neziņa

Reitings 53
Reģ: 23.01.2011
Sveikas!!
Nu jau drīz, pēc vairāk nekā mēneša ;D sāksies mans pēdējais mācību gads vidusskolā.
Lielākā daļa cilvēki, kurus es pazīstu, zina , kurp vēlas doties, ko studēs. Pilnīgi visu.
Toties man nav nemazākās nojausmas ko es vēlos. Tas mani aiz vien vairāk satrauc, jo eksāmni būtu kādi jānoliek, lai gan bija jau jāsāk mācīties tiem pagājušajā gadā.
Tāda sajūta, jo vairāk domāju par to jo lielāka putra galvā.
Kur meklēt palīdzību? Aizbraucot uz Skolu 2012 arī nekādu emociju nav, lai gan pati ļoti labi saprotu, ka kaut kas jāstudē.
Varbūt ir kādi testi?
Paldies!!
15.07.2012 21:34 |

Reitings 1229
Reģ: 15.05.2012
Esmu izlaidusi jau 2 gadus pēc 12. klases pabeigšanas un joprojām man nav pārliecība par to, ko gribu. Sajūta ir briesmīga, jo divi gadi pa "tukšo" un nezinu kad beidzot pār mani nāks apskaidrība par nākotnes profesiju! :D
16.07.2012 23:54 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
es vēl joprojām īsti nezinu par ko kļūt, jo tas kas sākumā man šķita - jā, es gribu, nemaz nebija ko gribēju.
tagad tikai zinu, ka gribu uz ASV
tāpat nevar zināt kā dzīve iegrozīsies
17.07.2012 00:00 |

Reitings 2552
Reģ: 11.04.2011
karamelle man 3 :D tikai es it kā mācos kkur, bet vai tā vērts nu nezinu, bez augstākās ar var par to strādāt, ja ir kontakti
17.07.2012 00:11 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Īstenībā skumji, ka cilvēkos valda neziņa vai vēl trakāk - nav nekādu interešu un domu, kā atpelnīt savu eksistences jēgu uz šīs planētas.
Citādi saiet šitādi, kas neko nezin budžetos, izstājas pēc gada un smuki paterē nodokļu maksātāju algu.
Šodien vēl pabrīnījos - baltu filologiem 50 budžeta vietas, krievu - 45.. Jautājums - kam viņi visi ir vajadzīgi? Reālais darba piedāvājums ir kādas 3-4 vietas, ne vairāk.
17.07.2012 00:33 |

Reitings 4258
Reģ: 18.06.2012
Gan jau, ka darbu, ja labi grib, var atrast. Kaut vai skolās, žurnālos, kaut ko tulkot. Krievu filologiem jau klāt nāk vēl citas slāvu valodas. Baltu filologiem, cik zinu, interesanta mācību programma. Pirms 12. klases fanoju par to, jo ļoti interesē, biju aizrāvusies ar lietuviešu valodas mācīšanos. Taču tad izdomāju to atstāt hobijam un studijām izvēlēties vai nu citas valodu studijas vai arī vispār citu jomu. Manuprāt, krietni bezjēdzīgāk par valodām ir mācīties komunikācijas zinātnes u.tml. lietas, jo valodas vienmēr var noderēt, it īpaši, ja vēl tev par studijām nav jāmaksā pašam.
17.07.2012 00:53 |

Reitings 5346
Par komunikāciju zinātnēm piekrītu. Kā cilvēki nesaprot, ka nebūs darba, bet atkal jau visvairāk pieteikumu ir juristos, ekonomistos un komunikāčos. :D
Filologiem pluss ir valoda, bet tad jāmācās kursos vai maģistros kaut kas praktiskāks.
Manuprāt, problēma ir tāda, ka cilvēkiem ir ilūzija, ka pie mums ar izglītību viss ir kārtībā un, kad pabeigsim studijas, uzreiz sāksim strādāt, bet ekonomiskā situācija, blata sistēma un tas, ka valstij nav nekāda plāna ir novedusi valsti līdz miršanas stadijai.
Manam tētim darbā strādā sētnieks ar divām augstākajām izglītībām - ekonomists. Mans tētis smejoties viņu koriģē "Redz, šeit netīrs, paslauki vēl!" Abi divi ierēc, bet.. Manam tētim nav augstākā izglītība, bet darbs ir bijis vienmēr unnekad nav bijusi, pat šajos grūtajos laikos, atrast darbu, jo mums ir līdzīgi raksturi - lavierēt un domāt piecus soļus uz priekšu.
Bet ekonomists, kad slauka, skumji saka, ka ir aizsūtījis desmitiem CV, motivācijas vēstuļu utt, bet nevienam viņš nav vajadzīgs, bet man tētis, kurš ir apsargs ar ento gadu stāžu, iet viņam pa priekšu. Ekonomists nezaudē cerību dabūt darbu savā jomā, bet..
17.07.2012 01:03 |

Reitings 4258
Bet vai tavs tēvs darbu ir ieguvis ar blata sistēmu? Cik sapratu no tava rakstītā, tad nē, bet viņam vienkārši ir tāds stiprs raksturs. Tā kā, manuprāt, daudz kas atkarīgs no cilvēka rakstura. Nav jau gluži tā, ka pašlaik (un jo īpaši tagad, kad situācija vairs nav tik traka ar darbu) visi cilvēki ar augstāko izglītību sēž bez darba. Tāpat kā daži izsitas bez izglītības. Manuprāt, izglītība nav galvenais faktors, kas sniegs darbu, taču, ja runājam par izglītības nepieciešamību, rodas jautājums, kāpēc vispār mācījāmies vidusskolā. :D Bez vidusskolas taču arī var iztikt. Tomēr, manuprāt, izglītība palīdz attīstīt sevi un paplašina redzesloku, tāpēc tā ir noderīga.

Protams, tas viss ir pie nosacījuma, ka var to atļauties. Vai ir tik gudrs, ka iekļūst budžetā. Vai paralēli strādā. Taču, ja nemācās tālāk, jo "juristu ir daudz, ekonomistu ir pārpilnība", bet visu laiku strādā tādu vidēju darbu kā oficiante un nemeklē izaugsmes iespējas tālāk, tad nu nezinu.. es tik seklu dzīvi negribētu.
17.07.2012 01:16 |

Reitings 622
Reģ: 14.05.2012
IT speciālisti ir pieprasīti. Lūdzu, stājies tur, tikai nebrīnies, ka nevienam divu vadiņu savienotāju nevajadzēs. Darba piedāvājumi ir un būs, bet kvalitāte?
17.07.2012 01:17 |

Reitings 4258
bet atkal jau visvairāk pieteikumu ir juristos, ekonomistos un komunikāčos.

Es pati par juristiem domāju (un vēl divu veidu filologiem, bet ne krievu, baltu vai angļu), taču tāpēc, ka tas mani patiešām varētu interesēt. Nezinu, vai ir jēga mācīties, piemēram, datorzinātnes, ja es zinu, ka būs grūti pavilkt. Vai vēl kaut ko mazpopulāru, taču, kas mani neinteresē. Diez vai cilvēks, kuram savs darbs nepatiks, varēs gūt lielus ienākumus pat tad, ja konkurence būs maza.
17.07.2012 01:19 |

Reitings 622
Tieši tā! Viss pārējais ir mazsvarīgs, ja dari to, kas saista.
17.07.2012 01:21 |

Reitings 4258
IT speciālisti ir pieprasīti. Lūdzu, stājies tur, tikai nebrīnies, ka nevienam divu vadiņu savienotāju nevajadzēs. Darba piedāvājumi ir un būs, bet kvalitāte?

Es par to pašu.

Tieši tāpat zinu arī tādu cilvēku, kurš nestudēja neko sakarā ar datoriem, taču pašmācības ceļā ir iemācījies un pelna ļoti labu naudu, droši vien labāku par to, kurš aizgāja mācīties IT tāpēc, ka tā vajag, tas būs pieprasīti, nevis tāpēc, ka 10000000% interesē.
17.07.2012 01:23 |

Reitings 5346
Viņš iet kursos un taisa sev kvalifikācijas, jo darbs prasa. Un strādā arī haltūras, jo cilvēkiem vajag apsargāt tādu objektu tad un tad. Cik esmu runājusi ar viņu par šo tēmu, viņa laikā bija tā - izmācījies profesiju un sāc strādāt, ja nevēlies studēt tālāk. Augstskolās tad studēja labākie. Viņš arī gribēja studēt, bet "lielā dzīve" un darbs lika izvēlēties sevi, jo nodrošinājums būs uzreiz un nebūs kādam uz kakla jādzīvo.
Piekrītu par raksturu. Kad es skatos uz citu vienaudžu vecākiem, viņos ir jūtams krampis. Viņi nepadosies, samaksās visus maksājumus, un vēl saviem vecākiem naudiņu iedos, bet , protams, pieredze un rūdījums nāk ar laiku.
Izglītība paplašina redesloku, tas gan. Par cik, pašai patīk analizēt un domāt, vēlos iegūt sev izglītību un tad štukot tālāk, nevis kūkot, ka man ir slikti un darba nebūs.
Piekrītu par atrunām, bet ir nedaudz jādomā. Ja jurista darbs ir sirdslieta vai jebkas cits - okey, tikai uz priekšu, bet ja profesiju izdomā iet pēdējā vakārā, kā daudzas te raksta, tad nekādas jegas no tā nav.
17.07.2012 01:26 |

Reitings 622
Ja students neinteresēsies, nelasīs un nepētīs, un augstskolu uztvers kā bubuli, nevis palīgmateriālu sevis attīstīšanai, izzināšanai, tad beigu beigās nekā no tā studenta neiznāks, izcils piemērs ir PR.
17.07.2012 01:29 |

Reitings 5346
Zane, pilnīgi piekrītu. Cik pazīstu tos PR studentus, salmi vien galvā ir. Tviterī cīkst, ka katru dienu šaubās par savas profesijas izvēli, ka brīvlaiks ir beidzies, bet no ētikas komunikācijas mājasdarba nekas nav izdarīts, jo ir besis..
Jēga no šis studentes LV darba tirgum nav nekādas, to jau pierāda viņas PR tēls. :D
17.07.2012 01:34 |

Reitings 4258
Tavs tēvs ir labs piemērs. :) Nav jau cilvēkam jābūt augstākai izglītībai, lai viņš būtu gudrs, mērķtiecīgs un lai varētu kaut ko sasniegt.

Pēdējā vakarā jau tieši tāpēc arī domā, ka visi citi runā, ka "juristu tik daudz", jo ieslēdzās tā domāšana, kas nav tikai par interesēm, vēlmēm, mērķiem. It īpaši, ja jātērē sava (vai vecāku) nauda. Es varu būt pārliecināta par savu izvēli (lai arī 100% neesmu, jo mani ļoti saista arī valodas, kaut tur arī ir savi zemūdens akmeņi, par kuriem es varētu gari rakstīt, bet šaubos, vai kādu tas interesē :D), taču tāpat citu cilvēku (vēl jo vairāk tādu, kuru viedoklis parasti liekas sakarīgs) runas paliek kaut kur galvā. Šaubīties ir cilvēcīgi.
17.07.2012 01:38 |

Reitings 5346
Pievakare, paldies. :)
Par to pēdējo vakaru arī taisnība, pati tagad nomainīju prioritāti uz pavisam citu jomu, kas interesē vienlīdz spēcīgi. Es ļoti vēlos brīvprātīgo darbu ārzemēs pastrādāt,tāpēc arī daļēji iešu mācīties savu otro plānu. Daudziem tas liekas galīgi garām, bet es tā gribu. :)
Naudas tēma ir sāpīga. Pašai ir zināma meitene, kura neies mācīties, jo vecākiem nav naudas,kredītu paņēmuši un dzīvo no dienas uz dienu.
Viss ir tikai spēle un mēs esam aktieri.
17.07.2012 01:46 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
meitenes, portālā latvija.lv vieta uzrādās tajā dzeltenajā rāmīti aiz konkursa 1. kārtas provizoriskie rezultāti?
17.07.2012 01:47 |

Reitings 4183
tb vieta, kurā esmu pašlaik.
17.07.2012 01:48 |

Reitings 4183
varbūt kāda zina, cik parasti/vidēji no budžeta atsijājas?
17.07.2012 01:48 |

Reitings 5346
zili_rudzi, tieši tā. Nemācēšu pateikt, katrā programmā ir savādāk.
17.07.2012 01:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits