetā un nebrēktu par savām kafijas problēmām citu iestāžu vadītāju priekšā. Tā kā nav te man ko uzbrukt! Es nekur ne brīdi neesmu teikusi, ka padošos un nerisināšu jautājumu!
18.07.2012 18:00 |

Reitings 216
Ja saki, ka viss (arī kancelejas preces utt.) Jums nāk no lielās priekšniecības, tad visticamāk es domāju, ka Tev būs jāraksta kāds iesniegums uz turieni, no kurienes tu saņem pildspalvas vai printējamo papīru. Jo noteikti viņi visu kādā biroju bāzē iegādājas, kur visi šodien piedāvā arī kafijas, tējas un dažādus snackus.

Mums ir privāts apkalpošanas uzņēmums, kur vadība nopērk 2 kg kafijas mēnesī, kuru darbinieki var pagatavot darbinieku virtuvē, par pienu un cukuru (ja vajag) darbinieki rūpējas paši. Ja grib, tad par 0.20 Ls var nopirkt kafiju salona bārā ar pienu un cukuru (no tiem krājumiem, kas paredzēti klientiem). Tāpēc šāda problēma mums nav!

Turies un izrunā šo lietu ar priekšniekiem! Lai paši gādā kafiju un tad Tu to pagatavosi! :)
18.07.2012 19:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!