nemācies tūrismu, tas nav perspektīvi LV, kur nu vēl viesnīcu vadību, reāli LV to lielo viesnīcu ir maz.
Es mācos Turībā tūristos tgd jau būšu 4. kursā, nožēloju. 2 gadi bija klātienē, 3ais ir e-studijas, jo dzīvoju UK.
Ja mācīsies viesnīcniekos, tad tev prakse jāiet viesnīcā: tīrīsi istabas vai staipīsi traukus, ja ir labas valodas, tad varēsi kā administrators par velti strādāt to mēnesi.
Es uzskatu, ka šī ir fakultāte kur ir lielākā haļava, nekad ne uz vienu eksāmenu neesmu mācījusies, vienmēr ir normālas atzīmes. Tagad E-studijās mācos vairāk kā klātienē.
Un no klātienes vispār nav jēgas, 2. kursā vienu nedēļu 2x uz skolu vienu nedēļu 3x. Maksā par neko.
Un ja gribi braukt praksē ārzemēs, tad visticamāk, ka tur arī visus 4us gadus staipīsi traukus vai tīrisi istabas. Mani daži no kursabiedriem ir arī admini, bet pārsvarā trauku staipītāji. Draudzene tagad ir Grieķijā un pelna 600 EUR praksē, bet ņemot vērā ka darba pieredze ir kā viesmīlei, pēc gada būs bakalaurs un būs jāsāk atdot kredīti (mācību+studējošā) neredzu īpaši perspektīvas viņai LV, nesakitot viesmīles darbu, no kura algas diezin vai varēs samaksāt ap 100 Ls bankai mēnesī.
Ja tev ir velāk iespējas, kur strādāt, tad tik uz priekšu, bet lielākajai daļai tomēr tā nav.
Protams, ir jau arī izņēmumi, kuri tiek uz augšu u.t.t., tikai es no saviem kursabiedriem nezinu nevienu, kuram būtu kaut cik sakarīgs darbs.
Labi apdomā to, vai ir vērts šo jomu ņemt, es viduskkolā arī biju izdomājusi, ka jā, tūrisms ir kaut kas interesants, principā vairums no lekcijām nebija interesantas, principā uzskatu, ka šī fakultāte ir vieta, kur atsēdēt 4us, vai, ja tev ir neklātiene, tad nedaudz vairāk gadus.
Izvēlies noderīgu profesiju, kurā gribi strādāt, un kurā pelnīsi pieklājīgi, nevis pēc 4 gadiem atradīsies pie sasistas siles bez darba un ar kredītu bankā. :)