neziņa

Reitings 53
Reģ: 23.01.2011
Sveikas!!
Nu jau drīz, pēc vairāk nekā mēneša ;D sāksies mans pēdējais mācību gads vidusskolā.
Lielākā daļa cilvēki, kurus es pazīstu, zina , kurp vēlas doties, ko studēs. Pilnīgi visu.
Toties man nav nemazākās nojausmas ko es vēlos. Tas mani aiz vien vairāk satrauc, jo eksāmni būtu kādi jānoliek, lai gan bija jau jāsāk mācīties tiem pagājušajā gadā.
Tāda sajūta, jo vairāk domāju par to jo lielāka putra galvā.
Kur meklēt palīdzību? Aizbraucot uz Skolu 2012 arī nekādu emociju nav, lai gan pati ļoti labi saprotu, ka kaut kas jāstudē.
Varbūt ir kādi testi?
Paldies!!
15.07.2012 21:34 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
nu skaidrs, liels paldies. pati esmu 11. gada beidzēja, beidzu ar A un C līmeņiem, un no 300 pieteikumiem esmu 10niekā. tik tiešām visi tik slikti uzrakstījuši eksāmenus vai mana izvēlētā studiju programma vienkārši pievelk ne īpaši gudros?
17.07.2012 01:53 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Tās 300 ir maksas vietas un tu esi 11.maksas vietā. Ja tās ir vadības zinības, tad jā. :D
17.07.2012 01:57 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
simts maksas vietas ir, es skatījos statistiku, cik pieteikušies uz maksas vietām, bija ap 300 kaut kas... nē, nav. ja godīgi, pārsteidza tas, ka tik daudz izvēlās to studiju programmu. ceru, ka atkritīs daudzi, jo līdz budžetam 10 vietas, lai gan ... nereāli... ha. rīt vēl pēdējā pieteikšanās diena.
17.07.2012 02:00 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Viss jau var mainīties. Būs labi! :)
17.07.2012 02:01 |

Reitings 712
Reģ: 29.01.2009
Labrīt!:)
Nu nezinu, manuprāt, ja Tev jau šis lēmums nav skaidrs (kā jau lielākajai daļai) un Tu īsti nezini, kas ir tas TAVS, tad arī nekādi testi Tev nepalīdzēs. Ja Tu esi tā interesējusies, tad noteikti arī pārzini jomas, kuras var apgūt dažādās augstskolās. Līdz ar to attiecīgi ir profesijas par kurām-nu jā varēttu un kurām gallīgi nē. Un šie testi neko daudz priekšā nepateiks.

Es ieteiktu, izvērtēt jomas, kas ir pārstāvētas tavā ģimenē vai radu lokā, līdz ar to Tu zinātu no kā varēs saņemt atbalstu ar viedokli, kontaktiem un iespējams pat darbu!

Jo ja cilvēkam nav aicinājums no bez maz vai bērnības, tad diez vai viņš radīsies pēdējā vidusskolas gadā.

Un tāpat saprotams,ka lielākā daļa nolemj, ko studēs pēc eksāmenu saņemšanas (es tajā skaitā). Bet nebūt tas nav pareizi, ja es būtu ātrāk sapratusi, kas ir tas, kas mani interesē, es šobrīd studētu arhitektūru.

Ir tomēr jomas, kurām vajag sagatavošanās procesu,un 12.klase ir lielsks laiks, lai to izdarītu.

Novēlu Tev neiespringt pārāk, bet tomēr jau laicīgi saprast to, ko gribi darīt :)
17.07.2012 08:35 |

Reitings 230
Reģ: 16.07.2012
Neuztraucies, gan jau tuvāk 12. klases noslēgumam pie tevis atnāks kādas idejas, ko tieši tu vēlies studēt. Vienīgais tiešām padomā par eksāmeniem, jo es sākumā arī domāju, ka man to bioloģiju, fiziku utt. nevajadzēs, šobrīd gan tā bilde liekas savādāka, bet nu jau vairs neko. Tos testus pildīt vari, bet, manuprāt, viņi visi ir pilnīgi garām, jo lielākā daļa apkopo tavas intereses, taču īstās prasmes netiek vērtētas. Mans ieteikums - ver vaļā tevi interesējošo augstskolu mājaslapas un skaties visas piedāvātās studiju programmas un apsver vai man patikstu šajā nozarē strādāt/cik šī nozare ir perspektīva/vai es reāli varu to pavilkt u.c. Varbūt tas tev palīdzēs atsijāt sev piemērotāko.
17.07.2012 09:31 |

Reitings 386
Reģ: 17.05.2012
nesatraucies,neesi vieniga tada..es vidusskolu beidzu pirms 4iem gadiem un joprojam nezinu,ko gribu..eksamenus liku tos,kuros zinaju,ka varu dabut labus vertejumus un zinaju,ka prieksmets man labi padodas, protams,par arstu vai juristu es vairs neklusu,bet tas jau nenozime, ka nevar apgut kadu citu labu profesiju,kaut pusklase aizgaja macities par inzenieriem un arstiem, mani tas tagad nesatrauc...sogad beidzot iestajos augstskola, neteiksu kada fakultate, bet profesija skiet interesanta, tad jau redzas,kas bus...

un viss ir atkarigs no taviem merkiem dzive, ja gribi but profesionalis,piem,arsts,tad jarekinas,ka ar privato dzivi bus svaki, ja svarigaka ir gimene un attiecibas,tad nav ko iespringt...
lai veicas izdomat,ko velies :)
17.07.2012 09:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits