Šoks... celulīts :(

10 gadi
Reitings 967
Reģ: 14.09.2009
Šorīt tā pa īstam pirmo reizi pamanīju, ka man ir celulīts. Agrāk kaut kā to varēja redzēt tikai tad, ja saspiež ādu. Bet tagad arī tad, ja piemēram notupjos, tad sānok mazliet izspiežas. Fujjjj... un man vēl nav 30 gadu! Ko es darīšu pēc? :(

Es sportoju regulāri. Nu labi neesmu baigā sportiste, bet 2x nedēļā pa stundai obligāti. Vai jāsporto ir katru dienu pa 2 h, lai tiktu vaļā? Ēdu arī puslīdz normāli, nekādus treknos un ceptos ēdienus nē. Kā tad ir jāēd, lai tiktu no tā vaļā - tikai salātlapas?

Visādas masāžas (avakum, medus) man ir bail taisīt, jo lasīju, ka izstaipoties āda, un, ja pārtrauc taisīt kaut uz brīdi, ar vēl lielaku spēku atnāk atpakal celulīts, jo tam nu ir vairāk vietas.

Ko reāli darīt? :( Saprastu, ja būtu kaut kāda 40 gadīga tante, kurai pa lielam jau vienalga, ģimene nodibināta un bērni sadzemdēti. Bet man... īpašii ja vēl draugs ir tikai slaido un skaisto piekritējs...
16.07.2012 11:19 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Hanna, tev viegli runāt, tu tievā caurbira, a ko mums pārējām, kurām veikala plauktā ieraugot piena krēmu "Gotiņa", jau sāk augt tesmenis? :D
16.07.2012 20:21 |

Reitings 8968
Reģ: 29.01.2009
Iesu, ka es ietiities melnajos maalos, salasos sitadas murgu diskusijas un tad nak prata visadas mulkiibas :D
16.07.2012 20:40 |

Reitings 704
Reģ: 13.06.2011
Becky, varēji jau nu paklusēt, es tagad pie tējas graužu savu kartonu, tfu, gardos un veselīgos beztauku cepumus, a tu par gotiņām runā. :@
16.07.2012 21:02 |

Reitings 622
Reģ: 14.05.2012
Aija, tā tu?
17.07.2012 01:04 |

Reitings 259
Reģ: 30.08.2011
Man bija celulīts. Divu nedēļu laikā tiku vaļā. Mazāk ēdu maizi ēdu. Tagad viss pa smuko ;)
17.07.2012 11:46 |

Reitings 259
Reģ: 30.08.2011
Un taisi 20 pietupienus dienā ar rokām taisni izstieptām priekšā. Tas arī palīdz.
17.07.2012 11:47 |

Reitings 210
Reģ: 14.07.2012
eši galvenie noteikumi, kas jāņem vērā, cīnoties ar celulītu

1. Dzert daudz ūdens

Ieteicamie dzērieni:

• ūdens,

• minerālūdens,

• zāļu tējas,

• zaļā tēja,

• dabiskās sulas.

2. Pareizs uzturs

Šeit jāņem vērā, ka ir produkti, kas veicina celulīta rašanos un attīstību, tāpēc tos vajadzētu ierobežot līdz minimumam:

• konditorejas izstrādājumi un konfektes,

• desas, žāvēta un kūpināta gaļa, konservi,

• saldējums un iebiezināts piens,

Reklāma

• saldi, gāzēti dzērieni.

Produkti, kas ir ļoti veselīgi un kurus vajadzētu iekļaut ēdienkartē:

• dārzeņi un pākšaugi,

• zivis un jūras produkti,

• veseli graudi,

• augļi un ogas.

3. Regulāra nodarbošanās ar sportu

Parasti problemātiskās vietas ir vēders, gurni, dibens, ciskas, tāpēc tieši šo zonu muskuļus vajadzētu trenēt, izvēloties vingrinājumus, kuri katru dienu ir vienkārši izpildāmi.

4. Regulārs naktsmiers

Tas nozīmē, ka ir kārtīgi jāizguļas. Vislabāk ir, ja gulēt aiziet līdz plkst. 23.00 un augšā ceļas ne vēlāk par plkst. 8.00. Ideāls režīms – gulēt iet plkst. 22.00 un augšā celties plkst. 6.30.

5. Izvairīties no stresa

Viegli pateikt, grūti izdarīt, taču nāksies pacensties. Skaistums prasa upurus. Stresa situācijās jāmēģina atslābināties.
17.07.2012 21:37 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Kristīne, no kura saita, šo iekopēji?
17.07.2012 21:40 |

Reitings 210
DIO- http://www.tvnet.lv/sievietem/stils/74089-ka_cinities_ar_celulitu
17.07.2012 21:41 |

Reitings 4703
Kristīne, paldies.

baigi mulsina ieteicamo dzērienu sarakstā minerālūdenis.
par dabiskajām sulām arī labs stāsts, protams kādas, bet atsevišķi sajaukumi ir teju brokastu vērtība.
17.07.2012 21:47 |

Reitings 210
Jā, par to arī pabrīnījos, tas tomēr arī ko izsaka..
17.07.2012 21:51 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Varu parakstīties zem katra Kristīnes iekopētās rindiņas, ka to daru, ēdu, dzeru, vai pielietoju, izņemot nedzeru zaļo tēju un tikai pa retam dabiskās sulas.
Plus vēl veicu problēmzonu masāžas.
Un man ir celulīts - neliels gan, redzams parādījās pēc sākšanas lietot hormonālos līdzekļus.

Tā, ka tas nemaz nav tik vienkārši!!
Celulīta padarīšana par neredzamu ir vai nu paveikšanās (iedzimtība, ķermeņa uzbūve - visdrīzāk DIO gadījums) vai tiek pielietotas PILNĪGI VISAS metodes vienlaicīgi un nepārtraukti.
17.07.2012 21:54 |

Reitings 4703
womankind, vispār nupat atradu labu rakstu, atļaušos iekopēt, jo rakstīts ir daudz, tieši no kā rodas, un iedzimtības gadijums ir visai mazs... piemēram manā gadījumā mana vecmamma ir tēva māte, nekāda sakara ar manu māti...

Kas ietekmē celulīta rašanos?
Cēloņi, kā ietekmē var veidoties celulīts ir visai dažādi, tādēļ tavs uzdevums ir identificēt tos, kas varētu būt vainojami tavā gadījumā. Populārākie celulīta rašanās cēloņi ir šādi – nepareizs, jeb nesabalansēts uzturs – ja agrāk negatīvais uzsvars tika likts, galvenokārt, uz balto miltu, cukura un piena izstrādājumiem, kas provocējot celulītu, tad tagad jaunākie pētījumi īpaši iesaka uzmanīties uzturā lietojot gaļu, kas varētu būt gatavota no ātri audzētiem un ar hormoniem barotiem mājlopiem. Otrais no populārākajiem celulīta veidošanās cēloņiem ir mazkustīgs jeb sēdošs dzīvesveids. Jā mūsdienās kļūst arvien grūtāk no tā izvairīties, taču darbā nosēdētās stundas, kas burtiski palēnina un pat bloķē limfas apmaiņu, noteikti ir jākompensē ar fiziskām aktivitātēm, citādi ar celulītu cīnīties būs pagrūti.
Trešais iemesls – straujas svara svārstības – gan pieņemšanās svarā, piemēram, grūtniecības dēļ, gan arī strauja svara zaudēšana, kas nereti nenāk komplektā ar celulīta zaudēšanu, bet gan gluži otrādi. Svars ir jāzaudē pakāpeniski un uz neatgriešanos.
Ceturtais iemesls – hormonālās izmaiņas organismā. Arī šis iemesls mūsdienās kļūst arvien aktuālāks. Tas, protams, saistīts, galvenokārt, ar hormonālās kontracepcijas popularitāti un iedarbību uz organismu. Pētnieki pierādījuši, ka nereti tiek novērots, ka hormonu lietošana var apgrūtināt un aizkavēt šķidruma izvadīšanu no organisma, kas savukārt ir lieliska augsne celulītam.
Piektais iemesls – nepietiekama šķidruma lietošana. Te svarīgi atcerēties, ka ūdens lietošana darbina nieres, kas savukārt atbildīgas par toksīnu izvadīšanu no organisma. Ieteicams ik pa 20 minūtēm iedzert pāris malkus tīra ūdens. Bez šiem populārākajiem uzskaitītajiem celulīta rašanās iemesliem ir arī citi, piemēram, pārlieku apspīlēta un cieša apģērba valkāšana, aizraušanās ar alkoholu un cigaretēm, dažādu medikamentu lietošana, kā arī atsevišķos gadījumos iedzimtība.
Un visbeidzot – ļoti liela nozīme celulīta attīstībā ir arī stresam. Tas ietekmē visu mūsu organismu kopumā un, protams, arī celulītu. Stress var būt vainojams gan tajā, ka celulīts rodas (piemēram, stresa ietekmē var mainīties ēšanas paradumi), gan arī tajā, ka esošais celulīts saasinās.
17.07.2012 21:59 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Nu jā - ok, ja cēlonis ir skaidrs, tad vienīgais veids tikt vaļā no celulīta ir cēloņa novēršana? Piemēram, patirzāsim manu gadījumu.
Tātad, ja man ir radies hormaonālu izmaiņu rezultātā, tad es varu darīt visu, lai īstenotu 1., 2., 3. un 5. iemeslu nerašanos, bet nemainot 4. punktu, tad cerības tikt vaļā no vizuālās celulīta esamības, sanāk - ir nekādas. Ne?
17.07.2012 22:05 |

Reitings 6531
Reģ: 18.08.2010
man ir celulīts,redzēt var tikai tad kad saspiežu ciskas,es neko nedaru lietas labā,laikam esmu nevīžīga :D
17.07.2012 22:05 |

Reitings 4703
womankind,
es protams par hormonālajām tabletēm neesmu spečuks, tādas neesmu lietojusi, taču logiski būtu, ja uz vienu tableti dienā, tu dubultotu ūdens patēriņu, jo būtībā tas ir medikaments un neviens medikaments nav "labs" celulītam un vienīgais , kas viņu var ierobežot ir ūdens patēriņa palielināšana.
Bet vai ginekologi šajā lietā nekonsultē, kas notiek? kas var notikt? kā no tā izvairīties? Ja nē, tad laikam ir vērts meklēt informāciju netā, noteikti var atrast ko papildus standarta ieteikumiem.

un jā, es viennozīmīgi iesaku pievērst uzmanību tomēr ēdienam papildus
jaunākie pētījumi īpaši iesaka uzmanīties uzturā lietojot gaļu, kas varētu būt gatavota no ātri audzētiem un ar hormoniem barotiem mājlopiem.
un noteikti procedūras, kuras attīra ādas virskārtu, uzlabo limfas darbību, izvada toksīnus no tava organisma un uzlabo ādas elastību.
17.07.2012 22:17 |

Reitings 28
Reģ: 21.09.2012
Cīņai ar celulītu visefektīvākās ir 2 metodes !
Viss pārējais tikai papildina viena otru
14.07.2014 21:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits